Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@05:21:06 GMT

احتمال افزایش مصرف بنزین به ۱۲۰ میلیون لیتر در عید ۱۴۰۱

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۳۱۰۶

‍‍‍‍‍‍

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، وزارت نفت در دولت سیزدهم در حالی آغاز به کار کرد که بحران‌های مختلفی گریبان‌گیر صنعت نفت کشور بوده است. یکی از بزرگترین چالش‌های پیش‌روی وزارت نفت، تامین سوخت زمستانی با توجه به وقوع «بحران گاز» در کشور بود که به نظر می‌رسد، در آستانه اتمام روزهای سرد سال این بحران در حال فروکش کردن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته حل ریشه‌ای بحران گاز نیازمند یک برنامه جامع و اقدامات مستمر است که ضرورت دارد، وزارت نفت و شرکت ملی گاز آن را پیگیری کنند.

اما هنوز در آستانه تعدیل «بحران گاز» و بهبود تراز گاز کشور حال چالش جدیدی پیش روی وزارت نفت دولت سیزدهم قرار گرفته است که آن چیزی نیست، جز «تراز منفی بنزین». به بیان دیگر بررسی روند تولید و مصرف بنزین در کشور نشان می‌دهد، تولید و مصرف بنزین کشور به زودی به نقطه سربه‌سر می‌رسد و به احتمال زیاد در سال آینده شاهد منفی شدن تراز بنزین در کشور در برخی از ماه‌های سال خواهیم بود. موضوعی که ایران را از صادرکننده به واردکننده بنزین تبدیل می‌کند.

*جزییات تغییرات تولید و مصرف بنزین در کشور در سال‌های مختلف

تصویر 1، روند تولید و مصرف بنزین در ایران را بر اساس آمارنامه مصرف فرآورده‌های نفتی انرژی‌زا نشان می‌دهد. همانطور که مشاهده می‌شود از سال 96 و با بهره‌برداری از فازهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس تراز بنزین کشور مثبت شده و ایران برای نخستین بار تبدیل به صادرکننده بنزین شد.

همچنین اصلاح قیمت بنزین در آبان‌ماه سال 98 و شیوع کرونا در اسفندماه همان سال نیز مزید بر علت شد که اختلاف قابل‌توجهی بین تولید و مصرف بنزین در داخل کشور رخ دهد و صادرات بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی ایران افزایش یابد. بدین ترتیب سال 98 و 99 سال‌های طلایی صادرات بنزین در ایران شد.

تصویر 1

اما پس از گسترش واکسیناسیون در کشور و کاهش محدودیت‌های حمل و نقل ناشی از کرونا، مصرف بنزین در ایران مجددا از اواسط سال 1400 رشد خود را آغاز کرد.

در تصویر 1 آمار مصرف بنزین در سال 1400 مربوط به 6 ماهه نخست سال جاری بوده که حاکی از تراز مثبت 15 میلیون لیتر در روز می‌باشد، اما بنابر آمار شرکت ملی پالایش و پخش با عبور از پیک سویه دلتا در مهرماه، مصرف بنزین شیب بیشتری به خود گرفت و عدد مصرف تا روزانه 98 میلیون لیتر در دی‌ماه امسال افزایش یافت.

به نظر می‌رسد با عبور از فصل سرد امسال و افزایش سفرهای مردم با شروع فصل بهار سال جدید به زودی تراز بنزین در کشور به نقطه سربه‌سر می‌رسد.

*تا سه سال آینده باید به انداز نصف مصرف فعلی فرآورده، واردات داشته باشیم

 اما نزدیک شدن به موعد سربه‌سر شدن تراز بنزین در کشور باعث واکنش مسئولان وزارت نفت نیز شده است و آنها با وجود حساسیت‌های اجتماعی درباره بنزین به صورت سربسته به این موضوع اشاره کرده‌اند. چندی پیش جواد اوجی وزیر نفت در نشست با سرمایه‌گذاران شرکت‌های پتروپالایش کشور گفت: تاکنون تلاش‌های زیادی برای احداث پالایشگاه و تولید بنزین انجام شده است، اما مصرف نیز به همان میزان افزایش یافته، اگر کرونا نبود شاید مصرف بنزین در کشور بیش از 120 میلیون لیتر در روز بود، در حالی که تولیدمان 106 میلیون لیتر در روز است.

وزیر نفت ادامه داد: در چند سال اخیر برای افزایش ظرفیت پالایش کشور سرمایه‌گذاری نشده و طرح‌ها به بهره‌برداری نرسیده است که اگر این طرح‌ها زمین بمانند دغدغه‌ای که امروز برای کسری گاز وجود دارد به مرور وارد حوزه فرآورده‌ها هم می‌شود و دو تا سه سال آینده باید به مقدار نصف مصرف فرآورده کشور، واردات داشته باشیم.

*ممکن است مصرف بنزین تا یک ماه آینده عدد 120 میلیون لیتر در روز را لمس کند

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز اخیرا در گزارشی درباره وضعیت تراز بنزین در کشور عنوان کرد: باتوجه به پاندمی کرونا که از دو سال گذشته تاکنون دنیا را درگیر خود کرده است، شیوع آن منجر به تغییر رفتار در بازار مصرف شد و با نوسانات ایجاد شده بازار سوخت را نیز متحول کرد. براین اساس در ایران، فرصت صادرات فرآورده‌هایی مانند بنزین ایجاد و شرایط برای ارزآوری در این بخش مهیا شد.

در این گزارش آمده است: اما رفته رفته و با ایمنی ایجاد شده در کشور ناشی از واکسیناسیون، مجدد عقربه مصرف نه تنها به زمان پیش از کرونا بازگشت بلکه با تحقق یک پیش‌‎بینی قریب الوقوع، دامنه (و نه میانگین) سوزاندن بنزین در باک خودروها تا یک ماه دیگر به 120 میلیون لیتر نیز خواهد رسید. امری که می‌تواند گمانه‌زنی برای واردات بنزین را شدیدتر کند.

در ادامه اشاره شد: در ادامه با تغییر کنش بازار مصرف و همچنین عدم نوسازی و بازسازی تاسیسات پالایشگاهی در سال‌های گذشته، این امر محرز شد که ظرفیت فعلی پالایش نفت خام و میعانات گازی معادل 2.2 میلیون بشکه از عهده شیب تند مصرف برنخواهد آمد. شاهد این مدعا برآوردی از الگوی مصرف بنزین است که گویای یک جهش قابل توجه در مصرف بنزین است که طی سال ۱۴۰۵ به ۱۱۷ میلیون لیتر در روز، در سال ۱۴۱۰ به ۱۳۴ میلیون لیتر در روز و در افق سال ۱۴۲۰ به بیش از ۱۵۳ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.

در مجموع با توجه به حساسیت بالای اجتماعی نسبت به بنزین در کشور، ضرورت دارد این بحران قریب‌الوقوع مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار گرفته و راهکارهای برون رفت از آن مورد ارزیابی و تحلیل قرار بگیرد.

منبع: فارس این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد بنزین قیمت بنزین مصرف بنزین فرآورده نفتی تامین سوخت بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط برنامه دولت برای کاهش مصرف بنزین تله وحشت در سیاست‌گذاری پشت پرده ارتباط تعداد خودرو و مصرف بنزین با گرای غلط وزارت نفت سه عامل افزایش فروش خارجی بنزین مصرف بنزین سوپر کاهش یافت دوپینگ بنزینی دو گانه سوزها ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال تحلیل بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها احتمال افزایش مصرف بنزین به ۱۲۰ میلیون لیتر در عید ۱۴۰۱ توییت روابط عمومی بانک مرکزی درباره پرونده بانک های متخلف زندگی در اروپا چقدر گران تر شد؟ طلا و سکه ارزان شد ایران از طریق چین به کره جنوبی نفت صادر می کند تلاش اردوغان برای نزدیکی به اسرائیل دالان باریک توسعه اقتصادی ایران / نسخه نجات یک اقتصاددان برجسته مشکلات اینماد برای نظام مجوز دهی کشور روایت یک نماینده مجلس از وزرایی که برنامه خودشان را یک دور هم نخوانده بودند! مانعی برای رشد شاخص نیست حواشی سفر رییسی به مسکو همچنان بی پاسخ! ایرانسل اپراتور برتر گروه ام تی ان شد بانک ها پول ندارند تا وام بدون ضامن بدهند / همین بلا را سر بورس هم آوردند جدیدترین قیمت های برنج پرحاشیه؛ تا ۱۰۷هزار تومان هم به فروش می رسد! هشدار سازمان هواشناسی برای وقوع کولاک قیمت برنج در مرز ۹۰ هزار تومان (جدول) گوشی ارزان قیمت سامسونگ چند؟ (جدول) سیستم خودران (اتو پایلوت) تسلا جهان ما را اینگونه می‌بیند! به سیمرغ فکر نمی‌ کنم کدام بانک‌ ها وام بدون ضامن می دهند؟ نجات حلزون از یک گیاه گوشتخوار +فیلم لیگ برتر فوتبال / هوادار تهران یک - استقلال تهران یک بهترین زمان اعمال محدودیت در کشور قبل از قله ابتلاست هم صدا شویم؛ احیای بورس از توهم تا واقعیت تماشاگران کدام فیلم های جشنواره را دوست دارند؟ تنها ۲ روز تا پایان مهلت ثبت نام کنکور ۱۴۰۱ پرونده خرید سربازی بسته شد / می‌فروشیم ولی نمی فروشیم! ایستگاه بین المللی فضایی در سال ۲۰۳۱ سقوط خواهد کرد قیمت یخچال فریزر چند؟ (جدول) تجهیز همه مشترکان بزرگ برق به کنتور هوشمند کنایه همتی به رییسی: شاخص های اقتصادی ۶ماه گذشته با دروغ قابل توجیه نیست! افزایش یارانه نقدی تا آخر سال اعمال می شود؟ چین و روسیه خواستار توقف فوری گسترش ناتو شدند قیمت مرغ قطعه بندی تا پایان سال نهایی می شود ذخایر ارزی چه شد؟ آیا آینده خلیج فارس چینی است؟ جنگ ریزتراشه ها / رویارویی با غول چینی به رهبری آمریکا درآمد میلیونی دو پرستار از واکسن کرونا معاوضه حردانی و آغاسی به سود کوین یامگا سفر ارزان به قشم ۱۵ میلیون تومان! + جدول حذفیات منابع کنکور فردا اعلام می شود امکان رفع تعهد ارزی با رمزارز فراهم شد + جزییات افزایش ۵۱۲درصدی اشتغالزایی گروه صنعتی انتخاب در شدیدترین دوره تحریم ها و کرونا سبد پیشنهادی شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن برای هفته سوم بهمن‌ ماه ۱۴۰۰ سبد پیشنهادی شرکت مشاور سرمایه ‌گذاری فاینتک برای هفته سوم بهمن‌ ماه ۱۴۰۰ آیت الله رییسی شب و روز ندارد آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱۱/۱۵) برند مد مشهور به مدافعان محیط زیست پیوست مقصر قطعی برق صنایع کیست؟ بازیکن جدید استقلال از ازبکستان آمد + عکس DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بنزین قیمت بنزین مصرف بنزین فرآورده نفتی تامین سوخت تولید و مصرف بنزین تراز بنزین در کشور میلیون لیتر در روز فرآورده ها وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۳۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت عجیب بنزین آنلاین

اگر در راه مانده باشید یا حوصله سر زدن به پمپ بنزین نداشته باشید برخی شرکت‌ها بنزین را به صورت آنلاین سفارش می‌گیرند و ارسال می‌کنند.

به گزارش روزگار خودرو، قیمت نهایی خرید بنزین آنلاین بالاتر از مبلغ بنزین آزاد تمام می‌شود.

به عنوان مثال قیمت ۱۰ لیتر بنزین با هزینه حمل حدود ۶۹ هزار تومان اعلام شده است.

قیمت‌ها بر حسب میزان سفارش تا حدودی کمتر می‌شود و برای ۱۰۰ لیتر بنزین به ۳۴۹ هزار تومان می‌رسد.

نکته قابل توجه اینجاست که به چه صورت قیمت بنزین برای سفارش آنلاین تعیین می‌شود.

دیگر خبرها

  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین / ۱۰ لیتر ۶۹ هزار تومان
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است