Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دو سالی است که آموزش در دانشگاه‌های کشور و جهان به صورت مجازی ارائه می‌شود و فضای دانشگاه‌های کشور را با فضایی جدید مواجه کرده است. البته بعد از گذشت این مدت، تقریبا همه اساتید و دانشجویان به این شیوه آموزش عادت کرده‌اند.

به نحوی که بسیاری از اساتید معتقدند در دوران پسا کرونا هم باید از ارائه شیوه آموزش مجازی غافل نشد؛ چراکه این شیوه آموزش مزایای خاص خود را هم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، از این موضوع هم نمی‌توان غافل شد که این شیوه آموزش،‌ برای بسیاری از دانشگاه‌های کشور نیز صرفه اقتصادی داشته است، به ویژه دانشگاه‌هایی که از دانشجویان شهریه دریافت می‌کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن تعداد زیادی دانشجو در سراسر کشور، یکی از پرجمعیت‌ترین دانشگاه‌های کشور است و با توجه به اینکه دانشجویان این دانشگاه، متناسب با ساختار دانشگاه آزاد، شهریه می‌پردازند، انتظار دارند که مطالبات دانشجویی آنها برطرف شود.

دانشجویان این دانشگاه در موارد مختلف و بارها از مسئولان دانشگاه آزاد خواسته‌اند که در رابطه با میزان شهریه متغیر دانشجویان تجدید نظر کنند.

نکته قابل توجه این است که در این دو سال کرونایی اغلب بخش‌های کشور و مردم با مشکلات اقتصادی متعددی روبه‌رو شدند که تبعات آن همچنان ادامه دارد.

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی معتقدند که با توجه به کاهش هزینه های جاری دانشگاه از جمله هزینه‌های تغذیه، ایاب و ذهاب، آب، برق، گاز، تلفن، خدمات و نگهداری تاسیسات در این مدت، شهریه متغیر دانشجویان نیز باید کاهش پیدا کند. چراکه دانشجویی به صورت حضوری در دانشگاه نیست که برای دانشگاه هزینه‌ای ایجاد شود.

این دانشجویان در شرایط کنونی اقتصادی کشور مجددا خواستار کاهش شهریه متغیر خود شده‌اند و با ایجاد کارزاری خطاب به دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از وی درخواست کردند که میزان شهریه متغیر آنها کاهش پیدا کند.

متن این کارزار که در استارتاپ اجتماعی کارزار منتشر شده، به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر طهرانچی

رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی

با سلام

همان‌طور که مستحضرید جوانان ایرانی، برای کسب علم و ساختن آینده بهتر برای خود و کشور از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند؛ چنانچه طی سال‌های گذشته افتخارات علمی آن‌ها در حوزه‌های مختلف بیانگر این موضوع است.

باتوجه به شرایط اقتصادی کشور و هزینه‌های فرعی و جانبی تحصیلات و همچین با توجه به مجازی بودن سیستم آموزش کشور طی دوران همه‌گیری کرونا و کمتر شدن هزینه‌های جاری دانشگاه مانند سلف، گرمایشی و... از جنابعالی تقاضا داریم هزینه شهریه متغیر دانشگاه آزاد را کاهش داده و از بار اقتصادی و روانی آن بر دانشجویان و خانواده‌هایشان بکاهید.

به‌طور مثال در نیمسال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ هزینه پایان‌نامه مقطع کارشناسی‌ارشد از پنج‌میلیون و ۸۰۰هزار به هفت‌میلیون و ۱۶۰هزار تومان رسیده است که با احتساب هزینه شهریه ثابت و خدمات دریافتی آن قابل‌مقایسه و قابل‌درک نیست.
لذا تقاضا می‌شود با توجه به منطق موضوع دستورات لازم را جهت اعمال تخفیف، مبذول فرمایید."

همچنین، در اوایل سال تحصیلی جاری بود که جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، نظارت مسئولان بر شهریه‌های این دانشگاه را خواستار شدند و تاکید کردند که دانشگاه آزاد به یکباره در اواسط ترم تا ۷۷ درصد افزایش شهریه داشته است، اما سخنگوی دانشگاه آزاد تاکید کرد که افزایش شهریه‌ این دانشگاه متعارف است و سقف آن را وزارت علوم مشخص می‌کند.

احمد حیدری در آن زمان و در پاسخ به این اعتراض دانشجویان گفت: هر سال ۲۰ تا ۲۵ درصد حقوق کارمندان دانشگاه آزاد بر اساس مصوبه دولت افزایش می‌یابد و بر همین اساس با توجه به اینکه این دانشگاه ۶۰ هزار عضو هیئت علمی و کارمند دارد و باید هزینه‌های جاری را هم پرداخت کند، افزایش شهریه دارد.

وی با تاکید بر اینکه تمام درآمد دانشگاه آزاد از راه شهریه است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کشور به طور متوسط هر سال این دانشگاه ۲۰ درصد افزایش شهریه دارد که این مقدار متعارف است.

حیدری همچنین تاکید کرد که سقف افزایش شهریه دانشگاه آزاد توسط وزارت علوم تعیین می‌شود.

سخنگوی دانشگاه آزاد همچنین خاطرنشان کرد که اگر موردی خلاف افزایش به طور متوسط ۲۰ درصدی در این دانشگاه هست، اعلام شود تا مورد بررسی قرار گیرد اما اکنون، دانشجویان آزاد اسلامی در اعتراض خود به میزان شهریه، آموزش مجازی را دلیل اعتراضات خود می‌دانند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر دانشگاه آزاد شهریه دانشگاه دانشجویان کارزار کاهش شهریه مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه های کشور افزایش شهریه شهریه متغیر شیوه آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۳۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مهدی میرزایی قمی سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با انتقاد از عدم افزایش سالانه تعرفه‌های معاینه فنی گفت: امسال تعرفه‌های معاینه فنی تغییری نکرده است و این در حالی است که هزینه‌های مراکز معاینه فنی با توجه به افزایش نرخ تورم و هزینه‌ها به صورت چشمگیری افزایش داشته است.

میرزایی قمی با بیان این‌که افزایش تعرفه‌ها در سال 1402 پس از سه سال تناسبی با هزینه های جاری مراکز نداشته و این خدمات را با مشکلات متعددی مواجه کرده است، اظهار کرد: عدم تغییر سالانه تعرفه معاینه فنی متناسب با رشد هزینه ها و نرخ تورم به صورت عمومی مراکز معاینه فنی کشور را با مشکلات جدی در بخش نیروی انسانی و نگهداری تجهیزات در شرایط استاندارد مواجه کرده و با توجه به اینکه در وضعیت کنونی نوع تعرفه‌ها به گونه‌ای است که هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد لذا امکان این که مراکز معاینه فنی در سطح کشور به سمت کاهش کیفیت کار و تخطی از ضوابط دستورالعمل های ابلاغی دولت در این ارتباط سوق داده شوند و از کیفیت خدمات خود بکاهند وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که شهرداری تهران با تخصیص بودجه بخشی از هزینه مراکز معاینه فنی تحت تملک خود را تامین می نماید، تصریح کرد: مراکز معاینه فنی شهر تهران توسط شهرداری تهران حمایت و بودجه دریافت می نمایند و البته مراکز معاینه فنی تهران تحت این شرایط توانسته اند به فعالیت خود بدون هیچگونه تخطی از ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی دولت ادامه دهند.

شایان ذکر است بخش بزرگی از مراکز معاینه فنی در کشور متعلق به بخش خصوصی بوده و این مراکز با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و عدم افزایش تعرفه‌ها می تواند موجب کاهش دقت و صحت آزمون های معاینه فنی و یا عدم تجهیز و به روز رسانی دستگاه های مربوط به آزمون های معاینه فنی گردد.

سرپرست ستاد معاینه فنی با تاکید بر این‌که به شدت پیگیر هستیم که امسال تعرفه ها متناسب با هزینه خدمات افزایش یابد، ادامه داد: براساس محاسبه ریز هزینه های مراکز معاینه فنی نرخ صدور گواهی معاینه فنی حداقل 320 هزار تومان برای مراجعه نخست خودروهای سبک ارزیابی می شود که این نرخ در حال حاضر 92 هزار تومان است و تنها حدود یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می دهد. امیدواریم با ابلاغ تعرفه جدید در آغاز سال شرایطی فراهم شود که مراکز معاینه فنی بتوانند به حیات خود ادامه دهند. البته این موردی است که می بایست توسط وزارت کشور به دولت پیشنهاد گردد.

وی با اشاره بدین موضوع که تعرفه معاینه فنی توسط دولت تعیین می شود ، گفت: براساس قانون هوای پاک نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی توسط وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی تعیین و در نهایت توسط هیات وزیران تصویب می گردد که این فرایند و طی مراحل قانونی آن موجب می گردد این افزایش با تاخیر انجام شود .

بدون تردید این رویه تعیین تعرفه توسط دولت که در قانون تبیین گردیده نیازمند اصلاح بوده و مورد پیشنهاد است که تصمیم سازی و تعیین آن به صورت مستقیم به وزارتخانه های مسئول در این حوزه و یا شوراهای اسلامی شهر تفویض گردد.

در همین راستا گفتنی است با توجه به تفاوت قیمت زمین در شهرها، هزینه تمام شده انجام معاینه فنی در نقاط مختلف کشور متفاوت بوده و تعیین این تعرفه لازم است به صورت محلی توسط شوراهای اسلامی شهر با توجه به ارزیابی قیمت تمام شده همان شهر تعیین و تصویب گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • باقری: عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها را افزایش داد
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است