Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@12:59:37 GMT

افزایش قیمت گوشت قرمز/ماهی باز هم گران شد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۹۷۶۷

افزایش قیمت گوشت قرمز/ماهی باز هم گران شد

بازار محصولات پروتئینی به غیر از چند محصول، وضعیت آرامی دارد، گر چه قیمت‌ها برای مصرف کنندگان رضایت‌بخش نیست و آنها در انتظار کاهش قیمت هستند.

*افزایش دام زنده و گوشت قرمز در بازار

قیمت گوشت قرمز گوساله و گوسفند در چند هفته گذشته افزایش داشته، البته این افزایش قمیت، از دام زنده شروع شد و به بازار گوشت سرایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان از اینجا شروع شد که وزارت جهاد کشاورزی صادرات دام زنده را آزاد کرد و دام‌های زیادی در مرزها دپو شدند تا به کشور عراق صادر شود. دامداران ترجیح می‌دادند، به جای فروش دام در داخل، دام خود را به صادرکنندگان با قیمت بالاتری بفروشند، بنابراین عرضه در با زار داخلی کم شد و قیمت‌ها بالا کشید، قیمت دام زنده از کیلویی 55 هزار تومان به کیلویی 90 هزار تومان  به مقصد صادرات رسید.

گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است، قیمت دام زنده در منطقه 19 تهران کیلویی 67 هزار تومان به فروش می‌رود که این قیمت هفته گذشته 60 هزار تومان بود. هر کیلو دام زنده معادل نیم کیلو گوشت خالص است، یعنی گوشت خالص باید دو برابر این قیمت به فروش رسد، اما با اضافه شدن نرخ سود مغازه‌دار، قیمت اکنون بیش از 170 هزار تومان شده است.

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: « صادرات دام زنده عامل رشد قیمت گوشت شده است، اما از نظر من اکنون فصل صادرات نیست و باید در فصل زایش در ماه‌های خرداد و تیر صادرات دام زنده انجام شود.»

این مسئول این را هم گفت که وزارت جهاد کشاورزی تحت فشار اتحادیه‌ها، تسلیم خواسته‌های آنها شده و صادرات را آزاد کرده است و گرنه شرایط برای صادرات نیست، حداقل در این فصل نباید انجام شود.

ایران برای تامین نیاز داخل سالانه 150 هزار تن گوشت وارد می‌کند، اخیرا اتحادیه‌های تولید کننده اصرار کردند که تولید کشور بیشتر شده و باید صادر شود، اینها در بدو ورود دولت سیزدهم با اصرار وزیر تازه ورود را وادار کردند که مجوز صادرات دام زنده را صادر کند.

پس از آن کلیپ های زیادی در فضای مجازی منتشر شد که دام زنده به کشورهای عربی اطراف صادر می‌شد، گرچه وزارت جهاد تایید نکرد، اما صادرات دام زنده را هم لغو نکرده است، حتی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: «صادرات ادامه دارد.»

منتقدان صادرات دام زنده در ابتدای صدور مجوز صادرات از سوی وزارت جهاد کشاورزی، می‌گفتند، اگر دام زیاد تولید شده، شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری و ذخیره سازی کند و در فصولی که نیاز است، به بازار تزریق کند، زیرا واردات هزینه بیشتری برای دولت دارد. شاید هم این کار نیاز به اعتبار داشته که وزارت جهاد ترجیح داده به جای خرید در داخل صادرات شود.

* بازار قیمت مرغ با ثبات اما بازار قطعات مرغ مشوش است

گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است، در منطقه 19 تهران، قیمت مرغ کیلویی 31 هزار تومان به فروش می رود، برخی فروشگاه ها در تابلو قیمت ها نرخ مرغ را ثبت نکرده اند و شاید انگیزه فروش بالا دارند، اما برخی مغازه به نرخ مصوب عرضه می‌کرد.

قیمت قطعات مرغ پر نوسان است، قطعات از 29 هزار و 500 تا 67 هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد، قبلا  فروش قطعات مرغ به دو دلیل ممنوع شده بود ؛ نخست به گرانفروشی دامن می‌زند، دوم عامل شیوع ویروس کرونا می‌شود، پس از آن هجمه و فشار شدید به تصمیم گیرندگان شد که 20 هزار کارگر شغل خود را از دست داده اند و قرار بود که دوباره قطعه فروشی به نرخ مصوبی که ستاد تنظیم بازار اعلام می‌کند، ادامه یابد اما تاکنون در این باره تصمیم گرفته نشده است، ولی قطعات مرغ بیش از دو برابر نرخ مصوب مرغ به فروش می‌رود.

معمولا برخی فروشندگان ویترین خود را از مرغ درسته خالی کرده بودند و به مراجعه کنندگان، قطعه مرغ را پیشنهاد می‌دادند و آنها بالاجبار می‌خریدند.

* اشتیاق عجیب فروشندگان به پاک کردن مرغ

اشتیاق عجیبی بین فروشندگان برای پاک کردن مرغ وجود دارد، قبلا رایگان بود، اما مدتی است پس از اقبال مردم راحت طلب، فروشندگان برای هر قطعه 1000 تومان می‌گیرند.

سطل بزرگی زیر میز است که پوست، نوک بال و دم و کلا زواید مرغ را آنجا رها می‌کنند، انباشته می‌شود تا روز بعد و شاید هم روزهای بعد یکی می‌آید و همه اینها را از فروشگاه‌های محل خریداری می‌کند.

داخل نیسان‌های آبی تل انبار می شود که بوی تعفن از چندین متری پیداست، و مگس ها هم روی آن جولان می‌دهند. قبلا گفته می‌شد که اینها در کارخانه های تولید سوسیس و کالباس استفاده می‌شود.این محموله ها عمدتا شب جابجا می‌شوند.

بر اساس مشاهدات خبرنگار فارس در خیابان شهر منطقه عبدل آباد که در تاریکی شهر نیسان آبی پر از زواید مرغ جابجا می‌کرد، خبرنگار فارس به وی علامت داد که ماشین را نگه دارد و او نگه داشت، بوی بدی به مشام می‌رسید و انواع  حشرات بالای این محموله رقص و آواز داشتند، ظاهرا به شانس و اقبالشان که این همه غذا را یکجا به دست آورده اند و شیرابه مرغ هم از زیر ماشین سرازیر بود.

راننده نیسان به خبرنگار فارس گفت: «اینها را به جاده ورامین می برم و قرار است در کارخانه از اینها صابون درست کنند، آنجا امشب ریخته می‌شود و فردا می برند به کارخانه.» البته گران شدن قیمت دنبه گوسفند هم در جایگزینی چربی مرغ با دنبه در ساخت صابون بی تاثیر نیست.

و هنوز حیرانم که صابون از مرغ چگونه؟ نظارت کجاست؟ سلامت مردم کجای این ماجراست؟

* تخم مرغ آهنگ گرانی کرده است

نرخی که ستاد تنظیم بازار تصویب کرده شانه ای 43 هزار تومان است، اما فروشندگان قیمت‌ها را تا شانه‌ای 50 هزار تومان بالا برده‌اند. نکته دیگر اندازه تخم مرغ ها به حدی کوچک است که شک می‌شود، تخم پرنده دیگری باشد!

*ماهی باز هم گران شد

ماهی گران باز هم گران شده است، هر کیلو قزل آلا 78 هزارتومان به فروش می‌رسد.

گزارش میدانی هفته گذشته خبرنگار فارس از استان گلستان حاکی است، که در بازار ماهی بندر ترکن هر کیلو ماهی سفید به قیمت 170 تا 180 هزار تومان، ماهی کپور 70 تا 80 هزار تومان به فروش می‌رسید.

قیمت انواع محصولات پروتئینی در بازار تهران به این شرح است:

قیمت محصولات پروتئینی در بازار تهران

کالا(کیلوگرم) قیمت(تومان) گوشت ران گوساله  176000 گوشت ران و دست 176000 ران گوسفندی 183000 گوشت چرخ کرده  129000 گوشت منجمد 109000 جگر گوساله  155000 مرغ 31000 سینه مرغ به استخوان 38000 ران مرغ 29500 ران مرغ بدون کمر 33500 سینه مرغ بدون استخوان  55500 فیله مرغ 67500 بال مرغ 34000 کتف مرغ 34000 کمر مرغ 39000 گردن مرغ 12000 ساق مرغ 49000 بوقلمون  43000 گوشت منجمد 109000 ماهی قزل آلا 78000 جگر گوساله  155000 دل مرغ  15000 جگر مرغ 9000 سنگدان  14000 پای مرغ 6000 پاچه گوساله  25500 قلم گوساله  12000 سرسینه گوساله  30000 سر سینه گوسفند  40000 دنبه  90000

باشگاه خبرنگاران

منبع: فردا

کلیدواژه: قیمت ماهی قیمت گوشت قرمز وزارت جهاد کشاورزی تومان به فروش صادرات دام زنده هزار تومان خبرنگار فارس قطعات مرغ گران شد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۹۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»

به گزارش خبرنگار مهر، هر گاه حجم و میزان کالایی در بازار بیش از نیاز باشد و کاهش قیمت‌ها موجب زیان تولیدکننده شود دولت ورود کرده و کالاهای مازاد را از سطح بازار جمع‌آوری می‌کند.

ایران در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به خودکفایی رسیده و در این زمینه می‌تواند درآمدزایی ارزی داشته باشد. ظرفیت کشور در تولید گوشت مرغ سالانه ۳ میلیون تن بوده که این آمار ضمن تأمین داخل می‌تواند بازار صادراتی را برای اقتصاد کشور به ارمغان آورد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر ورود محصولات کشاورزی بر بازارهای جهانی گفته، وزیر جهاد کشاورزی در تعامل با بخش خصوصی حمایت از تولید داخل را برای ورود به بازارهای بین‌المللی مرغ مورد تاکید قرار داده است. بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

علی ابراهیمی وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در خرید مرغ داخل را مقطعی و برای تکمیل ذخایر راهبردی عنوان کرد و نقش اصلی تنظیم و تثبیت بازار را گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازار بین‌المللی دانست. به گفته وی، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار صادراتی است. در دنیا صادرات مورد حمایت دولت‌ها بوده و به شکل‌گیری اولیه آن یارانه تعلق می‌گیرد. این اتحادیه هم در سایه حمایت در یک بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه می‌تواند حضور خود را در بازار کشورهای همسایه تثبیت کند.

تلاش برای بازار سازی

قیمت هر کیلو گرم مرغ سال گذشته ۷۳ هزار تومان تعیین شد که این عدد بین ۷۸ تا ۹۵ هزار تومان در نوسان بود. در مقطعی با کاهش حجم جوجه‌ریزی قیمت گوشت مرغ به حدود ۱۰۰ هزار تومان رسید که با ورود وزارت جهاد کشاورزی و رساندن جوجه‌ریزی به بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه آرامش به بازار گوشت مرغ بازگشت.

در حال حاضر هنوز قیمت جدید تعیین نشده و هر کیلو گرم گوشت مرغ به مبلغ ۷۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

در ادامه شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال در حال خدمات رسانی به زنجیره مرغداری کشور است.

به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، صنعت مرغداری ایران وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفت‌وگوی ملی با مرغداران هستیم. زمان آن رسیده که با بهره‌وری و کارایی بالاتر، تولید انجام شود.

‌حسین شیرزاد نسبت به جمع‌آوری گوشت مرغ مازاد از سطح بازار عنوان کرده، در حال حاضر شرکت‌ها و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند و شرکت پشتیبانی امور دام با تمام ظرفیت متعهد به خرید مرغ است؛ به طوری که در یک ماه گذشته رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن رقم خورده است. در ماه مبارک رمضان حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

گفتنی است؛ امسال واردات گوشت مرغ از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف شده و تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

حسین شیرزاد تاکید دارد، صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد. قطعاً باید کریدورهای صادراتی فعال شود و صادرات موفق وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم.

در این زمینه ضروری است تعداد کشتارگاه‌ها متناسب سازی شده و مدیریت صادرات مرغ به لحاظ کیفی تقویت شود. ‌

کد خبر 6089725 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول