Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-28@19:31:21 GMT

ساخت یک خورشید مصنوعی توسط چین

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۴۰۵۹

ساخت یک خورشید مصنوعی توسط چین

ایتنا - دمای راکتور همجوشی یک تریلیون دلاری «خورشید مصنوعی» چین، به پنج برابر از بالاتر از دمای خورشید رسید. رسانه‌های دولتی چین اعلام کردند که «خورشید مصنوعی» چین پس از اینکه دمای یک حلقه پلاسما را به پنج برابر بالاتر از دمای خورشید رساند و آن را به مدت بیش از ۱۷ دقیقه گرم نگه داشت، رکورد جهانی جدیدی به نام خود ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
به گزارش ایتنا و به نقل از Live Science،  رآکتور همجوشی هسته‌ای EAST (ابررسانای پیشرفته تجربی «توکاماک») به مدت ۱۰۵۶ ثانیه دمای ۷۰ میلیون درجه سانتیگراد را حفظ کرد. این دستاورد، دانشمندان را به ایجاد منبعی از انرژی پاک تقریباً نامحدود نزدیک‌تر می‌کند.
 
گفتنی است این رآکتور گداخت هسته‌ای چینی، رکورد قبلی را که توسط Tore Supra tokamak فرانسوی و در سال ۲۰۰۳ به ثبت رسیده بود شکست. در حالت قبلی، پلاسما در یک حلقه سیم‌پیچ و در دمایی مشابه به مدت ۳۹۰ ثانیه باقی ماند. پیش‌تر و در ماه مه ۲۰۲۱ «ایست» به مدت ۱۰۱ ثانیه در دمای بی‌سابقه ۱۲۰ میلیون درجه سانتیگراد رکورد دیگری را به ثبت رسانده بود. این در حالیست که دمای هسته خورشید به حدود ۱۵ میلیون درجه سانتیگراد می‌رسد.
 
گونگ شیانزو (محقق ارشد این آزمایش) می‌گوید: «عملیات اخیر یک پایه علمی و تجربی محکم برای راه‌اندازی راکتور همجوشی فراهم می‌کند«.
 
بیش از ۷۰ سال است که دانشمندان در تلاش بوده‌اند از قدرت همجوشی هسته‌ای - فرآیندی که ستارگان به‌واسطه آن می‌سوزند - استفاده کنند. ستارگان با ترکیب اتم‌های هیدروژن برای ساخت هلیوم تحت فشار و دمای بسیار بالا، می‌توانند ماده را به نور و گرما تبدیل کنند و بدون تولید گازهای گلخانه‌ای یا زباله‌های رادیواکتیو طولانی مدت، انرژی زیادی تولید کنند.
 
اما تکرار شرایط موجود در قلب ستاره‌ها کار ساده‌ای نیست. متداول‌ترین طرح برای راکتورهای همجوشی یا همان توکاماک، با گرم کردن فوق‌العاده پلاسما (یکی از چهار حالت ماده، متشکل از یون‌های مثبت و الکترون‌های آزاد با بار منفی) و سپس به دام انداختن آن در داخل یک محفظه راکتور پیراشکی‌شکل با میدان‌های مغناطیسی قدرتمند عمل می‌کند.
 
با این حال، نگه داشتن سیم‌پیچ‌های متلاطم و فوق‌گرم پلاسما به اندازه کافی در محل خود برای انجام همجوشی هسته‌ای، فرآیندی پر زحمت بوده است. ناتان یاولینسکی (دانشمند شوروی)، اولین توکاماک را در سال ۱۹۵۸ طراحی کرد، اما هیچ‌کس تا به حال موفق به ایجاد یک راکتور آزمایشی نشده است که بتواند انرژی بیشتری نسبت به انرژی ورودی تولید کند.

از سوی دیگر، نخستین راکتور همجوشی قابل دوام می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ در ایالات متحده تکمیل شود و یک شرکت انگلیسی نیز امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ به طور تجاری از همجوشی برق تولید کند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: خورشید مصنوعی فضا هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه قجری در کاخ مخصوص

دریافت 24 MB

وقتی ناصرالدین شاه به اروپا سفر می کند و موزه های زیبای آنجا را میبیند تصمیم می گیرد در کاخ محبوبش گلستان هم موزه هایی را برای نگه داری هدایای سلطنتی بسازد. عمارت اصلی کاخ گلستان ۵ تالار بسیار حیرت انگیز دارد که از همان ابتدا برای موزه ساخته شده بودند.

ورود به این کاخ برایتان هیجان انگیز است و در همان ابتدا پلکانی وسیع با آیینه کاری های خیره کننده در مقابلتان قرار دارد که ناخودآگاه دوست دارید بایستید و عکس بگیرید البته باید محافظی کیسه ای روی کفش هایتان بپوشید و بعد وارد شوید.

بعد از پلکان وارد تالاری وسیع می شوید که به نام سلام یا تاجگذاری هم شناخته می شود. در انتهای سالن تختی را میبینید که ماکتی ساخته شده از تخت اصلی به نام تخت طاووس است که نادرشاه از هندوستان به عنوان غنیمت جنگی با خود به ایران آورده بود و پس از قتلش توسط غارتگران تخریب و جواهرات آن به یغما برده شد. فتحعلی شاه قاجار که سودای بر تخت نشستن شاهان در گذشته را داشت دستور می‌دهد تختی مرصع برایش بسازند که در ابتدا به خاطر آیینه ای به شکل خورشید در بالای آن «تخت خورشید» نام داشت و پس از ازدواجش با طاووس خانم تاج الدوله که ۱۵ ساله بود نامش را تخت طاووس گذاشتند. تخت طاووس تا سال ۱۳۶۰ در کاخ گلستان نگهداری میشد و سپس به موزه جواهرات بانک ملی ایران منتقل شد.

تهیه و گزارش: مهلا داریان

کد خبر 847606 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری سفر - گردشگری تور- گردشگری

دیگر خبرها

  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرد
  • موزه قجری در کاخ مخصوص
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است