Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@19:03:02 GMT

آلاشت در مسیر تبدیل شدن به شهر ملی جاجیم

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۳۵۵۱

آلاشت در مسیر تبدیل شدن به شهر ملی جاجیم

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، جلسه دینی و فرهنگی در مزار شهدای الاشت به همراه تهیه گزارش از کارگاه‌ جاجیم‌بافی و بررسی فرآیند ملی‌شدن شهر جاجیم با حضور خبرنگاران سوادکوه برگزار شد.

* وجود خانه عالم در الاشت

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان‌های سوادکوه و سوادکوه‌شمالی در جلسه بررسی توانمندی‌های فرهنگی و دینی شهر الاشت و راهکارهای تقویت آن که در شهرداری این شهر برگزار شد با اشاره به اینکه جاذبه‌های گردشگری و جغرافیایی شهر الاشت، توانمندی بزرگی برای فعالیت‌های فرهنگی و دینی است، گفت: الاشت ۲۲ شهید تقدیم انقلاب کرده که نمونه‌ای از توانمندی‌های بالای آن در عرصه دینی و فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت‌الاسلام مهدی صداقتی، افزود: صنایع دستی سوادکوه در سطح بالایی قرار دارد و از آن باید در مسیر تعالی استفاده کرد.

وی با اشاره به وجود خانه عالم در شهر الاشت آن را مهم ارزیابی کرد و خواستار همکاری شهرداری و شورای شهر الاشت برای تقویت هیأت‌های مذهبی و فعالیت‌های قرآنی شد.

*میدان‌داری مردم

علی شالیکار نیز در جلسه بررسی توانمندی‌های فرهنگی الاشت و تقویت آن با گرامیداشت دهه فجر و تبریک ولادت امام محمد باقر(ع) از حضور خبرنگاران شهرستان سوادکوه تقدیر کرد و با بیان اینکه در چهل و سومین پیروزی انقلاب اسلامی و در طرح محله مهدوی می‌توان به اهداف مشخص شده دست یافت، گفت: گفتمان‌سازی و مردمی‌سازی از مهمترین اولویت‌های امام راحل بود که در جامعه نهادینه شد.

جانشین فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه به طور متوسط سالی یک انتخابات داشتیم که بیانگر مشارکت مردم در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است، افزود: پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و موفقیت در مقابله با فتنه‌های مختلف به دلیل میدان‌داری مردم بود که کلیدواژه مهم است.

وی با اشاره به اینکه رجوع به آرمان‌های اولیه انقلاب ضرورت دارد و دهه فجر برای دست‌یابی به این هدف است، خاطر نشان کرد: شورای تحول مهدوی محله با اهداف مشخصی که از گذشته وجود داشت ولی با راهکارهای نوین انجام می‌شود.

شالیکار با اشاره به اینکه وحشیگری‌های داعش را شنیدیم ولی برخی‌ها مانند سردار سلیمانی آن را دیدند و آنها را جمع کردند، اظهار کرد: قدرت برتر منطقه‌ای انگیزه‌ای مهدوی دارد و ما هم در محله مهدوی در ۷ بعد فعالیت می‌کنیم.

*مهاجرت معکوس در شهر الاشت 

رویا اردشیری عضو شورای شهر الاشت با بیان اینکه اجرای ابعاد ۷ گانه محله مهدوی برای ارتقای الاشت مورد نظر است، گفت: جذب گردشگر با ملی‌شدن شهر جاجیم و تقویت داشته‌های الاشت برنامه‌ریزی می‌شود و فعال‌شدن مقدماتی جاجیم در برخی مناطق شهری الاشت مهاجرت معکوس را به همراه داشت.

وی تقویت باورهای دینی و معنوی با توجه به فضاهای موجود را از اولویت‌های شورای شهر الاشت ذکر کرد و افزود: آسیب اجتماعی شهر الاشت در حداقل است و آموزش مهارت‌های تاب‌آوری با وجود بانوان اثرگذار شهر قابلیت تعمیم به سایر شهر‌ها را دارد.

 

*غنای الاشت

معروف رحمانی عضو شورای شهر الاشت به سابقه دینی و فرهنگی الاشت اشاره کرد و گفت: محله معروف «ملاخیل» در الاشت با حضور بزرگان روحانی معروف است و فرهیختگان الاشت و ۲۲ شهید این شهر بیانگر غنای فرهنگی و دینی و انقلابی است.

*سابقه دینی و فرهنگی

جمشید ابراهیم‌نژاد، گفت: از دیرباز علاقه به آموزه‌های دینی و معنوی در الاشت وجود داشت که می‌تواند در این شاخص‌ها، پایلوت باشد.

رئیس شورای شهر الاشت، افزود:  ادب و نزاکت از دیرباز در الاشت زبان‌زد است و ما از پیکره انقلاب بوده و برای تعالی آن پای کار هستیم.

*ماندگاری فعالیت‌های عمرانی با پیوست فرهنکی

یحیی علی‌نژاد با تبریک دهه فجر، عنوان کرد: دغدغه‌های فرهنگی از مهمترین موارد مورد نظر اعضای شورای شهر و از دغدغه‌های جدی من هم موضوعات فرهنگی در شهر است.

شهردار الاشت با بیان اینکه این جلسه آغازی بر فعالیت های فرهنگی با مشارکت ادارات و نهاد‌های مرتبط است، افزود: اصالت کهن در الاشت به عنوان یک آورده فرهنگی است.

وی با بیان اینکه توانمندی‌های فرهنگی الاشت بالاست، خاطر نشان کرد: تنها رصدخانه شمال کشور می‌تواند به عنوان مرکز فقهی، مذهبی، علمی و گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.

شهردار الاشت، گفت: هر کار عمرانی که پیوست فرهنگی نداشته باشد ماندگاری محدودی دارد و‌ جلسه امروز اتفاق خوبی در این مسیر است.

در ادامه مردم و‌ مدیران شهرستانی و شهری برای اجرای طرح «پنج‌شنبه‌های شهدایی» که هفتمین قسمت آن در مزار شهدای الاشت با غبارروبی و اهدای گل به مزار شهدای مدفون در الاشت آغاز شد شرکت کردند.
 

 

 بازدید از کارگاه جاجیم الاشت و مصاحبه با جاجیم‌بافان و شهردار و اعضای شورای شهر از دیگر برنامه‌ها بود.

شهردار الاشت به تاریخچه ملی‌شدن الاشت به عنوان شهر جاجیم اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت تکمیل شاخص‌های مورد نظر برای نامگذاری الاشت به عنوان شهر جاجیم  از تلاش استانی، شهرستانی و شهری برای دست‌یابی به این مهم خبر داد.

رویا اردشیری عضو شورای شهر، شاخص‌های ملی‌شدن الاشت به عنوان شهر جاجیم را مورد توجه قرار داد و گفت: تلاش‌هایی توسط شورای گذشته برای ملی‌شدن الاشت به عنوان شهر جاجیم انجام شد و البته «جاجیم الاشت» در گذشته ثبت ملی شد که یکی از شاخص‌های تعیین شهر الاشت به عنوان شهر جاجیم است.

وی بازار فروش و اعتبار عمومی محصول و اقبال عمومی به آن را از دیگر شاخص‌های تعیین شهر الاشت به عنوان شهر جاجیم نام برد و افزود: مهاجرت معکوس با انتشار خبر نامگذاری شهر به عنوان شهر جاجیم به تعداد ۴ نفر را شاهد بودیم.

 

جمشید ابراهیم‌نژاد، معروف رحمانی و حمید رضا اکبری از اعضای دیگر شورای اسلامی شهر الاشت هم از پیگیری و هماهنگی با استاندار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران ملی، استانی و شهرستانی دیگر به منظور تسریع در نامگذاری شهر الاشت به عنوان شهر ملی جاجیم خبر دادند و حضور فعال در نمایشگاه صنایع دستی کشور و حضور مدیران ارشد وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دعوت از خبرنگاران شهرستانی را در همین راستا توصیف کردند.

در ادامه بافندگان جاجیم از تلاش شهرداری و شورای الاشت برای تقویت فعالیت جاجیم‌بافی تشکر کردند و خبرنگاران از دستگاه‌های جاجیم بافی و طرح پیشنهادی جاجیم به عنوان المان شهری بازدید کردند.

شهردار و اعضای شورای شهر الاشت با اهدای جاجیم دست‌بافت هنرمندان این شهر به مهمانان، آنان را بدرقه کردند.

 

بازدید رئیس اداره تبلیغات اسلامی و شهردار و اعضای شورای شهر الاشت و برخی خبرنگاران از کتابخانه شهدای الاشت آخرین قسمت برنامه بود که توانمندی‌ها و مشکلات کتابخانه توسط مسئول آن بیان شد.


انتهای پیام/ ۸۶۰۱۵/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی الاشت جاجیم شهردار شورای شهر الاشت اعضای شورای شهر دینی و فرهنگی شهر الاشت توانمندی ها شورای شهر شاخص ها ملی شدن ملی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۳۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

به گزارش ایسنا، سیصد و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در پیش از دستور این جلسه با تاکید بر تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر اظهار کرد: در تدوین این بسته باید هماهنگی دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط مدنظر باشد.

وی ادامه داد: در تدوین این بسته به هنرستان‌های هنر توجه شود چراکه باید موضوع به صورت پایه‌ای مدنظر باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر پس تدوین، به اطلاع فعالان حوزه هنر برسد، همچنین در تدوین این بسته از ظرفیت فرهنگستان هنر نیز استفاده شود.

در ادامه حجت الاسلام مصطفی رستمی خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

از این رو مقرر شد ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه‌های هنر با قابلیت اجرا در سه سطح (کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت) را تدوین و جهت طرح در جلسه شورا به دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ارسال کند.

در ادامه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با موضوع ارائه گزارش سامانه فرنما براساس درخواست دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در راستای اجرایی سازی راهبرد ۳، ۱۱ و ۲۱ نظام فرهنگی تربیتی سند دانشگاه اسلامی ادامه پیدا کرد.

در این جلسه معاون فرهنگی وزیر علوم گزارشی از وضعیت سامانه «فرنما» که مربوط به فعالیت فرهنگی دانشجویان کشور است، ارائه کرد.

عبدالحسین کلانتری در این گزارش بر سیاستگذاری شاهدمحور، ظهور فناوری‌های نوین و توسعه رویکرد دیجیتال در عرصه فرهنگی، افزایش رویکردهای داده محور، هوشمندسازی، حکمرانی باز و پلتفرمی، مشارکتی شدن حکمرانی تأکید کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، مزایای سامانه فرنما را یکپارچگی داده‌ها از فعالیت‌های دانشجویی، تحلیل فعالیت‌های فرهنگی، زمینه سازی برای کشف ضعف‌ها، افزایش تولیدات بومی و شبکه سازی میان کنشگران فرهنگی اعلام کرد.

 محمدابراهیم سقزچی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با تشکر از معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواستار بازبینی و ارتقای سامانه شد تا با فراهم شدن امکان مشارکت کنشگران، رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها، ارتباط با شبکه‌های اجتماعی جهت بازنشر تولید محتواها و تحلیل کارشناسی و استخراج شاخص‌ها، سامانه یکپارچه‌ای در دسترس باشد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با استقبال از ارائه گزارش سامانه فرنما، خواستار رسانه‌ای شدن اقدامات این معاونت شد و بر ارائه گزارش‌های فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.

حجت الاسلام رستمی ضمن تقدیر از گزارش معاونت فرهنگی وزارت علوم، با ضروری دانستن همافزایی نظام آموزش عالی کشور، افزودند طرحی صورت گیرد تا از نظر فنی امکان تجمیع داده‌های آموزش عالی و گزارش گیری از سامانه فرنما برای سایر مدیران جهت مجموعه سیاست‌گذاری‌های بعدی فراهم شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود