Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@23:15:39 GMT

شفافیت و نقدشوندگی، ۲ اصل مهم بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۳۰۳۰

شفافیت و نقدشوندگی، ۲ اصل مهم بازار سرمایه

شفافیت و نقدشوندگی دو مولفه مهم بازار سرمایه هستند که نبود هر یک از آنها روند بورس را دچار مشکل می‌کند.

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس تحلیل کارشناسان، مشکل اصلی بازار سرمایه نبود شفافیت و نقدشوندگی در بازار است. در چنین شرایطی، روی کارآمدن مدیران نالایق، مشکلات را بیش از پیش کرده و نظارت کافی هم بر بورس وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا چراغی، کارشناس بازار سرمایه درباره نقش مجلس در سامان‌دهی وضعیت وخیم بورس اظهار کرد: دو بال بازار سرمایه شفافیت و نقد شوندگی است. در صورت نبود هر یک از این دو مولفه، بازار سرمایه با مشکلات فراوانی مواجه می شود. مشکلات این روزهای بازار سرمایه، نبود شفافیت و نقدشوندگی است.

وی بیان کرد: در حال حاضر در بورس و فرابورس شاهد صف‌های پایدار فروشی هستیم که عملا بازار را قفل کرده و باعث شده نقدشوندگی بازار از بین برود. چنانچه بازار به دست مدیران نالایق بیافتد، این روند بغرنج‌تر هم می‌شود. در عین حال باید بدانیم از دیدگاهی شفافیت از نقدشوندگی مهم‌تر است، چراکه یک بازار شفاف بسیار نقدشونده‌تر از یک بازار غیر شفاف است و در بازاری که همه چیز شفاف است تکلیف سرمایه‌گذار مشخص است که در این بازار وارد شود یا خیر.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: مدیران بازار سرمایه افرادی هستند که وظیفه دارند به نقد شوندگی و شفافیت به بازار کمک کنند و برای آن راهکار بیابند. این افراد مسئولیت بزرگی را پذیرفته‌اند. مدیران ارکان بازار سرمایه باید اشخاصی باشند که نه تنها از علم لازم و کافی برخورار باشند، بلکه باید تجارب بسیار بالایی هم در این زمینه داشته باشند.

وی افزود: حالا فرض کنید اشخاصی با رابطه بازی و رانت به عنوان مدیرعامل یک رکن مهم بازار سرمایه مشغول شوند به نظر شما این افراد برای بقای خود به سمت شفافیت پیش می‌روند یا ابهام؟ طبیعتا این افراد به جای تلاش برای شفافیت در خلاف جهت شفافیت و صلاح بازار قدم برمی‌دارند و در این صورت عملا منابع سهامداران و سرمایه‌گذاران که نقدینگی خود را وارد این بازار کرده‌اند و امیدها به این بازار بسته‌اند، طبق سیاست‌های نادرست افرادی قرار می‌گیرند که صرفا با رانت، سمت گرفته‌اند. از طرفی سهامداران ارکان بازار سرمایه حق دارند که بدانند مدیران این ارکان چطور گماشته می‌شوند.

چراغی ادامه داد: به نظر می‌آید در این میان مجلس و به طور مشخص اعضای کمیسیون اقتصادی می‌توانند در راستای شفافیت به بازار سرمایه کمک کنند و اجازه ندهند افرادی که صلاحیت ندارند با رابطه بازی و رانت سکان ارکان بازار سرمایه را در دست گرفته و سرمایه مردم را به بازی بگیرند و عملا نقدشوندگی بازار را به مخاطره بیاندازند.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در یک بازار تخصصی باید شایسته سالاری حاکم باشد، گفت: متاسفانه در مواردی دیده شده که مدیری که با رانت و رابطه بازی بدون اطلاع هیئت مدیره به سمتی گماشته شده برای سرپوشانی بر این موضوع اقدام به تهدید و ارعاب اهالی رسانه کرده و سعی دارد از این طریق سمت خود را تثبیت کند؛ اما اگر شفافیت در این امر وجود داشت امکان رخ دادن چنین اتفاقاتی بسیار پایین می‌آمد و حتی اگر چنین اتفاقاتی در بازاری شفاف رخ می‌داد مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران، سهامداران و عامه مردم اجازه ادامه چنین روندی را نمی‌داد و اعضای هیئت مدیره تحت فشار بیرونی سر خم نمی‌کردند.

وی افزود: قطعا اعضای محترم کمیسیون مجلس شورای اسلامی هم اعتقاد دارند که «شفافیت» مهمترین موضوع در بازار است که باید بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار گیرد، شفافیت هر چه بیشتر باشد، بازار سالم‌تر است و موجب افزایش نقدشوندگی بازار نیز می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مجلس می‌تواند با اقداماتی به شفافیت در بازار سرمایه بسیار کمک کند. سهامداران، سرمایه‌گذاران و عامه مردم از نمایندگان خود در مجلس انتظار دارند که تربیون مجلس در راستای شفافیت هر چه بیشتر در بازار سرمایه به صدا در بیاید و اجازه ندهد که افرادی که با رانت و رابطه بازی در بازار سمت گرفته‌اند با سرمایه میلیون‌ها نفر بازی کنند و کشور را به سخره بگیرند.

منبع: اقتصادآنلاین

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محمدرضا چراغی کارشناس بازار بورس و سرمایه لزوم شفافیت در بورس کارشناس بازار سرمایه شفافیت و نقدشوندگی رابطه بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۳۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (یک شنبه ۹ اردیبهشت) ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحد افت کرد و در کانال دو میلیون ۲۸۴ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار سرمایه ۰.۸۷ درصد ریزش کرد.


شاخص هم وزن ۰.۹۸ درصد افت کرد و در کانال ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.


در این بازار ۳۳۰ هزار معامله به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال انجام شد.


در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و وبملت بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.


در مقابل نماد‌های حکشتی و وامید بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.


شاخص کل فرابورس افت ۰.۹ درصدی را تجربه و در کانال ۲۵ هزار و ۲۸۹ واحدی ایستاد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟