Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، فیلم ضد به کارگردانی امیرعباس ربیعی که در بخش سودای سیمرغ جشنواره چهلم حضور دارد، جدیدترین فیلم سینمایی با محتوای سیاسی در کشور ماست. اثری که موضوع خود را بر حادثه بمب‌گذاری منافقین در دفتر حزب جمهوری اسلامی استوار کرده است.

ضد که دومین اثر سینمایی ربیعی است، تلاش می‌کند تا نگاهی واقعی و ساختارشکنانه به ماجرای نفوذ داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ربیعی که در اثر قبلی خود لباس شخصی به سراغ حزب توده رفته بود، اینبار منافقین را به عنوان عامل بسیاری از جنایات اوایل انقلاب به پرده نقره‌ای آورده است. منافقینی که چهره بسیار سرد و بی‌رحم آنان را می‌توانیم در این اثر ببینیم.

نکته جذاب فیلم اما روایت تاریخ آن بر مبنای قصه‌ای عاشقانه و خیالی است. ترکیبی که شاهد حضور وقایع و شخصیت‌های واقعی در بمب‌گذاری دفتر حزب و همچنین شخصیت‌های خیالی قصه در کنار یکدیگر هستیم. فیلم تلاش می‌کند تا وقایع اتفاق افتاده در اوایل انقلاب به خصوص بعد از ماجرای ریاست جمهوری بنی‌صدر و حضور منافقین در کنار او را به تصویر بکشد.

ضد نشان می‌دهد که چگونه منافقین در ساختار حکومتی اوایل انقلاب نفوذ داشتند و حتی بر شخصیت‌های سیاسی نیز تاثیر می‌گذاشتند. به‌خصوص بنی‌صدر اولین رئیس‌جمهور کشورمان که تحت تاثیر این گروهک به انحراف کشیده شد و سپس از سمت خود خلع شد. رئیس‌جمهوری که بارها در خصوص مرزبندی‌اش با سران منافقین توسط امام خمینی به او تذکر داده شده بود.

مسعود رجوی دیگر نامی است که در فیلم به وضوح از او و تیم مغز متفکر سازمان صحبت به عمل می‌آید. او که تا پیش از انقلاب از نفرات درونی سازمان منافقین بود، بعد از انقلاب و البته فروپاشی هسته اولیه سازمان قدرت را به دست گرفت و تبدیل به یکی از اعضای مهم و در انتها شخص اول سازمان مجاهدین شد. فردی که بارها در فیلم از تقابل او با بهشتی صحبت می‌شود.

تقابلی که نشان می‌دهد منافقین چه چهره پنهانی داشتند و شهید بهشتی از همان ابتدای انقلاب درباره ماهیت این گروهک خبر داشت. ماهیتی که در فیلم با چگونگی قتل اعضای سازمان توسط خود سازمان و یا انجام اقداماتی که مغایر با ذات انسانی و خانواده است، به تصویر کشیده می‌شود. آن هم در مقابل منش شهید بهشتی که خانواده و تشکیل آن را بر هرگونه فعالیت سیاسی برای اعضای حزب مقدم می‌دانست.

شهید بهشتی نام دیگری از چهره‌های شاخص انقلاب است که نام او بارها در فیلم ذکر می‌شود. نامی که نشان می‌دهد منش و رفتار این مغز متفکر انقلاب در برخورد با اطرافیان خود و حتی در برخورد با منافقین چگونه بوده است. بیراه نیست که بگوییم فیلم ضد تنها اثر سینمایی است که این شهید بزرگوار را به مخاطبان سینما معرفی می‌کند.

اما گذشته از نام‌هایی که در بمب‌گذاری دفتر حزب جمهوری به شهادت رسیدند باید به نام فرد بمب‌گذار نیز اشاره‌ای کرد. محمد رضا کلاهی فردی است که به عنوان عامل نفوذی به حزب ورود کرد و بعد از جلب اطمینان افراد داخل حزب در روز هفتم تیرماه با قرار دادن بمب در جلسه حزب، باعث شهادت بهشتی و همراهانش شد.

نام او در کنار دیگر شخصیت خیالی فیلم که از اعضای حراست حزب در درون فیلم است، نشان می‌دهد که چگونه سازمان منافقین در بسیاری از پست‌های حساس نفرات نفوذی خود را قرار داده بود. مسئله‌ای که بعدها باعث شهادت نفرات دیگری از چهره‌های شاخص انقلاب همچون رجایی و صیاد شیرازی شد. قرارگیری این نام‌ها در کنار مسئله نفوذ را باید محتوای اصلی فیلم ضد دانست.

نام‌هایی که امیر عباس ربیعی در اثر جدید خود از ذکر آن‌ها و وقایعی که در اوایل انقلاب رخ داده است سر باز نزده و همین نکته از جمله نقاط قوت فیلم است. فیلمی که روایتش برعهده ضدقهرمان فیلم است. ضدقهرمانی که در انتها همچون واقعیت دهه ۶۰ توانست به انقلاب ضربات سنگینی وارد کند. ضرباتی که تنها بخشی از آن در فیلم ضد به نمایش گذاشته شده است.

کد خبر 655329 برچسب‌ها جشنواره بین‌المللی فیلم فجر انقلاب‌ اسلامی‌ ایران جشنواره فيلم فجر سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جشنواره بین المللی فیلم فجر انقلاب اسلامی ایران جشنواره فيلم فجر سینمای ایران اوایل انقلاب نشان می دهد فیلم ضد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۴۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عرب زبان: تل‌آویو در پرونده «آنروا» سیلی محکم خورد

یک رسانه عرب زبان از شکستی خبر داد که رژیم صهیونیستی و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم در پرونده آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» متحمل شد.

به گزارش مشرق، رای الیوم در مطلبی به ناکامی تحرکات رژیم صهیونیستی علیه آژانس آنروا پرداخته و نوشت که اتهامات وارده علیه این آژانس مبنی بر مشارکت کارکنان آن در عملیات طوفان الاقصی (هفتم اکتبر۲۰۲۳ )، اتهامات بدون مدرک بود که از سوی برخی کشورهای غربی و متحدان آن مانند ژاپن علیه آنروا مطرح شد تا کمک ها به آن قطع شود، آن هم در شرایط حساسی که مردم نوار غزه در معرض جنگ کشتار جمعی و گرسنگی قرار داشتند، باید آنروا فعال تر عمل می کرد، نه اینکه حمایت مالی از آن قطع شود.

این رسانه افزود که نخست وزیر رژیم صهیونیستی احساس کرد که در کمپین خود علیه آنروا موفق شده و توانسته انتقام از یک سازمان بین المللی با غیر فعال کردن آن بگیرد؛ اما طی روزهای گذشته ثابت شد که تحرک این رژیم با شکست بزرگی همراه شده زیرا سازمان ملل اعلام کرد که پرونده اتهام مشارکت ۱۲ نفر از کارکنان آنروا بسته شده به این دلیل که مدرک و ادله ای از سوی تل آویو در این زمینه مطرح نشده است.

رای الیوم ادامه داد: رژیم اسرائیل در این پرونده سیلی خورد و شماری از کشورها از جمله، فرانسه، کانادا، استرالیا، سوئد، نروژ، اسپانیا و ژاپن تصمیم به از سرگیری کمک ها به آنروا گرفتند. ضربه مهلک را آلمان یکی از حامیان تل آویو وارد کرد که از عزم خود برای از سرگیری کمک ها به آنروا خبر داد.

در پی ادعاهایی که رژیم صهیونیستی اسرائیل در ژانویه سال ۲۰۲۴ مبنی بر احتمال مشارکت ۱۲ کارمند آنروا در عملیات طوفان الاقصی مطرح کرد، یک گروه تحقیق ایجاد شد. در هفته های بعد، بسیاری از کشورهای حامی مالی آنروا حدود ۴۵۰ میلیون دلار کمک های خود به این سازمان را تعلیق یا متوقف کردند.

نتایج تحقیق مستقل از آنروا که روز دوشنبه منتشر شد، نشان دهنده «بی طرفی» این نهاد بین المللی است و می گوید که رژیم اسرائیل مدرکی برای ادعاهای خود در مورد برخی از کارکنان این آژانس ارائه نکرده است.

بر اساس این گزارش، آنروا همچنان «غیر قابل جایگزین و اجتناب ناپذیر» است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • بازداشت ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا به روایت آمار
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • ویدیو/ مسعود رجوی همکار و نفوذی ساواک بوده است؟! 
  • رسانه عرب زبان: تل‌آویو در پرونده «آنروا» سیلی محکم خورد
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • ببینید | روایتی از آنچه در جلسه آغازین دور جدید دادگاه منافقین گذشت
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل