Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@03:14:34 GMT

مظلومی‌فرد: انقلاب اسلامی نشان داد که زن، تن نیست

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۳۱۳۴

مظلومی‌فرد: انقلاب اسلامی نشان داد که زن، تن نیست

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، پنجمین قسمت از ویژه‌برنامه مجله علوم انسانی «زاویه» با پخش زنده از شبکه چهار سیما روی آنت رفت.

زهرا مظلومی‌فرد، قرآن‌پژوه و عضو هیأت علمی دانشگاه شنبه شب ۱۶ بهمن‌ماه مهمان ویژه‌برنامه مجله علوم انسانی «زاویه» با موضوع «زن انقلاب» بود.

از جاهلیت صدر اسلام تا جاهلیت رضاخانی

مظلومی‌فرد در ابتدای این برنامه گفت: در طول تاریخ مسئله زن همواره مورد بحث بو ده و فراز و فرودهایی داشته است، اما در دو برهه زمانی زن خیلی مظلوم واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی زمان جاهلیت است که از سوی پیامبر اکرم مورد توجه قرار گرفته می‌شود و برای حل آن تلاش می‌کند و با آن مقابله می‌کند. و دیگری به پیش از انقلاب اسلامی ایران که زن را بدون حق رای و مهجور دانستند. از جمله آن می‌توان به اقدامات رضاخانی علیه زن اشاره کرد که نمونه آن کشف حجاب است. در حالی که برداشتن حجاب، رویارویی با یک اعتقاد است و آنهایی که محجبه بودند ذهنشان با چنین موضوعی گره خورده است. از این رو در جامعه رضاخانی زن از حق و حقوق اجتماعی خود چشم‌پوشی کرد و با خانه‌نشینی و دوری از اجتماع با آن مبارزه کرد.

مظلومی‌فرد با تاکید بر اینکه یکی از مواردی که زن انقلاب را متمایز می‌کند حجاب است، افزود: انقلاب ما یک موضوع فراگیر اجتماعی بود و عدالت مورد توجه همه اقشار جامعه از جمله زنان بود.

وی در ادامه با بیان خاطره‌ای از دوران انقلاب گفت: من به عنوان یک زن انقلابی تلاش کردم تا اعلامیه‌های انقلابی را میان دختران هم سن و سال خود پخش کنم اما نادانسته از خفقان و عدم آزادی بیان در حکومت پهلوی مانع از راحتی کار می‌شد. یکی از دوستان انقلابی‌ام که آگاهی بیشتری نسبت به خطرات ناشی از سیستم‌های اطلاعاتی نظام پهلوی داشت به من گفت که «مگر نمی‌دانی دیوار موش دارد و موش هم گوش دارد؟» و اینگونه موجب احتیاط من در مورد اعلامیه‌ها شد. آن موقع بود که تازه از عمق فاجعه در آزادی به خصوص در میان زنان جامعه شدم.

انقلاب بستری برای حضور با امنیت زن

مظلومی‌فرد ادامه داد: زن انقلاب دارای کرامت و جایگاهی شده است که می‌تواند ضمن حفظ حق و حقوق خود با آرامش در جامعه حضور یابد و به فعالیت‌های گوناگونی اجتماعی بپردازد.

این قرآن‌پژوه افزود: دو نگاه متهجرانه و نگاه ابزاری به زن در پیش از انقلاب بسیار آزار دهنده بود. در چنین جامعه‌ای زن هیچ آرامشی نداشته و هیچ راهی برای برون رفت از چنین شرایطی نداشت. همچنین خانواده‌های جامعه را از درس‌خواندن دختران خود در مدارس و دانشگاه‌های کشور با چنین نگاه‌هایی منصرف می‌کرد.

مظلومی‌فرد افزود: انقلاب با آموزه‌های مذهبی قدرتمندی‌ که داشت مانع ادامه چنین نگاهی به زن جامعه شد. امام خمینی به دلیل بهره‌مندی از همان آموزه‌های دینی و استفاده از دانش سیاسی خود جلوی این رویدادها ایستاد و شرایط رشد و کمال زن را در نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم کرد.

مظلومی‌فرد ادامه داد: هنوز با عدالت اجتماعی واقعی هنوز خیلی فاصله داریم. آنچه در آرمان انقلاب در نظر داشتیم تماما محقق نشده است. لازم به ذکر است که زنان مهمی در انقلاب و روزهای هشت سال دفاع مقدس داشتیم و قهرمانانه در تاریخ انقلاب حضور یافتند. به عنوان مثال در حماسه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ نقش زنان بسیار موثرتر بود یا در ایام هشت سال دفاع مقدس نقش پر رنگ و حمایتی زنان انکار ناپذیر است.

وی افزود: اگر تغییر اساسی و مهمی را انقلاب اسلامی ایران ایجاد کرد که در نوع خود بی‌مانند است حاصل پشتیبانی و نقش زن است.

زن، تن نیست!

مظلومی‌فرد در ادامه گفت: باید کاری کنیم که نگاه ابزاری به زن در جامعه پایان یابد. دستیابی به چنین آرمانی در گرو آزادی اندیشه و رهایی ذهن زن از ظاهربینی خود و دیگران است.

این قرآن‌پژوه با اشاره به آیه ۲۶ سوره اعراف گفت: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «یا بَنی‌ آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَیْکُمْ لِباساً یُواری سَوْآتِکُمْ وَ ریشاً وَ لِباسُ التَّقْوی‌ ذلِکَ خَیْرٌ ذلِکَ مِنْ آیاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُون» که ترجمعه این آیه این است که «ای فرزندان آدم! لباسی برای شما فرستادیم که اندام شما را می‌پوشاند و مایه زینت شماست؛ اما لباس پرهیزکاری بهتر است! اینها (همه) از آیات خداست، تا یادآور (نعمت‌های او) شوند».

مظلومی‌فرد در ادامه با اشاره به اینکه قرآن بارها مردان را مورد خطاب قرار داده است و از آنها خواسته تا با اصلاح اندیشه و نگاه خود به زن، جایگاه آن را در جامعه مرتبه دهد، گفت: پیش از آنکه خداوند به زنان بگوید چه کاری انجام دهند از مردان خواسته است تا در راه کرامت زن گام بردارند. از ایتدایی‌ترین دستورات الهی در این باب می‌توان به عدم قضاوت زن‌ها و مقایسه آنها اشاره کرد.

وی در همین راستا افزود: خداوند در آیینی مذهبی به خوبی نگاه درست به زن را نمایش می‌دهد و آن هم مناسک حج است. مناسک حج که در آن زن و مرد کنار هم بدون هیچ دیواری به طواف کعبه می‌پردازند عادلانه ترین نگاه خداست که ما نیز باید از آن الهام و درس بگیریم و به کار بندیم.

مظلومی‌فرد در پایان و در یک جمع‌بندی گفت: قبل از انقلاب عدم حضور زن و غیبت آن در اجتماع را داشتیم، بعد از آن مرحله حضور و در ادامه باید مرحله تاثیر را داشته باشیم که هنوز آنچنان که باید موفق نشدیم.

گفتنی است، ویژه برنامه «زاویه» به مناسبت دهه فجر از نهم تا بیستم بهمن‌ماه، به مدت ۱۰ شب ساعت ۲۲ از شبکه‌ چهار سیما پخش خواهد شد. در این ویژه برنامه‌ها، موضوعات مرتبط با رویداد انقلاب اسلامی از نگاه اندیشمندان علوم انسانی مورد واکاوی قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: برنامه زاویه انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی مظلومی فرد ویژه برنامه زن انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۳۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم ترین عامل توسعه یك جامعه نظام آموزشی است

ماموستا امجد محمودی در گفتگو با خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهید علامه مرتضی مطهری اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب‌اسلامی و شهادت استاد مرتضی مطهری در اردیبهشت ماه سال 1358 توسط گروه فرقان، این روز به عنوان روز معلم نامگذاری شد.

وی با اشاره به تاکیدات مهم در مورد حفظ شأن و منزلت معلمان افزود: باید تلاش کنیم مقام معلم را حفظ و حرمت آنها را نگه داریم، زیرا یکی از اهداف راهبردی و حیاتی برای انقلاب اسلامی، تربیت نسل متناسب و هماهنگ با آموزه‌های اسلامی است.

این عالم اهل سنت ابراز داشت: مسلماً یکی بارزترین الگوهای جمهوری اسلامی از تعلیم معلم تراز انقلاب، شهید مرتضی مطهری بوده است، لذا معلم باید قدردان و وظیفه شناس علم خود باشد و  ملتزم به دین مبین اسلام باشد.

ماموستا محمودی در ادامه از معلمی به عنوان شغل انبیا و اولیا نام برد که چراغ هدایتگر جوامع بشری از تاریکی به سمت نور و روشنایی است، و بیان کرد: در دنیای پیچیده امروز هیچکس بی نیاز از تعلیم و تربیت نیست، لذا معلم روی اخلاق دانش آموز تأثیر مستقیم و موثری دارد و در خط مقدم پژوهش می باشد.

امام جمعه موقت مریوان در ادامه تاکید کرد: باید جایگاه واقعی معلم در جامعه حفظ شود، زیرا مهم ترین عامل توسعه پرورش ذهنی علمی در یك جامعه نظام آموزشی است؛ بنابراین باید قدردان زحمات همه معلمان باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهم ترین عامل توسعه یك جامعه نظام آموزشی است
  • رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید؛ نشان می‌دهد ملت‌ها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • معلمان اگر در کارشان غفلت کنند سرنوشت یک جامعه به خطر می‌افتد
  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند
  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است
  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است