Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@20:23:40 GMT

بهبود تولید محصولات کشاورزی در چین با توسعه آبخیزداری

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۴۷۹۸

بهبود تولید محصولات کشاورزی در چین با توسعه آبخیزداری

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از دانشگاه سازمان ملل، بسیاری از کشورهای جهان به دلیل نقش گسترده اجرای عملیات آبخیزداری در توسعه کشاورزی و امنیت غذایی، به سمت اجرای آن حرکت کرده‌اند. مدیریت یکپارچه آبخیزداری از خسارات شدید تبخیر منابع آبی، کاهش آب در سفره‌های زیر زمینی، فرسایش خاک و نابودی منابع طبیعی جلوگیری می‌کند و مهم‌ترین راهکار در تأمین منابع آبی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای عملیات آبخیزداری همچنین می تواند راهکاری پیشگیرانه و مطمئن برای مبارزه با خشکسالی در درازمدت باشد، به همین دلیل بسیاری از کشورهای بزرگ جهان بویژه چین بدان توجه ویژه ای کرده‌اند.

مسئولین این کشور از ابتدای سال میلادی جاری برنامه‌های زیادی را برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به تصویب رسانده‌اند تا بتوانند با سرمایه گذاری مناسب در این حوضه‌های آبخیز از مشکل کم آبی خصوصاً در مناطق شمالی خود بکاهند.

به طوری که آنها حاضر شده‌اند برای تأمین مالی این امر علاوه بر بودجه داخلی از نهادهای بین المللی نیز ۳ وام به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار جهت بهبود مدیریت منابع آبی دریافت کنند.

مسئولین وزارت آب و منابع طبیعی چین اعلام کردند این وام‌ها را جهت بهبود خدمات آب رسانی شهری و روستایی، مدیریت آلودگی آب و تصفیه آب فاضلاب و اجرای عملیات یکپارچه آبخیزداری در حوضه‌های آبخیز استانده‌ای ژجیانگ، جیانگشی و لیائونین استفاده خواهند کرد.

علاوه بر این در شمال غربی این کشور به دلیل کاهش جنگل زدایی، تغییرات شدید آب و هوایی، کاهش پوشش گیاهی، افزایش فرسایش خاک، کمبود آب و بارندگی، توسعه اقتصادی و نزاع بین مصرف کنندگان منابع آبی کشاورزی که معیشت اصلی مردم این منطقه بود در حالی نابودی بوده و دو منبع حیاتی محیط زیستی دیگر نیز در وضعیت بحرانی به سر می‌برد.

به همین دلیل مسئولین چینی در سالیان گذشته برای کاهش عواقب غیرمنتظره در این مناطق نیز اجرای پروژه‌های مدیریت منابع طبیعی (آب و خاک و پوشش گیاهی) و مدیریت حوضه‌های آبخیز روی آوردند.

به طوری که با اجرای دو پروژه حفاظت از منابع طبیعی و جنگل‌ها موسوم به ( NFPP) و برنامه کشاورزی سبز( GGP) توانسته بودند به نتایج بسیاری مثبتی دست پیدا کنند، به طوری که با تراس بندی زمین‌های شیبدار، آب بیشتری به سفره‌های زیر زمینی تزریق، از میزان رسوبات پشت سدها کاسته، زمین‌های کشاورزی حاصلخیزتر شد.

کاهش فرسایش خاک، احیای پوشش گیاهی، کاهش سیلاب‌ها و ریزگردهای فصلی، تنوع درآمد روستاییان و افزایش ترسیب کربن و بویژه تولید محصولات کشاورزی با کیفیت بهتر از دیگر فواید توسعه اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در مناطق شمال غربی چین بود.

این برنامه‌ها که جزو بزرگترین پروژه‌های بازسازی منابع طبیعی و توسعه روستایی در جهان محسوب می‌شوند، عمدتاً حفظ کیفیت و ثبات خاک و افزایش پوشش گیاهی را مدنظر قرار دادند که به عنوان هدف اصلی جهت مقابله با جنگل زدایی در زمین‌های زراعی و تبدیل اراضی شیب دار به پوشش گیاهی و جنگلی محسوب می‌شود.

با این حال، اجرای اقدامات احیا زیست محیطی این مناطق برای کنترل فرسایش خاک و بهبود تولید محصولات کشاورزی در محل نیز تأثیرات غیرمستقیم بر روی منابع آب گذاشته است.

همچنین کمبود آب و خشکسالی به طرز قابل توجهی نسبت به ۵ دهه گذشته کاهش یافته که این امر عمدتاً به دلیل افزایش پوشش گیاهی و جنگل‌ها بوده و به نوبه خود سبب تغذیه سفره‌های آب زیر زمینی شده و به امنیت آبی مردم منطقه کمک شایانی کرده است.

مسئولین چینی در این باره اذعان کردند که از مردم محلی و نوآوری‌هایشان در اجرای عملیات آبخیزداری جهت بهبود مدیریت منابع آبی، تأمین منابع آب و مقابله با تغییرات گسترده آب و هوایی، استفاده خواهند کرد. آنها معتقدند کمبود آب یکی از مهمترین چالش‌های موجود در توسعه پایدار چین است که باعث هزینه‌های اقتصادی، زیست محیطی و بهداشتی و همچنین ایجاد شکاف‌های شهری و روستایی در زمینه تأمین منابع اولیه آب برای این کشور شده است.

کد خبر 5417987

منبع: مهر

کلیدواژه: پروژه آبخیزداری کشاورزی محصولات کشاورزی چین قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی قیمت برنج سید جواد ساداتی نژاد بانک مرکزی ایران سهام عدالت صادرات محصولات کشاورزی قیمت دلار کنتور هوشمند وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت طلا قیمت سکه بهار آزادی ارز دیجیتال قیمت لوازم خانگی اجرای عملیات آبخیزداری منابع طبیعی فرسایش خاک پوشش گیاهی منابع آبی منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۴۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط

علی حسینی می‌گوید: جنگل‌های بلوط لرستان در حکم ذخایر انرژی خاورمیانه و به‌عنوان میراثی گران‌بها نه تنها می‌توانند در کاهش آلاینده‌ها، حفظ آب، تولید اکسیژن و ممانعت از فرسایش و رسوب نقش اساسی ایفا کنند بلکه با مشارکت مردم از طریق تولید فرآورده‌های مختلف می‌تواند اشتغال‌زایی به دنبال داشته باشد.
کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری روغن مستخرج از میوه درخت بلوط با اهداف دارویی (درمان زخم‌ها، کنترل دیابت، بهبود هضم و گوارش، جلوگیری از آسم، بهبود سلامت قلب، جلوگیری از آلزایمر و ضدعفونی کننده)، صنعتی (در صنایع شامپوسازی و صابون‌سازی) و تغذیه‌ای (اسید اولئیک و اسید لینولئیک) را از جمله فرآورده‌های درخت و میوه بلوط عنوان می‌کند.
به گفته کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری اسانس‌گیری از میوه درخت بلوط برای تولید شیرینی، کیک، دمنوش، پماد و کرم‌های که در سلامت پوست و مو موثر هستند، همچنین تولید عصاره از برگ درخت بلوط به منظور افزایش تولید مرکبات از طریق مبارزه با باکتری گرینینگ جهشی در تولیدات کشور و بهبود وضعیت مردم به ویژه جوامع محلی ایجاد کند.
حسینی معتقد است: حفظ ذخایر ارزشمند جنگل‌های بلوط استان بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.
منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها