Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان تبریز - اکبرزاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه مطبوعات تاریخی در آینه پست در محل موزه ملی ارتباطات، گفت: این نمایشگاه برای اولین بار در تاریخ مطبوعات و پست کشور، با حضور مدیرعامل شرکت پست کشور، مدیران استانی پست، رئیس ایکوم ایران، مدیرکل روابط عمومی شرکت پست، فعالان رسانه، مجموعه داران، پیشکسوتان روزنامه نگاری و شهروندان علاقمند به مقولات پژوهشی و تاریخی آغاز به کار کرده و به بررسی حضور و اثرگذاری پست در انتقال مطبوعات و ارتباطات افراد مرتبط به اقصی نقاط ایران و جهان می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پست و روزنامه نگاری دو فصل مهجور از تاریخ ارتباطات و نهضت روشنگری این سرزمین بوده است که از دوران ناصری بدین سو با انتشار مطبوعات و ارسال آن به اقصی نقاط کشور و جهان از طریق پست توانسته جایگاهی مهم را در اطلاع رسانی رویداد‌های روز داشته باشند.

 نهضت مشروطه توانسته با این راهکار یکی از قدرتمندترین واسطه‌های خود را برای انتقال پیام و دغدغه‌ها و نیز مجاهدت‌های مردم سامان دهد و نتایج درخشان خود را بگیرد.

 جایگاه نشریات در امر روشنگری بر کسی پوشیده نیست، اما آنچه کمتر مورد بررسی و توجه قرار گرفته است، توجه به جایگاه پست در این میان است که کوشیده شده است در این نمایشگاه به آن پرداخت شود.

 در این مسیر از همراهی افراد بسیاری بهره‌مند شدم که بدون راهنمایی و کمک ایشان، اجرایی شدن این نمایشگاه محقق نبود و شایسته است از راهنمایی اثربخش حسن عمیدی مدیر محترم موزه ملی ارتباطات کشور به عنوان پایه‌ریز این نمایشگاه قدردانی کنیم. همچنین همراهی بی‌دریغ و روشن حمیدرضا امیری پژوهشگر فرهنگ تاریخی و مجموعه‌دار محقق، زمینه‌ساز قوام و اجرای اقدامی بود که مانند تصویری محو از یک رویا به پرورش و مراقبت نیاز داشت.

این نمایشگاه تا ۱۵ بهمن ماه در محل موزه ملی ارتباطات ایران واقع در میدان امام خمینی، میدان مشق، سالن نمایشگاهی موزه ارتباطات برپا خواهد بود.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موزه ملی ارتباطات ایران آغاز به کار نمایشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۸۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده‌، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده‌اند و در کنار آن‌ها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

 وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه‌ به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی‌ من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمع‌آوری‌ و تعدادی از آن‌ها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصر به‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌ توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌ مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • استقبال دانشجویان از نخستین تور شهروندی عمران و پیشرفت شهرداری شیراز
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی