Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، یکشنبه هفته جاری (دهم بهمن‌ماه) رهبر معظم انقلاب در جمع تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، به‌طور مشخص از عملکرد دو دسته صنایع تولیدکننده خودرو و لوازم‌خانگی انتقاد کردند.

ایشان، لزوم ارتقای کیفیت کالاهای تولید داخل را مورد تاکید قرار دادند و افزودند: حمایت‌های عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید منجر به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری شود، اما متاسفانه در برخی صنایع به‌ویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمی‌شود و مردم نیز به‌حق به آنها اعتراض دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر انقلاب خاطرنشان‌کردند: اگر با وجود فضای حمایتی از تولید داخل، به‌جای ارتقای کیفیت، قیمت‌ها افزایش یابد، مساله بدی است زیرا نتیجه همه حمایت‌های دولتی، بانکی و جلوگیری از رقابت‌های خارجی، عملاً منجر به بالا رفتن قیمت شده است.

ایشان با ابراز گلایه از برخی تولیدکنندگان داخلی لوازم‌خانگی، گفتند: با وجود حمایت‌هایی که از این تولیدکنندگان شد، اما گفته می‌شود برخی محصولات آنها تا دو بابر افزایش قیمت داشته که نباید این‌گونه باشد.

برپایه این گزارش، سال‌هاست به‌جای اینکه یک فضای رقابتی سالم بین خودروسازان داخلی و خارجی را شاهد باشیم، از تولیدکنندگان خودرو در کشور حمایت شده است. این فضای انحصاری و امن که به‌طور عمده به حمایت از چند خودروساز بزرگ منحصر شده، تبعاتی همچون بی‌کیفیت بودن تولیدات، قیمت‌های بالای تمام شده، فاصله شدید قیمتی کارخانه‌ای و بازاری خودروها، پاسخگو نبودن خودروسازان به مردم، بی معنی بودن خدمات پس از فروش و غیره را به دنبال داشته است و در این فضا، متضرران اصلی خود مردم بوده‌اند که به‌ناچار باید محصولات بی‌کیفیت خودروسازان را با قیمت‌هایی بالاتر خریداری کنند.

امروز شاهدیم در بخش لوازم خانگی نیز به اسم حمایت از تولید، از برخی تولیدکنندگان بزرگ حمایت شده است.یعنی فضایی انحصاری و امن همراه با ممنوعیت واردات در اختیارشان قرار داده شده است که کارشناسان معتقدند این شرایط منجر به ارتقای کیفی محصولات‌شان نشده و نمی‌شود.

‌نتیجه قطعی چنین وضعیتی، فشار به جیب مردم است و باید برای خرید محصولات تولیدکنندگان لوازم‌خانگی، پول بیشتری پرداخت کنند.

قدر مسلم، نامه چند ماه پیش رهبر معظم انقلاب مبنی بر ممنوعیت واردات لوازم‌خانگی خارجی به کشور، فرصت ارزشمندی برای تولیدکنندگان داخلی بود تا در سایه این حمایت ویژه به گسترش کمی و کیفی تولید خود و رفع  نیازهای داخل در ابتدا بپردازند.

در این راستا تولیدکنندگان نیز وظایفی همچون ارتقای تحقیق و توسعه (R&D)، بهبود کیفیت و فناوری، تعدیل و کاهش هزینه‌ها، منطقی کردن قیمت‌ها، تامین مستمر کالا در بازار، همکاری گسترده با شرکت‌ها و مراکز دانش‌بنیان، مراکز نوآوری و دانشگاه‌ها و تعمیق ساخت داخل محصولات را بر عهده داشتند و اگر واحدهای تولیدکننده می‌خواستند حداکثر استفاده را از این حمایت ببرند و به نفع خود و کشور عمل کنند، باید به حرکت‌های یاد شده عمق می بخشیدند.

با این حال گلایه رهبری از این صنعت حجت را بر همگان تمام کرد که برخی تولیدکنندگان با سوء استفاده از این فضا حمایتی، تنها به منافع خود اندیشیدند که نتیجه آن ضرر مردم (با خرید محصولات بی‌کیفیت و با قیمت بالا)، همچنین بی‌توجهی به تحقیق و توسعه در راستای کاهش قیمت‌تمام شده، بهبود کیفیت، ارتقای فناوری‌ها و حضور در بازارهای جهانی است که در نهایت دود آن به چشم اقتصاد کشور می‌رود.

هرچند شاید در نهایت صنایع داخلی بتوانند لوازم‌خانگی مورد نیاز داخل را تامین کنند و بازاری برای خود در کشور دست و پا کنند، اما به‌طور قطع فضای امن گلخانه‌ای که برایشان با حمایت‌های داخلی ایجاد شده، مانع از رقابت‌پذیری‌شان با محصولات مشابه خارجی می‌شود که در نهایت، جهانی نشدن آنها و ارزآور نبودن این صنعت را به دنبال دارد. این در حالی است که بازاری ۴۰۰ تا ۷۰۰ میلیون نفری (با احتساب کشورهای حوزه CIS) در منطقه و همسایگان ما وجود دارد که در صورت توجه بیشتر می‌تواند پتانسیلی برای افزایش تولید و صادرات باشد.

در این میان، رضایت مشتریان و توجه به خدمات پس از فروش نیز در سایه حمایت‌های بی‌دریغ از این صنعت قربانی خواهد شد و همان بلایی که بر سر مشتریان خودروسازان آمده، در آینده‌ای نه چندان دور گریبانگیر مردم در استفاده از لوازم‌خانگی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، در پی انتقادات رهبر معظم انقلاب، در روزهای گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت از کاهش قیمت لوازم‌خانگی در روزها و هفته های آتی خبرداد.

«سید رضا فاطمی‌امین» افزود: در ۲ سال گذشته افزایش قیمت قابل توجهی در لوازم خانگی داشته ایم، اما در چند ماه گذشته کار به‌طور کامل مدیریت شده است، به طوری که یک تا دو مورد هم که افزایش قیمت داشتند پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی به سرعت قیمت‌ها کاهش یافته است.

وی تصریح‌کرد: تلاش می‌کنیم خبرهای خوبی در خصوص کاهش قیمت لوازم‌خانگی در روزها و هفته‌های آینده به‌ویژه در حوزه جهیزیه داشته باشیم، به نحوی که برای جهیزیه تخفیف بسیار مناسبی در نظر خواهیم گرفت.

به گفته وزیر صمت، اکنون هشت شرکت تولیدکننده لوازم خانگی برای تحقق این امر اعلام آمادگی کرده اند.

همچنین تولیدکنندگان اعلام‌کردند: ما همواره سرباز بخش تولید کشور هستیم و اگر دغدغه‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان می‌شود به هر طریقی آن را رفع خواهیم کرد. به همین منظور برای افزایش کیفیت و کنترل قیمت لوازم خانگی تلاش خواهیم کرد.

برچسب‌ها لوازم خانگی داخلی لوازم خانگی سید رضا فاطمی امین واردات صمت صادرات غیر نفتی رهبر معظم انقلاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لوازم خانگی داخلی لوازم خانگی سید رضا فاطمی امین لوازم خانگی داخلی لوازم خانگی سید رضا فاطمی امین واردات صمت صادرات غیر نفتی رهبر معظم انقلاب رهبر معظم انقلاب لوازم خانگی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۱۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، محسن سیفی در دیدار با محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرودیزل و همچنین دیدار با علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو، ضمن تشریح توانمندی‌های این بانک در زمینه تجربه موفق همکاری و شیوه‌های تخصصی تأمین مالی صنعت خودرو کشور، برای توسعه همکاری و تحقق اهداف منویات مقام معظم رهبری در «جهش تولید با مشارکت مردم» و همچنین کمک به تعمیق داخلی‌سازی و افزایش تولید محصولات این شرکت‌ها اعلام آمادگی کرد.

او توسعه همکاری، تسریع و تسهیل ارائه خدمات مالی نقدی و غیرنقدی و تجربیات ویژه و الگوی موفق بانک برای حل مشکلات تأمین مالی زنجیره تأمین سایر خودروسازان و قطعه‌سازان کشور در بانک صادرات ایران را تشریح و تبیین و کمک به تولید با استفاده از ظرفیت‌های شعب داخلی و خارجی بانک را مورد تاکید قرار داد.

سیفی گفت: «بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانک‌های اصلی کشور، از سال‌های گذشته در کنار خودروسازان کشور بوده و اکثر خودروسازان کشور با بانک صادرات ایران تعامل مناسبی داشته و دارند.»

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه بدنه کارشناسی و ارکان بانک، تجربه و شناخت دقیقی از شرایط فعالیت خودروسازان کشور دارند، افزود: «در بخش‌های اعتباری و طرح و برنامه بانک، برای طراحی محصولات ویژه، تجربه‌های موفقی وجود دارد و این شناخت موجب می‌شود که سرعت و کیفیت ارائه خدمات مالی و بانکی به این صنعت روز به روز بهتر شود و امروز با افتخار، همکاری مطلوبی با خودروسازان و قطعه‌سازان کشور داریم.»

محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل ایران‌خودرودیزل در این دیدار با استقبال از توسعه همکاری با بانک صادرات ایران، با ارائه اهداف و برنامه‌های این شرکت در سال جاری به تعدد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد و گفت: «استفاده از این شرکت‌ها عمق داخلی‌سازی شرکت ایران‌خودرو دیزل را افزایش داده و از این رو میزان ارزبری شرکت نسبت به سایر خودروسازان کمتر است.»

او ویژگی دیگر این شرکت را تنوع محصولات آن برشمرد و افزود: «تنوع محصولات ایران خودرو دیزل از جمله ون، انواع اتوبوس، انواع کشنده، کمپرسی و باری و از جمله بزرگترین سالن تولید اتوبوس خاورمیانه در این شرکت وجود دارد.»

محمدزاده از تولید و فروش اتوبوس برقی داخلی شهری به شهرداری برخی کلان‌شهرهای کشور و همچنین فروش 1000 دستگاه اتوبوس دیزلی به شهرداری‌های کشور خبر داد و بر تداوم تولید و رفع نیازهای مختلف کشور به این محصولات، تاکید کرد.

علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو نیز در نشستی که با اتفاق مدیران ارشد این شرکت با مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران، برگزار شد، از همکاری بانک صادرات ایران طی سال‌های اخیر قدردانی کرد و گفت: باید با تلاش و توسعه همکاری به دنبال حل مشکلات این صنعت و مردم باشیم. او افزود: «بانک صادرات ایران سهم بسزائی در توفیقات مجموعه‌های بزرگ صنعتی دارد و امروز این سهم بیش از سایرین است.»

مدیرعامل ایران‌خودرو با بیان برخی دغدغه‌ها و مشکلات بخش تولید، افزود: «بانک‌ها به ویژه بانک صادرات ایران با وجود محدودیت‌های فراوان، کمک‌های بزرگی و بسیار ارزشمندی به صنعت خودرو کرده‌اند به طوری که اگر این کمک‌ها نباشد، امکان کسب موفقیت‌های بیشتر در این صنعت وجود ندارد.»

محسن سیفی در جریان این دیدارها به اتفاق معاونان شعب، اعتبارات، طرح و برنامه و همچنین مدیران ارشد بانک در حوزه‌های ارز و بانکداری شرکتی، راهکارها و محصولات نوین بانک برای تأمین مالی زنجیره تأمین در صنعت خودرو را ارائه و برای کمک به این صنعت اعلام آمادگی کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901281

دیگر خبرها

  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • منافی:باخت به آلومینیوم را بزرگ نکنیم، در لیگ فرصت جبران هست