Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@06:53:03 GMT

احياي بيش از 1700 واحد صنعتي راکد

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۷۰۸۷

خبرگزاری آریا-رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از احیای هزار و 717 واحد راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، آقای علی رسولیان در نشست خبری گفت: هزار و 5 واحد از هزار و 717 واحد یادشده بعد از استقرار دولت سیزدهم احیا شد که امیدواریم تا پایان سال تعداد واحد‌های احیا شده به دو هزار واحد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: تعداد واحد‌های راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی با کاهش 18 درصدی به 12 هزار و 67 واحد رسیده که 62 درصد از این واحد‌ها امکان راه‌اندازی مجدد را دارند.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: بنا داریم زمین را از کسانی که بنای ساخت و ساز در شهرک‌ها و نواحی صنعتی را ندارند پس بگیریم که در این باره امسال برای 546 قرارداد در محاکم قضایی حکم آزادسازی دریافت کردیم که از این طریق 355 هکتار بازپس گرفته شد، ضمن این که دارندگان 334 قرارداد در مراحل داوری انصراف دادند که به واسطه آن 422 هکتار دیگر نیز بازپس گرفته شد به این ترتیب 770 هکتار را در ابطال و انصراف 880 قرارداد بازپس گرفتیم.
هزار و 143 میلیارد تومان طرح عمرانی آماده بهره‌برداری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی
رسولیان گفت: امسال در 31 استان کشور، 390 طرح عمرانی به ارزش هزار و 143 میلیارد تومان، در 228 شهرک و ناحیه صنعتی آماده افتتاح داریم که شامل طرح‌های آبرسانی، برق رسانی، تصفیه فاضلاب، محوطه سازی، اصلاح معابر، گازرسانی، آتش نشانی و مخابرات است.
وی افزود: همچنین 395 طرح صنعتی نیز در ایام دهه فجر آماده بهره برداری است که شامل طرح‌های تولیدی و صنعتی است.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: هم اکنون 832 شهرک و ناحیه صنعتی فعال در کشور داریم که از این میزان تعداد شهرک‌های صنعتی 501، نواحی صنعتی 327 و 4 منطقه هم ویژه اقتصادی است.
رسولیان افزود: امسال برای تامین زیرساخت‌های ضروری شهرک‌ها و نواحی صنعتی، شش هزار و 248 میلیارد تومان هزینه خواهیم کرد که این میزان در سال گذشته دو هزار و 578 میلیارد تومان بوده است.
وی ادامه داد: امسال برای شهرک‌ها و نواحی صنعتی 10 هزار و 415 مگاوات، برق تامین کردیم که همچنان دو هزار و 372 مگاوات کسری داریم ضمن این که برای جبران این کسری، برای تامین حدود دو هزار و 500 مگاوات برق با وزارت نیرو مشارکت کردیم البته رویکرد ما هم استفاده از برق خورشیدی در شهرک‌های جدید انرژی و ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس با استفاده از ظرفیت‌های موجود در شهرک‌های صنعتی است.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین گفت: امسال برای شهرک‌ها و نواحی صنعتی 16 هزار و 558 متر بر ثانیه آب تامین کردیم البته دو رویکرد برای تامین آب در این نواحی داریم که استفاده از پساب شهری و بازیافت آب صنعتی موجود در شهرک‌ها و نواحی صنعتی است.
رسولیان افزود: برای تصفیه هزار و 200 لیتر بر ثانیه پساب شهری تفاهم نامه امضا و مجوز‌ها را اخذ کردیم و برای 900 لیتر بر ثانیه نیز پیگیری‌ها در حال انجام است که در مجموع به دو هزار و 100 لیتر بر ثانیه خواهد رسید.
وی گفت: آب صنعتی بازیافتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی برای فضای سبز و یا در مواردی برای صنعت استفاده خواهد شد که البته در برخی شهرک‌ها این رویکرد اجرایی شده است.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: در مجموع دو هزار و 23 قرارداد فعال در حوزه‌های زیرساختی به ارزش بیش از شش هزار میلیارد تومان در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در حال اجرا داریم که تاکنون 62 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رسولیان ادامه داد: سال گذشته ایجاد هزار واحد کارگاهی را وعده داده بودیم که تا این لحظه 791 واحد برای کسب و کار‌های کوچک تکمیل شده و 209 واحد نیز در دست احداث است البته برای هزار و 400 واحد هم برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفته که عملیاتی خواهد شد.
وی با بیان این که امسال هفت هزار هکتار به شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور اضافه کردیم گفت: البته رویکرد حمایت از ایجاد شهرک‌های صنعتی خصوصی را نیز در پیش گرفتیم که در این باره برای 97 شهرک خصوصی پروانه تاسیس صادر کردیم از این میزان 64 شهرک پروانه بهره‌برداری گرفتند و در حال فعالیت هستند بقیه نیز در حال احداث است.
رسولیان گفت: هم اکنون 48 هزار و 535 واحد صنعتی و تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی فعال هستند که از این میزان 42 درصد واحد‌های خرد با حداکثر 10 نفر کارگر، 51 درصد واحد‌های کوچک دارای 10 تا 50 نفر کارگر، 5 درصد واحد‌های متوسط دارای 50 تا 100 نفر کارگر و دو درصد هم واحد‌های بزرگ هستند که نیروی انسانی آن‌ها بیش از صد نفر است.
وی همچنین افزود: شورای پول و اعتبار مصوبه‌ای برای واحد‌های تملک شده توسط بانک‌ها داشت که مالکان این واحد‌ها بتوانند با 10 درصد پیش پرداخت و مابقی با اقساط پنج ساله این واحد‌ها را احیا کنند.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: در مجموعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی، شش شهرک فناوری و 38 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار داریم ضمن این که اولویت ما در واگذاری زمین شهرک‌های صنعتی به شرکت‌های دانش بنیان است ضمن این که برای این شرکت‌ها تخفیف 10 درصدی در واگذاری زمین در نظر گرفتیم که همین مشوق‌ها باعث شد امسال 13 شرکت دانش بنیان زمین را با اقساط 48 ماهه از سازمان شهرک‌های صنعتی دریافت کنند.
رسولیان افزود: یکی از رویکرد‌های ما دانش بنیان کردن واحد‌های موجود در شهرک‌های صنعتی است که در این باره امسال حدود هزار و 190 واحد را دانش بنیان کردیم.
رسولیان گفت: برای ساخت شهرک تخصصی پوشاک همه مجوز‌های لازم صادر شد، اما مشکل حقوقی وجود داشت که اگر حل شود فرآیند ایجاد این شهرک نیز هرچه سریعتر اجرایی می‌شود.
وی اضافه کرد: امسال در شرکت‌های موجود در شهرک‌ها و نواحی صنعتی سه میلیارد دلار صادرات ثبت شد که عمده مربوط به صادرات صنایع غذایی، خشکبار، لوازم خانگی، صنایع فلزی و غیرفلزی، صنایع شیمیایی و کیف و کفش است.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان این که سامانه واگذاری الکترونیکی زمین را در شهرک‌های صنعتی به زودی راه‌اندازی خواهیم کرد گفت: به این ترتیب همه فرآیند‌ها در واگذاری زمین شهرک‌های صنعتی الکترونیکی می‌شود و متقاضیان بدون مراجعه حضوری می‌توانند امور مربوط به درخواست را انجام دهند ضمن این که بنا داریم با انجام طرح آمایش سرزمین مشخص کنیم که کدام شهرک‌ها باید توسعه یابند و در کدام مناطق شهرک جدید باید احداث شود.
رسولیان همچنین گفت: امسال برق شهرک‌های صنعتی, 13 هزار مرتبه معادل 41 هزار ساعت، قطع شد که با طرح‌های اجرا شده و در دست اجرا امیدواریم این مشکل به نحو چشمگیری کاهش یابد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: 1700 واحد صنعتی رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران شهرک ها و نواحی صنعتی موجود در شهرک ها دانش بنیان دو هزار بر ثانیه واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۷۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان

ایسنا/خوزستان توسط شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در سال گذشته ۲۰ نیاز فن‌آورانه واحدهای صنعتی استان مورد شناسایی قرار گرفتند و مستندسازی شدند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به رسالت فن‌بازار منطقه‌ای که به مثابه بازوی صنایع و واحدهای صنعتی و تولیدی عمل می‌کند، اظهار کرد: فن بازار برای مبادلات و بهم‌رسانی سیستم «عرضه» و «تقاضا» در حوزه فناوری و محصولات پیشرفته نقش کلیدی و اساسی ایفا می‌کند.

علی مهدی پور افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان با بهره‌مندی از مشاوران توانمند حوزه توسعه فناوری به منظور پایش واحدهای صنعتی، شناسایی و مستندسازی نیازهای فناورانه بنگاه‌های صنعتی را در دستور کار قرار داد.

وی اضافه کرد: در همین راستا با تشکیل سلسله جلسات منظم جهت تدوین دانش فنی برای رفع نیازها، برنامه‌ریزی و پیگیری‌های مربوطه انجام شده است.

مهدی پور ادامه داد: در جلسات برگزار شده روش‌ها و سیستم‌های شبکه‌سازی، شناسایی و مستندسازی نیازهای فناورانه مورد ارزیابی قرار گرفتند و برای رفع آن‌ها اقدامات موثری صورت پذیرفت و نتایج مطلوبی حاصل شد.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان به توان فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ با تمام توان و همکاری مشاوران ۲۰ نیاز فناورانه شناسایی و مستندسازی شد و رفع پنج نیاز نیز صورت گرفت.

وی اظهار کرد: فرآیند شناسایی و رفع این نیازهای فناورانه در بستر سامانه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران (درگاه خدمات الکترونیکservice) انجام شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکلات و موانع تولیدکنندگان شهرک های صنعتی استان تهران بررسی شد
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ممنوعیت خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان‌کار
  • احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار دولت است
  • محصولات بیش از ۱۳۰ واحد صنعتی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • بهره‌برداری از طرح فروسیلیس منگنز ازنا تا چند ماه آینده
  • آتش‌سوزی گسترده در یک شهرک صنعتی در جنوب تهران
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان