Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- یکی از مسائل مخاطره‌برانگیز برای کشاورزی هرمزگان بحث هجوم ملخ‌های مهاجم است که ردیابی آن‌ها و آمادگی‌های برای مواجهه با حمله‌ احتمالی آن‌ها آغاز شده‌ است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، یکی از آفت‌های مهاجمی که همواره امنیت غذایی جهان را تهدید می‌کند ملخ‌های مهاجم هستند و این آفت خطرناک مربوط به امروز و دیروز یا این دهه و آن دهه نیست بلکه قرن‌هاست ملخ‌های مهاجم باغات و مزارعی را که بخشی از حیات انسان‌ها را تامین می‌کند را مورد تهدید و آسیب قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اشکالی که از ملخ‌های صحرایی بر دیوار سنگی قبور فراعنه مصر حکاکی شده‌ نشان می‌دهد که این‌ موجود از هزاران سال قبل از میلاد نیز وجود داشته و حکاکی آن در دیواره‌ها قطعا به دلیل‌ برکت و خوش‌یُمنی‌ آن نیست بلکه احتمالا بخاطر خطر با نماد خطرناک بودن آن است. 

امروزه ملخ‌های صحرایی با بیش از 400 میزبان گیاهی یکی از خطرناک‌ترین آفات گیاهی تهدید کننده امنیت غذایی در جهان محسوب می‌شوند و ک در حال حاضر نیز سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به طور دائم در حال رصد(مونیتورینگ) جهانی ملخ صحرایی است چرا که وسعت یک گله ملخ صحرایی حدود 1200 کیلومترمربع است و هنگام هجوم در هر کیلومتر مربع بین 40 تا 80 میلیون ملخ در حال پرواز هستند که هر کدام از آن‌ها می‌تواند روزانه معادل وزن بدنش گیاه تغذیه کند و این یعنی اگر یک گله 1200 کیلومترمربعی ملخ صحرایی به یک منطقه سرسبز و تحت کشت حمله کند می‌تواند در یک ساعت 192 هزار تن گیاه بخورد و زراعت را نابود کند.

سازمان بین‌المللی فائو در آخرین هشدار خود ملخ‌های صحرایی را مخرب‌ترین آفت مهاجر جهان معرفی کرده‌ و در هشدار اخیر خود گفته‌ هر نسل جدید از ملخ‌های صحرایی می‌تواند تا 20 برابر بزرگتر از نسل قبلی باشد که منجر به افزایش تصاعدی در تعداد می‌شود.

این هشدار سازمان فائو در رابطه با هجوم ملخ‌های صحرایی مهاجم و افزایش 20 برابری آن‌ها یعنی زنگ‌ خطری برای کشورهایی مانند ایران که قبلا با این‌ نوع از ملخ‌ها دست‌ و پنجه نرم کرده‌اند و به همین‌ منظور لازم است اقدامات پیشگیرانه در دستورکار سازمان‌های مسئول در این امر انجام شود.

ملخ‌های صحرایی در یک میلیون هکتار از مزارع کشاورزی هرمزگان ردیابی می‌شوندحمله ملخ‌های مراکشی به اراضی کشاورزی قزوین، گیلان و زنجان / هجوم ملخ‌ها به باغات زیتون منطقه طارمموردی از حمله ملخ‌های صحرایی در اصفهان مشاهده نشد

عبدالرضا اشرف منصوری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان در این‌باره گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی مبارزه با ملخ‌های صحرایی مهاجم در استان هرمزگان آغاز شده‌ و هدف از این آموزش‌ها آمادگی کارشناسان جهت ردیابی، پایش و کنترل این آفت است و در این کلاس‌ها آموزش‌های لازم در خصوص نحوه نصب و کاربرد نرم‌افزار‌های مرتبط به کارشناسان ارائه می‌شود. 

وی افزود: با توجه به بارندگی مناسب اخیر و پیش‌بینی بارش‌های پیش‌رو و هشدارهای سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان بین‌المللی فائو و احتمال ورود مجدد ملخ‌های صحرایی به کشور و استان‌ هرمزگان ناوگان مبارزه با ملخ صحرایی سازمان جهاد کشاورزی با تجهیز امکانات و تهیه سموم مورد نیاز در آمادگی کامل برای مبارزه با این آفت خطرناک قرار گرفته‌اند. 

عبدالرضا اشرف منصوری تاکید‌ کرد: رصد و پایش ملخ‌های صحرایی آغاز شده و همچنان در شهرستان‌های استان ادامه دارد و سطح ردیابی استان قریب به 2.5 میلیون هکتار از اول سال رسیده است. 

وی  عنوان‌کرد: استان هرمزگان رتبه اول کشوری را در ردیابی ملخ‌های صحرابی در کشور را در دست دارد که با استفاده از اپلیکیشن 3m انجام‌ می‌‌شود و با توجه به اینکه استان هرمزگان با 900 کیلومتر مرز دریایی دروازه ورود ملخ صحرایی در چند سال اخیر بوده است مبارزه با این آفت در هرمزگان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان تصریح‌ کرد: ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف مراتع، جنگل‌ها، مزارع و باغ‌های میوه را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم می‌شوند. 

 انتهای پیام/864/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ملخ های صحرایی استان هرمزگان هجوم ملخ ها ملخ صحرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۴۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد

تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت:بخش اعظمی از تلفات دنیا مخاطرات جوی، است،بیشترین افزایش دما در کشور روسیه است همچنین تغییرات در اقیانوس های اطلس و هند را امروز ما شاهد هستیم.

او افزود : منطقه آسیا جز آسیب پذیر بودن از نظر مخاطرات طبیعی است،بنابراین سال گذشته در جهان گرم‌ترین سال به ثبت رسیده است،پیش بینی می شود سال۲۰۲۴ هم شاهد گرم‌ترین سال را در جهان داشته باشیم.

به گفته او،همچنین طی سال گذشته وضعیت دما بیشترین آن در آب و اقیانوس ها رخ داده است،هر افزایشی در گرمایش جهانی موجب تغییرات میانگین دمای منطقه و بارش بیشتر می شود.

تاجبخش اضافه کرد:  اقلیم زمین یکی از بحرانی ترین دوران خود را پشت سر می گذارد و مراکز ملی هواشناسی و آبشناسی در سراسر دنیا کلیدی ترین بازیگران ارائه اطلاعات و خدمات مرتبط با تغییر اقلیم به شمار می آیند. سازمان هواشناسی جمهوری اسلامی ایران در کنار دانش و تجهیزات منحصر به فرد در اختیار، پیشرو در ارائه خدمات مرتبط کاهش و سازگاری با تغییر اقلیم در کشور است.

او افزود:اطلاعات هواشناسی براساس اطلاعات بین المللی داده می شود ما چندین پروژه هم در دستور کار داریم که یکی از آنها پیش بینی هشدار سیل است که نیازمند ۱۱ مولفه است،همچنین ایجاد سیل  سیستم زه کشی و شیب منطقه و شهرسازی  است.

رئیس سازمان هواشناسی تاکید کرد: پایش، پیش بینی و پیش آگاهی های اقلیمی به کمک ابزاری که بیش از ۶۰ سال در اختیار این سازمان است صورت می پذیرد و می تواند گام نخستین تصمیم سازی برای تصمیم گیران کلان کشور باشد و به همین سبب روز جهانی هواشناسی در سال ۲۰۲۴ «در خط مقدم اقدام اقلیمی» نامگذاری شده است. از این رو توسعه شبکه ایستگاههای دیدبانی  با هدف پایش بهینه اقلیم، اولویت اول این سازمان است. 

وی با بیان اینکه  از سوی دیگر به منظور ارتقای بهینه سامانه های هشدار سریع مقرر شده است که طرح ابتکاری «هشدار سریع برای همه» تا سال ۲۰۲۷ در تمامی کشورها مستقر شود تا یکی از محورهای اصلی سازگاری و کاهش خطر بلایا و همچنین توسعه پایدار در کشورها از جمله ایران راه اندازی گرددگفت: این مهم نیازمند همسویی تمام متولیان مرتبط با اقلیم در سراسر کشور است تا تاثیر گذاری نقش این چرخه ارزشمند بر همگان به ویژه سیاستگذاران تراز بالای کشور روشن تر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • صدور ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • راه اندازی فرودگاه به توسعه میناب کمک می‌کند
  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • هشدار بارش شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور
  • هشدار بارش‌ شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید