Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، تا پیش از شیوع کرونا به طور میانگین حدود ۱۸ هزار نفر سالانه در ایران بر اثر تصادفات جاده ای، جان خود را از دست می داده اند که مهمترین عوامل این مرگ و میرها به خطاهای انسانی، وضعیت نامناسب جاده ها و وسایل نقلیه باز می گردد.

در ۲ سال گذشته بر اثر شیوع کرونا و کاهش ترددها سوانح جاده ای و میزان مرگ و میرها کاهش یافت ولی از ابتدای سال جاری با افزایش سفرهای بین‌شهری، شاهد افزایش آمار تلفات جاده ای هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود و واقع شدن در شاهراه ارتباطی ۱۱ استان کشور، حجم بالایی از تردد خودروها را دارد که همین امر موجب افزایش سوانح و حوادث و میزان مرگ و میر تصادفات جاده ای در آن می شود.

براساس گزارش دستگاه های متولی در سال ۱۳۹۹ و ۹ ماهه ۱۴۰۰ در استان قزوین، ۵۰۸ نفر جان خود را از دست داده اند که بخشی از آنها جوان و نوجوان و تعدادی دیگر از سرپرستان خانوار بوده اند و مرگ آنها به معنی مصیبت و فشارهای روحی و روانی برای اعضای خانواده و افزایش آسیب ها در جامعه است.

آنچنانکه ذکر شد دلیل وقوع بخشی از این حوادث به وضع نامناسب جاده ها و وسایل نقلیه باز می گردد که با توجه به افزایش حجم ترددها به دلیل فروکش کردن موج کرونا اگر از سوی دستگاه های متولی جدی گرفته نشود خسارات و هزینه های جبران ناپذیری به دنبال دارد و شاهد از دست رفتن بخشی از سرمایه های گرانبهای انسانی در جامعه خواهیم بود.

خبرنگار ایرنا با توجه به اهمیت این موضوع به آن ورود کرد و در ابتدا با پدر داغداری که فرزندش را در یک سانحه جاده ای دلخراش از دست داده به گفت وگو نشست.

داغ فرزند جوانم هرگز از یادم نمی رود

پدر یک جوان قزوینی که فرزندش به همراه دوستش در جاده قزوین به اقبالیه جان باخته به خبرنگار ایرنا می گوید: آخرین فرزندم که ۲۴ سال داشت با هزار ذوق و شوق با جمع کردن اندوخته و سرمایه چندساله خود، یک خودروی پراید خریداری کرد و بسیار خوشحال بود که رویای دیرینه اش بالاخره محقق شده اما غافل از آن بود که بر تابوت مرگ سوار شده است.

محمد رضایی گفت: فرزندم یک شب به همراه دوستش در حال تردد از جاده قزوین به اقبالیه بودند که خودروی آنها با پایه‌های آهنی بیلبورد کناره جاده برخورد می کند و بر اثر شدت حادثه هردوی آنها در صحنه جان خود را از دست می دهند.

وی افزود: براساس پیگیری ما این بیلبورد بدون رعایت مقررات حریم راه در نزدیکی جاده نصب شده بود و باید پرسید مجوز نصب این بیلبورد را چه کسی صادر کرده و آیا دستگاه های متولی از جمله راهداری و حمل و نقل جاده ای و پلیس راه بر آن نظارت داشته اند؟

رضایی با بیان اینکه اگر مقررات نصب این بیلبورد در این جاده رعایت می شد احتمالا الان فرزندم در کنارم بود، گفت: متاسفانه روزانه افراد بسیاری در جاده ها بر اثر سوانح و حوادث جان خود را از دست می دهند و مرگ آنها بر دل خانواده و عزیزانشان برای همیشه تاریخ داغ می نهد و در این میان مسوولان دستگاه ها و خودروسازان بی خیال به کار خود ادامه می دهند.

بسیاری از فوتی‌های حوادث جاده‌ای قابل پیشگیری هستند

با توجه به اینکه دل بسیاری از خانواده ها از این قصه پرغصه محزون و حزین است، خبرنگار ایرنا به عنوان وظیفه و رسالت خود، پیگیری آن را در دستور کار قرار داد و در اولین قدم به سراغ معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین رفت.

علی فولیان با اشاره به آمار بالای فوتی های تصادفات جاده ای استان در ۲ سال اخیر، معتقد است که بسیاری از این فوتی ها قابل پیشگیری می باشد که لازمه آن ورود جدی دستگاه ها و انجام وظایف و تکالیفشان است.

وی اضافه کرد: دستگاه های اجرایی در این حوزه تنها نباید بر مرکز استان و مسیرهای شاهراهی متمرکز شوند و خدمات خود را در سطح جاده های استان به صورت متوازن اجرایی کنند چون بخشی زیادی از تصادفات استان در مسیرها و جاده های روستایی به وقوع می پیوندد.

فولیان با اشاره به فراوانی و بسامد تصادفات در شهرستان های استان، گفت:در ۱۰ ماهه امسال شهرستان قزوین با ۶۵۲ فقره پرونده تصادف بیشترین میزان تصادف را دارد و سپس شهر محمدیه با ۴۹۷ فقره، بویین زهرا با ۳۴۶ فقره، البرز با ۳۰۷ فقره و آبیک با ۲۲۸ فقره در رتبه های بعدی قرار می گیرند.

وی گفت: شهرستان های تاکستان و آوج با ۵۷ و ۵۶ فقره کمترین میزان تصادفات استان را دارند که اختلاف آن با سایر شهرستان های استان بسیار زیاد است و باید از مسوولان این شهرستان ها بابت عملکرد مطلوب در کاهش تصادفات تقدیر کرد که نشان می دهد دستگاه های آنها همت و جدیت لازم را داشته اند.

این مسوول اضافه کرد: با توجه به مشکلات گزارش شده از سوی مدیران، فرمانداران و بخشداران در حوزه ایمنی راه ها مخاطب آنها به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان باز می گردد که به رغم محدودیت های بودجه ای باید برای شناسایی نقاط حادثه خیز، اولویت بندی و رفع و ایمن سازی آنها اقدام کنند.

وی با اشاره بر لزوم فرهنگ سازی برای رانندگی صحیح و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی،گفت: در سال ۹۹، چهار هزار و ۵۰۱ فقره پرونده تصادفات و چهار هزار و ۱۶۰ فقره پرونده رانندگی بدون گواهینامه داشتیم که در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ به ۲ هزار و ۹۸۹ پرونده تصادفات و چهار هزار و ۸۶۸ پرونده رانندگی بدون گواهینامه رسید.

فولیان با بیان اینکه در ۱۰ ماهه امسال ۴۴ نفر در جاده های درون شهری و ۱۸۱ نفر در جاده ای برون شهری استان فوت کرده اند، افزود: برخی از این تصادفات، قابل پیش بینی و جلوگیری بوده است و باید دستگاه‌های اجرایی در این زمینه به وظایف و تکالیف خود به درستی عمل کنند.

وی همچنین گفت: بسیاری از فوتی های این تصادفات، جوان و نوجوان بوده اند که موجب آسیب ها و هزینه های اجتماعی فراوانی شده است و آن را از مصادیق تضییع حقوق عامه می دانیم و باید برای آن چاره اندیشی شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین گفت: مقام معظم رهبری تاکید کرده اند قوه قضاییه باید به سوانح و تصادفات جاده ای ورود کند و نقاط حساس و علل و عوامل تصادفات و سهم دستگاه ها را ارزیابی و مشخص نماید.

وی گفت:قزوین از نظر نقاط حادثه خیز آمار بالایی دارد و حتما باید پیشگیری های لازم را برای کاهش حوادث ترافیکی داشته باشیم.

فولیان افزود: انجام صحیح وظایف دستگاه ها می تواند عامل کاهش تصادفات و سوانح بشود هرچند عامل تصادفات را به سه بخش جاده، انسان و عوامل طبیعی تقسیم کنیم.

۱۵ نقطه حادثه خیز قزوین در اولویت رفع خطر

وی گفت: ۷۲ نقطه در سال گذشته به عنوان نقاط حادثه خیز شناسایی شده و ۱۵ نقطه در اولویت رفع خطر قرار گرفت و اقدامات خوبی انجام شد اما با نقطه مطلوب فاصله داریم.

فولیان افزود: جاده های شهری و روستایی خطرات زیادی دارند که باید رفع شود و مدیران وظیفه دارند زمینه ها، علل و عوامل و بسترهای جرایم عمدی و غیرعمدی را شناسایی کنند و راهکارهای جلوگیری از آنها را اتخاذ نمایند.

پلیس، نقاط حادثه خیز قزوین را با دلیل به دستگاه‌ها اعلام کرده است

رییس پلیس راه استان قزوین نیز در این باره گفت: کارشناسان پلیس راه و راهور استان کلیه نقاط حادثه خیز درون و برون شهری را شناسایی و با ذکر دلایل به دستگاه های متولی اعلام کرده اند.

سرهنگ فرهاد ذاکری منش گفت: در خصوص برخی نقاط حادثه خیز واقعا باید چاره اندیشی کرد و با جدیت ورود نمود.

وی اضافه کرد: برخی نقاط حادثه خیز در استان به خصوص در مسیر جاده ها مثل سه راهی بهرام آباد یا دسترسی های ناایمن در حدفاصل محمدیه تا نیروگاه شهید رجایی موجب افزایش مرگ و میر شده اند به عنوان مثال از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ فقط ۳۶ فوتی و تعداد بیشتری جرحی در حدفاصل محمدیه تا نیروگاه شهید رجایی داشته ایم.

ذاکری منش همچنین گفت: برای کاهش این آمار باید دستگاه های متولی پای کار بیایند، شاید گفتن اینکه ۳۶ نفر فوت کرده اند آسان باشد ولی در واقع ۳۶ خانواده دچار مشکل و عذاب روحی و روانی شده اند و به تناسب آن معضلات و آسیب های اجتماعی ایجاد شده است.

وی افزود: نقاط حادثه خیز بیشتری به ویژه در محورهای فرعی مثل طارم داریم که به دلیل تردد خودروهای سنگین معدن، زیرساخت های آنها از بین رفته و باید ایمن سازی راه و حاشیه آنها صورت گیرد تا میزان سوانح کاهش یابد.

فرمانده پلیس راه استان قزوین با اشاره به افزایش تردد استان در ۱۰ ماهه امسال نسبت به سال قبل، می گوید: حدود ۲۰۰ میلیون تردد در این مدت داشتیم که پنج درصد نسبت به مدت مشابه قبل افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه آمار تصادفات در کل کشور سیر صعودی داشته است، اضافه کرد: استان قزوین طی ۶ سال متوالی، روند کاهشی در تصادفات داشته است و انتظار داریم تمامی دستگاه ها کمک کنند تا این رکورد را حفظ کنیم.

رییس پلیس راه استان قزوین گفت: افزایش تصادفات استان در ۱۰ ماهه امسال بیشتر به فروردین و آذرماه بر می گردد که تردد استان در این مدت به دلیل فروکش کردن کرونا ۱۰۸ درصد افزایش یافت و در نتیجه تصادفات بالا رفت.

ایمن سازی مسیرها به رغم کمبود اعتبار در حال انجام است

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قزوین نیز مشکل اساسی در رفع نقاط حادثه خیز استان را به موضوع تامین بودجه و اعتبار مرتبط دانست و گفت: با تمامی مضایق مالی در حد توان برای ایمن سازی مسیرها اقدام کرده اند.

جواد حق لطفی گفت: برای ایمن سازی راه های شریانی از ۲ محل می توان تامین اعتبار کرد که یک مورد آن استفاده از اعتبارات ملی سازمان راهداری و روش دیگر استفاده از اعتبارات جرایم است.

وی افزود:در خصوص ایمن سازی راه های فرعی و روستایی نیز از ردیف ماده ۲۳ جرایم باید هزینه شود که امسال مجموعا در استان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار این ماده مصوب و ابلاغ شده ولی تاکنون هیچ گونه تخصیصی نداشته ایم.

حق لطفی گفت: با خزانه در این زمینه مکاتبه کرده ایم که به رغم گذشت ۱۰ ماه از سال آیا این اعتبار تخصیص می یابد تا بتوانیم روی آن برنامه ریزی کنیم ولی به دلیل مشکلات و مضایق هنوز تخصیصی نداشته ایم.

وی گفت: به رغم این کمبودها در ایمن سازی نقاط حادثه خیز از جمله سه راهی بهرام آباد تا تقاطع باراجین کوتاهی نکرده ایم که هرساله حوادث و سوانح بسیاری را در آنجا داشته ایم.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قزوین گفت: فاز اول این پروژه را با تجمیع امکانات اداره کل شروع کرده ایم و تقریبا حدود ۲ میلیارد تومان بودجه در این فاز نیاز داریم.

وی گفت: در این طرح، ایمن سازی دماغه، نصب بلوک مفصلی، آرام سازی، آشکارسازی، نصب علایم و تیرهای روشنایی در حال انجام است و پیش بینی می کنیم تا شب عید این مسیر را دارای روشنایی کرده و از حوادث و سوانح آن بکاهیم ولی برای تکمیل پروژه به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

برآیند:

متاسفانه با فروکش کردن موج کرونا و افزایش میزان ترددها مجددا شاهد بالا رفتن سوانح و حوادث جاده ای و افزایش میزان مرگ و میر تصادفات جاده ها هستیم.

جلوگیری از این سوانح و مرگ و میر نیازمند عزم جدی دستگاه های مجری و متولی و هماهنگی و تخصیص بودجه مورد نیاز است تا هرچه سریعتر نقاط حادثه خیز استان قزوین ایمن سازی و رفع خطر شود.

برچسب‌ها سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای پلیس راهور ناجا تصادف شهری استان قزوین کاهش تصادفات تصادفات جاده ای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم علت تصادف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای پلیس راهور ناجا تصادف شهری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای پلیس راهور ناجا تصادف شهری استان قزوین کاهش تصادفات تصادفات جاده ای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم علت تصادف راهداری و حمل و نقل جاده ای دستگاه های متولی جان خود را از دست ۱۰ ماهه امسال تصادفات جاده ای نقاط حادثه خیز جاده ای استان استان قزوین شهرستان ها دستگاه ها ایمن سازی داشته ایم مرگ و میر جاده ای پلیس راه فوتی ها جاده ها بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز

مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای استان اصفهان گفت: ما در طول در یک سال ۴۰۰ میلیارد تومان برای ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز هزینه کرده‌ایم که بخش این مبلغ از محل اعتبارات ملی تأمین شده و برای ایمن‌سازی به ۱۰ برابر این اعتبار نیاز داریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، فرزاد دادخواه در نشستی با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت روز ملی ایمنی حمل و نقل، اظهار داشت: ایمنی حمل و نقل معقوله پیچیده و کلاف مانندی است که عوامل، مسائل و مشکلات مختلفی دارد و علی‌رغم همه اقدامات انجام شده، متاسفانه آمار تلفات ناشی از تصادفات رانندگی رو به افزایش است.

وی افزود: رسانه‌ها در ارتقای فرهنگ رانندگی و آموزش سرنشینان خودرو نقش موثری دارند و کاهش تلفات ناشی از تصادفات رانندکی، نیاز به یک عزم و همت همگانی در کشور دارد.

مدیرکل راهداری حمل و نقل جاده‌ای استان با بیان اینکه متاسفانه آمار تصادفات با وجود همه اقدامات انجام شده رو به رشد است، گفت: نقش خودرو و میزان استاندارد بودن وسیله نقلیه در کاهش حوادث ناشی از تصادفات بسیار حائز اهمیت است و متاسفانه ما در رعایت حداقل‌های موارد ایمنی نیز مشکل داریم به طور مثال زنجیر چرخ در خودروهای تولید شده تعبیه نمی‌شود.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی ارگان ما چیز دیگری است اما با نصببرچسب شب رنگ، اهدای کلاه ایمنی به موتورسواران و ارائه آموزش  تلاش می‌کنیم تا به ارگان‌های متولی در جهت کاهش میزان تصادفات کمک کنیم.

بهسازی 300 کیلومتر از راه‌های استان در سال 1401

دادخواه به میزان خرابی جاده‌های استان اشاره کرده و گفت: در جند سال گذشته حدود هزار و 200 کیلومتر از جاده‌های استان  دچار مشکل شده بودند که 300 کیلومتر آن در سال 1401 اجرا و بهسازی شد.

وی افزود: استاندار اصفهان یکی از مراکز مهم صنعتی و تردد در مرکز کشور است و حضور صنایع بزرگی همچون فولاد، سیمان و شهرک‌های صنعتی بزرگ در استان موجب بالا بودن تردد کامیون و اضافه تناژ در جاده‌های استان شده و این مهم نیز از جمله عامل خرابی راه‌ها به شمار می‌آید. علاوه بر این معادن و تردد ماشین آلات سنگین آن‌ها نیز در خرابی راه‌های استان نقش محوری دارند و در کنار تخلف ناوگان حمل‌ونقل، تخلف معادن هم یک عامل اصلی در تخریب جاده‌ای است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان خاطرنشان کرد: به تازگی مصوبه نصب باسکول در خروجی همه معادن مصوب شده و همچنین همه بارهای خروجی از معادن باید دارای بارنامه باشند تا این روند به شکل قانونمند دنبال شده و از تخریب راه‌ها جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته دوهزار و 500 میلیارد تومان قرارداد روکش آسفالت در استان منعقد شده است، افزود: بیش از 30 درصد از عملیات روکش آسفالت اجرا شده و عملیات اجرایی راه‌های باقی مانده در سال جاری انجام خواهد شد.

ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه به بیش از 3 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

دادخواه ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه به سه و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: عملیات راهسازی در محورهای مختلف از جمله اصفهان به طبس، فولاد شهر به نجف آباد و چندین محور دیگر در حال انجام است اما اینکه در برخی محورها به دلیل بارندگی‌های اخیر، کارهای اجرایی به تاخیر افتاده است.

وی ادامه داد: رویه آسفالت جاده‌ها عمر مشخصی دارد و تردد ناوگان سنگین باعث می‌شود که عمر مفید این رویه کاهش یابد و سطح آسفالت را صیقلی می‌کند.

مدیرکل راهداری استان در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات انجام شده در جهت کاهش تصادفات پرداخته و گفت: ما در سال گذشته بیشترین میزان خط‌کشی جاده‌ای نسبت به ده سال اخیر را انجام دادیم و با نصب حفاظ‌های بتنی، ایجاد مجتمع‌های خدمات رفاهی و ارائه آموزش‌های حوزه حمل و نقل درجهت کاهش میزان تصادفات تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره پروژه شش خطه شدن اتوبان فرودگاه و آزادراه معلم، گفت: قرار است که پیمانکار اجرای این دو پروژه تا اوایل خرداد ماه مشخص شود و پس از آن عملیات اجرایی هر دو طرح آغاز خواهد شد

ایمن‌سازی جاده‌های منتهی به معادن ضروریست 

دادخواه در ادامه سخنانش بر ضرورت ایمن‌سازی جاده‌های متنی به معادن تاکید کرده و گفت: ایمن‌سازی مسیرهای منتهی به معادن از اضافه تناژ بار کامیون‌ها جلوگیری کرده و معدن‌داران را مکلف می‌کند که به نقش خود در قبال ایمن‌سازی جاده‌ها عمل کرده و اجازه حمل بار اضافه را ندهند.

وی در پایان گفت: ما در طول در یک سال 400 میلیارد تومان برای ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز هزینه کرده‌ایم که بخش این مبلغ از محل اعتبارات ملی تأمین شده و برای ایمن‌سازی کامل نقاط خطرساز  به 10 برابر این اعتبار نیاز داریم.

افزایش 5 کیلومتری متوسط سرعت مکانی در استان

در ادامه این جلسه مجید ذهبیون رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، با تاکید بر میزان اهمیت ایمنی در حمل و نقل جاده‌ای گفت: در استان اصفهان مسئله سرعت در جاده‌ها اولین عامل سنجش در حوزه ایمنی است و متاسفانه متوسط سرعت مکانی وسایل نقلیه در استان به صورت سالانه در حال افزایش است.

وی افزود: متوسط سرعت مکانی وسایل نقلیه در استان اصفهان نسبت به سال گذشته 5 کیلومتر بر ساعت افزایش یافته که این میزان در ایام نوروز 10 کیلومتر بر ساعت بود

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: این میزان افزایش متوسط سرعت مکانی تاثیر بسزایی در افزایش آمار و شدت تصادفات دارد و باید با تلاش همگانی در بحث آگاهی‌بخش به مردم، از تبعات این افزایش سرعت جلوگیری کنیم.

وی استان اصفهان حدود  12 هزار کیلومتر راه‌ها دارد که نیمی از آن جزو راه‌های اصلی و شریانی محسوب می‌شوند، افزود: میانگین سرعت وسایل نقلیه‌ای که سال گذشته از جاده‌های استان عبور کرده‌اند، 85 کیلومتر بر ساعت بوده که این میزان در سال جاری به 90 کیلومتر بر ساعت رسیده است و در صورت ادامه‌دار بودن این وضعیت، پیش‌بینی می‌شود که میزان تصادفات 25 درصد افزایش یابد. بنابراین هرچقدر متوسط سرعت در کل شبکه کاهش یابد، میزان تصادفات نیز کاهش خواهد یافت.

بیش از 50 درصد تصادفات درون شهری موتورسوار هستند

ذهبیون با بیان اینکه در استان اصفهان سالانه 100 نفر از راکبان موتورسیکلت بر اثر تصادف در جاده‌های برون‌شهری فوت می‌کنند،افزود: میزان تصادفات منجر به جرح راکبان موتورسیکلت در جاده‌های برون‌شهری اصفهان به حدود هزار نفر در سال می‌رسد. همچنین بیش از 50 درصد از تصادفات منجر به فوت در مسیرهای درون‌شهری، موتورسیکلت‌ها هستند و سالانه بیش از 200 نفر از راکبان موتورسیکلت در تصادفات درون شهری فوت می‌کنند.

به گفته این مقام مسئول روستاهای شرق استان از جمله روستاهای زیار، دشتی و اشکاوند، حوزه پاسگاه اصفهان_کوهپایه و شهرستان‌های فلاورجان، نجف‌آباد و شاهین‌شهر بیشترین میزان تصادفات موتورسیکلت را دارند‌.

وی با بیان اینکه برای کاهش تصادفات موتورسیکلت در جاده‌های برون‌شهری در حال اجرای طرح چهره به چهره هستیم، افزود: رای اجرای این طرح مبداء و مقصد، محورها و مخل دقیق تصادفات موتورسیکلت در جاده‌های برون‌شهری را شناسایی کردیم و عوامل ما در این محورها راکبان موتورسیکلتی که فاقد کلاه ایمنی هستند، متوقف کرده و پس آموزش به آنها کلاه ایمنی رایگان اهدا می‌کنند.

اهدای سیستم روشنایی رایگان به بیش از 2 هزار موتورسیکلت در طول سال

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بیان داشت: علاوه بر موارد فوق ما سالانه به بیش از 2 هزار موتورسیکلت سیستم رایگان روشنایی اهدا و نصب برچسب‌های شبرنگ در راستای ایمن‌سازی وسیله تلاش  می‌کنیم؛ این طرح تاکنون برای 5 هزار نفر در سطح استان انجام شده و امیدوار هستیم که سال آینده اعتبار بیشتری برای اجرای طرح در اختیارمان قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه در بیش 90 درصد از تصادفات منجر به فوت از کمربند ایمنی استفاده نمی‌شود، گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که در کشور ما کنار 5 درصد افراد از کمربند ایمنی عقب استفاده می‌کنند و  همچنین در بیش از 95 درصد تصادفات منجر به فوت موتورسیکلت از کلاه ایمنی استفاده نمی‌شود و ضربه به سر مهم‌ترین عامل فوت است.

90 درصد تصادفات ناشی از عوامل انسانی است

ذهبیون بیان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده 90 درصد از تصادفات استان اصفهان ناشی از عامل انسانی است و عدم توجه به جلو بیشترین گستردگی را در این عامل دارد‌.

وی در پاسخ به این سوال که افزایش جرایم رانندگی چقدر در کاهش تصادفات موثر خواهد بود، خاطرنشان کرد: جرایم رانندگی در حوزه اختیارات قانون‌گذار و پلیس راهنمایی و رانندگی است اما مطالعات نشان می‌دهد که مجموع جرایم رانندگی از 50 درصد درآمد خانوار بیشتر است اما در کشور ما خلاف این رویه وجود دارد و افزایش جرایم رانندگی به ویژه درمورد تخلفاتی مثل افزایش سرعت و نبستن کمربند ایمنی، می‌تواند به کاهش آمار تصادفات کمک کند

انتهای پیام/170/

دیگر خبرها

  • به فکر تلفات تصادفات در جاده تایباد ـ خواف باشید
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • کاهش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در ابتدای امسال
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود