Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، علیرضا ساوری رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به راهبرد اصلی این معاونت در اجرای قانون هوای پاک اظهار داشت: توجیه، ارشاد، هشدار، انذار و برخورد با آن دسته از مسئولینی که در انجام وظایفشان برای اجرای قانون هوای پاک کوتاهی دارند راهبرد اصلی دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور جزو یکی از ۸ دستگاه به غایت نظارتی است و نقش و سهم آن در ارائه گزارش‌های تخصصی از نحوه اجرای وظایف و تکالیف قانونی سایر دستگاه‌ها در مورد اجرای قانون هوای پاک، یک نقش بسیار مهم است.

در ادامه این نشست ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات سایر دستگاه‌ها، نماینده سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان تنها دستگاه نظارتی در بدنه دولت، آخرین وضعیت پیگیری و نظارت اجرای قانون هوای پاک در سایر نهادهای مرتبط را تشریح کرد و گفت: این سازمان علاوه بر تکالیف اجرایی، تکالیف نظارتی هم دارد. در بحث اجرایی تمام تکالیف را انجام داده و در بحث نظارتی هم از سال ۹۶ و همزمان با تصویب قانون هوای پاک، نظارت خود بر سایر دستگاه‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: سازمان محیط زیست به دلیل عدم پاسخگویی دستگاه‌های ذیربط در مورد اجرای این قانون، رویکرد نظارتی را تغییر داد و اقدام به راه‌اندازی «سامانه پایش قانون هوای پاک» کرد که مبتنی بر خود اظهاری دستگاه‌ها برای اجرای این قانون است.

ساوری ضمن استقبال از سامانه فوق بیان کرد: سامانه پایش قانون هوای پاک این نوید را به ما می‌دهد که بتوانیم روش‌های سنتی مواجهه با پدیده آلودگی هوا را کنار گذاشته و با کمک آن ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و تکالیف آنها را مورد پیگیری قرار دهیم.

رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم گفت: خسارت‌های ناشی از عدم اجرای قانون هوای پاک بسیار بالا است. در واقع تداوم فرسایشی شدن اجرای قانون هوای پاک توجیه کارشناسی و منطقی ندارد. نقش نظارت داخلی در اجرای قانون باید مورد اهتمام همه دستگاه‌ها قرار گیرد و گزارشی را از عملکرد خودشان در رابطه با اجرای وظایف و تکالیف را شامل اقدامات، نتیجه، موانع و نارسایی‌ها و پیشنهادات برای برون رفت از شرایط فعلی ظرف دو هفته آینده ارسال کنند.

در پایان این نشست مقرر شد، سازمان حفاظت محیط زیست عملکرد و فعالیت دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای اجرای قانون هوای پاک از طریق سامانه «پایش هوای پاک» به صورت مستمر مورد پایش دقیق کارشناسی قرار دهد و همچنین سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی ضمن دسترسی به این سامانه به مسئولین آن دسته از نهادها، سازمان‌ها و ارگان‌های که در اجرای وظایف و تکالیف قانونی خود از رتبه بندی عملکرد نامطلوب برخوردار هستند تذکرات لازم را ارائه کرده و در صورت عدم توجه و تداوم رتبه نامطلوب آن‌ها، برابر قوانین و مقررات با متخلفان از قانون برخوردهای لازم صورت گیرد.

منبع: الف

کلیدواژه: اجرای قانون هوای پاک دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۲۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور، گفت: اجرای قانون هوای پاک و برخورد با معضلات آن موضوعی ملی از توان مسئولین استان تهران خارج است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در آیین "سپاس معلم" که با حضور اعضای شورای اداری استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: خدمت صادقانه و بی‌منت به مردم نعمتی است که باید قدردان آن باشیم و این فرصت را مغتنم بدانیم زیرا که ممکن است هر لحظه این نعمت و توفیق از ما سلب شود.

وی افزود: گفتمان، سیاست و رویکرد دولت مردمی سیزدهم همان گفتمان و رویکرد مقام معظم رهبری است، در خدمت به مردم با ویژگی‌هایی از جمله مردم‌داری، فسادستیزی، عدالت‌محوری و غیره که رئیس‌جمهور در احکام برای مسئولین و وزرا و مدیران صادر می‌کنند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در ادامه با بیان اینکه گفتمان مبارزه با فساد و پیشگیری رویکرد جدی دولت مردمی است، گفت: بر پایه این گفتمان مبانی و اصولی از سوی رئیس‌جمهور تدوین، ابلاغ و تأکید بر اجرای آن شده است.

درویشیان تصریح کرد: ابتدای دولت اصول دوازده‌گانه پیشگیری و مقابله با فساد به مسئولین کشور اعلام و ابلاغ‌شده که اگر به این اصول به‌درستی توجه و تبیین شود و نحوه اجرای آن در قوانین، مقررات و ساختارها دیده و دنبال شود، تقریباً هیچ مشکلی در کشور نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: شفافیت یکی از این اصول مهمی است که بر اساس آن‌همه چیز باید در معرض و دید مردم باشد، مگر در موضوعات خاص نظامی که ممکن است شرایط سوءاستفاده دشمن را فراهم کند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در دولت در زمینه شفافیت اقدامات مؤثر و گام‌های خوبی برداشته که در حال پیگیری است، ابراز داشت: یکی از گام‌های مؤثر دولت در موضوع شفافیت تدوین لایحه مدیریت تعارض منافع است که در مجلس در حال پیگیری است و نیز انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها، شرکت‌ها و غیره در راستای موضوع شفافیت اجرایی خواهد شد.

وی افزود: فرهنگ‌سازی و نظارت همگانی که اگر از سوی دولت و مردم وجود داشته باشد، بسیاری از انحرافات و تخلفات پیشگیری می‌شود و به مرحله بروز نمی‌رسد و ایجاد نمی‌شود.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور تأکید کرد: شایسته گزینی یکی از اصول دوازده‌گانه است که بر آن تأکید شده و اگر مدیر یک مجموعه ازنظر تخصص و اعتقاد و ایمان به گفتمان دولت و محتویات مقام معظم رهبری دارای شایستگی‌های لازم باشد، بسیاری از مشکلات آن مجموعه مرتفع می‌شود.

وی تصریح کرد: نظارت کارآمد و مؤثر یکی از اصول حسن مدیریت و حاکمیت مطلوب است که لازمه آن نظارت مدیر بر زیرمجموعه است و باید برخورد قاطع، دقیق و مؤثر با فساد صورت گیرد و هیچ‌ خط قرمزی در برخورد با تخلف مدیر نداشته باشیم و البته همان‌گونه که اگر مدیری تخلف کند، مورد برخورد قرار می‌گیرد و اگر مدیری در مقابل فساد ایستادگی کند مورد حمایت قرار می‌گیرد.

تداوم تنفس "هوای پاک" در تهران

درویشیان بیان کرد: استان تهران استان ویژه‌ای است و از هیچ حیث قابل‌مقایسه با سایر استان‌ها نیست.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در پایان خاطرنشان کرد: استان تهران معضلات و مشکلات فراوانی دارد که یکی از این مشکلات قانون هوای پاک است که برخی دستگاه‌های نظارتی ورود کرده و برخوردهایی صورت گرفته اما این موضوع از توان مسئولین استان تهران خارج است و موضوع ملی است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود البته پیگیری‌هایی انجام شده اما همچنان این معضل وجود دارد و تبعاتی فراوانی نیز در پی دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکل کمبود نیروهای پلیس راهور در شهرها را با برون‌سپاری رفع می‌کنیم
  • سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضائیه به بندرعباس
  • رئیس قوه قضائیه وارد بندرعباس شد
  • جزئیات سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • رئیس قوه قضائیه به هرمزگان سفر می‌کند
  • سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان + برنامه‌ها
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • با اصل تبادل زندانیان موافقیم
  • ابلاغ مأموریت ویژه برای آموزش‌های تخصصی به قضات