Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طعنه مشاور قالیباف به وزیر آموزش و پرورش

مشاور قالیباف در توییتی از وزیر آموزش و پرورش بابت سخنانش انتقاد کرد.سیدمحمود رضوی نوشت: ‏ای کاش بزرگی در دولت به وزیر محترم آموزش و پرورش بفرماید، در مورد ‎کرونا و تاثیر این سویه آن بر فرزندان ما اظهارنظر نکنند و به امورات فرهنگیان و آموزش و پرورش برسند، دولت ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت دارد که نظر تخصصی خواهند داد!

آرشیو «تلوبیون» از دسترس خارج شد

آرشیو ساعتی تلوبیون که دربرگیرنده محتوای پخش‌شده برنامه‌ها از شبکه‌های مختلف سیما بود، چند روزی است که در دسترس کاربران نیست.پیش از این در روز ۱۲ بهمن، سایت تلوبیون که پخش برنامه‌های صداوسیما را در دستور کار دارد، مورد حمله سایبری قرار گرفته بود و اکنون این تلویزیون تعاملی، دسترسی به آرشیوش را برای کاربران محدود کرده است.سایت «تلوبیون» سه‌شنبه ـ ۱۲ بهمن ماه ـ مورد حمله‌های سایبری قرار گرفت. حساب رسمی تلوبیون چند ساعت قبل از تایید این حمله سایبری، اعلام کرده بود که زیرساخت‌های این سرویس ایرانی پخش زنده و آرشیو برنامه‌های صـداوسـیما روز ۱۱ بهمن ماه از ساعت ۲ بامداد تا ساعت ۲۳ دچار اختلال شد و برنامه‌های چندین شبکه در این بازه زمانی به شکل ناقص آرشیو شد.

کنعانی‌ مقدم: سال 1400 آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری بود

حسین کنعانی مقدم در گفتگو با نامه نیوز درباره موضوع بازنگری در قانون اساسی گفت: مقام معظم رهبری در سفر به کرمانشاه موضوع تغییر ساختار نظام به «پارلمانی» را مطرح کردند و فرموند «کرسی های آزاد اندیشی به این موضوع بپردازند». بعد از آن زمان احزاب و سیاستمداران دیدگاه ها و نظرات مختلفی را بیان کردند.وی افزود: من نیز در مقاطع مختلف درباره ضرورت بازنگری در قانون اساسی برای شکل گیری نظام پارلمانی صحبت هایی را مطرح کردم. انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 آخرین انتخابات ریاست جمهوری در نظام ریاستی بود و احتمال این تغییر وجود دارد.این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: 40 سال از زمان تصویب قانون اساسی می گذرد و با توجه به تحولات و متغیرهایی که وجود دارد، نیاز به یک بازنگری در قانون اساسی احساس می شود و این بازنگری نه فقط در موضوع نظام ریاستی، بلکه در خیلی موارد می تواند انجام شود تا قالب جدید مترقی تر و جامع تر از قانون اساسی اولیه نیز باشد.وی درباره سایر موضوعات بازنگری در قانون اساسی بیان کرد: بخش اجرایی و تقنینی کشور باید مکمل هم باشند و فعالیت آنها یک هم افزایی را نشان دهد بنابراین ساختار کنونی نیازمند یک تجدیدنظر است چرا که خیلی از ارکان کنونی به دلیل عدم تطبیق مسئولیت با وظایف محوله عملا در مقابل همدیگر قرار می گیرند و نمی توانند آن هم افزایی را با هم داشته باشند. ضمن آنکه نظام پارلمانی متکی بر نظام حزبی است اگر احزاب قوی و قدرتمند نداشته باشیم به تبع نظام پارلمانی ما نیز نمی تواند شکل بگیرد.

پزشک ربوده‌شده ایرانی در افغانستان نجات یافت

یک پزشک ایرانی که از سوی افراد ناشناس در نیمروز افغانستان ربوده شده بود، طی عملیاتی توسط نیروهای امنیتی این ولایت نجات یافت.مهاجر، فرمانده امنیتی نیمروز روز دوشنبه، ۱۸ بهمن گفت که یک داروساز ایرانی بنام «جواد قربانی» امروز در یک عملیات از بند آدم‌ربایان نجات یافته است.به گفته او، در عملیات نجات این پزشک ایرانی، 3 تن از آدم ربایندگان نیز بازداشت شده‌اند.گفتنی است که در این اواخر میزان آدم‌ربایی و قتل‌های مسلحانه در افغانستان افزایش یافته است.در تازه‌ترین مورد، یک بازرگان جوان در ولایت فاریاب از سوی آدم‌ربایان کشته شد.همچنین فواد پیرزاد، جراح اعصاب و استاد دانشگاه پزشکی کابل نیز چند روز پیش از سوی افراد ناشناس ربوده شد.

زمان صدور کیفرخواست پرونده ترور شهید سلیمانی مشخص شد

معاون امور بین الملل قوه قضائیه گفت: دادستانی تهران کیفرخواست اقدام جنایتکارانه در ترور شهید سلیمانی را تا قبل از پایان سال آماده کرده و برای دادگستری ارسال خواهد کرد.کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، در جلسه شورای عالی قوه قضائیه از آغاز به کار دور سوم نشست کمیته تحقیق مشترک رسیدگی به جنایت ترور شهید سلیمانی و همرزمانش از فردا به مدت ۲ روز در بغداد خبر داد و گفت: دادستانی تهران کیفرخواست اقدام جنایتکارانه در ترور شهید سلیمانی را تا قبل از پایان سال آماده کرده و برای دادگستری ارسال خواهد کرد.

شرط لازم توافق خوب به روایت دبیر شورای عالی امنیت ملی

دبیر شورای عالی امنیت ملی شرط توافق خوب را تشریح کرد.دبیر شورای عالی امنیت ملی در حساب توییتر خود نوشت: دستور کار مذاکره‌کنندگان ایرانی برای ادامه دور هشتم گفتگوها به دقت مشخص شده است. توافقی که طی آن تحریم‌های شکل‌دهنده فشار حداکثری رفع نشود، موجب شرطی شدن اقتصاد کشور شده و نمی‌تواند مبنای توافق خوب باشد.

خبر جدید سخنگوی دولت درباره نهضت ‎آزادسازی سواحل

سخنگوی دولت گفت: رفع تصرفات غیرمجاز در حریم ۶۰ متری دریا، پایان نهضت ‎آزادسازی سواحل نیست.علی بهادری جهرمی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت:«‏رفع تصرفات غیرمجاز در حریم ۶۰ متری دریا، پایان نهضت ‎آزادسازی سواحل نیست.با دستور رئیس جمهور، وزیر کشور مسئولیت پیدا کرد با همکاری سایر دستگاه‌ها و شهرداران شهرهای ساحلی، مناطق آزاد شده را آماده بهره‌برداری عمومی نماید.»

پاسخ شریعتمداری به ادعای یک اصلاح‌طلب

مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت: علاوه بر اسناد غیر قابل انکار دیدار سید محمد خاتمی با جورج سورس که کمترین تردیدی در آن نیست حضور آقای ظریف در ملاقات خاتمی و سروس در اعترافات کیان تاجبخش نماینده جرج سوروس نیز آمده و از تلویزیون هم پخش شده چرا هیچیک از آقایان آن را تکذیب نکردند.یکی از چهره‌های اصلاح طلب در واکنش به یادداشت حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان که به همراهی ظریف در ملاقات خاتمی با جرج سوروس اشاره کرده بود نوشته است: «آقای شریعتمداری در متن خود آورده است که با شناختی که از ظریف دارد، او نخواسته با تکذیب این دیدار، مرتکب دروغ شود. معنای این حرف آن است که آقای شریعتمداری، ظریف را صادق می داند. پس حالا که ظریف راست می‌گوید باید خبر حاج حسین آقا دروغ باشد“.حسین شریعتمداری در همین زمینه گفت: من عادت ندارم به این خرده‌ریزها بپردازم و حرفم را در یادداشت زده‌ام، ولی به احترام پرسش ما باید عرض کنم این آقا بدون آنکه متوجه باشد نوشته مرا تائید کرده است و چه سندی گویا تر از این که هم حضور آقای ظریف در ملاقات آقای خاتمی با سوروس را تائید می‌کند و هم راستگو بودن ظریف را تصدیق می‌فرمایند و نشان می‌دهد که چون آقای ظریف حاضر نبوده مرتکب دروغ شود و حضورش در ملاقات با سوروس را تکذیب کند، این مأموریت را شخص دیگری بر عهده گرفته است. اگر غیر از این بود خود ایشان ماجرا را تکذیب می‌کرد.

شریعتمداری تصریح کرد: حرف من که ظریف اهل دروغ نیست درباره خود ایشان است و نه دیگران، مخصوصاً کسانی که هیچ ربطی به ماجرا ندارند. وی اضافه کرد: علاوه بر اسناد غیر قابل انکار ما که کمترین تردیدی در انجام این ملاقات باقی نمی‌گذارد، حضور آقای ظریف در ملاقات خاتمی و سروس در اعترافات کیان تاجبخش نماینده جرج سوروس نیز آمده و از تلویزیون هم پخش شده، چرا هیچیک از آقایان آن را تکذیب نکردند؟ چون قابل تکذیب نبود.مدیرمسئول روزنامه کیهان با یادآوری اینکه تاجبخش نماینده جورج سوروس بود و از جزئیات ماجرا باخبر بود، خاطرنشان کرد: تاجبخش می‌گوید اگر ما یکی از اولین نمونه‌های این برگزاری ارتباط را سفر آقای عطریانفر به بنیاد سوروس ببینیم، می‌توانیم نهایتا آن را در ملاقات مستقیم جناب آقای خاتمی همراه با جناب آقای ظریف با آقای سوروس ببینیم، بنابراین این یک ارتباط مستمری بوده که ادامه داشته است.

اتهام‌زنی فرمانده سنتکام به ایران در سفر به امارات

خبرگزاری رویترز نوشت: ژنرال مک‌کنزی پس از مجموعه حملات موشکی انصارالله یمن انجام شد، روز یکشنبه وارد امارات شد تا درباره تلاش‌ها برای تقویت دفاعی این کشور گفت‌وگو کند.به نوشته پایگاه خبری «الجزیره»، وی که به منظور تاکید بر پایبندی ایالات متحده به حمایت از ابوظبی به این سفر رفته، اندکی پیش از فرود هواپیمایش به خبرنگاران گفت: «من فکر می کنم زمان بسیار نگران‌کننده‌ای برای امارات است. آنها به دنبال حمایت هستند. ما این‌جا هستیم تا این حمایت و کمک را مهیا کنیم».وی افزود: «هواپیماهای F-22 یکی از بهترین رادارهای نظارتی در جهان را در اختیار امارات قرار می‌دهد که قادر به شناسایی تهدیدها از جمله موشک‌های کروز در حمله زمینی و پهپادها است».مک‌کنزی تصریح کرد که ناوشکن کول در آب‌های پیرامونی امارات نیز محموله‌های قاچاق سلاح را شناسایی می‌کند.فرمانده سنتکام ادعا کرد که موشک‌های بالستیک میان‌بردی که امارات را هدف قرار داد در یمن طراحی و ساخته نشده بلکه در مکان دیگری ساخته شده و معتقد است که ایران در این موضوع دخالت دارد.وزارت دفاع آمریکا هفته پیش اعلام کرده بود که جنگنده‌های پیشرفته F-22 و ناوشکن کول را مأمور همکاری با ارتش امارات در برابر تهدیدها کرده است.

تویئت اولیانوف درباره ازسرگیری مذاکرات: ظاهراً مرحله نهایی است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین ضمن تأیید ازسرگیری ادامه دور هشتم مذاکرات وین از روز هشتم فوریه (19 بهمن ماه) در پایتخت اتریش گفت که مذاکرات ظاهراً در مرحله نهایی است.«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، گفت: «پس از یک توقف کوتاه، مذاکرات وین فردا (سه‌شنبه 19 بهمن ماه هشتم فوریه) ازسرگرفته می‌شود. مذاکرات ظاهراً در مرحله نهایی است که به عزم و تلاش‌های پرانرژی تمامی طرف‌ها برای رسیدن به نقطه مقصد که احیای کامل برجام از جمله رفع تحریم‌ها است، نیاز دارد».

رئیس سازمان اطلاعات سپاه: رژیم صهیونیستی ۸۰ سالگی خود را نخواهد دید

حجت‌الاسلام حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه در نخستین همایش اطلاعاتی سه جانبه وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی، با حضور رؤسای سه دستگاه در مرکز و استان‌ها و برخی از مسئولین کشوری و لشکری برگزار شد با اشاره به افول هژمونی آمریکا گفت: جمهوری اسلامی ایران با ارتقاء توان داخلی و قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی، گام دوم انقلاب را بلند قدم برمی‌دارد.وی ادامه داد: مردم چهل و سومین بهار آزادی را در شرایطی جشن می‌گیرند که افول هژمونی آمریکا را شاهد هستیم و برآورد برخی سیاست‌مداران و تحلیل‌گران این است که حتی رژیم صهیونیستی ۸۰ سالگی خود را نخواهد دید. لذا دشمن همه‌ی تلاش خود را برای انجام خرابکاری‌ها در داخل کشور در دستور کار قرار داده که انسجام دستگاه‌های اطلاعاتی در دوره‌ی جدید، اشراف اطلاعاتی و مقابله با سرویس‌ها و عناصر آن‌ها را افزایش خواهد داد.

طعنه عبدی به خصوصی سازی 2 باشگاه ورزشی مهم کشور

عبدی در توییتی نوشت: احتمال خصوصی شدن نفت بیشتر از خصوصی شدن استقلال و پرسپولیس هست.

نوباوه: مخالفان، طرح «حمایت از کاربران در فضای مجازی» را آبستراکسیون کردند

عضو کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی از آبستراکسیون مخالفان این طرح هنگام رأی‌گیری در جلسه امروز خبر داد.بیژن نوباوه وطن نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه امروز کمیسیون مشترک برای بررسی و رأی‌گیری درباره طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی برگزار شد، اما مخالفان طرح برای اینکه کمیسیون حدنصاب را برای رأی‌گیری نداشته باشد دست به آبستراکسیون زدند.وی افزود: نمایندگان مخالف این طرح در حالی که در مجلس حضور داشتند اما حاضر نشدند برای رأی‌گیری در کمیسیون مشترک حاضر شوند تا جلسه کمیسیون برای رأی‌گیری حدنصاب نداشته باشد.عضو کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی اظهار داشت: ما از ساعت 10:30 دقیقه تا 12:15 دقیقه در کمیسیون مشترک نشسته بودیم اما مخالفان طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی حاضر نشدند به کمیسیون بیایند و درنهایت هم به دلیل به حدنصاب نرسیدن اعضا، رأی‌گیری برای این طرح در کمیسیون انجام نشد.

نامه‌ی درخواست ۳۹ پدر و مادر مسافران پرواز ۷۵۲ به وزیر راه: غرامت نه، مجازات دست‌اندرکاران

سی و نه نفر از مادران و پدران مسافران پرواز ۷۵۲ هواپیمای اوکراینی در نامه‌ای به وزیر راه به نامه‌ی ۱۲ بهمن ماه ستادی به نام ستاد پرداخت به بازماندگان پرواز اوکراین واکنش نشان دادند و دریافت غرامت را رد کردند.در متن این نامه که نسخه‌ای از آن در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است، خطاب به رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی آمده است: ۲۵ ماه پس از جنایت بزرگ فاجعه سرنگونی هواپیمای مسافری در ۱۸ دیماه ۱۳۹۸، در روزهای اخیر نامه‌ای به امضای خانم مهری صفری مسئول ستاد پرداخت به بازماندگان پرواز اوکراین (تاریخ امضای نامه: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰) برای برخی از خانواده‌های داغدار ارسال شده است که داغ ما را که هیچ اتکا و فریادرسی جز ذات احدیت، در این دنیای وانفسا نداریم، صدچندان کرده است.

انتقاد عضو جامعه روحانیت مبارز: قیمت‌ها ترمز بریده است

سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: مادامی که اقتصادمان از دولتی بودن و نفتی بودن درنیاید هرکس دنبال سهم خودش از بودجه است و در نهایت کاری هم پیش نمی‌رود. اکرمی تصریح کرد: آنان که سرمایه و ثروت و استعداد دارند باید به میدان اقتصاد بیایند و دولت هم از آن‌ها حمایت کند و با هدایت و نظارت بر آن‌ها نقش خود را ایفا کند. در غیر اینصورت با شعار و سخنرانی کار پیش نمی‌رود. وی با انتقاد از روند افزایش قیمت‌ها در کشور اظهار کرد: در کشور همه‌چیز ترمز بریده است از قیمت کالا‌ها گرفته تا هزینه خدمات و مابقی موارد. قیمت‌ها به سرعت بالاتر می‌روند و کسی هم جوابگو نیست. عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه نمایندگان به جای نبش قبر گذشته به فکر وحدت و پیشرفت آینده باشند، گفت: گاهی نمایندگان نطق‌هایی می‌کنند و به کسانی می‌تازند و بر آنان خرده می‌گیرند که نیستند تا جواب‌شان را بدهند و از خود دفاع کنند در حالی که این تندی‌ها و نبش‌قبرکردن‌ها فایده‌ای به حال کسی ندارد.

غیر از یک تفکر خاص، هیچکس سهمی در صداوسیما ندارد

مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: امروز با گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی به جائی رسیده‌ایم که اولاً غیر از یک تفکر خاص هیچکس و هیچ جمعی کمترین سهمی در رسانه ملی ما ندارد چه رسد به دگراندیشان و مخالفان. ثانیاً تخریب این و آن، حرف اول و آخر قدرتمداران ما و ابزار‌های تبلیغی وابسته به آن‌ها ازجمله رسانه ملی است؛ و ثالثاً در تمام زمینه‌های استفاده از قدرت، اخلاق را به فراموشی سپرده‌ایم و با اینحال خود را مظهر انقلاب اسلامی معرفی می‌کنیم.اگر نخواهیم خود را فریب بدهیم، باید اعتراف کنیم که این وضعیت اسفبار نشان می‌دهد ما برای حفاظت از انقلاب به یک انقلاب اخلاقی بر مبنای تعالیم اسلامی نیازمندیم.

رئوفیان: قانون اساسی وحی منزل نیست

سیدابوالقاسم رئوفیان با اشاره به جشن پیروزی انقلاب که هم‌اکنون در حال برگزاری است و همچنان مشابه آن‌چه از همان سال‌های نخست در دستورکار بود، برگزار می‌شود، بر لزوم تغییر در چگونگی برگزاری این جشن‌هابه تناسب نیازافکارعمومی به‌عنوان مثالی در اثبات ضرورت اصلاحات تاکید کرد و ادامه داد: «در ارتباط با قانون اساسی نیز همین بحث مطرح است. به هر حال قانون اساسی قرآن خدا و وحی منزل نیست که تغییرناپذیر باشد.»  دبیرکل حزب اسلامی ایران‌زمین اضافه کرد: «قانون اساسی متنی است برآمده از عقل بشری و حتی این‌طور عنوان می‌شود که در نگارش و تدوین بخش‌هایی از آن، به‌نحوی از قانون اساسی فرانسه گرته‌برداری شده است. بنابراین اصلاح قانون اساسی و طرح این موضوع به هیچ لحاظ اشکال ندارد و باتوجه به تغییر و تحولاتی که جامعه جهانی و همچنین جامعه خودمان در سطوح و شئون مختلف از سر گذرانده، نیاز به این دست تغییرات و اصلاحات، نیازی انکارناپذیر و بلکه ضروری است.»

علی مطهری: پدرم در انتصابات اوایل انقلاب نقشی اساسی داشت

دکتر علی مطهری فرزند شهید مرتضی مطهری از یاران دیرین امام خمینی(ره) و از مبارزین انقلاب اسلامی اشاره می کند که امام خمینی(ره) به چند دلیل به استاد مطهری علاقه ای ویژه داشتند و در بسیاری از تصمیم گیری های مهم نظرات و پیشنهادات شهید مطهری را می پذیرفتند لذا ایشان در بسیاری از انتصابات اوایل انقلاب موثر بودند و معتقدم که اگر شهید مطهری ترور نمی شد، در حوادث بعد از پیروزی انقلاب نقش اساسی می داشتند و بسیاری از اشتباهاتی که بعدها اتفاق افتاد، رخ نمی داد.

وزیر ارتباطات: رسانه‌ای کردن طرح «حمایت از کاربران» اشتباه بود

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ارتباطات نسخه پیشنهادی خود که به همراه نامه ای به رئیس مجلس داده را منتشر نکرده است؟ گفت: نسخه را به مرجع تخصصی طرح که مجلس است، دادیم. اتفاقا اشتباه اول این بود که بحث رسانه‌ای و اجتماعی شد در حالی که باید در لایه نخبگانی مطرح می شد. طرحی که باید در یک فضای آرام تر و معقول تر در یک جمع نخبگانی بررسی می شد نگرانی و دغدغه برای همه مردم شد. تاکید داریم که طرح در یک فضای کارشناسی دنبال شود.

نماینده مجلس: قتل اخیر در اهواز به کودک همسری ربطی نداشت

نماینده مردم سبزوار در مجلس، عنوان کرد: «در زمینه خشونت علیه زنان به صورت عام، خوب است که لایحه دولت را بررسی کنیم و یک سری شرایط و ضوابط سخت‌تری را برای خشونت علیه زنان قرار دهیم. ولی برای این نوع از خشونت‌ها ما قانون مجازات اسلامی کاملی داریم و نقص قانونی نداریم. یعنی به روشنی جلوی این خشونت‌ها در قانون گرفته شده است.» علی اصغر عنابستانی در گفتگو با «انتخاب» در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه باتوجه به قتلی که روز گذشته در اهواز اتفاق افتاد، چه میزان ضرورت تصویب لایحه موسوم به «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» وجود دارد، گفت: «این لایحه مدت‌ها بین دولت و قوه قضاییه رفت و برگشت داشت تا به لایحه تبدیل شد. اکنون در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی به عنوان کمیسیون فرعی، در حال بررسی است. اما این قتل اسفباری که رخ داده است، باید توسط کارشناسان امر بررسی شود که عوامل منجر به وقوع این قتل چیست؟ تمام تقصیر‌ها را نمی‌توان به گردن نقص در قانون انداخت.»عنابستانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه مونا حیدری، زنی که در اهواز به قتل رسیده، در سن پایین ازدواج کرده است، آیا در زمینه کودک همسری نیازی به بازنگری قوانین داریم، مطرح کرد: «این قتلی که رخ داد به کودک همسری ارتباطی نداشت. همه مسائل را نباید به هم ارتباط دهیم، به باور من این موضوع ارتباطی به کودک همسری ندارد.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر بسته ویژه خبری بسته خبری اخبار روز مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی بازنگری در قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری سازمان اطلاعات سپاه ترور شهید سلیمانی ظریف در ملاقات کمیسیون مشترک آموزش و پرورش شورای عالی کودک همسری آقای ظریف برنامه ها رأی گیری بهمن ماه ۱۲ بهمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۶۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدم تازه خالص‌سازها؛ قالیباف و صندلی‌اش هدف فعلی است | پشت چه کسی را گرفته‌اند؟

جریان خالص‌سازی توسط دولت و حامیانش در طول چند سال گذشته، دامن محمدباقر قالیباف را بیشتر از هر فرد دیگری گرفته و رئیس مجلس یازدهم از این موضوع خشمگین است. برنامه یکدست کردن به اختلاف سیاسی میان نیروهای جریان اصولگرا برای خالص‌سازی بیشتر منجر شد.

 روزنامه سازندگی در گزارشی نوشت:

قالیباف پس از چهار سال، سکوت همیشگی‌اش بر تمام کاستی‌های دولت سیزدهم را شکسته و هم خودش به دولت انتقاد می‌کند و هم دست مجلسی‌ها را باز گذاشته است. آن هم قالیبافی که با پایداری‌ها و طرفداران دولت که برای ریاست‌جمهوری سیدابراهیم رئیسی تلاش بسیار کردند برای پیروز شدن در انتخابات مجلس دوازدهم ائتلاف کرد. اما حتی در آخرین نشستی که هفته گذشته با اقتصاددان‌های دولتی داشت، آخرین اولتیماتوم‌ها را به دولت سیدابراهیم رئیسی و کابینه‌اش داد تا هرچه سریع‌تر برای مشکلات ارزی و اقتصادی چاره‌ای بیندیشند.

در عین حال نمی‌شود به این موضوع تنها اکتفا کرد زیرا قالیباف کسی نیست که برای دولت رئیسی و طرفدارانش خط‌ونشان بکشد چون بارها ثابت کرده که خیلی راحت می‌تواند چشم بر ضعف‌ها و حتی فسادهای موجود در قوه مجریه سیزدهم ببندد بنابراین، این سوال پیش می‌آید که چرا قالیباف به ناگه به دولت انتقاد می‌کند؟ و چرا دولت رئیسی برای رئیس کنونی پارلمان دیگر آن دولت قبل نیست؟ شاید آن‌طور به نظر برسد که سیدابراهیم رئیسی هم دیگر برای قالیباف هم‌پیمان قدیمی نیست و دور از ذهن نیست که او حتی برای اینکه مجدداً صاحب ریاست شد به ‌عنوان یکی از منتقدان شرایط موجود، انتقاداتش را از دولت افزایش دهد. فردی که اگر دوباره کرسی قدرت را به دست بگیرد احتمالاً رقیب جدی‌تری برای سیدابراهیم رئیسی در ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ خواهد شد. ‌

موضوعی که عباس سلیمی‌نمین که نزدیکی سیاسی نیز با رئیس مجلس دار، سال گذشته آن را رد کرد. او در گفت‌وگو با سایت قرن نو گفته بود که رئیسی برای بار دوم کاندیدا خواهد شد و قالیباف خود را وارد رقابت با او نخواهد کرد. سلیمی‌نمین تاکید کرده بود: «قرابت فکری بین جبهه پایداری و رئیسی وجود ندارد» موضوعی که البته مسکوت ماند و در شرایط کنونی طور دیگری به نظر می‌رسد.‌

درست است که محمدباقر قالیباف با ائتلاف پایداری‌ها به مجلس راه یافت اما گویا در جنگ قدرتی که میان اصولگرایان اکنون باقی است، قالیباف ترجیح می‌دهد، طرف جریان وابسته به دولت سیزدهم قرار نگیرد. گویا بده‌بستان‌های سیاسی چهار سال اخیر به مذاق رئیس مجلس خوش نیامده است. او چشم‌هایش را روی ضعف‌های دولت بست اما از آن طرف آنها تمام تلاش‌شان برای وارد کردن بیشترین هجمه‌ها به قالیباف انجام دادند. به طوری که همچنان نیز بر سر ریاست مجلس افرادی مانند مجتبی ذوالنوری و نبویان و حتی حمید رسایی که با جریان شریان شناخته می‌شود به عملکرد قالیباف نقد می‌کنند.

در نظرسنجی‌ای که عصر ایران منتشر کرده و کمتر از ۲۴ ساعت روی سایت فعال بود ۸۳۵۵ نفر در آن شرکت کردند. نتیجه بسیار جالب توجه و تامل‌برانگیز بود؛ حدود ۸۲ درصد شرکت‌کنندگان اعلام کردند که اگر نماینده بودند به منوچهر متکی رای می‌دادند و تنها ۱۸ درصد قالیباف را ترجیح دادند. این نشان می‌دهد که دست‌کم بخشی مهمی از افکار عمومی دیگر تمایلی به ریاست قالیباف بر قوه مقننه ندارند و ترجیح می‌دهند یک چهره معقول‌تر در مجلس آینده که احتمالاً بسیار هم پرتلاطم خواهد بود، مدیریت پارلمان را بر عهده بگیرد.

بر همین اساس و با توجه به کارنامه‌ای که دوستان دولت در این سال‌ها انجام دادند، جریان قالیباف هم اگر در نهایت نتواند نظر اکثریت را معطوف او کند، فردی مثل متکی را بر پایداری‌چی‌ها ترجیح می‌دهد. قالیباف راه سختی را برای ریاست دوباره پارلمان در پیش دارد. حال که پایداری‌ها توانستند، نماینده بیشتری به مجلس بفرستند و در شرایطی که رقیبان اصلی او ممکن است نبویان و ذوالنوری از چهره‌های شناخته شده پایداری باشند، قالیباف باید تلاش بیشتری کند. طرفداران رئیسی همواره سعی دارند تا تنها جریان رقیب‌شان را از زمین بیرون کنند. از بی‌محلی به همایش انتخاباتی قالیباف در آبان امسال تا به حاشیه راندن مجلس توسط افرادی همچون الیاس نادران که از شناخته‌شده‌ترین افراد اصولگرایی و نزدیک به طیف رئیسی است.

فراموش نکنیم که حتی در آستانه دومین اجلاسیه مجلس و انتخابات هیات‌رئیسه در بهار ۱۴۰۰ و مهم‌تر از آن انتخابات ریاست‌جمهوری، یکی از اعضای جبهه پایداری در مجلس مدعی دستکاری بودجه پس از تصویب از سوی قالیباف و نزدیکانش شد. یکی دیگر از مواردی که سروصدای زیادی کرد ماجرای سفر خانواده قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی نوه در راهشان بود. چندی بعد از این ماجرا مهدی طائب، رئیس قرارگاه عمار و از چهره‌های اصولگرایان در یک فایل صوتی که از او درز پیدا کرد، مدعی شد که در پس افشای سفر خانواده قالیباف به استانبول، برادر داماد سیدابراهیم رئیسی قرار داشته است. درست است که موضوع سیسمونی نوه رئیس مجلس الان دیگر صدر اخبار نیست اما از آنجایی که جبهه پایداری و رئیس قوه مجریه چندان علاقه‌ای به دخالت‌های او ندارند بنابراین می‌توان حدس زد که محمدباقر قالیباف تنها مرد بازمانده از طیف خودش است و شانس باخت بالایی دارد.

به هر حال گویا جریان خالص‌سازی توسط دولت و حامیانش در طول چند سال گذشته، دامن محمدباقر قالیباف را بیشتر از هر فرد دیگری گرفته و رئیس مجلس یازدهم از این موضوع خشمگین است. برنامه یکدست کردن به اختلاف سیاسی میان نیروهای جریان اصولگرا برای خالص‌سازی بیشتر منجر شد. ضمن آنکه از زمان قرار گرفتن ابراهیم رئیسی در جایگاه ریاست‌جمهوری، قالیباف بارها هدف هجمه حامیان او قرار گرفته است.

در این میان مطرح‌ شدن نام منوچهر متکی، وزیر امور خارجه دولت احمدی‌نژاد که به چهره معتدل‌تری نسبت به باقی نفرات شناخته می‌شود به مذاق قالیباف خوش‌تر است زیرا امکان رایزنی موفق برای حضور گزینه‌های جریان حامی قالیباف در هیات‌رئیسه را افزایش دهد. البته آنچه نباید از نظر دور داشت، تنش میان دولت و مجلس درخصوص سیاست‌های اقتصادی است که دیگر دو طرف از آشکار شدن آن ابایی ندارند. زیرا از سویی به نظر می‌رسد که حامیان رئیسی به این باور رسیده‌اند که حضور مجدد قالیباف بر ریاست مجلس فرصتی مناسب برای او خواهد بود تا خود را برای رقابت مستقیم یا نیابتی با رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو مهیا کند.

منوچهر متکی در افکار عمومی جزو اصولگرایان معتدل شناخته می‌شود و شاید سابقه دیپلماتیک وی در شرایط بین‌المللی کنونی کشور در تقویت تمایل به او موثر بوده باشد. او قبلاً سفیر ایران در ژاپن و ترکیه سپس وزیر خارجه کشورمان بود که به دنبال مخالفت با سیاست‌های نسنجیده محمود احمدی‌نژاد در عرصه روابط خارجی و درحالی که در ماموریت دیپلماتیک سنگال به سر می‌برد، برکنار شد. با این حال وارد فاز تقابل و هیاهو نشد و همین خویشتن‌داری او تحسین اصولگرایان را بیش‌ازپیش برانگیخت و از همین‌روست که در محافل سیاسی اصولگرایان از وی به‌ عنوان گزینه جدی و مورد وفاق برای ریاست مجلس یاد می‌شود. به گزارش عصر ایران، خبرها حاکی از این است قالیباف که بسیاری از یارانش در انتخابات اخیر از راهیابی به مجلس باز ماندند و موقعیت خود برای ریاست مجلس را در خطر می‌بیند، رایزنی‌هایش را آغاز کرده است تا بلکه بتواند با جلب نظر نمایندگان جدید، همراهی آنها را برای ریاست مجدد خود کسب کند.

البته این بدان معنا نیست که رقابت نهایی الزاماً بین قالیباف و متکی خواهد بود. جبهه پایداری ترجیح می‌دهد که یکی از اعضای خود مانند سیدمحمود نبویان را به ریاست مجلس برساند. با این حال اگر پایداری‌چی‌ها نتوانند یکی از خودشان را به کرسی ریاست بنشانند، ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از پیروزی قالیباف به متکی رای بدهند. معدود میانه‌روهای مجلس نیز فارغ از توافق‌های پشت پرده- که دور از ذهن نیست- اصولگرای معتدلی چون متکی را بر تندروهای پایداری و فرد پرحاشیه‌ای مانند قالیباف ترجیح می‌دهند.

دیگر خبرها

  • دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • بی‌بی‌سی خط مقدم حمایت از رژیم صهیونیستی
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • قدم تازه خالص‌سازها؛ قالیباف و صندلی‌اش هدف فعلی است | پشت چه کسی را گرفته‌اند؟
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال