Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@21:53:53 GMT

تغییر پرچم عربستان، شایعه یا واقعیت؟

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۷۹۹۳

تغییر پرچم عربستان، شایعه یا واقعیت؟

اعلام تصمیم اخیر دولت سعودی برای تغییر پرچم این کشور واکنش تند شهروندان عربستانی و برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشت که ریاض را مجبور به ارائه توضیحاتی برای پایان دادن به شایعات مطرح شده در این خصوص کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت ایندیپندنت عربی، موافقت مجلس شورای عربستان با اکثریت آرا با پیش نویس تغییر پرچم خشم شهروندان این کشور را برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به محض تصویب پیشنویس اصلاحیه پرچم، شعار و سرود ملی عربستان، در محافل سعودی به ویژه شبکه‌های اجتماعی جنجال گسترده‌ای به پا شد. بطوریکه برخی تغییر پرچم و سرود ملی را رد و برخی دیگر آن را تایید کردند. مخالفان با انتشار توییت‌هایی اظهار داشتند این تصمیم یعنی تغییر در شکل و چه بسا در رنگ پرچم.

سعد بن صلیب العتیبی، ارائه دهنده این پیشنویس و عضو مجلس شورای عربستان در توضیح این امر گفت، تغییر پرچم صحت ندارد و تنها به منظور اصلاح شیوه نامه‌ای است که حدود ۵۰ سال از صدور آن می‌گذرد و نیز به منظور همسویی با جریان بزرگی است که عربستان طی سال‌های اخیر در بازنگری و توسعه برخی سیستم‌ها و متون قانونگذاری در راستای اهداف و چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان آغاز کرده است.

این توئیت‌ها باعث شد که «نهاد مبارزه با شایعات» عربستان توضیح دهد که اخبار منتشر شده در مورد تغییر شکل و محتوای پرچم عربستان و سرود ملی نادرست است و واقعیت این است که این اصلاحیه، محتوای پرچم را تغییر نخواهد داد بلکه تغییر در شیوه نامه و به منظور به روزرسانی ضوابط و پروتکل‌های استفاده از آن است.

مجلس شورای عربستان، روز دوشنبه پیش‌نویس اصلاحیه «شیوه نامه پرچم» را که بیش از ۵۰ سال پیش صادر شده بود، پس از بررسی آن توسط کمیته امور امنیتی و نظامی این شورا تصویب کرد.

العتیبی دلیل پیشنهاد خود مبنی بر اصلاح سرود ملی این کشور را به نیاز پادشاهی برای پر کردن "خلأ قانون‌گذاری" ناشی از عدم وجود شیوه نامه‌ای دانست که احکام و مفاد مرتبط با شکل پرچم یا سرود کشور را مشخص کند.

وی در رابطه با شعار عربستان توضیح داد که تعیین مجازات‌های بازدارنده برای افرادی که در استفاده از آن تخطی می‌کنند و ایجاد ضوابط برای پرچم یکی از دلایلی است که وی را بر آن داشته تا درخواست اصلاح را در کنار انجام تغییراتی بر روی پرچم برای تبدیل شدن به پرچم جدید داشته باشد.

در خصوص شکل پرچم جدید عربستان در سال ۲۰۲۲، رسانه‌های رسمی عربستان تصریح کردند که این اصلاحیه تنها به شیوه نامه هر یک از پرچم‌ها، سرود‌ها و شعار‌های ملی محدود خواهد شد.

منابع رسانه‌ای تاکید کردند که شکل یا محتوای پرچم، شعار یا سرود عربستان تحت تاثیر قرار نگرفته است و این پیشنهاد در مرحله بعدی به ملک سلمان ارائه خواهد شد.

عساف ابو ثنین، عضو مجلس شورای عربستان نیز معتقد است افزودن یک پاراگراف به ماده چهارم قانون اساسی (درمورد نشان و سرود ملی) که توضیح دهد علت قرار گرفتن شمشیر در پرچم برای حفظ پرچم، کشور، ملت و سرزمین و نه تجاوز به دیگران است، امری ضروری به شمار می‌رود.

نسل‌های متوالی به شکل پرچم قدیمی عربستان عادت کرده‌اند که با رنگ سبز مشخص می‌شود و عبارت «لا اله الا الله، محمد رسول الله» در وسط آن و شمشیر به موازات عبارت در زیر آن قرار دارد. با توجه به مطالب فوق مشخص می‌شود که پرچم جدید عربستان همان پرچم فعلی است و از نظر شکل و محتوا تغییری در آن نخواهد داشت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: پرچم عربستان مبارزه با شایعات مجلس شورای عربستان تغییر پرچم سرود ملی شیوه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد

نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد از بی توجهی دولت برای اجرای سد آبریز ابراز نگرانی کرد و گفت: بی توجهی به مطالبه مردم پذیرفتنی نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌نصیر حسینی در اجلاسیه سرداران و 422 شهید شهرستان کهگیلویه با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار داشت: واقعیت امر دولت‌های مختلف نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن 10 درصد آب‌های سطحی کشور بی‌مهری می‌کنند که انتظار می‌رود دولت سیزدهم نسبت به این مهم نگاه ویژه و خاصی داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه  ما یکی از استان‌هایی هستیم که منابع آب فراوانی داریم، اما متاسفانه به درستی از این منابع برای استان استفاده نمی‌شود، عنوان کرد: برخی سدهای احداث شده در محدوده جغرافیایی استان آورده‌ای برای مردم استان ندارند.

حسینی خاطرنشان کرد: موضوع اجرای سد آبریز را بارها در حضور مسئولان کشوری طرح کردیم ولی طرح این مطالبه مردم بعد از دوساعت به کلی به فراموش سپرده شد، ولی واقعیت امر در صورت بی‌توجهی دولت سیزدهم این مطالبه مردم را به اطلاع دفتر مقام معظم رهبری خواهیم رساند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آئین گفت: 500 هزار بشکه نفت روزانه در این استان برداشت می‌شود، ولی هنوز از محرومیت رنج می‌برد و واقعیت امر ما ثروتمند هستیم اما اجازه نمی‌دهند از جیب خودمان پول برداریم.

سید‌علی احمدزاده تاکید کرد: اجرای سد آبریز به عنوان به یک آرزوی بر دل مانده و پتروشیمی چرام دو مطالبه مردم استان از رییس جمهوری و اعضای هیئت دولت است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • اجرای سرود سلام فرمانده توسط کودکان پیش دبستانی + فیلم
  • برگزاری جشنواره سرود امید فردا در شاهرود
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • فراخوان نوجوانان تهرانی برای شرکت در مسابقه «هم‌سُرا»
  • چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است
  • تکذیب یک شایعه عجیب درباره نام استقلال
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • پرچم فلسطین بر فراز دانشگاه هاروارد!