Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، برنامه پیشگیری و کاهش خطرپذیری شهر تهران به عنوان یکی از برنامه‌های طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران در نشست کارگروه علمی این طرح با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست بررسی و مورد تایید قرار گرفت.

در این نشست که با حضور رئیس سازمان محیط زیست، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران،رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، مدیر گروه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، بخش‌های مختلف طرح یاد شده مورد بررسی قرار گرفت و روش‌شناسی ارزیابی خطر، ابزارهای ارزیابی ریسک، رویکرد ارزیابی خطر، نحوه گردآوری داده‌ها و شناخت وضع موجود در بخش‌های مختلف اجتماعی، اقصادی ، فرهنگی و آموزشی، میزان آسیب‌پذیری و تاثیرپذیری شهر از مخاطرات مختلف، اولویت‌بندی مخاطرات و دیگر موضوعات مرتبط ارزیابی و کلیات طرح مورد تایید قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و  رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه با اشاره به درستی مسیر انتخاب شده برای اجرای طرح جامع مدیریت بحران در شهر تهران گفت: تجربیات ما در اجرای طرح جامع در پژوهشکده سوانح طبیعی دستاوردی عالی داشت، در یک بازه زمانی دو ساله اسنادی عالی برای کشور طراحی شد. از تمام تخصص ها استفاده شد و شما هم مسیر درستی انتخاب کرده‌اید. وقتی قرار است یک سند برای شهر تهران انتخاب و تدوین شود، این موضوع هم پیچیدگی کار را می‌رساند و هم الگویی که از دل شهر تهران بیرون می‌آید، برای کل کشور قابل تعمیم است. به هر حال همه معضلات موجود در بخش مدیریت بحران در شهر تهران قابل مشاهده است، بنابراین امیدوارم خروجی کار الگویی مناسب برای استفاده در کل کشور باشد.

وی افزود: خوشبختانه در این طرح موضوع پیشگیری به عنوان اساس کار انتخاب شده که خیلی اهمیت دارد. من همیشه می‌گویم کاش اسم سازمان مدیریت بحران به مدیریت پیشگیری از مخاطرات کشور تغییر پیدا می‌کرد. ما منتظریم بحران اتفاق بیفتد تا بعد شروع به هزینه کنیم اما کمترین هزینه را در بخش پیشگیری خرج می‌کنیم. 

وی با اشاره به اهمیت استفاده از دستاوردها و تجربیات دیگر سازمان ها در زمینه شناخت مخاطرات گفت: در بخش اول باید مخاطرات اولویت‌بندی شود ، بعد فراخوان اجرای کار مطابق با اولویت‌های مشخص شده صادر شود.    

وی خاطرنشان کرد: سطح اقدام کاملا بستگی به نوع مخاطره دارد. یعنی شما هم باید به سطح اثر و هم به جمعیت در معرض خطر نگاه کنید و همه اینها را در رابطه با نوع مخاطره لحاظ کنید. بر مبنای این سه موضوع، سطح عمل متفاوت می شود.

در ادامه این جلسه علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در خصوص تدوین سند جامع کاهش خطرپذیری شهر تهران از تشکیل 3 کارگروه تخصصی  و انجام سه هزار نفر ساعت کار کارشناسی شده در این زمینه خبر داد و یادآور شد: ما اسم این سه سند را بر مبنای سند ملی و چرخه مدیریت بحران در کنار هم طرح جامع  نامگذاری کردیم.

وی یادآور شد: ما باید بدانیم که در سطح تهران هر کدام از دستگاه‌ها چه نقش بر عهده دارند و این نقش‌ها با تاکید بر اولویت دادن به پیشگیری و حفط محیط زیست باشد. 

وی گفت: ما باید ابتدا لیست مخاطرات  و اولویت آنها را تعیین کنیم و بر مبنای اهمیت مخاطرات، برنامه‌های خود را تدوین و نقشه ریسک شهر تهران، میزان آسیب‌پذیری و ظرفیت خود را طراحی و مشخص کنیم.

 به گفته نصیری هر تحولی در تهران منجر به ایجاد تحولات در دیگر کلانشهرها و شهرهای کشور عنوان خواهد شد.

در ادامه این نشست امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی نیز بر تمرکز روی موضوع ارزیابی ریسک به عنوان سخت‌ترین بخش کار تاکید کرد و گفت: باید از فرصت ایجاد شده و تکلیفی که به شهرداری واگذار شده استفاده کنیم و یکبار برای تهران بر مبنای آن چه که انجام شده با یک برنامه عملیاتی وارد میدان شویم و با هم‌افزایی همه دستگاه‌ها کار را پیش ببریم و نتیجه کار را به شورای عالی مدیریت بحران کشور اعلام کنیم.

در ادامه علی مرادی مدیر گروه آموزشی زلزله‌شناسی دانشگاه تهران نیز با اشاره به اهمیت اجرای برنامه طرح جامع کاهش خطرپذیری گفت:  روند اجرای کار درست است و چارچوب مناسبی برای آن انتخاب شده است. ما باید همیشه ابتدا خطر را بشناسیم، بعد برای رفع تبعات آن برنامه‌ریزی کنیم و در ادامه توان عملیاتی خود را ارزیابی کرده و این توان را افزایش دهیم.

 در ادامه این نشست مهندس اسماعیل سلیمی ، سرپرست معاونت پیشگیری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گزارشی از مراحل مختلف اجرای طرح کاهش خطرپذیری شهر تهران ارائه و درباره ویژگی‌های فنی آن توضیح داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران علی سلاجقه زلزله شناسی کاهش خطرپذیری شهر تهران مدیریت بحران شهر تهران رئیس سازمان محیط زیست بر مبنای طرح جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۴۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، گفت: کرمانشاه به عنوان مرکز و هاب مدیریت بحران و حوادث غرب کشور مصوب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بابک محمودی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه هر اقدامی در زمینه بحران باید در قالب پیشگیری باشد، اظهار داشت: باید نقاط پرخطر در طبیعت به مردم معرفی شوند و امدادرسانی‌ها باید به سرعت انجام شود که سبب نشویم مردم از حضور در طبیعت دلزده شوند.

وی با اشاره به استقبال مردم از کوهستان عنوان کرد: راهنمایان در کوهستان حضور دارند و در برخی مسیرها صعود افراد باید با راهنما انجام شود و این تلفات را کاهش می‌دهد.

محمودی با بیان اینکه بیستون چهارمین توده سنگی بزرگ دنیا است و برای سنگ‌نوردی و صخره‌نوردی بسیار مهم است، گفت: کوهستانی بودن را نباید یک تهدید دانست، بلکه می‌توان به آن به عنوان یک فرصت اشتغال‌زایی نگاه شود.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور افزود: با تصویب کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی و حوادث غرب کشور از نظر پایگاه هوایی و تجهیزات انباری و تخصصی تجهیز می‌شود.

وی بیان کرد: این مرکز می‌تواند علاوه بر استان کرمانشاه به سایر استان‌های غرب کشور نیز خدمات‌رسانی کند، اما استان باید حداقل‌های انبارداری شامل سیستم اعلام حریق را راه‌اندازی کند و در این صورت کرمانشاه به عنوان هاب منطقه‌ای برای مدیریت بحران در نظر گرفته خواهد شد.

محمودی با اشاره به اینکه فرودگاه کرمانشاه اکنون با مشکلاتی مواجه است که به‌زودی برطرف می‌شود، گفت: چنانچه آشیانه دیگری در فرودگاه برای استقرار دائمی سه تا چهار فرزوند بالگرد ایجاد شود بسیار کمک کننده خواهد بود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور افزود: ما انگیزه‌ای برای افزایش تعداد پایگاه‌ها نداریم، زیرا بسیار هزینه بر است و این انگیزه را باید فرمانداران و استانداران ایجاد کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است