Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه چینی «گلوبال تایمز» امروز شنبه در گزارشی با موضوع دیدار «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین با «ولادیمیر پوتین»همتای روس خود، نوشت که روابط برقرار شده بین مسکو و پکن تسهیل کننده آغاز دوره جدیدی در روابط بین الملل است که در آن نقش ایالات متحده انحصاری یا تعیین کننده نخواهد بود.

روزنامه یاد شده به دیدار روسای جمهور دو کشور در روز جمعه و همچنین بیانیه مشترکی که با عنوان «اعلامیه مشترک درباره ورود به دوران جدید روابط بین الملل و توسعه پایدار» صادر کردند، اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«لو شیانگ» محقق آکادمی علوم اجتماعی چین در این باره گفت: این اولین بار است که چین و روسیه پس از دیدار سران دو کشور بیانیه‌ای به این طولانی منتشر می‌کنند که شامل تمام مسائل مهم و سوالات راهبردی است و نشان می‌دهد که روابط چین و روسیه به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است.

وی در ادامه و با اشاره به اینکه نظم جهانی وارد دوران جدیدی شده است، افزود: همبستگی بین چین و روسیه تعریف جدیدی از نظم جهانی می دهد زیرا این دو کشور فهم و شناختی مشترک را درباره منشاء تهدیدات اصلی برای ثبات جهانی، به اشتراک می گذارند.

لو ادامه داد: در مواجهه با هژمونی ایالات متحده، چین و روسیه تنها کشورهایی هستند که توانایی حفاظت از منافع اصلی و حاکمیت خود را دارند.

وی همچنین گفت که کشورهای در حال توسعه مانند چین و روسیه به تدریج پس از جنگ سرد، یک مدل توسعه مناسب با شرایط ملی خود پیدا کردند و این در حالی بود که اجماع غرب تحت رهبری واشنگتن را رها کردند زیرا نقایص ذاتی آن را دیدند. همین مسئله چین و روسیه را وادار کرد تا بیشتر در مورد یک نظم جهانی کثرت گرایانه صحبت کنند.

محقق آکادمی علوم اجتماعی چین در این باره توضیح داد: آمریکا اکنون ذهنیت جنگ سرد و به اصطلاح نظریه تهدید چین در منطقه آسیا-اقیانوسیه و همچنین نظریه به اصطلاح تهدید روسیه در اروپا را در بوق و کرنا کرده است که همین مسئله پکن و مسکو را بر آن داشت تا در برابر چنین ذهنیتی با حاصل جمع صفر، قد علم کنند.

روز گذشته و در بیانیه مشترک صادر شده بین چین و روسیه، دو کشور تأکید کردند که جهان دستخوش تحولات گسترده‌ای بوده و بشریت در حال ورود به دوران جدید توسعه سریع و تحولات عظیم است که از آن جمله می‌توان به چند قطبی شدن مدیریت جهانی، جهانی شدن اقتصاد، ایجاد جامعه اطلاعاتی، تنوع فرهنگی، تغییر و تحول در سیستم حکمرانی جهانی و نظام بین الملل اشاره کرد.

دو طرف در این بیانیه به افزایش سطح ارتباط کشورهای جهان با یکدیگر و تبلور یافتن گرایشی جدید اشاره کردند که توزیع مجدد توازن قوا در سطح جهانی را اقتضا می‌کند. آنها در عین حال اذعان کردند که وضع امنیت بین المللی و منطقه‌ای هر روز پیچیده‌تر می‌شود به طوری که در پی شیوع ویروس کرونا، چالش‌ها و تهدیدات بین المللی جدید بروز یافته است.

روسیه و چین در بخش دیگری از این بیانیه مشترک تأکید کردند: برخی نیروها که در سطح بین المللی در اقلیت هستند، به حمایت از رویکردهای یکجانبه گرایانه ادامه می‌دهند و سیاست استفاده از قدرت نظامی و دخالت در امور داخلی سایر کشورها را اتخاذ می‌کنند. این اقلیت اندک، باعث تشدید اختلافات و تقابل می‌شوند و از توسعه و پیشرفت بشریت جلوگیری می‌کنند که اقتضا می‌کند جامعه جهانی با آن مخالفت کند.

دو کشور در ادامه از همه کشورهای جهان خواستند به تقویت گفتگو، اعتماد متقابل، تحکیم تفاهمات و دفاع از ارزش‌های عمومی انسانی مثل صلح، توسعه، مساوات، عدالت، دموکراسی، آزادی و احترام به حق ملت‌ها برای تعیین راه‌های ایجاد تحول در کشورهایشان پایبند باشند، به حاکمیت و منافع کشورها در عرصه امنیت و توسعه احترام بگذارند و بر نقش آفرینی سازمان ملل با هدف ایجاد چند جانبه گرایی واقعی و تضمین برقراری صلح، ثبات و توسعه پایدار در جهان تمرکز داشته باشند.

کد خبر 5416972 محمدرضا الكائی

منبع: مهر

کلیدواژه: شی جینپینگ ولادیمیر پوتین روسیه مسکو پکن چین ایالات متحده امریکا واشنگتن ایندوپاسیفیک آسیا پاسیفیک اروپا شرق اروپا نظم جهانی بیانیه مشترک هژمونی آمریکا هژمونی جهانی نظم هژمونیک ایالات متحده امریکا عراق اوکراین روسیه رژیم صهیونیستی فلسطین ایران ولادیمیر پوتین سوریه ترکیه امارات متحده عربی عربستان سعودی مذاکرات وین ناتو چین و روسیه بین الملل دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۵۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش بازدید گردشگران از باغ فین گفت: ۵۵ هزار نفر در دو روز پنج‌شنبه و جمعه از مجموعه جهانی باغ فین بازدید کردند.

احمد دانائی‌نیا افزود: خانه تاریخی بروجردی با بیش از ۹ هزار نفر و محوطه باستانی سیلک با بیش از ۳ هزار نفر در رتبه‌های بعدی این آمار قرار دارند.

او گفت: جاذبه‌های تاریخی منطقه فرهنگی کاشان همه ساله با آغاز فصل بهار و موسم گل و گلاب در شهرستان کاشان در هم می‌آمیزد و به تناوب تا اواخر خردادماه در بیشتر نقاط شهرستان کاشان پذیرای خیل عزیمی از گردشگران می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • بارندگی‌های بی سابقه در استان یزد
  • بارندگی‌های استان در ۲۵ سال اخیر بی سابقه بوده است 
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • یوتیوب روی توسعه ابزار جدید هوش‌مصنوعی کار می‌کند