Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه ۱۴ بهمن ماه در شورای فرهنگ عمومی استان شرکت کرد. وی در این نشست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را دارای مهم‌ترین شبکه مردمی در کشور بر شمرد و برای رفع مشکل کتابخانه‌های عمومی زارچ و چاهک قول مساعد داد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که روز پنجشنبه ۱۴ بهمن‌ماه به استان یزد سفر کرده بود با همراهی سیدمحمود اسلامی را به عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و نماینده شورای فرهنگ عمومی کشور در شورای فرهنگ عمومی استان یزد در نشست شورای فرهنگ عمومی استان یزد شرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفع مشکل کتابخانه‌های عمومی زارچ و چاهک
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به گزارش‌های ارئه شده از مشکلات کتابخانه‌های عمومی زارچ و چاهک در خصوص رفع مشکلات این کتابخانه‌ها قول مساعد داد و گفت: در رابطه با  کتابخانه زارچ و چاهک که گزارشی در این جلسه ارائه شد؛ به روی چشم، آقای رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در جلسه حضور دارد.

کتابخانه مرکزی یزد، زیباترین کتابخانه کشور

وی افزود: نهاد کتابخانه‌ها مهم ترین شبکه مردی در کشو را  دارد. همین کتابخانه زیبایی که در یزد به بهره برداری رسیده (اینجا را ببیند) و زیباترین کتابخانه کشور است تقریبا در همه استان‌ها در آستانه  افتتاح چنین مراکزی هستیم.

وی در ادامه با اشاره به فضای کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: کارهای خوبی در نهاد شده و  در این دوره هم آقای رمضانی به امید خدا کار را با جدیت دنبال خواهد کرد.

تقویت شوراهای فرهنگی عمومی برای بازسازی ساختار فرهنگی کشور
همچنین در این نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبریک میلاد امام باقر علیه السلام و دهه فجر گفت: با توجه به رویکرد دولت به حوزه فرهنگ، تقویت شوراهای فرهنگ عمومی در دستور کار قرار گرفته، زیرا در بازسازی ساختار فرهنگی کشور هیچ شورایی به اندازه این مجموعه اثرگذار نیست.
وی تصریح کرد: تاکنون تنها شورایی که نشست های آن به صورت منظم و با نگاه ویژه دولت تشکیل شده است، شورای فرهنگ عمومی بوده و طرحی نیز برای تقویت اختیارات این شورا در نشست های شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده که برای تایید نهایی رهبر معظم انقلاب به معظم له ارائه شده است.

تقویت پایه های فرهنگی کشور دغدغه جدی دولت سیزدهم
اسماعیلی ادامه داد: حرکت عمومی دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ و نگاه به مسائل فرهنگی و اجتماعی با دولت های پیشین تفاوت دارد و رفع ناهنجاری ها از فضای مجازی و سبک زندگی از اولویت هایی است که برای آن برنامه ریزی شده است که با تصویب طرح افزایش اختیارات، ضمانت اجرایی مصوبات شوراهای فرهنگی عمومی تقویت می شود و ساختار بودجه ای مناسبی نیز برای اجرای مصوبات این شورا در نظر گرفته خواهد شد.  
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: توجه دولت فقط به تامین امنیت و رفع نیازهای اقتصادی نیست بلکه دغدغه جدی دولت سیزدهم بر تقویت پایه های فرهنگی کشور است و با توجیه مشکلات اقتصادی نسبت به مسائل اجتماعی و فرهنگی غفلت نمی شود.
اسماعیلی اضافه کرد: هم اکنون دولت، مجلس و قوه قضائیه عزم واحدی دارند و همه برای ساماندهی به امور کشور پای کار هستند و در این میان رویکرد دولت بر افزایش مشارکت مردم در زمینه های مختلف برای سرعت بخشی به اهداف و برنامه های فرهنگی است. 

یزد؛ استانی پیشرو در ارتقاء ساختار شورای فرهنگی عمومی
اسماعیلی با تأکید بر اینکه استان یزد می‌تواند استانی پیشرو در ارتقا وضعیت و ساختار شورای فرهنگی عمومی شناخته شود تصریح کرد: استان یزد دارای جریان مردمی قویی است و مردم این استان توانستند این میزان از اقتدار فرهنگی و اقتصادی را برای استان به وجود آوردند و همه مردم یزد را به خلاقیت، ابتکار و هوشمندی می‌شناسند.
وی با دادن قول تأمین اعتبار برای فعالیت‌های علمی و قرآنی عنوان کرد: مسائل بودجه‌ای برای حمایت از این طرح‌ها در زمینه مؤسسات قرآنی، فعالان قرآنی در قالب مؤسسات علمی، قرآنی که در شورای فرهنگ عمومی به تصویب برسد نداریم و برای طرح‌های جدی تأمین اعتبار داریم.

مقابله با ناهنجاری‌ها در دولت سیزدهم
وزیر ارشاد بیان کرد: مسائل فرهنگی دغدغه دولت سیزدهم است چرا که نمی‌توان نسبت به هنجارها و مسائل ارزشی بی‌تفاوت بود و این وجه تمایز دولت انقلابی با دیگران همین است و نمی‌تواند به ارزش‌ها بی‌تفاوت بود.
وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم بنا داریم که با ناهنجاری‌های اجتماعی موجود در، فضای مجازی، سبک زندگی مردم مقابله کنیم چرا که وظیفه دولت اسلامی، تعالی و به سعادت رساندن مردم در دنیا و آخرت است و این قرائت امام راحل از سیاست بود و نگاه رهبر معظم انقلاب هم این است و دولت دینی وظیفه دارد پایه‌های فرهنگی تحکیم کند.
اسماعیلی با بیان اینکه نمی‌توان به بهانه معیشت و اقتصاد، مسائل فرهنگی را در حاشیه قرار داد گفت: دولت به همان اندازه که دغدغه جدی در حوزه اقتصاد و معیشت دارد، مسائل فرهنگی را پیگیری می‌کند و ناهنجاری‌ها از زندگی حقیقی حقیقی و مجازی مردم باید حذف شود.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و ارشاد اسلامی کتابخانه های عمومی مشکلات اقتصادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد محمد مهدی اسماعیلی نهاد کتابخانه های عمومی کشور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای فرهنگ عمومی نهاد کتابخانه ها مسائل فرهنگی فرهنگی عمومی ناهنجاری ها دولت سیزدهم فرهنگی کشور استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۴۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد صادق امامیان هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف با اشاره به اینکه چطور باید تنظیم گر‌های جدا از هم را در ساختار دولت به یک ساختارمتمرکز نهادی وضع کنیم، گفت: هر تنظیم گر یک نهاد بالا دست دارد. به عنوان مثال ستاد تنظیم بازار زیر مجموعه وزارت صمت است یا ساترا زیر مجموعه صدا وسیما است و همگی نیازمند یک نهاد بالا دست برای تمرکز شدن فعالیت را طلب می‌کنند.

وی ادامه داد: امیدواریم در جلسه آتی، بازیگران مهم عرصه را به سمت بخش خصوصی بیاوریم و بیشتر نسبت به مشکلاتی که دارند آگاه شویم. در این جلسه هم سعی داریم به گفتگوی میان تنظیم گر‌ها بپردازیم. 

* به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم

امامیان خاطر نشان کرد: ما به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم. در کشور‌های مختلف دنیا همه شبکه‌های تنظیم گری دارند در حالی‌که ما خیلی به تکثیر شبکه‌ها به عنوان نیاز جامعه مدیریت نیاز داریم. ما مسئله‌ای به اسم هویت حرفه‌ای مشترک داریم که در آن همکاری جمعی تنظیم گران به منظور ارتقا و تثبیت مفهوم تنظیم گری به عنوان خلأ بیش از هر چیزی حس می‌شود. ما در ساختار یک وزارت خانه یک مجموعه رگولاتوری داریم که چند تا دپارتمان اجرایی هم در زیر مجموعه آن قرار دارد که اگر بخواهیم آن‌ها را از از نظر سازمان اداری استخدامی و مقررات اداری برررسی کنیم هچ تفاوتی وجود ندارد. باید گفت که رگولاتور جنس متفاوتی از این نهاد است و وظایف متفاوتی دارد و این را باید به مسئله به رسمیت نشناختن هویت در کشور مربوط دانست که در این خصوص ضعف داریم.

وی ادامه داد: در تنظیم گری ما اختلاف نظر‌های زیادی داریم و چطور می‌توان انتظار از وزیری داشت که سیاسی انتخاب شده است و توقع داشت که تنظیم گری را به صورت صحیح انجام دهد. چطور می‌توان از سایر بخش‌ها انتظار داشت که تفاوتی را در این خصوص قائل شوند. حتی ترویج استاندارد‌های حرفه‌ای مشکل دیگری است که تنظیم گر‌ها با آن‌ها روبرو هستند.

نقش شبکه تنظیم گری می‌تواند قدرت چانه زنی دولت را با بخش خصوصی و حتی با سازمان‌های دولتی بالا ببرد و وقتی تنظیم گر‌ها کنار همدیگر باشند می‌تواند هم گرایی آن‌ها باعث یک مذاکره قدرتمند شود

امامیان گفت: نقش شبکه تنظیم گری می‌تواند قدرت چانه زنی دولت را با بخش خصوصی و حتی با سازمان‌های دولتی بالا ببرد و وقتی تنظیم گر‌ها کنار همدیگر باشند می‌تواند هم گرایی آن‌ها باعث یک مذاکره قدرتمند شود.

وی از جمله ضرورت‌های ایجاد شبکه تنظیم گران در کشورمان را نیازمند ایجاد هویت حرفه‌ای مشترک میان تنظیم گران دانست و بیان داشت: از دیگر موارد در این خصوص می‌توان به همکاری جمعی تنظیم گران به منظور ارتقا و تثبیت مفهوم تنظیم گری به عنوان بخش واقعی نظام حکمرانی اشاره کرد. عبور از محدودیت‌های رسمی موجود و شکل گیری بستری جهت تعاملات افقی عملیاتی و سازنده، ترویج استاندارد‌های حرفه‌ای و روال‌های مطلوب تنظیم گری و توانمندسازی تنظیم گران هم در این خصوص به عنوان یکی از موارد ضروری به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: افزایش ظرفیت هماهنگی، همگرایی، سازگاری و ایجاد رقابت تنظیمی مثبت میان تنظیم گران و رفع تداخلات کاربردی، جلوگیری از قاعده گریزی بخش خصوصی و انسداد مسیر‌های دور زدن تنظیم گران، کاهش ریسک‌های ناشی از عملکرد بد و مقطعی یکی از تنظیم گران با توجه به ارتباط موثر با دیگر تنظیم گران، ممانعت از ایجاد دوقطبی آزاد سازی مطلق و بی قاعدگی در مقابل ملی سازی و تصدی گری دولت حرکت در جهت منطقی کردن انتظارات جامعه از دیگر مواردی است که ضرورت ایجاد شبکه تنظیم گران در ایران است.

* افتتاح درگاه ملی مجوز‌ها اقدام موثر دولت درتسهیل گری

مصطفی زمانیان رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افتتاح درگاه ملی مجوز‌ها در دولت را یکی ازاقدامات موثر درتسهیل گری خواند و عنوان کرد: این اتفاق که در دولت رقم خورد یک نوع مراقبت برای اصلاح ساختار حکمرانی بود که طعم شیرین تنظیم گری را به عموم مردم چشاند و به عنوان یک کارشناس باید بگویم نقطه عظمت در حکمرانی، اصلاح ساختار‌های دولت و تمرکز در نقش تنظیم گری به نفع مردم بود.

* باید به طراحی و شبکه مشترک تنظیم گری برسیم

دکتر سیاح رئیس مرکز پایش و توسعه کسب و کار‌ها در ادامه این نشست، موفق شدن و اثر بخشی تنظیم گری را نیازمند رعایت اصول و مقرراتی توسط خود تنظیم گران دانست و خاطر نشان کرد: در مسیر تنظیم گری یک سری آسیب‌هایی دیده می‌شود که اگر برطرف شود می‌تواند مشکلات را برطرف کند. ما در این مسیر یا خیلی راست هستیم یا خیلی سمت چپ یا سیاه هستیم یا سفید و خیلی در میانه حرکت نمی‌کنیم و حتما باید این موضوع در میان نهاد‌های تنظیم گر حل شود.

وی ادامه داد: اکثر پیمانکارانی که با دولت کار می‌کردند یا از کشور رفتند و یا دیگر تمایلی به حضور در پروژه‌ها را ندارند. تا وقتی فعالیت بخش خصوصی و چالش‌های آن‌ها برای مسئولان مهم نیست و حتی در دستگاه قضایی سودجویی به رسمیت شناخته نمی‌شود نباید انتظار داشت که این مسایل در کشور حل شود.

وی با اشاره به اینکه تنظیم گری نگاهی شاخص و بهینه است، تصریح کرد: با این نگاه باید به داد تنظیم گران موجود رسیده شود که خلاف مسیر و اهداف اصلی خودشان حرکت نکنند و برای این التزام باید به طراحی و شبکه مشترک تنظیم گری برسیم و سند تحول تنظیم گری را متناسب با سیاست دولت پیش ببریم.

* لزوم ایجاد یک مرکز مدیریت عالی برای هدایت تنظیم گران

منایی نماینده سازمان تنظیم بازار به اولویت دهی موضوعات در شبکه تنظیم گری اشاره کرد و گفت: برای این که یک نهاد بالا دستی برای هماهنگی میان تنظیم گران باشد ایجاد یک مرکز مدیریت عالی که مسلط به کنش و واکنش هر کدام از این تنظیم گران باشد در کشور لازم است و باید به سمت راه اندازی این چنین نهادی حرکت کنیم.

باید برای من تنظیم‌گر مشخص شود که سازمان‌های مرتبطی که با آن‌ها ارتباط دارم کدام دستگاه‌ها هستند و در این مسیر باید با یک سازمان دهی منسجم به سراغ تشکیل یک نهاد بالا دستی اقدام کنیم

وی ادامه داد: باید برای من تنظیم گر مشخص شود که سازمان‌های مرتبطی که با آن‌ها ارتباط دارم کدام دستگاه‌ها هستند و در این مسیر باید با یک سازمان دهی منسجم به سراغ تشکیل یک نهاد بالا دستی اقدام کنیم.

* نقش اندک تنظیم گران در نگارش سند تحول محسوس است

حامدی نماینده سازمان بورس در ادامه این جلسه گفت: باید تفکیک کرد که منظور تنظیم گر دولتی است یا خصوصی. در نگارش سند تحول، تنظیم گران نقش اندکی داشتند و در این مسیر وقت زیادی از وزارت اقتصاد و سایر تنظیم گران بخشی گرفته شد که این امر به تنهایی و مشورت نگرفتن از سایر دستگاه و تنظیم گران یک کار اشتباهی است و به نظرم یک سند شکست خورده‌ای است.

وی ادامه داد: در خصوص تنظیم گران ایران ما لایه‌های تنظیم گری داریم و دغدغه تنظیم گران دولتی در حوزه مالی و اقتصادی دغدغده تنظیم گران دیگر نیست و به خاطر این دور هم نشستن سایر تنظیم گران دور یک میز به نظر درست نیست وباید شئونات مختلفی داشته باشد یا لایه‌های مختلفی داشته باشد. در انگلستان وقتی به سمت شورای رقابتی می‌رویم به این صورت است که همه را در کنار همدیگر جمع کردند در حالیکه در کشور ما این موضوع یا اتفاق نمی‌افتد یا به ندرت می‌توان انتظار چنین مهمی را داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • نیازمند شبکه تنظیم‌گری کشوری هستیم
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • تفاهم‌نامه جامع فرهنگی تهران - باکو مجدد امضا شود
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود