Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@01:10:01 GMT

توسعه در شرق لازمه توسعه متوازن در مشهد

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۴۵۴۳

توسعه در شرق لازمه توسعه متوازن در مشهد

با نگاهی به سرفصل‌ها یا مباحث پرتکرار حوزه شهری می‌بینیم یکی از موضوع‌های بنیادی و زیربنایی در مدیریت کلان جوامع بشری و به طور خاص شهرها مسئله توسعه متوازن است.

اگر بخواهیم تعریفی ساده و عامیانه از توسعه متوازن ارائه دهیم باید بگوییم به معنای ایجاد شرایط یکسان برای دسترسی تمام شهروندان به امکانات در کوتاه‌ترین زمان و البته کیفیت یکسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال با همین مقدمه کوتاه می‌خواهیم به فراموشی این اصل اساسی در کلانشهر مشهد بپردازیم که ریشه در توسعه فیزیکی نامتوازن شهر دارد، چراکه با بررسی اجمالی نقشه شهر مشهد می‌بینیم رونق شهرسازی در بخش‌هایی از پهنه شهر بسیار زیاد بوده و در بخش‌هایی نه‌تنها رونق نداشته که حتی متوقف هم شده است.

اگر به اسناد تاریخی نیم قرن گذشته مراجعه کنید خواهید دید شهر مشهد تقریباً شکل دایره‌ای حول کانون حرم مطهر داشته است و تمام محلات شهر در یک شعاع برابر در اطراف حرم شکل گرفته بودند. اما با گذشت زمان و همگام با تبدیل شدن آرام‌آرام شهر مشهد به کلانشهر، محلات و معابر متعددی در شهر شکل گرفت ولی این بار برخلاف سال‌های گذشته، محلات جدید دیگر در تمام بخش‌های شهر ایجاد نمی‌شدند و شهر مشهد در حال رشد از یک سمت بود.

نتیجه این شهرسازی غیرمتوازن این شده محلات قدیمی که در شرق شهر یا بهتر است بگوییم در شرق حرم مطهر قرار دارند با اندکی تغییرات ظاهری نسبت به چند دهه گذشته تقریباً به همان شکل باقی‌ مانده‌اند جز در چند نقطه از این بخش از شهر شعاع شکل‌گیری شهر از حرم مطهر بیشتر نشده است.

اما در این سوی شهر یعنی در بخش غربی شاهد شکل‌گیری چندین و چند محله بزرگ هستیم به گونه‌ای که حدفاصل میدان پارک تا سه‌راهی طرقبه دیگر زمین بزرگ‌مقیاس خالی باقی نمانده است و کار به جایی رسیده که اگر دستورات رهبری در چند سال قبل نبود امروز در ارتفاعات جنوبی هم شهرک‌سازی شده بود.

حال نکته این است اگر قرار است در شهرمشهد توسعه متوازن صورت بگیرد و براساس همان تعریف اولیه دسترسی شهروندان به امکانات شهری در تمام نقاط فراهم باشد ابتدا باید زمینه توسعه فراهم باشد به زبان ساده‌تر اینکه حتی اگر قرار باشد در محله‌ای قدیمی مانند پنجتن زیرساخت‌های بهداشتی و ورزشی ایجاد شود عملاً بافت منطقه چنین امکانی ندارد و در واقع زمینه توسعه در شرق مشهد وجود ندارد مگر اینکه محلات جدیدی در مجاورت این بافت‌های قدیمی ایجاد شود.

خلاصه اینکه توسعه فیزیکی شهر مشهد در پهنه شرقی الزامی انکارناپذیر است که بنا به دلایل مختلف در سال‌های گذشته فراموش شده است و ساکنان محلات قدیمی شهر مشهد در شمال و شمال شرق مشهد به علت همین عدم توسعه شهر در این محدوده از بسیاری از امکاناتی که ساکنان محلات نوپای غربی شهر برخوردارند محرومند.

کلام آخر اینکه شهر مشهد تناسب ذاتی خود (محوریت حرم مطهر) را از دست داده و همانند پیکره انسانی می‌ماند که در یک سمت بدن خود دست و پایی دراز دارد و در یک سو دست و پای کوتاه و همین عدم تناسب شکلی زمینه‌ساز مشکلات متعددی در حوزه‌های دیگر شده است که بررسی هرکدام از آن‌ها فرصتی خاص می‌خواهد اما آنچه مسلم است، بسترسازی تحولات تمامی حوزه‌ها منوط به ایجاد زیرساخت‌های شکل گیری محلات جدید در پهنه‌های شرقی مشهد است . 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: توسعه متوازن مشهد توسعه متوازن شهر مشهد حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۴۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عدالت در عرصه های مختلف لازمه حکومتی دینی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس کل دادگستری اصفهان در آیین گشایش دادگاه بخش برزک گفت: نباید عدالت را تنها در حوزه قضایی انتظار داشته باشیم بلکه اجرای عدالت باید در عرصه‌های مختلف وجود داشته باشد و براین اساس اگر کار‌ها در حوزه‌های مختلف براساس قانون، وجدان کاری، احساس مسوولیت و تعهد صورت بگیرد بسیاری از پرونده‌های قضایی دیگر وجود نخواهد نداشت وبرخورد با ناهنجاری‌ها، برنامه جدی قوه قضائیه است.


حجت الاسلام والمسلمین جعفری افزود: باید منویات مقام معظم رهبری و ریاست قوه قضایی سرلوحه کار قرار دارد و امیدواریم بتوان به شکلی عمل کرد که رضایتمندی مردم را در کوتاهترین زمان و با دقت کامل بتوان محقق کرد.


وی با بیان اینکه به مسأله حجاب در جامعه باید ورای یک مقوله اجتماعیِ صرف نگریسته شود، بر حمایت دستگاه قضائی استان از مجریان طرح نور تاکید کرد.

وی افزود: بخش برزک بنا به آمار دستگاه قضایی، کمترین پرونده را دارد که از فرهنگ بالا و غنای فرهنگی شهروندان این منطقه ریشه گرفته است و جای تحسین و تقدیر دارد و امیدواریم فرهنگ صلح و سازش در این منطقه بیش از پیش تقویت شود.


سرپرست فرمانداری کاشان گفت: گشایش دادگاه در بخش برزک مصداق عینی نهضت خدمت‌رسانی قوه قضاییه در این بخش است تا مردم مجبور نباشند که مسافت طولانی و خطرآفرین تا شهر کاشان را طی کنند.


محمدی فشارکی افزود: سوابق بررسی شده نشان می‌دهد که دستگاه قضایی و دستگاه اجرایی تعامل خوبی با یکدیگر دارند و تلاش می‌کنند تا فضای شهرستان کاشان را امن و آرام نگه دارند و در مسیر توسعه و ارتقا حرکت کنند.


وی گفت: تعامل دستگاه قضایی و اجرایی یک تعامل خوب است که نشانه تداخل یا نافی استقلال نیست، بلکه مصداق همراهی دستگاه‌ها در شهرستان است که امیدواریم بتوانیم به مردم خدمت کنیم.
دادگاه شهر برزک با حضور مسئولان اجرایی و قضایی استان اصفهان و شهرستان کاشان به بهره‌برداری رسید.
شهر برزک در فاصله ۵۰ کیلومتری جنوب غربی کاشان واقع شده و مهم‌ترین منطقه تولید گل محمدی شهرستان کاشان است

دیگر خبرها

  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • اجرای عدالت در عرصه های مختلف لازمه حکومتی دینی است
  • انسجام فکری و تشکیلاتی لازمه تأثیرگذاری شوراها است
  • لازمه ساماندهی اصولی آبشوران تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه است
  • هدف‌گذاری شورای ششم برای توسعه متوازن شهر مشهد
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳