Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@17:38:09 GMT

(عکس) شکار یک آفتاب‌پرست فضایی توسط «هابل»

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۴۳۴۱

(عکس) شکار یک آفتاب‌پرست فضایی توسط «هابل»

تلسکوپ فضایی هابل تصویر باشکوهی از یک ناحیه پر ستاره ثبت کرده است.

به گزارش ایسنا، این تصویر تلسکوپ فضایی هابل ناسا یکی از سه بخش مجموعه ابری آفتاب پرست (Chamaeleon Cloud Complex) را که شامل یک ناحیه ستاره‌زا به پهنای ۶۵ سال نوری است، به تصویر می‌کشد. بخش قابل مشاهده در این تصویر ترکیبی هابل (Chamaeleon Cloud I) یا (Cha I) نام دارد و ابر‌های تاریک و غبارآلودی را که در آن ستارگان در حال شکل گیری هستند، سحابی‌های انعکاسی خیره کننده‌ای که از نور ستاره‌های جوان آبی درخشان می‌درخشند و نقاط درخشانی که با نام اجرام "هربیگ-هارو" (Herbig-Haro) شناخته می‌شوند را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرام هربیگ-هارو، توده‌ها و کمان‌های درخشانی از گاز بین ستاره‌ای هستند که توسط جت‌هایی که در فرآیند شکل‌گیری از پیش‌ستاره نوزاد خارج می‌شوند، فشرده شده و انرژی می‌گیرند. ابر سفید -نارنجی در پایین تصویر میزبان یکی از این پیش ستاره‌ها در مرکز خود است. جت‌های درخشان سفید حاوی گاز داغ آن در جریان‌های باریکی از قطب‌های پیش ستاره به بیرون رانده می‌شوند و جرم هربیگ-هارو HH ۹۰۹A را ایجاد می‌کنند.

پیش‌ستاره‌ها (Protostars) اجسامی با وزن زیاد در سحابی‌ها هستند که به تعادل هیدرواستاتیکی نرسیده‌اند و به تدریج با طی کردن مسیر هایاشی منقبض و کم‌نور شده و تشکیل یک ستاره را می‌دهند.

هابل Cha I را به عنوان بخشی از جستجویش برای کاوش کوتوله‌های قهوه‌ای بسیار کم نور و کم جرم بررسی کرد. این ستارگان در اندازه‌ای بین یک سیاره بزرگ و یک ستاره کوچک (۱۰ تا ۹۰ برابر جرم مشتری) قرار دارند و جرم کافی برای مشتعل شدن و حفظ همجوشی هسته‌ای را در هسته خود ندارند. هابل در کاوش خود موفق به شناسایی ۶ کوتوله قهوه‌ای کم جرم شد که این امر به اخترشناسان کمک می‌کند تا این اجرام را بهتر درک کنند.

این تصویر ترکیبی ۳۱۵ میلیون پیکسلی حاصل جمع آوری ۲۳ مورد از مشاهدات انجام شده توسط دوربین پیشرفته نقشه‌برداری هابل است. "هابل" پروژه مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا و کانادا است و بیش از سه دهه به رصد فضا پرداخته است. این تلسکوپ بیش از ۱.۵ میلیون رصد انجام داده و بیش از ۱۸ هزار مقاله علمی براساس داده‌های آن منتشر شده است. هابل با سرعت ۲۷ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت مدار زمین را دور می‌زند و در فاصله ۵۴۷ کیلومتری زمین قرار دارد. این تلسکوپ در ماه آوریل سال ۱۹۹۰ از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا ارسال شد. "هابل" یکی از بزرگترین و پرکاربردترین تلسکوپ‌ها به شمار می‌آید.

۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، ناسا تلسکوپ قدرتمند دیگری موسوم به "جیمز وب" را که اغلب به عنوان جانشین "هابل" از آن یاد می‌شود، پرتاب کرد. "وب" اغلب به عنوان جانشین یا جایگزین "هابل" توصیف می‌شود، اما به رغم تعداد انگشت شماری مشکل در طول این سال‌ها، ابزار‌های علمی "هابل" همچنان قوی هستند. نمی‌توان گفت "وب" جایگزین "هابل" خواهد شد، چرا که "هابل" همچنان در حال رصد کیهان است و ناسا امیدوار است تا چند سال دیگر، احتمالا تا دهه ۲۰۳۰ نیز بتواند از آن استفاده کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هابل تلسکوپ فضایی هابل ناسا پیش ستاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقه عجیب این ماهی برای شکار کردن را ببینید (فیلم)

 

 

 

منبع : راهنماتو

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: شکار دیدنی پرنده توسط یک گربه وحشی (فیلم) مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم) شکار ماهرانه ماهی توسط عقاب تیزچنگال (فیلم)

دیگر خبرها

  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • لحظه شکار شدن جنگنده آمریکایی توسط ارتش یمن + فیلم
  • میدان دام کاج؛ در محاصره سگ‌های ولگرد
  • ویدیو/ شکار دوباره پهپاد MQ۹؛ وحشت آمریکا از آسمان یمن
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • شکار پهپاد آمریکایی در آسمان یمن
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • لحظه شکار پهپاد اوکراینی توسط توسط پهپاد روسی | ویدئو
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • حقه عجیب این ماهی برای شکار کردن را ببینید (فیلم)