Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@20:20:19 GMT

ای نماد پای وزیر صمت را به مجلس باز می کند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۶۸۷۰

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین موضوع ماندگاری ای نماد در اقتصاد ایران اکنون به یک چالش جدی تبدیل شده است؛ وزارت صمت و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بر این باورند که باید این طرح را با قدرت و قوت بیشتری ادامه داد و در مقابل فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کارها از طولانی بودن فرآیند دریافت ای نماد به شدت نگران هستند و گلایه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هفته گذشته بود که مجتبی توانگر نماینده مجلس شورای اسلامی بار دیگر نسبت به موانعی که دریافت ای نماد و اجبار آن برای فعالان کسب و کار و صاحبان کسب و کارهای دانش بنیان ایجاد کرده ابراز نگرانی کرده و البته اعلام کرد که خیلی تلاش کرده تا اجباری کردن ای نماد را با تفاهم در وزارت صمت حل کند؛ اما به گفته او بی نتیجه ماندن این امر سبب شده تا از وزیر صمت بر سر این موضوع سوال شود.

آنگونه که توانگر اعلام کرده از وزیر صمت خواهد پرسید که «دلیل اصرار آقایان بر اجباری کردن ای نماد و ایجاد نگرانی و یاس در کسب و کارهای اینترنتی چیست؟» او البته به این نکته هم تاکید کرده که «کارآفرینان جوان و نخبه مطمئن باشند قویا و عملا مورد حمایت مجلس هستند». 

از سوی دیگرفعالان اقتصادی هم بر این باورند که اجباری شدن ای نماد دردسرهای زیادی را ایجاد کرده است. آنگونه که عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی ایران می گوید اجباری شدن ای نماد به رشد فعالیت غیرشفاف دامن می‌زند و خروج نخبگان از کشور را در پی خواهد داشت. 

افشین کلاهی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین می گوید: با اجباری شدن ای نماد بسیاری از افراد خلاق به دنبال راهی برای مهاجرت از ایران خواهند بود و قطعا این موضوع بخشی از اقتصاد دیجیتال را به سمت غیرشفاف شدن پیش خواهد برد؛ این در حالی است که هر چقدر کار شفاف را سخت تر کنیم طبیعتا کارهای زیرزمینی بیشتر می شود.

وی ادامه داد: قرار نبود ای نماد الزامی باشد، بلکه ای نماد به عنوان لوگو یا نمادی طراحی شده بود تا مشخص کند سایتی که لوگو روی آن قرار می گیرد، سایت مورد اعتماد و معتبری است. در واقع ای نماد طراحی شده بود تا مردم بتوانند سایت واقعی و فیک را از یکدیگر تشخیص دهند. ای نماد به این دلیل طراحی شد که تعدادی از سایت های به وجود آمده برای خرید و فروش در واقعیت هیچگونه خرید و فروشی نداشتند و ساختگی بودند.

وی ادامه داد: ای نماد برای تشخیص کاربران از واقعی و غیرواقعی بودن یک سایت خرید و فروش طراحی شده بود اما اخیرا و طبق دستورالعمل هایی به خصوص برای درگاه های پرداخت، تبدیل به الزام شده و افراد نیاز دارند که برای ادامه فعالیت حتما لوگوی ای نماد داشته باشند. متاسفانه این موضوع مشکلاتی را برای کسب و کارها ایجاد کرده است.

عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که آیا الزام ای نماد در سالی که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) آن را "مانع زدایی" نامگذاری کرده اند، نوعی مانع تراشی برای مشاغل نوپا به حساب می آید یا خیر و آیا این موضوع تهدیدی برای کسب و کارهای کوچک محسوب می شود، اظهار داشت: کسب و کارهای کوچک اصلا تحمل چالش زیاد را ندارند، چراکه این کسب و کارها نیروهای انسانی لازم را برای این کار ندارند و قرار نیست به طرق مختلف با مجوز چالش درگیر شوند.

کلاهی بیان داشت: گاهی یک سایت فروش یا استارتاپ هایی که تعداد کمی نیرو دارند به صورت دائم برای آنها مجوزهایی صادر می شود و این استارتاپ ها توان و نیروی اینکه پاسخگوی همه مسائل باشند را ندارند. متاسفانه در دولت این را به عنوان رگولاتوری مطرح می کنند و بر این عقیده هستند که باید بر همه موضوعات تسلط داشته باشند درحالیکه توجه ندارند که همه سازمان ها و نهادها به دنبال تسلط بر کسب و کارها هستند و صاحب کسب و کار به خصوص کسب و کار کوچک و متوسط هم مجبور است که بخشی از کار خود را صرف دریافت مجوزها کند. کسب وکارها در تمام سال درگیر مسائل بروکراتیک می شوند و نمی توانند به همه کارهای خود رسیدگی کنند.

وی در مورد این موضوع که آیا با اجبار اینماد، شاهد افزایش فرار مالیاتی، اقتصاد زیرزمینی و استفاده از مسیرهای جایگزین مانند کارت به کارت و ارزهای دیجیتال برای پرداخت خواهیم شد یا خیر، گفت: قطعا این موضوع اتفاق خواهد افتاد. هر چقدر کار شفاف را سخت تر کنیم طبیعتا کارهای زیرزمینی بیشتر می شود. مشابه این را در کسب و کارهای دیگر هم شاهد هستیم. بدون تردید به هر میزانی که کار کردن برای افراد سخت تر شود و مقررات مانع از کسب و کار شود، آنها قید کار شفاف را می زنند و به کارهای خلاف قانون روی می آورند.

عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که ساز و کار پیشنهادی شما به عنوان جایگزینی برای ای نماد و اهداف آن چیست، بیان داشت: باید به روال قبل برگردیم، ما در گذشته ای نماد چند ستاره و بی ستاره داشتیم که نشان می دهد خدمات این سایت در چه سطحی است و به خوبی کار خود را هم انجام می داد. الزامی شدن ای نماد کار را دچار چالش و مشکل می کند.

کلاهی در مورد این موضوع که به نظر شما با وجود مانع دشواری چون ای نماد، روند رو به رشد ایجاد و توسعه کسب وکارهای اینترنتی مختل خواهد شد، گفت: به شدت دچار مشکل می شود و به نظر می رسد که کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ ها مانند قبل تمایلی برای فعالیت ندارند. بسیاری از افراد خلاق به دنبال راهی برای مهاجرت از ایران هستند و مشکلات اقتصادی و مانع تراشی ها را دلیلی برای رفتن می دانند.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد ایران خودرو قیمت محصولات خود را افزایش داد + جزییات مجلس اتاق بازرگانی توسعه تجارت وزارت صمت كسب و كار تجارت الكترونیكی بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط تحقیق و تفحص از اتاق بازرگانی ایران تاکید رییس اتاق ایران بر همکاری و تعامل سازنده بخش خصوصی و مجلس اتاق بازرگانی سرنوشت ارز را تعیین می‌کند؟ تشکیل کارگروه مشترک صمت و بانک مرکزی برای تسهیل تجارت خارجی انتخاب رایزن بازرگانی به اتاق بازرگانی واگذار می‌شود تشکیل کمیته‌ تدوین راهکارهای افزایش تولید خودروی با کیفیت ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها تکلیف یارانه ۸۰۰ هزار تومانی چه شد تحلیل بورس امروز ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ / حمایت ‌هایی که دردی را دوا نکرد دریافتی مقامات را کاهش دهید اگر دچار سرماخوردگی شویم کرونا نمی گیریم؟! شاخص قیمت تولید کننده محصولات گاوداری ۳۲ درصد کاهش یافت ای نماد پای وزیر صمت را به مجلس باز می کند؟ تقدیر از روسای برتر شعب موفق موسسه ملل زمان پرداخت وام ودیعه مسکن اعلام شد این فلزات خطر تصلب شرایین را تشدید می کنند ذخیره ۱۷۰۰۰ تن مرغ منجمد در پایتخت حجم سرمایه گذاری بخش کشاورزی در سال آینده افزایش می یابد برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته چطور گردن درد را درمان کنیم؟ اگر این مشکل را دارید ویتامین A مصرف کنید! ارزان قیمت ترین یخچال چند؟ (جدول) دستیار اجرایی مدیرعامل بیمه سرمد منصوب شد هشدار زرد هواشناسی برای تهران پرداخت تسهیلات خرد در بانک دی سرعت گرفت قدرت انتقال اومیکرون ۲۵ برابر دیگر سویه‌ها است کشف صدها سرنگ واکسن که در جوی آب بود گل‌محمدی: از شروط بازگشتم فقط زمین را گرفته‌ اند / مجبورم از روی فیلم بازیکن بگیرم! قانون چک کماکان مشکل ساز است نکونام: برابر پرسپولیس باید از کوچک‌ ترین فرصت استفاده کنیم برای درمان لکه های بارداری چه کار کنیم؟ کدام استان ها سردتر می شوند؟ علت این که مدام احساس سرما می‌ کنید، چیست؟ خبر خوب درباره وام بازنشستگی عضویت اسراییل در اتحادیه آفریقا تعلیق شد تحرکات روزانه صندوق‌ های قابل معامله / ثبت ارزش معاملات ۴۱۵ میلیارد تومانی برای پالایش و دارا یکم رهاسازی سواحل به بندرعباس رسید ساخت ۴ هزار مسکن برای خانواده معلولان دوز چهارم واکسن کرونا برای چه افرادی لازم است؟ کشمکش صندوق بین الملی پول و السالوادور بر سر بیت کوین بازی دلاری طلا؛ حباب نیم سکه افزایش یافت اولین واکنش ایران به ادعای توافق ۲ ساله در برجام رییسی ابلاغیه جدید صادر کرد جنجال سیگار کشیدن خانم نماینده + عکس ایران تا پایان سال ۲۰۲۴ عضو ناظر شانگهای باقی خواهد ماند صنعت هتل‌ داری، رکن اصلی توسعه‌ گردشگری است بستری ۲۹۵۰ بیمار کرونایی در تهران ایلان ماسک به دنبال یک تکنولوژی ترسناک + جزییات دستگاه تست قند خون را چند بخریم؟ + (جدول) بعد از خوردن نوشابه چه اتفاقی برایتان می افتد! تاکید رییسی بر حمایت دولت از بنگاه های زودبازده عراق دومین مقصد صادرات و نهمین مبدا تامین کالاهای ایرانی نوسان دلار در کانال ۲۶ هزار تومان دیدار مدیران عامل سرخابی‌ ها با وزیر اقتصاد/ استقلال و پرسپولیس در آستانه واگذاری دامنه نوسان تا آخر سال تغییر می کند الفبای رمزارز؛ سولانا (SOL) چیست؟ قیمت های ساختگی در بازار خودروهای چینی مونتاژ داخل DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مجلس اتاق بازرگانی توسعه تجارت وزارت صمت كسب و كار تجارت الكترونیكی اتاق بازرگانی کسب و کارهای شدن ای نماد کسب و کارها کسب و کار طراحی شد وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۶۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان

دکتر مارتین ورتینگتون، آشورشناس سرشناس، موفق شده تا یکی از قدیمی‌ترین معما‌های باستان‌شناسی را حل کند. او توانسته تا نماد‌های باستانی روی معبد ۲۷۰۰ ساله‌ای را رمزگشایی کند که حدود یک قرن، کارشناسان را گیج کرده بود.

به گزارش خبرآنلاین، این نماد‌های باستانی و اسرارآمیز روی چندین معبد در مکان‌های مختلفی از شهر باستانی دور- شاروکین که در خُرس‌آباد کنونی عراق واقع‌شده‌اند، به چشم می‌خورد. این شهر در آن زمان و بین سال‌های ۷۲۱ تا ۷۰۴ قبل از میلاد مسیح تحت حکومت «سارگون دوم» پادشاه آشور اداره می‌شد.

تعبیر پنج نماد شهر باستانی

توالی پنج نماد (شیر، عقاب، گاو نر، درخت انجیر و گاوآهن) اولین بار از طریق نقاشی‌های منتشرشده توسط حفار‌های فرانسوی در اواخر قرن نوزدهم، به دنیای مدرن معرفی شد و از آن زمان تا امروز، ایده‌های مختلفی در مورد معنی این نماد‌ها به گوش می‌رسد.

خیلی از افراد، این نماد‌ها را با هیروگلیف‌های مصری مقایسه و آن را بازتابی از قدرت امپراتوری تفسیر می‌کردند؛ برخی نیز معتقد بودند که این نمادها، نشان‌دهنده نام پادشاه است.

حالا دکتر مارتین ورتینگتون از دانشکده زبان‌ها، ادبیات و مطالعات فرهنگی ترینیتی با انتشار مقاله‌ای به رمزگشایی این نماد‌ها پرداخته است. استدلال او این است که کلمات آشوری برای پنج نماد (شیر، عقاب، گاو نر، درخت انجیر و گاوآهن) به ترتیب از راست به چپ، به نحوی هستند که شکل آشوری نام "سارگون" (šargīnu) را بیان می‌کنند.

در برخی از اماکن یافت‌شده در همان سایت باستان‌شناسی، تنها از سه نماد (شیر، درخت، گاوآهن) استفاده‌شده که طبق استدلال دکتر ورتینگتون، دوباره نام "سارگون" را با پیروی از همان اصول یادآور می‌شود.

دکتر ورتینگتون در این رابطه گفته: «مطالعه زبان‌ها و فرهنگ‌های باستانی، پازل‌هایی را با شکل‌ها و اندازه‌های مختلف در ذهن ایجاد می‌کند؛ اما در میان‌رودان باستان کمتر پیش می‌آید که با نماد‌های اسرارآمیزی روی دیوار معبد روبه‌رو شوید.»

نماد‌های یادآور صور فلکی

به گفته دکتر ورتینگتون، هر یک از پنج نماد را می‌توان به‌عنوان یک صورت فلکی نیز در نظر گرفت. بدین ترتیب که شیر نشانه صورت فلکی شیر (اسد) و عقاب یادآور صورت فلکی عقاب است.

از آنجایی‌که منشأ صورت‌های فلکی عمدتاً در خود بین‌النهرین بوده، شباهت‌های زیادی در این رابطه مشاهده می‌شود. درخت انجیر نشانی از صورت فلکی «فَک» است که امروزه وجود ندارد.

طبق گفته دکتر ورتینگتون: «هدف از استفاده از این پنج نماد، ثبت کردن نام سارگون در آسمان‌ها برای همیشه بود؛ نوعی راهکار هوشمندانه برای جاودان کردن نام پادشاه که البته ایده جاودان کردن نام افراد، تنها منحصر به آشور باستان نیست.»

قوم‌های بابل، آشور و سومر و چند قوم دیگر در بین‌النهرین باستان (عراق امروزی) و مناطق مجاور آن زندگی می‌کردند و امروزه با بهره‌گیری از نوشته‌های خط میخی که در آن مناطق به‌وفور یافت می‌شود، تحقیقات ارزشمندی در حال جریان است.

الفبا و نوشتن، حدود ۳۴۰۰ سال قبل از میلاد در این منطقه اختراع شده و بدین ترتیب اگرچه دانشمندان دوره سارگون از این موضوع آگاه نبودند، اما تلاش می‌کردند تا با بهره‌گیری از نماد‌های نوشتاری جدید به نحو متفاوتی تاریخ بین‌النهرین را تا ابد جاودانه سازند.

دکتر ورتینگتون دراین‌باره ادامه داد: «من نمی‌توانم نظریه‌ام را اثبات کنم، اما این نظریه هم برای دنباله پنج نمادی و هم برای دنباله سه نمادی صحیح از آب درمی‌آید. به‌علاوه، اینکه این نماد‌ها می‌توانند به‌عنوان صورت فلکی فرهنگی مناسب مدنظر قرار بگیرند برایم بسیار جالب است. ازنظر من احتمال اینکه همه‌چیز اتفاقی و شانسی باشد، بسیار بعید است.»

تخصص دکتر ورتینگتون در زبان‌ها و تمدن‌های بین‌النهرین باستان، ازجمله تمدن بابلی‌ها، آشوری‌ها و سومری‌هاست. این منطقه شامل عراق کنونی و بخش‌هایی از ایران، ترکیه و سوریه است و اغلب به‌عنوان "مهد تمدن" شناخته می‌شود، جایی که شهر‌ها و امپراتوری‌ها متولد شده و داستان آن بخش بزرگی از تاریخ بشر است.

بین‌النهرینی‌ها عادت به شمردن در دسته‌های شصت‌تایی داشتند و به همین دلیل است که امروز، هر ساعت معادل ۶۰ دقیقه و هر دقیقه معادل ۶۰ ثانیه است. دکتر ورتینگتون در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: «حل معماها، یا دست‌کم تلاش برای حل آن‌ها، سرگرم‌کننده است؛ اما مطالعات درباره بین‌النهرین، درواقع تلاشی برای درک پیچیدگی جوامع انسانی و دستاورد‌های فرهنگی است.»

دیگر خبرها

  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • تصویب قانون رفع تحریم‌های ظالمانه از کارهای مهم مجلس است
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد