Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: دوم موج پیاپی سیل در جنوب کرمان خسارات قابل توجهی به کشاورزان وارد کرده است، چند روز از آخرین سیل می‌گذرد و آب به جز در روستاهای جازموریان و در حاشیه این باتلاق در سایر مناطق فروکش کرده است.

سیل مزارع و گلخانه‌ها را با خود به جازموریان برد

اما در کنار خسارتی که به خانه‌ها، راه‌ها و زیر ساخت‌های منطقه وارد شده است مزارع و باغ‌های کشاورزی به کلی تخریب شده‌اند و بیشترین حجم خسارت‌ها نیز در قلعه گنج، رودبار و منوجان وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که در سایر شهرستان‌های جنوب کرمان نیز خسارت‌ها قابل توجه است اما در این سه شهرستان در مناطق سیل زده حتی نمی‌توان اثری از مزارع و باغ‌ها مشاهده کرد و هر آنچه که بوده سیل با خود به باتلاق جازموریان برده است.

سیل اول ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و سیل دوم ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت به جای گذاشت و به ترتیب در سیل اول یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در سیل دوم هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از خسارت‌ها به بخش کشاورزی خسارت وارد شده است.

کشاورزی در جنوب کرمان شغل اول مردم است و حدود ۸۰۰ هزار نفر در این زمینه فعالیت می‌کنند و محصولات کشاورزی مردم در استان‌های مختلف را فراهم می‌کنند.

درست در زمانی که باید محصولات پس از مدت‌ها تلاش به ثمر می‌نشست، هزاران هکتار مزرعه و گلخانه را سیل با خود برد.

در روستایی مانند چراغ آباد و حاجی آباد حتی اثری از مزارع هم دیده نمی‌شود، موتور پمپ‌ها را سیلاب با خود برده است و کانالهای کشاورزی به کلی از بین رفته است

در روستایی مانند چراغ آباد و حاجی آباد حتی اثری از مزارع هم دیده نمی‌شود، موتور پمپ‌ها را سیلاب با خود برده است و کانالهای کشاورزی به کلی از بین رفته است و این سرنوشت دهها روستا است.

قنات‌ها مملو از گل شده‌اند و احیای این قنات‌ها که تنها منبع تأمین آب بسیاری از این روستاها هستند به کلی خشک شده‌اند.

کشاورزان در بسیاری از این مناطق ابزار آلات کشاورزی خود را هم از دست داده‌اند و آب شرب این روستاها بعد از سیل توسط تانکر تأمین می‌شود.

نه آبی برای کشاورزی است و نه نقدینگی و هزاران نفر مردم محروم این مناطق که با کشت در فصول مختلف هزینه زندگی خود را تأمین می‌کردند حالا دستانشان خالی‌تر از همیشه مانده است.

احیای زمین‌های کشاورزی در اولویت قرار گیرد

در این شرایط دولت باید اولین کاری می‌کند احیای زمین‌های کشاورزی و در اختیار قرار دادن این زمین‌ها و حمایت از کشاورزان برای آغاز کشت دوباره است.

در غیر این صورت با عده‌ای خانوار مواجه خواهیم شد که امکان تأمین نیازهای اولیه خود را نخواهند داشت.

مردم در مناطق سیل زده با مشکلات بسیاری مواجه هستند، زمان توزیع اقلام زیستی تمام شده و حالا باید فکری به حال مردم کرد، این در حالیست که حدود ۱۶ روستا در جازموریان وضعیت بسیار بدتری دارند و برای تأمین نیازهای اولیه خود از جمله سرویس بهداشتی هم با مشکل مواجه شده‌اند.

گروه‌های جهادی و نیروهای نظامی و دولتی در این مناطق حضور دارند اما به نظر می‌رسد باید با تأمین اعتبار از سوی دولت و ساماندهی این نیروها کارهای جهادی نیز در منطقه شروع شود و به خصوص معین‌های شرکت‌های معدنی فعال شوند.

نه خانه دارم نه مزرعه و نه توان امرار معاش

محمد از جمله کشاورزان رودباری در روستای حسین آباد است که می‌گوید: خانه‌ام را آب برده و در چادر زندگی می‌کنیم می‌گویند دولت تسهیلات برای بازسازی ارائه می‌دهد اما سوال این است که من همین تسهیلات کم بهره را چگونه باید پرداخت کنم وقتی کاری ندارم؟

وی می‌گوید: من و ۸ پسرم مزرعه بزرگ کشت سیب زمینی و گوجه فرنگی داشتیم که سیل به کلی مزرعه را نابود کرده است.

این کشاورز می‌گوید: ما دستمان را پیش کسی دراز نکرده‌ایم اما دولت باید مزارع ما را احیا کند درون مزرعه خروارها گل و لای تلنبار شده است و تنه‌های درختان، سنگ‌های بزرگ به جای مانده است.

دولت باید مزارع ما را احیا کند درون مزرعه خروارها گل و لای تلنبار شده است و تنه‌های درختان، سنگ‌های بزرگ به جای مانده است

وی می‌گوید: این فقط مشکل من نیست اکثر مردم روستاهای اطراف با همین مشکل مواجه هستند از خبرنگاران می‌خواهیم از مناطق سیل زده بازدید کنند در گذشته نه سیلی در این مناطق می‌آمد و نه خسارتی به جای می‌ماند.

این کشاورز گفت: احداث جاده‌ها و پل‌های غیر استاندارد و ساختمان سازی های بی ضابطه مسیر سیل را به سمت روستاهای ما تغییر داد حالا زندگی مان از بین رفته است.

کمال دیگر کشاورز جنوب کرمان است که می‌گوید: کشاورزان می‌دانند در شرایط کنونی احداث یک گلخانه خیار چه هزینه سنگینی در بردارد.

کشاورزان امیدی پیش رو ندارند

وی افزود: ۸ میلیارد تومان برای احداث گلخانه هزینه کردم که بخش قابل توجهی قرض و وام بود اگر از محل گلخانه بازدید کنید هیچ اثری از گلخانه نیست.

وی گفت: بنا به تجربه‌های گذشته و عدم تأمین خسارت‌ها گلخانه را بیمه نکردم، هیچ سهل انگاری در خصوص جانمایی گلخانه نیز انجام نشده بود، عملاً دولت وظیفه حاکمیتی دارد که امنیت شغلی را مهیا کند اما سیلی که قابل پیش بینی بود به دلیل عدم وجود سیل بند زندگی ما را با خود برد، حالا جز دولت نمی‌توانیم از کسی توقع داشته باشیم که کمک مان کند.

مزرعه مملو از شکاف‌های عمیق شده است

عباس دیگر کشاورز رودباری است که می‌گوید: بعد از سیل شکاف‌های عمیق در مزرعه‌های روستای چراغ آباد ایجاد شده است که عمق آنها دو تا سه متر و طول چند کیلومتری دارند و امکان کشت در زمین‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: عملاً دیگر نمی‌توان در زمین‌های آباد و اجدادی کشت کنیم و زمینی هم در اختیار نداریم و نمی‌دانیم چه باید انجام دهیم.

عملاً دیگر نمی‌توان در زمین‌های آباد و اجدادی کشت کنیم و زمینی هم در اختیار نداریم و نمی‌دانیم چه باید انجام دهیم

وی گفت: دولت ابتدا باید فکری برای مزارع و امکان کشت مجدد توسط مردم انجام دهد تا مردم حداقل برای فصل بعد خودشان درآمدزایی کنند در غیر این صورت همه ما باید زیر پوشش کمیته امداد برویم.

بعد از گذشت چندین روز از سیل به نظر می‌رسد هنوز در این بخش ساماندهی مناسبی ایجاد نشده و حتی میزان خسارت‌های سیل به مزارع نیز اعلام نشده و مشخص نیست مردم چه راهکاری در پیش رو دارند.

مدیران کم کار را معرفی کنید

استاندار کرمان امروز در نشست ستاد بحران استانداری کرمان نیز از کم کاری برخی از مدیران و مسئولان در خصوص ساماندهی مناطق سیل زده به شدت انتقاد کرد و از فرمانداران خواست بلافاصله اسامی این مدیران را گزارش دهند تا به دلیل ترک فعل مورد پیگیری قرار گیرد.

علی زینی وند افزود: طبق زمان بندی انجام شده باید هفته آینده خسارت‌های که به احشام و لوازم خانگی مردم وارد شده است به دست ان ها برسد.

وی در خصوص احداث سیل بندها و رفع مشکلات بخش کشاورزی نیز گفت: باید به سرعت در این زمینه ورود کنیم و زمینه برای کشت در منطقه فراهم شود تا مردم به روال عادی زندگی برگردند.

وی عنوان کرد: باید مدیریت جدی و ملموسی برای رفع مشکلات مردم در مناطق سیل زده انجام شود و هیچ کم کاری در این خصوص قابل قبول نیست.

برخی از معین‌ها هیچ کاری نکرده‌اند

وی با انتقاد از معین‌های بازسازی مناطق سیل زده گفت: برای ساماندهی مناطق سیل زده وظایفی برای معادن استان در نظر گرفته شده است و شرکت مس معین رودبار، گل گهر معین قلعه گنج و گهر زمین معین منوجان شده است که به جز گهر زمین بقیه معین‌ها هیی اقدامی انجام نداده‌اند که سوال برانگیز است، باید به سرعت مشکلات مردم رفع شود تا زندگی مردم به حالت عادی برگردد.

استاندار کرمان خواستار حل مشکل زیر ساخت‌های کشاورزی شد و افزود: اقدامات همه مدیران به صورت جدی رصد و پیگیری می‌شود.

مردم مناطق سیل زده کرمان همچنان در انتظار عبور از شرایط بحرانی و رفع موانع برای بازگشت به زندگی عادی هستند.

کد خبر 5415471

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی سیل کرمان وزارت جهاد کشاورزی استانداری کرمان دهه فجر ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا انقلاب اسلامی ایران شیوع کرونا مطالبات مردم گیلان از دولت کرمانشاه بارش برف تعطیلی مدارس عکس استانها زنگ انقلاب ایلام خراسان رضوی میلیارد تومان مناطق سیل زده وارد شده جنوب کرمان خسارت ها معین ها شده اند زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۸۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۷؛هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان

سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور ، از باش‌های شدید در برخی مناطق خبر داد و برای ۲۳ استان هشدار نارنجی خسارت به کشاورزان صادر کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

فردا سه‌شنبه تا حدودی از شدت بارش‌ها در مناطق ذکر شده کاسته شده و علاوه بر این مناطق در شمال شرق نیز بارش روی می‌دهد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور بارش پیش‌بینی شده است.

امروز و فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما روی می‌دهد. روز جمعه جو آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور روی می‌دهد. طی دو روز آینده نیز دریای خزر و خلیج‌فارس مواج هستند.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی

زمان شروع: دوشنبه 1403/02/17

زمان پایان: سه‌شنبه 1403/02/18

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدو برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک

منطقه اثر:

دوشنبه 1403/02/17: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران، تهران و البرز.

سه‌شنبه 1403/02/18: شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل.

اثر مخاطره: اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی.

توصیه: پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی.

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی

زمان شروع: صبح دوشنبه 1403/02/17

زمان پایان: اواخر وقت سه‌شنبه 1403/02/18

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید ، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

دوشنبه 1403/02/17: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خوزستان، مرکزی، همدان، مازندران، تهران، البرز، قزوین، قم، اصفهان، گلستان، سمنان، بوشهر.

سه‌شنبه 1403/02/18: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، قم، تهران، البرز، سمنان، کرمانشاه، کردستان، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، اصفهان.

اثر مخاطره: آسیب به محصولات کشاورزی

توصیه:

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان های شمال غربی).

زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش ها، حفاظت از مزارع صیفی جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی ، تنظیم و کنترل دریچه‌ ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین آلات کشاورزی و کمباین های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی. 

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا (با تاکید بر رگبار باران و رعد و برق)

زمان شروع: دوشنبه 1403/02/17

زمان پایان: ظهر سه‌شنبه 1403/02/18

نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای بیش از 30 نات (باد جنوب شرقی) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج  بین 1.5 تا 2 متر در مناطق ساحلی و فراساحلی (با تاکید بر رگبار باران و رعد و برق)

منطقه اثر:

دوشنبه 1403/02/17و سه‌شنبه 1403/02/18: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر.

اثر مخاطره: خطر غرق‌شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک، قایق‌های صیادی و نیمه‌ سنگین و سنگین، اختلال در فعالیت سکوهای نفتی.

توصیه: منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • شهردار کرمان ترمز طرح ساخت بوستان‌های جدید را کشید
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • پیش‌بینی وزش باد و گرد و خاک در استان کرمان
  • هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۷؛هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان