Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رایزن‌های فرهنگی ایران در کشورهای جهان، ماموریت داده تا هنر ایران را به این کشورها معرفی کنند. - اخبار فرهنگی -

چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که از روز جمعه 15 بهمن 1400 کار خود را در موسسه فرهنگی هنری صبا آغاز کرده، بعد از ظهر یکشنبه 17 بهمن میزبان محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیر کل هنرهای تجسمی و امیر راد دبیر هنری جشنواره تجسمی فجر هم در موسسه صبا حضور داشتند.

سیدعباس میرهاشمی اما غایب بزرگ امروز بود. میرهاشمی که دبیر کل چهاردهمین جشنواره تجسمی فجر است، امروز در موسسه صبا حضور نداشت و علت این غیبت هم ابتلای او به کرونا است.

اسماعیلی در زمان حضورش در موسسه صبا و در حالی که افراد بسیاری او را همراهی می‌کردند، تلاش کرد تا با اختصاص زمان مناسب تمام بخش‌های جشنواره را ببیند. وزیر ارشاد تقریبا یک ساعت وقت گذاشت تا بتواند از سه طبقه آثاری که در موسسه صبا چیده شده، دیدن کند.

اسماعیلی پس از بازدید از نمایشگاه در میان خبرنگاران حاضر شد و گفت: در دولت سیزدهم یکی از مهمترین برنامه‌های ما توجه ویزه به هنرهای تجسمی است. در جشنواره هنرهای تجسمی فجر رویه این بوده که این رویداد هم از لحاظ کمی و هم کیفی گسترده شود.

او ادامه داد: آثار حاضر در جشنواره امسالِ تجسمی فجر، آثاری قابل قبول هستند و از نظر هنری ارزش بالایی دارند. به نظرم در حوزه هنر متعهد باید مقولاتی نطیر امید، ایثار و توجه به مسایل عمومی و اجتماعی کشور را ببینیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از اهداف ما توجه به اقتصاد هنر است. برای این منظور بازارهای خارجی را مد نظر داریم. از طریق رایزن‌های فرهنگی که در کشورهای مختلف داریم، آثار هنریِ هنرمندان ایرانی را به جهان معرفی خواهیم کرد.

او ادامه داد: جشنواره بخش فروش ندارد اما برنامه‌ای برای فروش و مجموعه‌ای در داخل و خارج کشور داریم. خودم از رایزن‌های فرهنگی خواسته‌ام که در معرفی هنر ایرانی به جهانیان پیش‌قدم شوند.
سال آینده در همین زمان، گزارشی از فعالیت رایزنان فرهنگی در کشورهای مختلف را منتشر می‌کنیم.

وزیر ارشاد در پاسخ به این سوال که سیاستش برای بالا بردن کیفیت جشنواره‌ها چیست، گفت: به نظرم اینکه کیفیت را پایین بدانیم قضاوتی عمومی نیست، به هرحال کار هنرمندان بیشتر ذوقی و دلی است. این طور نیست که هنرمند مانند پیمانکار ساختمان سالانه 10 اثر تولید کند. خیلی وقت‌ها یک هنرمند یا فیلمساز چند سال تولید اثر ندارد. قضاوت شتابزده‌ای است که کیفیت جشنواره‌ها را پایین بدانیم. برخلاف قضاوت‌ها تعداد زیادی از هنرمندان برجسته را در همه جشنواره‌ها می‌بینیم و از طرفی جوانها را داریم و حضورشان بسیار مهم است و اصلا یکی از اهداف جشنواره‌ها کشف استعدادها و معرفی هنرمندان جوان و جدید است.

او در پایان گفت: جشنواره‌ها به عده‌ای خاص تعلق ندارد. ما دست یاری به سمت بزرگان دراز می‌کنیم و هرآنچه مربوط به ما هست را فراهم می‌کنیم و کما اینکه در جلسه‌ای که با اهالی موسیقی و بزرگان داشتیم این اتفاق افتاد به این دلیل که آن‌ها تخصص دارند و می‌دانند چه باید کرد؛ لذا پیشنهادهایشان را می‌‌پذیریم.

چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در شش بخش‌: 1 ـ طوبای زرین (مسابقه هنرهای تجسمی) و بخش ایثار و فداکاری، 2 ـ بخش تجسم هنر (استان‌ها)، 3 ـ بخش نظامی گنجوی 4ـ بخش کیوریتوریال در قالب پروژه «کاتب»، 5 ـ بخش مقالات و بخش مفاخر برگزار می‌شود و بازدید از ساعت 10 الی 18 برای علاقه‌مندان در موسسه فرهنگی هنری صبا بالاتر از خیابان بزرگمهر فراهم است. پایان روز بازدید از نمایشگاه 30 بهمن ماه است و مراسم اختتامیه هم 13 اسفند برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزیر ارشاد هنرهای تجسمی وزیر ارشاد هنرهای تجسمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رایزن های فرهنگی هنرهای تجسمی موسسه صبا جشنواره ها تجسمی فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۸۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند