Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید تعداد کمی از ما روزهای پرالتهاب و سراسر شور و هیجان و شجاعت زمستان ۵۷ را به یاد بیاوریم و به ناچار برای درک آن روزها متوسل به اسناد و مصاحبه‌هایی می‌شویم که از پیشگامان انقلاب و یا از طرف مقابل نیروهای ساواک به جا مانده است.

برگزاری تجمع با حضور نظامیان فراری از پایگاه‌ها

تقویم انقلاب اسلامی به ۱۷ بهمن رسید و آنطور که پیشگامان این راه برایمان تعریف کرده‌اند، هفده بهمن‌ ماه ۵۷، جلسه‌ای در مسجد حکیم خیابان عبدالرزاق با حضور سی نفر افسر دانشکده‌ای، ۱۰۰ نفر همافر، ۴۰۰ نفر درجه‌دار هوانیروز و تعدادی همافر نیروی هوایی که از پایگاه فراری بودند برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعت ۱۰ صبح به صورت دسته جمعی به طرف ورزشگاه تختی حرکت کردند و مردم در حالی که آن‌ها را تشویق می‌کردند، گل روی سر آن‌ها می‌ریختند.

بیهوش شدن مردم از شدت شوق همراهی نظامیان با انقلاب اسلامی

برخی از افراد جمعیت به گریه افتاده و حتی حدود بیش از ۱۰ نفر از شدت شوق دیدن نظامیان بیهوش شدند و نظامیان هم در حالی که عکس‌هایی از امام خمینی با خود داشتند به گفته‌های مردم و ابراز احساسات آن‌ها پاسخ می‌دادند.(منبع: کتاب یاران امام به روایت اسناد ساواک)

سخنرانان این روز آیت الله احمدی و استاد پرورش بودند و ایل‌های بختیاری نیز پشتیبانی خود را اعلام کردند. در همین مراسم قطعنامه‌ای از طرف هوانیروز که در ۱۰ ماده تنظیم شده بود قرائت شد که در این قطعنامه آزاد شدن بدون قید و شرط زندانیان سیاسی نظامی که در چند روز اخیر دستگیر شده‌اند خواستار شده بود.

پس از ایراد سخنرانی توسط چند تن، مسیرهای راهپیمایی ابلاغ شد، طبق اسناد ساواک جمعیت آنقدر زیاد بود که بیش از یک میلیون نفر هم می‌رسید پس از آن صف‌های منظمی توسط مردم با احترام بسیار زیاد برای نظامیان تشکیل شد، برخی نظامیان را بغل می‌کردند و برخی به آن‌ها شربت و گل و شیرینی تعارف می‌کردند، برای شخصی‌ها افتخار بود که هر کس با نظامی هم‌گفتار شود.

در اسناد ساواک آمده است که مسیر راهپیمایی از چهارباغ پایین آغاز و به خیابان‌های شیخ بهایی، دروازه تهران، خیابان زاهدی سابق، میدان پهلوی سابق و چهارراه محمدرضاشاه سابق ختم می‌شد و مردم نظامیان را روی سر می‌گرفتند، نظامیان هم با شوقِ بسیار شعار مرگ بر شاه و «این شاه آمریکایی اعدام باید گردد، فرودگاه مهرآباد آزاد باید گردد» سر دادند.

در سند دیگری از ساواک آمده است که در روز ۱۷ بهمن ۵۷، آیت‌الله سید جلال طاهری از مردم دعوت کرده که در ساعت ۱۰ روز بعد در میدان امام اصفهان اجتماع و به نفع مهندس مهدی بازرگان رأی بدهند و در این اجتماع آیت‌الله طاهری سخنرانی خواهد کرد؛ شب گذشته نیز رادیو بی بی سی مطالبی مبنی بر استقلال اصفهان ایراد نموده است.

 

در این گزارش فرمانداری نظامی آمده است: شب گذشته از طرف فرمانداری نظامی اصفهان شعارهای پارچه‌ای و پرچم‌های دیگر که روی آن‌ها از مردم برای اجتماع روز هجدهم و دادن رأی به مهندس بازرگان دعوت شده بود جمع‌آوری شده و حدود ۱۰۰ نفر از افراد انتظامات شهری را که از طرف روحانیون در سطح شهر گمارده شده بودند از طرف مأمورین فرمانداری نظامی دستگیر که این عمل موجب شده صبح روز هجدهم تعدادی از سربازان مرکز توپخانه اصفهان به نفع آیت‌الله خمینی شعار بدهند.

همچنین صبح روز هفدهم بهمن عده‌ای از مردم اصفهان در مدرسه چهارباغ تجمع کرده بودند که سخنران آقای مهندس مصحف بود که در زمینه پشتیبانی از رئیس دولت انتخابی آیت‌الله خمینی سخنرانی کرده و مردم را تشویق به پیروی از ایشان کرد. 

او ضمن صحبت‌های خود رژیم و دولت بختیار را به باد انتقاد گرفت، در این جلسه نماینده کارگران اصفهان همبستگی خود را از جمهوری اسلامی و نخست وزیر انقلابی آیت‌الله خمینی ابراز کرده و از کارگران در خواست کرد که جهت دادن رای به دولت بازرگان شناسنامه‌های خود را همراه داشته باشد.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/آ

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب اصفهان انقلاب در اصفهان ساواک اصفهان آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۶۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛  ۴۰ عنوان کتاب جدید انتشارات انقلاب اسلامی شامل کتاب‌هایی است که از اردیبهشت ۱۴۰۲ به بعد چاپ شده‌اند و ۱۴ عنوان نیز برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

«حدیث زندگی» عنوان مجموعه‌ای ۶ جلدی از انتشارات انقلاب اسلامی است که ۳ جلد از آن در نمایشگاه کتاب امسال در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. این مجموعه شامل شرح احادیث حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای است که در ابتدای جلسات درس خارج فقه از سال ۶۹ تا ۹۵ مطرح گردیده و برای نخستین بار مجموعه این احادیث منتشر می‌شود. گزیده‌ی احادیث «مکارم‌الاخلاق»، «النوادر» و «امالی الصدوق» به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) عناوین کتاب‌هایی هستند که در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

کتاب «گنجینه‌ی بی‌پایان» مجلّد جدید مجموعه‌ی ۴ جلدی «شرح نهج‌البلاغه» است که دربرگیرنده‌ی شش گفتار از بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) می‌باشد که به مسئله‌ی شناخت و بررسی جایگاه، اهمّیّت و ویژگی‌های نهج‌البلاغه می‌پردازد. ۳ عنوان دیگر این مجموعه، «منشور حکومت علوی»، «راه روشن مدیران» و «نبوتها» را شامل می‌شود که پیش از این منتشر شده بودند و در حال حاضر، با ویرایش، صفحه‌آرایی و طرح جلد جدید ارائه شده‌اند.

«مروری بر بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مدّظلّه‌العالی درباره‌ی موسیقی» به قلم حجت‌الاسلام مهدی گرامی‌پور، «روایت تولید؛ سیره‌ی اقتصادی معصومین (ع) در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی حجت‌الاسلام حمید سبحانی‌صدر، «درآمدی بر نظریه‌ی تعلیم و تربیت در بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی دکتر حسن ملکی، «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی حجت‌الاسلام سیّدمهدی موسوی و «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی مهدی جمشیدی، دیگر عناوین تازه‌ی انتشارات انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران هستند.

«روایت اوّل‌شخص از شخصِ اوّل» نوشته‌ی مهدی قزلی است که شامل حاشیه‌نگاری‌های این نویسنده از دیدار‌ها و برنامه‌های رهبر معظّم انقلاب طی سال‌های ۸۸ تا ۹۸ است که برخی از آنها در پایگاه KHAMENEİ.IR منتشر شده بود و سیزده روایت نیز برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده است.

انتشارات انقلاب اسلامی امسال رمانی نیز برای گروه سنی نوجوان عرضه خواهد کرد. «خاکسپاری دوّم بانوی مرگ» عنوان رمانی است که به قلم نیما اکبرخانی در ۲۸۰ صفحه منتشر شده است.

انتشارات انقلاب اسلامی طبق روال سال گذشته برنامه ویژه‌ای به مناسبت میلاد حضرت معصومه سلام‌الله‌علی‌ها و روز دختر پیش‌بینی کرده است. توزیع محصولات و نمایش آثار متنوع با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی از منظر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای نیز از دیگر برنامه‌های انتشارات انقلاب اسلامی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ساخت ۱۸۰۰ مسکن محرومین در استان مرکزی
  • ثبات مدیریتی باید در آموزش و پرورش حفظ شود
  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب
  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • نامگذاری روزی به نام یک شهر برای اولین بار در شیراز انجام شد
  • لزوم روایت گری حماسه وعده صادق در جامعه
  • روایت رئیس کل دادگستری هرمزگان از فرآیند حل مشکل ۵۱ ساله مردم قشم