Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز آموزشی درمانی فوق تخصصی کودکان امام حسین(ع) گفت: افزایش تعداد کودکان مبتلا به کرونا در هفته آینده منجر به کمبود امکانات خواهد شد. درحال‌حاضر ۲۲ کودک مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری بوده که ۱۶ کودک در یکی از ICU و شش کودک بدحال در دیگر ICU بیمارستان بستری هستند.

مهرداد معمارزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به کرونا، اظهار کرد: بیمارستان امام حسین (ع) بزرگترین بیمارستان کودکان در منطقه مرکزی و جنوب کشور است و در طول دو سال گذشته درگیر درمان کودکان مبتلا به کرونا بوده و از همان ابتدا به صورت مجزا به خدمت‌رسانی برای این کودکان مشغول بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دو هفته گذشته تاکنون تعداد کودکان مبتلا به کرونا که به این مرکز درمانی مراجعه می‌کنند، افزایش چشمگیری یافته است. در چند روزه اخیر روزانه حدود ۲۰۰ بیمار مشکوک به کرونا به درمانگاه‌ها مراجعه کرده و اکثر آنها با دستورات سرپایی مرخص می‌شوند، اما بیست درصد سن زیر ۱۵ سال و ده درصد سن زیر یک سال در نهایت نیازمند به بستری در اورژانس و اقدامات اولیه هستند.

وی افزود: تعدادی از افرادی که بستری می‌شوند، ظرف شش ساعت مرخص شده و تعدادی وارد بخش‌ها یا مراقبت‌های ویژه می‌شوند. تقریباً در هر شیفت ۲۴ ساعته حدود ۱۷ بیمار بستری شده و در حال حاضر حدود ۶۰ کودک مبتلا به بیماری کرونا در بیمارستان امام حسین (ع) بستری هستند.

بستری ۲۲ کودک مبتلا به کرونا در ICU

رئیس مرکز آموزشی درمانی فوق تخصصی کودکان امام حسین (ع) با اشاره به تعداد کودکان بستری در ICU این بیمارستان، ادامه داد: درحال‌حاضر ۲۲ کودک مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری بوده که ۱۶ کودک در یکی از ICU ها و شش کودک بدحال در دیگر ICU بیمارستان بستری هستند. افزایش تعداد کودکان مبتلا به کرونا در هفته آینده منجر به کمبود امکانات خواهد شد.

وی اضافه کرد: بیماران چهارمحال بختیاری، خوزستان و لرستان مهمان‌های همیشگی بیمارستان امام حسین (ع) هستند و بیشترین اعزام بیمار از این سه استان است. درحال‌حاضر نیز کودکان مبتلا به کرونا از این سه استان مراجعه کرده و بستری هستند. بسیاری از این شهرها از نظر مرزی به این بیمارستان نزدیک‌تر بوده و دریافت کمک‌ها و اقدامات پزشکی از این بیمارستان برای آنها راحت‌تر است.

سندروم حاد چند سیستمی در کودکان

معمارزاده در خصوص علائم کودکان مبتلا به کرونا، تصریح کرد: کودکان مبتلا به کرونا که در مرحله حاد و اولیه این بیماری قرار دارند درگیر علائم تب، اسهال، استفراغ و سردرد هستند. مرحله دیگر این بیماری که معمولاً از دو تا سه هفته پس از ابتلای اولیه ایجاد می‌شود و در عملکرد برخی از ارگان‌های حیاتی بدن اختلال ایجاد می‌کند، سندروم حاد التهاب چند سیستمی است. بیماری کرونا در کودکان ماندگاری بیشتری نسبت به بزرگسالان دارد و سندروم حاد چند سیستمی در بزرگسالان کمتر دیده می‌شود.

وی با اشاره به گرفتاری طولانی مدت کودکان با عوارض بیماری کرونا، گفت: درصدی از کودکان مبتلا به کرونا درگیر اختلال عملکرد غده پانکراس یا لوزالمعده می‌شوند که به صورت دیابت خود را نشان دهد. حتی پس از بهبودی نیز امکان دارد تا سال‌ها کودک گرفتار این بیماری باشد.

علل ابتلای کودکان به کرونا

رئیس مرکز آموزشی درمانی فوق تخصصی کودکان امام حسین (ع) افزود: یکی از علت ابتلای بیشتر کودکان به بیماری کرونا واکسینه نشدن کودکان زیر ۱۰ سال است. همچنین کودکان معمولاً از ماسک استفاده نمی‌کنند و در محیط‌های خانوادگی با انسان‌های بزرگ زندگی می‌کنند. امکان دارد افرادی بدون علامت و علائم، مبتلا به کرونا به خصوص تیپ اومیکرون باشند و در صورت تماس با سایر افراد بیماری را به راحتی منتقل می‌کنند.

وی ادامه داد: تنها توصیه‌ای که می‌توان به خانواده‌ها داشت پرهیز از حضور در مراکز عمومی، همراه نکردن کودکان در جمع‌های خانوادگی و مهمانی‌ها، پرهیز از گرفتن جشن تولد و لغو مسافرت‌های غیرضروری است. همچنین اگر فردی بیمار در اطرافیان خود دارند برای دیدوبازدید مراجعه نکنند و در صورت داشتن تماس با آنها از تماس کودک جلوگیری کنند.

معمارزاده خاطرنشان کرد: بیمارستان امام حسین (ع)، در این مدت وسایلی که داشته است را مصرف کرده و در زمینه وسایل و تجهیزات با کمبود مواجه است. از خیرین خواهش می‌شود در صورت توان به بیمارستان مراجعه کرده، لیست وسایل مورد نیاز را تحویل گرفته و برای تهیه وسایل کمک تنفسی و حمایتی مورد نیاز کودکان اقدام کنند.

کد خبر 553373

منبع: ایمنا

کلیدواژه: افزایش آمار کودکان مبتلا به کرونا واکسن کرونا کودکان بیماری کرونا در کودکان سلامت کودکان تزريق واکسن کرونا کودکان علائم کرونا در کودکان کرونا کودکان علائم امیکرون در کودکان ابتلای کودکان به کرونا ویروس کرونا آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا در ایران آمار روزانه مبتلایان به کرونا کرونا در اصفهان شیوع کرونا در اصفهان شیوع کرونا در کودکان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کودکان مبتلا به کرونا بیمارستان امام حسین مبتلا به کرونا بیمارستان بستری کودک مبتلا تعداد کودکان بیماری کرونا بستری هستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۱۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت شفاف قبل از مرگ!

زوال عقل اغلب به عنوان یک «خداحافظی طولانی» توصیف می‌شود. اگرچه فرد هنوز زنده است، اما زوال عقل به آرامی و به شکل غیر قابل برگشتی خاطرات وی و ویژگی‌های هویتی فرد را از بین می‌برد.

به گزارش ایسنا، زوال عقل یک بیماری است که در نهایت توانایی فرد را برای برقراری ارتباط، خوردن و نوشیدن به تنهایی، درک مکان و شناخت اعضای خانواده از بین می‌برد.

از اوایل قرن نوزدهم، داستان‌هایی از جانب مراقبان و کارکنان بهداشت و سلامت نقل شده است که گفته شده برخی از افراد مبتلا به زوال عقل به طور ناگهانی به حالت عادی برمی‌گردند. آنها فردی را توصیف کرده‌اند که در حال یک گفتگوی معنادار و به اشتراک گذاشتن خاطراتی که فراموش کرده بوده شوخی می‌کند و حتی درخواست غذا می‌کند.

تخمین زده می‌شود که ۴۳ درصد از افرادی که این اصطلاحا «شفافیت» کوتاه را تجربه می‌کنند، ظرف ۲۴ ساعت پس از آن می‌میرند و ۸۴ درصد نیز در عرض یک هفته از دست می‌روند.

اما چرا این اتفاق می‌افتد؟

زوال عقل یا دمانس(Dementia) در پزشکی و روان‌پزشکی، اختلال مزمن و گاهی حاد فرآیندهای روانی و زوال عصبی پیشرونده است که با تغییر شخصیت و موقعیت‌ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است. شایع‌ترین نوع آن، زوال عقل سالخوردگی یا بیماری آلزایمر است. از دیگر عوامل ایجاد زوال عقل می‌توان به سکته مغزی و بیماری‌های غیرشایع ولی معروف مانند جنون گاوی اشاره نمود.

طبق تعریف، زوال عقل عبارت است از تخریب پیش‌رونده کارکردهای شناختی که در زمینه‌ای از هوشیاری کامل بروز می‌کند. زوال عقل مجموعه‌ای از علائم شامل اختلالاتی در حافظه، توجه، زبان‌پریشی، تغییرات روان‌شناختی و مختل شدن فعالیت‌های روزمره تظاهر می‌یابد.

شفافیتی مبهم

دو پژوهشگر به نام‌های مایکل نام(Michael Nahm) و بروس گریسون(Bruce Greyson) در سال ۲۰۰۹ اصطلاح «شفافیت نهایی» را ابداع کردند، چرا که این به یاد آوردن‌های بیماران مبتلا به زوال عقل تنها اندکی پیش از مرگ اتفاق می‌افتد.

البته همه این شفافیت‌های نهایی نشان دهنده مرگ قریب الوقوع نیستند. یک مطالعه نشان داد بسیاری از افراد مبتلا به زوال عقل پیشرفته بیش از شش ماه قبل از مرگشان بخش مختصری از خودِ قدیمی‌شان را بروز می‌دهند.

شفافیت در سایر شرایطی که بر مغز یا مهارت‌های تفکر تأثیر می‌گذارد، مانند مننژیت، اسکیزوفرنی و در افراد مبتلا به تومورهای مغزی یا افرادی که دچار آسیب مغزی شده‌اند نیز گزارش شده است.

لحظات شفافیت که لزوماً نشان دهنده مرگ نیستند، گاهی اوقات «شفافیت متناقض» نامیده می‌شوند. این رویداد از این جهت متناقض نامیده می‌شود که با سیر مورد انتظار بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل در تضاد است.

توجه به این نکته مهم است که این دوره‌های شفافیت، موقتی هستند و متأسفانه نشان‌دهنده معکوس شدن روند بیماری‌های عصبی نیستند.

چرا «شفافیت نهایی» اتفاق می‌افتد؟

دانشمندان برای توضیح اینکه چرا شفافیت نهایی رخ می‌دهد، تلاش کرده‌اند. برخی از رویدادهای شفافیت در حضور عزیزان گزارش شده است. برخی دیگر گزارش کرده‌اند که موسیقی گاهی اوقات می‌تواند شفافیت را بهبود بخشد، اما بسیاری از شفافیت‌ها محرک مشخصی ندارند.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه نیویورک حدس زدند که تغییرات در فعالیت مغز قبل از مرگ ممکن است موجب پیدایش شفافیت نهایی شود. اما این فرضیه به طور کامل توضیح نمی‌دهد که چرا افراد به طور ناگهانی توانایی‌هایی را که گمان می‌رفت از دست داده بودند، بازیابی می‌کنند.

همچنین مطالعه شفافیت متناقض و نهایی بسیار دشوار است. همه افراد مبتلا به زوال عقل پیشرفته قبل از مرگ، شفافیت را تجربه نمی‌کنند. رخ دادن شفافیت، غیر قابل پیش‌بینی است و معمولاً بدون محرک خاصی رخ می‌دهد.

از آنجایی که شفافیت نهایی می‌تواند برای کسانی که شاهد آن هستند، مسرت‌بخش و خاطره‌انگیز باشد، برای دانشمندان غیراخلاقی است که از آن زمان برای انجام تحقیقات خود استفاده کنند. در زمان مرگ نیز برای دانشمندان دشوار است که با پزشکان و پرستاران در مورد هر لحظه از شفافیتی که ممکن است رخ داده باشد، مصاحبه کنند.

توضیحات برای شفافیت نهایی فراتر از علم است. این لحظات شفافیت ذهنی ممکن است راهی برای فرد در حال مرگ برای خداحافظی نهایی و ارتباط مجدد با خانواده و دوستان باشد. برخی بر این باورند که شفافیت نهایی نشان دهنده ارتباط فرد با زندگی پس از مرگ است.

چرا شناخت شفافیت نهایی مهم است؟

افراد واکنش‌های مختلفی به دیدن شفافیت نهایی در یک فرد مبتلا به زوال عقل پیشرفته دارند. در حالی که برخی آن را تلخ و شیرین توصیف می‌کنند، برخی دیگر آن را گیج کننده و ناراحت کننده می‌دانند. همچنین ممکن است بر اثر آن اصرار برای ادامه فرآیندهای مراقبتی و درخواست اقدامات نجات جان فرد در حال مرگ به وجود بیاید.

آگاهی از شفافیت نهایی می‌تواند به خانواده و دوستان بیمار کمک کند درک کنند که این بخشی از فرآیند مرگ است و به این مسئله اذعان کنند که فرد مبتلا به زوال عقل دیگر بهبود نمی‌یابد تا بتوانند از زمانی که بیمار دچار شفافیت نهایی می‌شود، بهترین استفاده را ببرند.

شفافیت نهایی برای کسانی که شاهد آن هستند، می‌تواند فرصتی گرانبها و نهایی برای ارتباط مجدد با عزیزی که قبل از شروع زوال عقل بوده باشد و برای «خداحافظی نهایی» آماده شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازگشت شفاف قبل از مرگ!
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • آرمین زارعی در بیمارستان بستری شد
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • جزئیات جدید و دردناک از دزدیده شدن دختر ۴ ساله کلاله‌ای ؛ قصد فروش یسنا را داشتند
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی