Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ممکن است در هنگام قدم زدن در میان راهروی اسباب‌بازی فروشی متوجه اسباب‌بازی‌های جنگی مانند، تفنگ اسباب‌بازی، تیر و کمان اسباب‌بازی، مسلسل اسباب‌بازی، اسلحه اسباب‌بازی و ... شده باشید. شمشیرها، سپرها، تفنگ‌ها و تانک‌ها آماده هستند تا تخیل کودکان شما را به کار بگیرند و شما نیز به‌عنوان بزرگسالانی که برای صلح و آرامش  ارزش بسیاری زیادی قائل هستید، ممکن است از خود بپرسید که «بازی‌های جنگی» چه نقشی در رشد کودکان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا این فقط یک روش بدون فاید برای بازی و سرگرمی‌آن‌ها ‌است؟ یا اینکه تأثیرات مخربی بر روی کودکان می‌گذارد؟ و یا برعکس یه روش مفید و سودمند برای رشد کودکان به حساب می‌آیند؟

پیامدهای بازی‌های جنگی بر کودکان

قبل از بررسی پیامدهای رفتاری تفنگ اسباب‌بازی، شمیشیر و سایر اسباب‌بازی‌های جنگی بر کودکان، شایان ذکر است که نگرش والدین نسبت به اینگونه بازی‌ها و قرار گرفتن در معرض  محتوای رسانه‌های مختلف در میزان تأثیرپذیری کودکان از بازی‌های جنگی بسیار زیاد ‌است. از طریق بررسی نگرش والدین سایر کشورها نظرات متفاوتی در مورد بازی جنگی در خانه یافت شده است: تأیید نکردن  اینگونه اسباب‌بازی‌ها و نخریدن تفنگ اسباب‌بازی و اسلحه اسباب‌بازی، دلسرد کردن کودکان از خرید آن‌ها، عدم اطمینان از استفاده صحیح از آن‌ها، و یا رفتارهای مخالف موارد گفته شده مانند شرکت کردن در بازی‌های جنگی همراه با کودکان، همگی تأثیرات متفاوتی بر پیامدهای رفتاری این قبیل بازی‌ها دارد. با این حال، وقتی نوبت به محیط‌های مدرسه می‌رسد،  این اتفاق نظر در میان اکثر مدارس وجود خواهد داشت که اسباب‌بازی‌های مربوط به جنگ نباید مجاز باشند، زیرا با ارزش‌هایی که قصد دارند فرزندان و دانش آموزان بپذیرند مطابقت ندارند.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد نگرش والدین، برنامه‌های تلویزیونی و انتخاب بازی‌های صورت گرفته توسط هم سن و سالان و خواهران و برادران بر انتخاب نوع بازی کودکان تأثیر می‌گذارد. مشاهده شده است که پسران بیشتر از دختران درگیر بازی‌های جنگی می‌شوند. این ممکن است به‌دلیل نوع انتخابی باشد که والدین هنگام خرید هدایا انجام می‌دهند یا به‌دلیل برنامه‌های رسانه‌ای متفاوتی که دختران و پسران تماشا می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که آموزش و رشد بهینه کودکان خردسال، به‌ویژه پسران، زمانی که تمایلات پرخاشگرایانه آن‌ها توسط تفنگ اسباب‌بازی و سایر اسباب‌بازی‌های جنگی برآورده نشود، کودکان برای تجربیات آینده آماده نخواهند شد.

اسباب‌بازی جنگی و تأثیرات مثبت آن

وقتی صحبت از تأثیر بازی‌های جنگی و تفنگ اسباب‌بازی بر رفتار کودکان می‌شود، نظرات متفاوت است. دو نظریه متفاوت درباره تأثیر انواع اسلحه و تفنگ اسباب‌بازی بر کودکان وجود دارد. یک طرف، استدلال شده است که بازی با اسباب‌بازی‌های جنگی برای کودکان سالم است و می‌تواند احساساتی مانند قدرت و کنترل را در آن‌ها کشف کند و در نهایت خود کنترلی و تمایز بین یک بازی و واقعیت را از این طریق درک کنند. برخی از محققان معتقدند کودکانی که به جنگ و جنگیدن  وانمود می‌کنند و با اسباب‌بازی‌های جنگی بازی می‌کنند، معمولاً  قصد و هدف آسیب رساندن به یکدیگر را ندارند و اغلب صدمات متحمل شده صرفاً به‌دلیل ماهیت این فعالیت است. برخی از روانشناسان دریافتند که منع پرخاشگری بازیگوشانه کودکان می‌تواند برای رشد آن‌ها مضر باشد زیرا پرخاشگری بازیگوشانه به تحریک مهارت‌های شناختی، اجتماعی و ارتباطی کودکان کمک می‌کند.

این نظریه که محروم کردن کودکان از بازی‌های این چنینی منجربه نقص در رشد اجتماعی، عاطفی و جسمی‌کودکان می‌شود توسط محققان دیگری نیز تأییدشده است. بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط این محققان، بازی‌های جنگی را  ارتباط و همکاری بدون قصد واقعی برای آسیب تعریف کردند. این نوع بازی‌ها می‌تواند شامل اسباب‌بازی‌های جنگی (مانند تفنگ  اسباب‌بازی و شمشیر) و ... باشد. تمایز مهمی بین تعریف پرخاشگری وجود دارد که بیان می‌کند رفتار پرخاشگرانه مستلزم تمایل به صدمه زدن به کسی است اما از بازی‌های جنگی این گونه به نظر می‌رسد که کودکان تمایز بین قلمرو بازی و واقعیت را درک می‌کنند، بنابراین آن‌ها رفتارهای مربوط به جنگ و خشونت را در تعاملات روزانه خود دخیل نمی‌دهند. پرخاشگری‌های موجود در بازی،  نشان‌دهنده پرخاشگری واقعی و فیزیکی نیست و پرخاشگری در دنیا واقعی توسط کودکان قابل درک است. بر اساس این یافته‌ها به نظر می‌رسد که تفنگ اسباب‌بازی و استفاده از اسباب‌بازی‌های جنگی نه تنها برای رشد کودکان مفید است، بلکه در مواردی ضروری نیز ‌است.

 

نقش اسباب‌بازی‌های جنگی بر جلوگیری از کم تحرکی کودکان

به‌طور کلی اکثر بزرگسالان اغلب بازی‌های جنگی کودکان و استفاده از تفنگ اسباب‌بازی و سایر موارد مشابه آن را رفتاری خشونت‌آمیز یا تهاجمی می‌دانند. فیلم‌ها (مثلاً جنگ ستارگان)، کتاب‌ها (مثلاً هری پاتر)، شخصیت‌های ملی (مانند نیروهای نظامی)، کمک‌کنندگان اجتماعی (مثلاً افسران پلیس)، ورزش‌های حرفه‌ای (مانند راگبی) تأثیر زیادی بر علاقه کودکان به بازی‌های جنگی دارند. به عنوان مثال، شمشیربازی، یک ورزش بین‌المللی است که در آن به افراد برتر مدال اعطا می‌شود و دارای سه نوع سلاح تیغه‌ای است که در یک سری اقدامات، نشان‌دهنده مبارزه هستند. بازی با اسباب‌بازی‌های جنگی علاوه‌بر کمک به رشد فکری کودکان باعث افزایش فعالیت‌های بدنی آن‌ها نیز می‌شود.

در بعضی از موارد این قبیل بازی سبب علاقه‌مندی کودک به ورزش‌های رزمی می‌گردد و در نهایت سلامت جسمی و روانی کودکان را تأمین می‌کند. امروزه با مدرن شدن سبک زندگی، اکثر کودکان به بازی‌های کامپیوتری روی آورده‌اند. استفاده از اسباب‌بازی‌های جنگی و اسلحه‌های اسباب‌بازی فرصت خوبی برای ایجاد تحرک در کودکان ‌است.  نگاه دقیق‌تر به ویژگی‌های تفنگ اسباب‌بازی و  اسباب‌بازی‌های جنگی کودکان و استفاده از آن‌ها نشان می‌دهد که رفتارهای صورت گرفته با این وسائل مانند تفتگ اسباب‌بازی، اسلحه و ... یک رفتار لذت بخش و در عین حال آموزنده ‌است که در جهت اهداف ارزشمندی طراحی گردیده‌اند.

قبل از خرید انواع اسباب‌بازی‌های جنگی ضروری است از میزان کیفیت و استاندارد بودن آن‌ها اطمینان کافی پیدا نمایید. مجموعه رنگ به رنگ به‌عنوان یک فروشگاه اینترنتی، در ارائه انواع اسباب‌بازی‌های جنگی و غیر جنگی با بهترین کیفیت فعالیت دارد. برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت مجموعه مراجعه نمایید و از محصولات این فروشگاه دیدن کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به آدرس اینترنتی https://rangberang.co مراجعه نمایید.

کد خبر 654729 برچسب‌ها رپرتاژ آگهی کودکان اسباب‌ بازی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رپرتاژ آگهی کودکان اسباب بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۴۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • تشکیل شوراها اسباب تحکیم پایه‌های نظام را فراهم کرده است
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • مدال برنز بر گردن تیرانداز آذربایجان شرقی
  • اقدام کریستوفر کنت برای کودکان اهوازی
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید
  • پوستکوعلو: اهمیت رویارویی با آرسنال برای جلوگیری از اوج‌گیری رقیب‌ اصلی‌مان را درک می‌کنیم
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند