Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@02:24:43 GMT

اختلاف دموکرات‌ها بر سر توافق

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۱۹۳۹

اختلاف دموکرات‌ها بر سر توافق

 سرنوشت مذاکرات وین به تصمیم سیاسی واشنگتن گره خورده است. نگاهی به تحولات روزهای اخیر پس از تنفس در دور هشتم مذاکرات و تحرکات فزاینده دیپلماتیک که پیرامون واشنگتن شکل گرفته، موید این گزاره است. به گزارش «وطن‌امروز»، پس از ملاقات روز دوشنبه امیر قطر با بایدن در کاخ سفید که در رسانه‌ها گمانه‌زنی درباره آن و ارتباط این ملاقات با میانجیگری دوحه میان آمریکا و ایران شکل گرفت، وزیر خارجه قطر اعلام کرد در گفت‌وگوهای امیر قطر و رئیس‌جمهور ایالات ‌متحده آمریکا، مسائل مختلف منطقه از جمله مذاکرات هسته‌ای ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی» وزیر خارجه قطر در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت: دوحه برای نزدیک‌تر کردن دیدگاه‌های تهران و واشنگتن، از کانال‌های دیپلماتیک باز خود با این ۲ کشور استفاده می‌کند. وزیر خارجه قطر افزود: دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران برای ما مهم است، چرا که این کشور عامل ثبات و امنیت منطقه است. وی به شبکه الجزیره گفت: تلاش می‌کنیم طرف ایرانی را به ابتکارات مثبت در قبال کشورهای منطقه تشویق کنیم. وزیر خارجه قطر همچنین با بیان اینکه در مذاکرات امیر قطر و بایدن بحران افغانستان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت، اظهار داشت: تحریم افغانستان و نادیده گرفتن بحران این کشور به نفع ملت این کشور نیست. محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی ادامه داد: اینکه آمریکا، قطر را به عنوان همپیمان اصلی خود در خارج از ناتو خوانده است، این قدرت رابطه بین ۲ کشور را نشان می‌دهد و فرصت شراکت و همکاری را فراهم می‌کند. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا رسما از کنگره درخواست کرد قطر را به عنوان همپیمان اصلی آمریکا در خارج از ناتو قرار دهد.  این تحولات در حالی است که کاخ سفید همچنان تلاش می‌کند احیای توافق ناکام هسته‌ای 2015 را به تهران منوط کند تا مسؤولیت‌ها و هرگونه پیامدی را متوجه کشورمان کند. در همین حال «باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در جلسه‌ای در کنگره ضمن اعلام مخالفت با ادامه مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های ایران، از دولت بایدن خواست تحریم‌ علیه ایران و شرکت‌هایی را که با این کشور تعامل دارند، تشدید کند.  وی در سخنرانی خود ضمن ابراز نارضایتی از افزایش واردات نفت ایران از سوی چین گفت: «چین در حال خرید نفت ایران است. چین سال گذشته ۳۵۰ تا ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام در روز از ایران خریداری کرده که معادل انتقال ۱۰ میلیارد دلار به ایران می‌شود که این در تناقض با تحریم‌های فعلی است». منندز سپس با ابراز مخالفت با ادامه مذاکرات وین، از دولت بایدن خواست برای مقابله با برنامه هسته‌ای و موشکی و فعالیت‌های ایران در منطقه، سیاست‌ جدیدی را در پیش بگیرد و تحریم‌ها علیه ایران و شرکت‌هایی را که با این کشور تعامل دارند، تشدید کند. سناتور دموکرات در این باره ادامه داد: «دولت بایدن باید تحریم‌ها علیه ایران را اجرا کند و شرکت‌های چینی‌ای را که با ایران تعامل دارند طوری هدف قرار دهد که متحمل هزینه‌های سنگینی شوند». وی درخواست خود را به دولت بایدن محدود نکرد و از طرف‌های مذاکره‌کننده و اتحادیه اروپایی نیز خواست تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کنند و در این باره گفت: «ما گروه ۱+۵ (۱+۴ به همراه آمریکا) را ترغیب می‌کنیم بر اساس پارامترهای برجام، مکانیسم ماشه برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران را فعال کنند». منندز در ادامه از اتحادیه اروپایی به نوعی خواست قوانین برجام را زیرپا بگذارد و اینطور ادامه داد: «ما از اتحادیه اروپایی می‌خواهیم تحریم‌های قبل از برجام را مجددا علیه ایران وضع کند».

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اظهار داشت: «به عنوان فردی که بیش از ۳ دهه جاه‌طلبی هسته‌ای ایران را دنبال کرده است، امروز اینجا هستم تا نگرانی‌های خود را درباره دور فعلی مذاکرات بر سر برنامه جامع اقدام مشترک و افزایش خطرناک و سریع برنامه هسته‌ای ایران که آن را به خطر انداخته است، مطرح کنم». منندز ادامه داد: «من نسبت به تلاش‌های اولیه دولت بایدن محتاطانه خوشبین بوده‌ام. سال گذشته منتظر ماندم تا نتیجه را ببینم. وزیر خارجه و سایر اعضای ارشد دولت بایدن اصرار داشتند که به دنبال توافق «طولانی‌‌تر و قوی‌تر» هستند، من درک بسیار خوبی از معنای «طولانی‌تر» و «قوی‌تر» دارم. طولانی‌تر یعنی زمان بیشتر - اشاره به بند غروب- و قوی‌تر یعنی برخورد با عناصری که قبلا با آنها برخورد نشده بود (بحث موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران). سناتور ایالت نیوجرسی آمریکا افزود: با این حال، بعد از گذشت یک سال، من هنوز هیچ پارامتری از اصطلاحات «طولانی‌تر» یا «قوی‌تر» را نشنیده‌ام یا اینکه آیا این یک چشم‌انداز امکان‌پذیر است یا خیر، و حتی زمانی که به نظر می‌رسید ممکن است یک توافق سازنده در تابستان گذشته امکان‌پذیر باشد، دولت رئیسی پس از روی کار آمدن تمام تفاهمات قبلی را کنار گذاشت و همان‌طور که اشاره کردم کاملا روشن کرد که موشک‌های بالستیک ایران و شبکه‌های نیابتی منطقه‌ای «قابل مذاکره نیستند». در این مرحله، ما به طور جدی باید بپرسیم که دقیقا چه چیزی را می‌خواهیم نجات دهیم؟»پس از اینکه هفته گذشته اخبار متعددی از بروز اختلاف نظر در تیم مذاکره‌کننده دولت بایدن در مذاکرات وین و جدایی برخی از اعضای این تیم نظیر ریچارد نفیو و آرین طباطبایی به دلیل اختلاف با راب مالی در رسانه‌های آمریکایی منتشر شد، حالا با توجه به مواضع رابرت منندز به نظر می‌رسد اختلافات درباره چگونگی احیای برجام به دیگر سیاستمداران دموکرات آمریکا نیز تعمیم پیدا کرده و به سطوح دیگری نظیر سنای آمریکا هم کشیده شده است.

گفتنی است دولت بایدن برای تصمیم درباره برجام با مانع بزرگ داخلی مواجه است و یکی از دلایلی هم که تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در وین از دادن تضامینی که خواست تهران است طفره می‌رود به همین امر برمی‌گردد. چندی قبل آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن در این باره گفت: «در نظام [حکومتی] ما، نمی‌توان چنین ضمانت سخت و سریعی فراهم کرد. رئیس‌جمهور بایدن می‌تواند با قاطعیت بگوید تا زمانی که ایران به توافق پایبند باشد، در کسوت رئیس‌جمهور چه کاری انجام خواهد داد یا چه کاری انجام نخواهد داد اما ما نمی‌توانیم رؤسای‌جمهوری بعدی را [به انجام کاری] ملزم کنیم. این موضوعی است که درباره آن صحبت می‌کنیم».  تام کاتن هم ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال ایران نوشته بود: «توافق هسته‌ای بایدن- ایران حتی از آنچه قبلا حاصل شده بود بدتر خواهد بود و وقتی جمهوری‌خواهان قدرت بگیرند، مجددا پاره خواهد شد». مشابه این مواضع را «تد کروز» دیگر سناتور پرنفوذ آمریکایی هم پیش از این گرفته و اعلام کرده بود برجام فقط در صورت ارائه آن در قالب یک «معاهده» به کنگره امکان‌پذیر است./ وطن امروز

 

منبع: فردا

کلیدواژه: باب منندز توافق هسته ای دموکرات های آمریکا آرین طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۱۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند

قانونگذاران دموکرات آمریکا در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور اعلام کردند شواهد نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی با ممانعت از ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، قوانین ایالات متحده را نقض کرده است.

 به گزارش ایسنا، ۸۶ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به «جو بایدن» رئیس‌جمهور این کشور اعلام کردند مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تضمین‌هایی که این رژیم برای تبعیت از قانون حمایت خارجی آمریکا داده را نقض می‌کند.

بر اساس این قانون، دریافت‌کنندگان حمایت‌های تسلیحاتی آمریکا باید از حقوق بشردوستانه بین‌المللی تبعیت کرده و اجازه دهند کمک‌های بشردوستانه بدون هیچ مشکلی به مقصد موردنظر تحویل داده شود.

قانونگذاران آمریکایی در نامه خود تصریح کردند کابینه رژیم صهیونیستی در برابر درخواست‌های متعدد واشنگتن برای باز کردن گذرگاه‌های مرزی زمینی و دریایی با هدف ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه مقاومت کرده است.

این اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در این نامه به گزارش‌هایی استناد کردند که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی نمی‌گذارد حمایت‌ها به میزانی به غزه ارسال شود که از قحطی جلوگیری شود.

در این نامه آمده است: ما از دولت آمریکا انتظار داریم تبعیت اسرائیل از قوانین موجود را تضمین کرده و برای پیشگیری از بحران انسانی مضاعف در غزه گام‌هایی ملموس بردارد.

بایدن از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا خواسته تا روز چهارشنبه به کنگره این کشور گزارش دهد که آیا تضمین‌های رژیم صهیونیستی مبنی بر رعایت قوانین بین‌المللی در استفاده از تسلیحات آمریکایی معتبر هستند یا نه.

در ماه میلادی گذشته دست‌کم چهار نهاد وزارت خارجه به بلینکن هشدار دادند که بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، رژیم صهیونیستی به تعهدات خود در این زمینه پایبند نبوده است.

قانونگذاران آمریکایی در این نامه با اشاره به ممانعت عامدانه از تحویل کمک‌های بشردوستانه به ساکنان غزه، نسبت به شیوه‌های جنگی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی شدید کردند.

آنها از بایدن خواستند نتانیاهو را توجیه کند که تا وقتی کمک‌های بشردوستانه آن‌طور که باید به مردم غزه تحویل داده نشوند، ممکن است رژیم صهیونیستی دیگر صلاحیت دریافت کمک‌های تسلیحاتی آمریکا را نداشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند
  • هشدار دموکرات‌ها به بایدن نسبت به نقض قوانین آمریکا توسط تل‌آویو
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح