Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@17:42:48 GMT

خواب بهتر با چند خوراکی!

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۸۵۷۵

این میوه دارای غلظت بالاتر از حد متوسط ملاتونین است. ملاتونین هم هورمونی است که به خواب سالم کمک می کند. ناطقان: خواب بخشی جدانشدنی از مفهوم سلامتی به شمار می رود. در واقع خواب کافی و با کیفیت نه تنها از عملکرد سالم مغز پشتیبانی می کند بلکه باعث می شود در طول روز هوشیارتر و متمرکزتر شویم. خواب مناسب همچنین سیستم ایمنی را تقویت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زمانی که خواب هستیم، بدن به طور خودکار و بدون آن که متوجه شویم به مغز استراحت می دهد و در صورت لزوم آن را وارد فاز تعمیر می کند. ماهیچه ها فرصتی دوباره برای بازیابی انرژی خود می یابند و سلول ها و رگ های خونی آسیب دیده هم ترمیم می شوند.

بر اساس مطالعه ای که از طریق مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی است، بی خوابی یکی از چالش های دانش پزشکی محسوب می شود. برای مثال نزدیک به 35 درصد از آمریکایی ها از علائم بی خوابی رنج می برند.

شاید وقت آن رسیده باشد که از غذاها و نوشیدنی های طبیعی که خواب بهتر را پشتیبانی می کنند استفاده کنیم. البته پیروی منظم از یک رژیم غذایی سالم و متنوع پر از میوه ها و سبزیجات تازه نیز کمک کننده است.

اگر شما هم برای داشتن خواب شبانه با کیفیت با چالش های مختلفی رو به رو هستید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه می توانم کیفیت خواب خود را بهبود دهم؟ در ادامه چند مورد از مواد غذایی موثر و همچنین یک نوشیدنی به شکل اسموتی(نرم نوش) را معرفی خواهیم کرد:


خوردن یک میان وعده سبک که ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات باشد، راهی عالی برای داشتن یک شب آرام است. موارد زیر نیز هر یک به نوبه خود در این راه تاثیر قابل ملاحظه ای دارند:

- موز

موز منبع خوبی از منیزیم است که می تواند با شل کردن ماهیچه ها به خواب راحت شبانه کمک کند.

- جو دوسر

بلغور جو دوسر سرشار از کربوهیدرات و فیبر است که در مقادیر کم برای عملکرد دستگاه گوارش و شکم مفید هستند. گزارش شده است که مصرف جو دو سر قبل از خواب باعث خواب آلودگی می شود که به احتمال زیاد به دلیل محتوای جزئی ملاتونین است.

- چای بابونه

چای بابونه حاوی آنتی اکسیدان آپیژنین است که به گیرنده های خاصی در مغز متصل می شود و ممکن است در ادامه سبب خواب آلودگی شود. این عملکرد توضیح می دهد که چرا در بیشتر دمنوش های خواب آور از بابونه استفاده می کنند.

- آب آلبالو

این میوه دارای غلظت بالاتر از حد متوسط  ملاتونین است. ملاتونین هم هورمونی است که به خواب سالم کمک می کند. آلبالو همچنین نسبت به سایر هم خانواده های خود قند کمتری دارد. در نتیجه با پایین نگه داشتن سطح انرژی شما اجازه می دهد تا بتوانید استراحت کنید و دوباره شارژ شوید.

- بادام

بادام منبع عالی منیزیم و هورمون ملاتونین است. ملاتونین ساعت داخلی بدن را تنظیم می کند و به آن سیگنال می دهد تا برای خواب آماده شود.

- مواد معدنی

مکمل های حاوی مواد معدنی کمیاب یا حمام با نمک اپسوم می تواند به آرامش عضلانی کمک کند و خواب شبانه را بهبود ببخشد.

از مواد غذایی تا دستورالعمل اسموتی فوق العاده ای که به خواب بهتر کمک می کنند
یک اسموتی برای کمک به خواب بهتر

و اما دستورالعمل "اسموتی خواب خوش" که به راستی می تواند پایانی بر مشکلات خواب هر یک از رده های سنی باشد:

- ¼ فنجان جو دوسر (نپخته)

- 1 فنجان اسفناج تازه

- ½ فنجان چای بابونه دم کرده (خنک شده)

- ½ فنجان آب آلبالو (یا حتی چای آلبالو خنک شده)

- 1 عدد موز (تازه یا منجمد)

- 1 قاشق غذاخوری کره بادام

جو دو سر نپخته را در مخلوط کن بریزید تا به صورت ریز آسیاب شود.

اسفناج، چای بابونه، آب آلبالو، موز و کره بادام را به مخلوط کن اضافه کنید و اجازه دهید تا یکدست شوند. به همین سادگی اسموتی خواب خوش شما آماده است!

اگر آب آلبالو شیرین نشده در دسترس نبود، آن را با چای یا آب بابونه اضافی جایگزین کنید. برای تهیه یک نوشیدنی آرام بخش در شب، این اسموتی را می توان به صورت گرم نیز سرو کرد.
محتوای تغذیه ای (تخمینی)

کالری: 351 کیلوکالری (18%)

 کربوهیدرات: 60 گرم (20%)

پروتئین: 9 گرم (18%)

چربی: 11 گرم (17%)

چربی اشباع شده: 1 گرم (6%)

چربی غیراشباع: 3 گرم

سدیم: 37 میلی گرم (2%)

پتاسیم: 984 میلی گرم (28%)

فیبر: 7 گرم (29%)

شکر: 27 گرم (30%)

ویتامین آ: 2889 واحد (58%)

ویتامین ث: 19 میلی گرم (23%)

کلسیم: 111 میلی گرم (11%)

آهن: 3 میلی گرم (17%) منبع: عصر ایران برچسب ها: خواب بهتر ، چند خوراکی ، نوشیدنی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خواب بهتر چند خوراکی نوشیدنی چای بابونه خواب بهتر آب آلبالو میلی گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۸۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • چگونه در قطار خوابی آسوده داشته باشیم؟
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن