Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در اقدامی نو و با هدف ارزش گذاری به داشته‌های بومی و دانش جامعه محلی و صیانت از سرمایه‌ای ملی امروز پنجشنبه نتیجه سالها تلاش ارزشمند زیستی، با حضور جوامع محلی سایر تالابها و کنشگران زیستی گرامی داشته شد.

شاید اولین باری باشد که کنشگران زیستی به حرمت پاسداشت تالاب فارغ از نگرشهای متولی محوری، به کارکرد های جامعه محلی اعتبار بخشیدند و در روز گرامیداشت تالابها، به حضور جوامع محلی اکتفا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوامع محلی کنار تالابی احیاء شده که نتیجه سالها تلاشهای خودجوش جامعه محلی کمجان بود دست در دست هم نهادند و یک صدا از صمیم قلب فریاد علاقه مندی به شکوفایی زیست بوم تالابی را سر دادند. در این نشست تالابی هیچ مسئول و متولی حضور نداشت و مراسم با حضور فعالان محیط زیستی نظیر سید علی اکبر کاظمینی نماینده جامعه محلی تالاب پریشان و دبیر موسسه سیزده فروردین عضو ستاد احیاء تالابهای کشور، بهمن ایزدی مدیر گنجینه زیست بوم، هویت بخش کویر ایران و بندسارها، محمد ثابت ایده پرداز و مجری پروژه جنگلانه برگزار شد.

در این مراسم اشتراک گذاری تجارب زیستی قالب تازه‌ای به خود گرفت، ساعتها کنار تالاب صحبت‌هایی با هدف افزایش آگاهی زیستی توسط مدعوین انجام شد، ارزیابی تاثیرات دانش بومی در حفظ زیستگاه، مخاطرات شکار، صید و بیماریهای مشترک حیات وحش و انسان موضوع اصلی صحبت‌ها بود.

نشست زیستی و بزرگداشت روز جهانی تالاب، کنار تالاب احیاء شده کمجان به کلاس درسی شبیه بود که تمام شرکت کنندگان این کلاس با تمام وجود آماده آموختن تازه های زیستی بودند. تجارب زیستی شان را به اشتراک گذاشتند تا بیشتر بیاموزند و تعهد به سلامت سرزمین خصوصاً تالابها باور عمیق شرکت کنندگان جلسه باشد.

کد خبر 5416285

منبع: مهر

کلیدواژه: تالاب کمجان خرامه تالاب دریاچه محیط زیست فارس دهه فجر ویروس کرونا بوشهر انقلاب اسلامی ایران کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا بارش برف عکس استانها همدان ایلام زنگ انقلاب امیکرون گرگان کنار تالاب جامعه محلی جوامع محلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۷۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت: امسال هدف‌گذاری صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، واگذاری مرمت و بهره‌برداری از ۱۰۰ بنای تاریخی در سطح کشور است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، شهاب طلایی شکری صبح امروز در حاشیه بازدید از ابنیه تاریخی شهر تاریخی استرآباد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان گلستان علاوه بر برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی، یکی از استان‌های تاریخی و با هویت است اما متأسفانه در سال‌های گذشته به حوزه میراث‌فرهنگی استان به‌عنوان یکی از مزیت‌ها توجه نشده است.

وی یادآور شد: شهر تاریخی استرآباد (گرگان) نخستین بافت تاریخی ثبت ملی شده کشور است که بیش از 90 سال پیش در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

طلایی شکری افزود: متأسفانه با وجود تقدم ثبت ملی این اثر تاریخی ارزشمند در حوزه بافت‌های تاریخی سطح کشور، اما ساماندهی و احیا آن به نسبت سایر بافت‌های تاریخی عملیاتی نشده است.

وی بیان کرد: شهر تاریخی استرآباد (گرگان) بافتی متنوع، خاص و پویا است که فضای کالبدی و درونی آن و حتی آیین‌های میراث ناملموس خاص این شهر تاریخی سبب شده به بافتی متمایز و شاخص تبدیل شود.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور یادآور شد: تبلیغات و معرفی ظرفیت‌ها یکی از نیازمندی‌های شهر تاریخی استرآباد (گرگان) برای جذب گردشگر و همچنین ورود سرمایه‌گذاران است که در این بخش مدیریت شهری می‌تواند در کنار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نقش مهمی در راستای تبلیغ و تدوین بسته‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری داشته باشد.

وی با اشاره به این‌که تعدادی از بناهای شهر تاریخی استرآباد (گرگان) در مالکیت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، گفت: در این سفر مقرر شد صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان در سال جاری تعدادی از ابنیه بافت تاریخی را با مشارکت بخش خصوصی احیا و مورد بهره‌برداری قرار دهند.

طلایی شکری خاطرنشان کرد: در سال جاری هدف‌گذاری صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی واگذاری مرمت و بهره‌برداری از 100 بنای تاریخی در سطح کشور است که امیدواریم این هدف‌گذاری با مشارکت بخش خصوصی تا پایان سال محقق شود.

وی تصریح کرد: برخی از بناهای مورد تملک صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در استان گلستان باگذشت سال‌ها هنوز در بخش دسترسی و انشعابات ساماندهی نشده که سبب شده تا سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این ابنیه رغبتی نداشته باشند.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تأکید کرد: نیاز است تا شهرداری و دستگاه‌های اجرایی مرتبط برای این بناهای تاریخی که در بافت شهری و یا پیرامون مناطق شهری قرار دارند سازوکار دسترسی و زیرساخت‌های اولیه را ایجاد کنند تا سرمایه‌گذاران برای ورود به این بناها راغب شوند.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • تبریک مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به تلاش گران عرصه تعلیم و تربیت
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • عارف: باید مسئولانه در صحنه حضور داشت
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳