Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@02:51:53 GMT

جزئیات شفاف‌سازی تراکنش‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۱۷۳۶

جزئیات شفاف‌سازی تراکنش‌ها

ثبت دستگاه‌های کارتخوان در سامانه امور مالیاتی با هدف شفافیت و جلوگیری از فرار مالیاتی، در حالی قرار است در بهمن ماه اجرایی شود که برخی خبرها حاکی از غیرفعال کردن کارتخوان‌ها و دور زدن این مصوبه لازم‌الاجرای سازمان امور مالیاتی از سوی دارندگان این دستگاه‌هاست.

 از سوی دیگر در حالی که تعداد دستگاه‌های کارتخوان بلاتکلیف مالیاتی حدود ۵ میلیون دستگاه برآورد شده اما محمد برزگری، رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی، ملاک دریافت مالیات از کارتخوان‌ها را بر اساس میزان تراکنش عنوان کرده نه تعداد کارتخوان‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این در حالی است که داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نظر دیگری در این باره دارد و می‌گوید: «برنامه ساماندهی و تعیین تکلیف دستگاه‌های کارتخوان بانکی (POS) و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی و اتصال آن‌ها به پرونده مالیاتی که هم اکنون با همکاری بانک مرکزی در حال انجام است، در راستای شفاف‌سازی و نظم‌بخشی به اقتصاد، مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مؤدیان جدید در حال انجام است و قرار نیست دستگاه‌های کارتخوان یا تراکنش‌های بانکی مبنای اخذ مالیات قرار بگیرند».

وی افزوده: «این شائبه که با اتصال کارتخوان بانکی به پرونده مالیاتی، تراکنش‌های دستگاه‌های پوز، مبنای وصول مالیات خواهند بود، نادرست بوده و چنین اقدامی برای شفاف‌سازی اقتصاد و شناسایی مؤدیان جدید در حال انجام است».

شفافیت تراکنش‌ها و معاملات با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

در همین باره علی ملک‌زاده، مدیر گروه مالیات اندیشکده اقتصاد مقاومتی در گفت‌وگو با قدس درباره جزئیات این تصمیم، اظهار کرد: ساماندهی پوزها و دستگاه‌های پرداخت، تکلیف قانونی است که بانک مرکزی بایستی طبق مواد ۱۰ و ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی سامانه مؤدیان آن را با همکاری سازمان مالیاتی در مدت سه ماه انجام می‌داد اما تأخیر زیادی در اجرای آن افتاد و به خوبی انجام نشد.

البته خوشبختانه در دولت فعلی عزم بر اجرای بهتر و کامل این قانون وجود دارد. با این حال، رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرده حدود ۵ میلیون دستگاه پوز فعال وجود دارد، این در حالی است که برخی صاحبان کارتخوان‌ها، دستگاه‌های خود را غیرفعال کرده‌اند یا به مشتریان می‌گویند از دستگاه کارتخوان استفاه نکنند. گرچه با توجه به اینکه استفاده از کارتخوان در جامعه مرسوم شده است، احتمال می‌رود اقداماتی که صاحبان دستگاه‌های پوز انجام می‌دهند به صورت موقتی باشد و در آینده نه چندان دور مجبور به استفاده از آن بشوند.

ملک‌زاده تصریح کرد: نکته دیگر اینکه قرار است طرح تکمیلی سامانه مؤدیان با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه کامل شود که با این اقدام، قطعاً فرایند کارت به کارت شفاف‌ می‌شود. بدین ترتیب تراکنش بانکی باید با یک صورتحساب الکترونیکی متناظر داشته باشد و تفاوتی ندارد این اقدام از طریق پوز پرداخت انجام شده باشد یا به وسیله کارت به کارت و روش نقدی. بنابراین در صورتی که معامله‌ای انجام شده، ضروری است هم خریدار و هم فروشنده صورتحساب الکترونیکی صادر کنند و تراکنش متناظر با آن را نشان بدهند.

این پژوهشگر حوزه مالیات گفت: در نتیجه، بر پایه بخشی از طرح مالیات بر عایدی سرمایه که به عنوان بخش مکمل سامانه مؤدیان است، سازمان امور مالیاتی تا سقف مشخصی اجازه می‌دهد غیرشفاف باشد، اما کل مبالغ حاصل از فروش مقدار بالاتر از سقف بناست با نرخ مالیات بر درآمد اتفاقی مشمول مالیات بر درآمد گردد. بالاترین نرخ هم حدود ۵ درصد است. بنابراین همین موضوع موجب می‌شود فعالان برای شفاف‌سازی تراکنش‌ها و معاملات انگیزه پیدا کنند و این موضوع در افق بلندمدت متصور است.

ساماندهی کارتخوان‌ها به افزایش درآمد مالیات بر ارزش افزوده کمک می‌کند

وی معتقد است: قانون سامانه مؤدیان پایانه‌های فروشگاهی که در سال ۹۸ تصویب شده، به عنوان بستر اجرایی قانون مالیات بر ارزش افزوده وضع شده و قرار است هر چه سریع‌تر راه‌اندازی شود. در واقع قرار شده برای هر معامله‌ای که صورت می‌گیرد یک صورتحساب الکترونیکی صادر شود تا براساس آن دیگر هزینه‌ها و درآمدهای فروشندگان به صورت کاملاً برخط و از مبدأ برای سازمان امور مالیاتی فرستاده شود. با این کار، سازمان امور مالیاتی تقریباً چیزی را از دست نمی‌دهد و هیچ معامله‌ای از دید آن مخفی نمی‌ماند، زیرا خریدار و فروشنده با توجه به تعارض منافعشان، یکی خواهان شفافیت معاملات است و دیگری برعکس آن تمایلی به شفافیت در معاملات ندارد. بنابراین با اجرای این کار، معاملات به سمت شفافیت حداکثری حرکت می‌کند.

مدیر گروه مالیات اندیشکده اقتصاد مقاومتی افزود: هنوز میزان افزایش درآمد حاصل از ساماندهی کارتخوان‌ها برآورد نشده اما مسلماً اجرای این تصمیم می‌تواند به افزایش درآمد مالیات بر ارزش افزوده کمک کند و طبیعتاً با شفاف شدن هزینه درآمد افراد، احتمالاً مالیات بر درآمد آنان نیز شفاف می‌شود. همچنین این موضوع به کاهش چشمگیر فرارهای مالیاتی که در حوزه مالیات بر درآمد اتفاق افتاده، منجر می‌شود. در واقع اثر جانبی صدور صورتحساب الکترونیکی، با راه‌اندازی سامانه مؤدیان مرتبط است که به نظر می‌رسد میزان قابل توجهی درآمدزایی داشته باشد.

ملک‌زاده گفت: البته موردی که در ماده قانون سامانه مؤدیان وجود دارد، این است که نه تنها دستگاه‌های کارتخوان بلکه بایستی هر نوع پایانه پرداختی به سازمان امور مالیاتی متصل شود و حافظه مالیاتی بگیرد و صدور صورتحساب الکترونیکی داشته باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دستگاه های کارتخوان شفاف سازی صورتحساب الکترونیکی دستگاه های کارتخوان سازمان امور مالیاتی مالیات بر درآمد سامانه مؤدیان کارتخوان ها شفاف سازی تراکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۱۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود

بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز طی نامه‌ای خطاب به حجت الاسلام محسنی اژه‌ای با اشاره به پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان خواستار شفاف سازی این پرونده شد.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز طی نامه‌ای خطاب به حجت الاسلام محسنی اژه‌ای با اشاره به پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان خواستار شفاف سازی این پرونده شد.

 

بسمه تعالی
«ای اهل ایمان همواره در همه امور قیام کننده برای خدا و گواهان به عدل و داد باشید و نباید دشمنی با گروهی شما را بر آن دارد که عدالت نورزید؛ عدالت کنید که آن به پرهیزکاری نزدیک‌تر است و از خدا پروا کنید؛ زیرا خدا به آنچه انجام میدهید آگاه است.» سوره مبارکه مائده _ آیه ۸

جناب حجت الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای
رئیس محترم قوه قضائیه
سلام علیکم

با سلام و صلوات بر نبی مکرم اسلام و خاندان پاک و مطهر ایشان؛ اکنون که این مرقومه نگاشته می‌شود چند روز از انتشار خبر محکومیت حجت الاسلام ‎محسن ریسمان‌سنج معاون مطالبه‌گری ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر خوزستان به شش ماه حبس، به اتهام نشر اکاذیب می گذرد.

بنا بر پیگیری ها و بررسی های انجام شده در بحبوحه ماجرای میدان میوه و تره‌بار الغدیر اهواز، یک صفحه در شبکه مجازی اظهارات و ادعاهایی را علیه چندین نفر مرتبط با این پرونده مطرح می کند که منجر به شکایت افراد مذکور می شود در ادامه فردی مسئولیت انتشار این اخبار و ادعاها را برعهده می گیرد اما دستگاه قضایی به استناد استعلام گرفته شده از پلیس فتا، ایشان را به اتهام نشر اکاذیب به شش ماه حبس محکوم می کند...
اما بعد..

جناب آقای اژه‌ای 
با توجه به جایگاه حقوقی جناب آقای ریسمان سنج در ستاد امر به معروف و نهی از منکر و پیگیری های موثر ایشان در موضوعات گوناگون مانند: اعتراضات کارگری هفت تپه و چندین پرونده مطالبه گری دیگر، در غیاب رسانه های رسمی دستگاه قضای خوزستان جهت تنویر افکار عمومی و تاریک بودن ابعاد پرونده، حاشیه های ایجاد شده اذهان عمومی را مشوش کرده، روح مطالبه گران دلسوز انقلاب را آزرده، فلذا دانشجویان بسیجی استان خوزستان به جهت شفاف شدن موضوع و در راستای جهاد تبیین که در اندیشه مقام معظم رهبری یک واجب قطعی و فوری است، جهت رفع هرگونه نگرانی در ارتباط با تضییع حق ایشان، بررسی مجدد پرونده و دستور عاجل جهت پیگیری موارد ذیل را خواستارند:

۱) اطمینان و رفع شک و شبهه در ارتباط با تسویه حساب و تضعیف جریان مطالبه گر دلسوز انقلاب  

۲) شفاف سازی پرونده و تنویر افکار عمومی توسط رسانه‌های ذی صلاح دستگاه قوه قضاییه، جهت جلوگیری از سوء برداشت‌ها

۳) در صورت امکان بررسی مجدد پرونده توسط شعب دیگر دادگاه ویژه روحانیت و اجازه درخواست اعاده دادرسی به ایشان

والسلام علی من اتبع الهدی

دیگر خبرها

  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد