Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا محمد جواد اشرفی روز پنجشنبه در آیین روز جهانی تالاب‌ها در تالاب شیمبار که با حضور جمعی از فعالان محیط زیست و ساکنان اطراف آن برگزار شد بیان کرد: برای سال ۱۴۰۱ بهبود تالاب شیمبار را در برنامه کاری داریم و توجه به تامین و نگهداشت آب  این تالاب بسیار اهمیت دارد، در این راستا از نظرات حاشیه نشینان تالاب شیمبار  استفاده خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در زلزله اندیکا نهایت همکاری را با ساکنان شیمبار داشتیم تا  ساخت خانه‌های زلزله زدگان شتاب بگیرد.

اشرفی با بیان اینکه تالاب‌ها بزرگترین ثروت خداوند هستند تا بتوانیم با مدیریت آنها زندگی مطلوبی را داشته باشیم ادامه داد: اگر امروز تالاب‌ها دستخوش تغییرات زیادی شده‌اند به دلیل بی توجهی به این هدیه خداوندی است.

وی گفت:گذشتگان و ساکنان اطراف تالاب شیمبار در دهه های گذشته حیات بسیار بهتری داشته و حیوانات زیادی در این تالاب زندگی می کردند اما به دلیل دخالت انسانی تالاب‌ها دستخوش تغییر شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد:اگر امروز حساسیتی از سازمان حفاظت محیط زیست برای نگهداری تالاب ابراز می‌شود برای منافع مردم است، و اگر محیط بانان با تمام وجود از تالاب‌ها محافظت می‌کنند برای نگهداشت تالاب است.

اشرفی افزود: ارتقای کیفیت زندگی ساکنان اطراف تالاب شیمبار هدف این سازمان است و در این راستا به بحث سلامت و رفاه مردم بسیار ارزش قایل هستیم.

وی بیان کرد: این سازمان مانع هیچگونه خدمات رسانی در این منطقه نخواهد شد چرا که توانمند سازی ساکنان اطراف تالاب از اهداف این سازمان است و آموزش ، سلامت، بهداشت و ایجاد مسیرهای تردد از نیازهای روستاییان است و باید برای بهبود زندگی مردم این مناطق نهایت تلاش را داشته باشیم.

۱۳ بهمن مصادف با ۲ فوریه، روز جهانی تالاب ها نام گرفته است. درسال ۱۳۴۹ خورشیدی در چنین روزی در شهر رامسر، معاهده‌ای جهانی برای حفاظت از تالاب ها به تصویب رسید که به کنوانسیون رامسر مشهور است.

تالاب‌های بین‌المللی شادگان و هورالعظیم، و نیز تلاب‌های بامدژ ، میانگران و شیمبار از جمله تالاب‌های مهم خوزستان هستند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان روز جهانی تالاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان روز جهانی تالاب سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان روز جهانی تالاب تالاب شیمبار ساکنان اطراف محیط زیست تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۶۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند

محمدرضا علیمرادی  اظهار کرد: با آبگیری پروژه هامونک در تالاب بین المللی هامون با هدف ایجاد زیستگاه حیات وحش، دسته‌های بزرگ پرندگان فلامینگوی مهاجر مهمان هامون شدند.

وی علت حضور پرندگان مهاجر و عدم وجود گرد وغبار را زیر آب رفتن کانون های گردو غبار با توجه به باد شدید بیان کرد و افزود: با توجه به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برخی از این گونه ها به صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولید مثل به تالاب هامون رسیده اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

وی افزود: مشاهده پرندگان، لانه ها و تخم گذاری آنها در تالاب بین المللی هامون نوید بخش حیات مجدد گونه های جانوری در این تالاب است.

علیمرادی بیان کرد: گونه‌هایی مانند پرستوی دریایی، چوب پا، چنگر، حواصیل، کاکائی، بوتیمار و فلامینگو در هامون هیرمند و در بخش هایی از هامون سابوری به تالاب هامون زیبایی و زندگی بخشیده است.

حفاظت از گونه های پرندگان مهاجر در اولویت است

وی از ایجاد هامونک‌ها در تالاب بین المللی هامون خبر داد و افزود: این هامونک‌ها با هدف ذخیره آب و ایجاد زیستگاه حیات وحش در محیطی امن از تالاب هامون با تعبیه پنج تختک جزیره ای برای زاد و ولد پرندگان مهاجر و بهره مندی ذینفعان تالاب از آب پایدار ایجاد شده است هامونک‌ها به معیشت مردم بومی نیز کمک بسزایی خواهد کرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در روزهای اخیر ده‌ها گونه از پرندگان مهاجر در حاشیه آبگیرها و تالاب هامون فرود آمده اند، خواستار مشارکت مردم و حفاظت شهروندان از پرندگان مهاجر شد.

وی تصریح کرد: از مردم درخواست می‌کنیم با مشاهده افراد سودجو و شکارچی که قصد شکار و صید پرندگان مهاجر در تالاب بین المللی هامون را دارند بلافاصله با محیط زیست سیستان و بلوچستان تماس بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند