Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@04:46:47 GMT

معرفی یکی از ماهی‌های آکواریومی

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۵۳۸۶

معرفی یکی از ماهی‌های آکواریومی

 به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز،ماهی اوراتوس با نام علمی Melano chromis auratus یکی از زیباترین ماهی های آکواریومی است. این ماهی که از گونه ی سیچلایدهای آفریقایی است نوعی ماهی تندخو و مهاجم به شمار می رود. به همین دلیل، آکواریوم دارها از قرار دادن این ماهی در در میان ماهیان دیگر، خودداری کنند.

از طرف دیگر کمتر ماهی می توان پیدا کرد که توان مقابله با این ماهی ها را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس بهتر این ماهی به صورت تک گونه در آکواریوم باشند و یا با هم خانواده های آفریقایی خود نظیر زبرا سیچلایدها، شیچلایدهای زرافه ای و ماهی های کرو نگهداری شوند.

مناسب ترین دمای آب برای این ماهی ها 22 تا 28 درجه ی سانتی گراد است. ph آب برای نگهداری این ماهی ها باید بین 5/7 تا 5/8 باشد. به طور کلی باید شرایط محیطی مناسب برای این ماهی ها فراهم کنید. مثلا آکواریوم شما باید دارای ویژگی های دریاچه ی مالاوی باشد و مملو از صخره ها و مخفیگاه ها باشد چرا که قلمروی اصلی این ماهی ها برای تولید مثل و تکثیر، همین صخره ها هستند.

حال اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در مورد این ماهی افزایش دهید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

زیستگاه و منشا اصلی ماهی اوراتوس (Melano chromis auratus) دریاچه ی مالاوی است. این ماهی که از خانواده ی سیچلایدها یا سیکلیده ها است پرخاشگرترین ماهی آکواریومی بازار شناخته می شود. این ماهی ها زمانی که کوچکند بسیار زیبا می باشند و به صورت گروهی، شنا می کنند. در این دوره، از روی ظاهر، نمی توان نر و ماده بودن آن ها را تشخیص داد چرا که هر دو جنس دارای راه راه های زرد و مشکلی در پهلوهای خود هستند.

اما با بزرگ شدنشان، این رنگ ها در نر، عوض می شود و به آبی تغییر می یابد اما در ماده به همان صورت زرد می ماند. رشد طولی این ماهی در نر و ماده هیچ فرقی ندارد و در هر دو جنس، 10 الی 12 سانتی متر رشد می کنند. این سایز، ایده آل ترین سایز، برای ماهی های متوسط است.

یکی از مهم ترین ویژگی این ماهی ها، نگهداری ﺁسان آن ها است. برای این کار کافی است در آکواریوم آن ها، ماهی دیگری نگه داری نشود. آکواریوم مورد علاقه ی این ماهی ها آکواریوم های صخره ای است. پس برای نگهداری ماهی اوراتوس آن ها را به صورت تک گونه در این آکواریوم ها نگهداری کنید. اگر می خواهید این ماهی را به صورت گروهی در یک آکواریوم نگهداری کنید باید از ماهی های هم خانواده ی آن ها استفاده کنید.

البته نگهداری این ماهی های تندخو در کنار سیچلایدهای دیگر هم، کم دردسر نمی باشد. برای اینکه زد و خورد مابین آن ها کم شود اندازه ی آکواریوم را بزرگتر کنید و در آن از دکورهای صخره ای و مخفیگاه های بیشتر استفاده کنید. حتی الامکان در کنار این ماهی ها، ماهی های صلح جو و یا سیکلیدهای آمریکایی قرار ندهید. این دو نوع ماهی با هم مشکل دیرینه دارند.

این ماهی ها همه چیز خوار و حتی گیاهخوار هم هستند پس امکان دارد هر گیاهی که داخل آکواریوم رشد کند را بخورند. به طور کلی غذای اصلی این ماهی ها باید سرشار از فیبر بالا و پروتئین باشد. پس می توانید به این ماهی ها انواع غذاها از غذاهای منجمد و خشک و تجاری بازار تا غذاهای طبیعی مثل دل گاو بچه ماهی را به آن ها بدهید.

البته باید این نکته را یادآوری کنیم که اگر این غذاها به صورت مکرر و یکنواخت به آن ها داده شود و بیش از حد دارای منابع پروتئینی باشند به سرعت، سبب نفخ شکم این ماهی ها می شوند. پس حتما باید رژیم غذایی این ماهی ها دارای تنوع باشد. مثلا هر چند روز در میان به آن ها غذاهای منجمد و خشک و تازه که سرشار از مواد گیاهی هستند بدهید.

یکی از این غذاها که بسیار توصیه می شود اسپیرولینا است. این غذا باعث می شود رنگ ماهی، روشن بماند. غذاهای بالانس شده ی بازار و استفاده هفتگی از ارتمیا و بچه ماهی از دیگر غذاهای مفید این ماهی هاست.

همان طور که اشاره کردیم در دوران کودکی نمی توان از روی ظاهر، جنسیت این ماهی ها را تشخیص داد. اما تشخیص جنسیت ماهی های اوراتوس بالغ شده، از روی ظاهر بسیار آسان است. شما از روی رنگ این ماهی ها می توانید جنسیت آن ها را تشخیص دهید. رنگ اوراتوس های نر، تیره و متمایل به آبی است و رنگ ماده ی این ماهی ها، روشن و متمایل به زرد است. بهترین نقطه برای تشخیص جنسیت، شکم این ماهی ها است.

ماهی های اوراتوس از نوع ماهی های دهان پرور هستند یعنی تخم و بچه های خود را در دهان خود نگه می دارند و پرورش می دهند. تکثیر این ماهی ها به این صورت است که نر و ماده، مکانی را در بین صخره ها و نزدیک حفره های محل زندگی خود پیدا می کنند و تخم ریزی می کنند.

بعد از اینکه ماهی نر این تخم ها را بارور کرد ماهی ماده آن ها را در دهان خود نگه می دارد.

بچه ها در دهان ماهی ماده متولد می شوند و تا مدتی هم در همان جا نگه داشته می شوند. حتی در مواقعی که خطر در کمین است بچه ماهی ها در دهان مادر می مانند و بعدا در گوشه ی صخره ها و مخفیگاه ها رها می شوند.

همان طور که در بالا اشاره نمودیم نفخ شکم یکی از رایج ترین بیماری های این ماهی ها است. که این مشکل بر اثر تغذیه ی نادرست به وجود می ﺁید. اما اگر آب آکواریوم تمیز نباشد و یا اکسیژن رسانی آن ضعیف باشد مشکلات و بیماری های دیگری را به همراه دارد. یکی از این مشکلات رایج، lch است که در اثر افزایش دمای آب آکواریوم به وجود می ﺁید. این مشکل، طی 3 روز قابل درمان است.

عفونت های قارچی، باکتریایی و پوستی از دیگر بیماری های شایع این ماهی هاست.

منبع: بیتوته

کد خبر: 1128504 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۵۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود

بر اساس اعلام جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی، شهروندان گوشت قرمز را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت‌های بازرسی‌نشده و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) جدا خودداری شود.

قصاب‌ها و افرادی که مستقیم با دام سر و کار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مشترک انسان و دام هستند؛ بنابراین این افراد باید از تماس مستقیم با حیوان و ترشحات آن، اجتناب کرده و افراد فعال در کشتارگاه‌ها هم باید از دستکش، چکمه و روپوش استفاده کنند، رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است.

گوشت‌هایی که خارج از زنجیره تولید دامپزشکی ذبح می‌شود اگر علائم بیماری نداشته باشد، بهتر است قبل از مصرف، برای از بین رفتن میکروب بیماری‌های احتمالی مشترک بین انسان و دام، به مدت ۲۴ ساعت داخل کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان در فسا
  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • گزارش روزنامه شهرداری تهران درباره یک شغل جدید با عنوان «یک زندگی سگی»!
  • شهرداری‌ها متصدی حفظ و نگهداری گلزار شهدا هستند
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟