Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-02@04:21:07 GMT

چالش های امنیتی استفاده از ویندوز چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۷۱۱۳

چالش های امنیتی استفاده از ویندوز چیست؟

صدای ایران- سیستم عامل ویندوز به عنوان متداول‌ترین سیستم عامل در کامپیوتر‌های جهان است. فراگیری ویندوز تا حدی است که بسیاری از کاربران گزینه‌های دیگر را حتی در ذهن خود نیز مرور نمی‌کنند. اما این فراگیری ویندوز در مراکز حساس دولتی و اطلاعاتی، تهدیدات فراوانی برای امنیت سایبری به همراه خواهد داشت. پاسخ های سجاد عابدی به سایبر پروژه در این زمینه در زیر می آید:

چه راهکاری برای مقابله با این تهدیدات وجود دارد؟


سه گزینه در مواجهه با چالش‌های امنیتی استفاده از ویندوز


با توجه به چالش‌ها و تهدید‌های ناشی از فقدان سیستم عامل مطلوب در کشور تصمیم درباره سیستم عامل پایه یکی از راهبردی‌ترین تصمیمات در برپایی بنای فن آوری اطلاعات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برابر این تصمیم راهبردی ما سه گزینه داریم. گزینه اول استفاده از سیستم عامل متن است باز لینوکس است. موضوع دوم استفاده از سیستم عامل ویندوز است و بحث سوم طراحی و پیاده سازی یک سیستم عامل جدید با مدیریت متخصص‌های ایرانی هست.

یکی از مدل‌های تصمیم گیری برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین گزینه از راه حل‌های فوق که خدمت شما عرض کردم تعیین معیار‌ها و ویژگی‌های سیستم عامل ایده آل برای جمهوری اسلامی ایران با توجه به زیرساخت هایش است و بعد مقایسه هر کدام از این راه حل‌ها با سیستم عامل ایده آل و انتخاب منطبق‌ترین گزینه بر آن هست. ما باید این را مد نظر داشته باشیم که این سیستم عامل ایده آل باید بر پایه زیرساخت‌های کلان جمهوری اسلامی ایران باشد که بتوانیم آن را با راه حل‌های مختلف مقایسه بکنیم، این نکته خیلی حائز اهمیت هست. ویژگی‌های سیستم عامل ایده آل ملی مان چه چیزی باید باشد؟


یک سیستم عامل مناسب ایران چه ویژگی باید داشته باشد؟


سیستم عامل ایده آل ملی مان اولین نکته اش این است که باید زبان و خط فارسی را به خوبی پشتیبانی کند و از استاندارد‌های بین المللی مثل یونیکود بهره برداری بکند. در ارتباط با کاربران ایرانی از زبان فارسی استفاده بکند و بر اساس نیاز‌ها و شرایط استفاده کنندگان فارسی زبان بومی بشود. همین امر می‌تواند رشد چشمگیری در استفاده فن آوری اطلاعات در جامعه به همراه خودش داشته باشد. باید قابلیت ایجاد امنیت اطلاعات و ارتباطات بنابر نیاز سازمان‌ها را داشته باشد مثلاً هلال احمر، اگر مسئله‌ای پیش آمد در یک استان دیگر این سیستم عامل ایده آل بتواند قابلیت ایجاد آن تبادل اطلاعات و ارتباطات را بر اساس نیاز سازمان هلال احمر داشته باشد به گونه‌ای که امکان جاسوسی الکترونیکی، سرقت یا خرابی تدریجی اطلاعات، شنود هوشمندانه و خرابی برنامه ریزی شده در زمان‌های ویژه و موارد مشابه را به حداقل برساند. نکاتی مانند مثلاً کاربرپسند بودن، شباهت محیطی با سیستم عامل‌های رایج، عملکرد مناسب، سازگاری با نرم افزار‌های موجود و پشتیبانی از اسناد الکتریکی رایج باید حتماً لحاظ بشود. باید برای استفاده کننده ایرانی پشتیبانی و خدمات پس از عرضه کافی داشته باشد و نهاد‌های پشتیبانی کننده آن مسئولیت برطرف کردن هر گونه اشکال درسیستم عامل را بپذیرند. باید توانایی‌های ویژه‌ای در پیاده سازی زیرساخت شبکه‌های ارتباطی که نقش جدی در توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباط دارند داشته باشد.

امکان توسعه، تغییر و هر نوع اصلاح در سیستم عامل ایده آل ملی باید بنابر نیاز‌ها و سیاست‌های کشور و توسط کارشناسان داخلی وجود داشته باشد، این امر مستلزم این است که سیستم عامل از لحاظ حقوق معنوی و اقتصادی متعلق به کشور دیگر نباشد و کد برنامه آن هم حتماً وجود داشته باشد، یعنی در دسترس باشد. مسئله آخر بحث هزینه و زمان دستیابی و بهره برداری از آن معقول باشد و سازماندهی لازم برای توسعه آتی و همراهی آن با تحولات سریع سخت افزاری و نرم افزاری فن آوری اطلاعات ایجاد بشود.

بررسی سه گزینه فوق

۱- تداوم استفاده از ویندوز

گزینه اول سیستم عامل ویندوز هست با توجه به اینکه این سیستم عامل متعلق به شرکت مایکروسافت است و کد برنامه آن در اختیارمان نیست به همین خاطر امکان تغییر آن بنابر نیاز‌ها و سیاست‌های کشور قطعاً وجود ندارد. به لحاظ تأمین امنیت اطلاعات و ارتباطات به دلیل در اختیار نبودن کد برنامه و امکان گذاشتن کانال مخفی برای سرقت یا خرابی اطلاعات توسط شرکت سازنده و آسیب پذیرتر بودن در مقابل ویروس به هیچ عنوان قابل اتکا نیست.

نکته مهم به دلیل آمریکایی بودن شرکت مرکزی سافت نمی‌توانیم از آن انتظار پشتیبانی رسمی و قابل اتکایی در ایران داشته باشیم با توجه به تحریم‌های سایبری که امریکا نسبت به ایران داشته مثلاً بحث پشتیبانی رسمی و قابل اتکا بودنش به جمهوری اسلامی امکان پذیر نیست. از طرفی اگر ایران مجبور بشود بنابر تعهدات بین المللی بهای آن را بپردازد، میزان هزینه پرداخت شده برای ویندوز و برنامه‌های کاربردی تحت آن و هزینه‌های ارتقا بسیار هنگفت است به شدت هزینه‌های سنگینی را ما باید مازاد بر خرید ویندوز‌های اصلی و بحث‌های ارتقایش بپردازیم. پس به نظر سیستم عامل ویندوز علی رغم استفاده فعلی در کشور گزینه مناسبی نیست و با سیستم عامل ایده آل تطبیق چندانی ندارد.

۲- طراحی سیستم عامل داخلی

مورد دوم گزینه طراحی و پیاده سازی یک سیستم عامل جدید با مدیریت متخصص‌های ایرانی است. با توجه به اینکه به زمان و هزینه قابل توجه و هنگفتی که دارد مدیریت تخصصی پیچیده و مستمری بر کارشناسان تا رسیدن به سرمنزل مقصود باید زمان زیادی گذاشته شود، رصد زیادی گذاشته شود، همه این‌ها مد نظر است. نکته بعدی این است به دلیل نیاز به سازگاری مستمر با نرم افزار‌ها و سخت افزار‌های موجود و نسل‌های بعدی آن‌ها با توجه به پیشرفت‌ها و تحولات سریع سخت افزاری و نرم افزاری به وجود آمده، همراهی سیستم عامل جدید با شرایط روز و توسعه کارآمدی آن بسیار مشکل و شاید هم محال باشد. انتخاب معقولی به شمار نمی‌آید این گزینه اینکه ما بخواهیم طراحی و پیاده سازی سیستم عامل جدید را با مدیریت متخصصان ایرانی انجام بدهیم از طرفی بهر حال پلتفورم‌ها و ساختار‌های نرم افزاری و سخت افزاری خود که همه خارجی هستند اگر بخواهیم این را کامفیک کنیم روی این سیستم عامل جدید، معقول نیست یعنی شدنی نیست.

یعنی به طور خلاصه می‌توانم بگویم این گزینه هزینه، زمان هنگفت و مدیریت تخصصی پیچیده و مستمری می‌طلبد در نهایت فکر می‌کنیم این پروژه سرعت و تحولات سخت افزاری، نرم افزاری نیاز‌های روزافزون حتی کاربران را تهدید می‌کند یعنی، چون ما نمی‌توانیم زیرساخت‌های امنیتی آن با توجه به اینکه پلتفورم‌های ما داخلی نیستند تأمین بکنیم، احتمال جاسوسی اطلاعات به شدت بالا هست.

۳- استفاده از سیستم عامل لینوکس

گزینه آخر استفاده از سیستم عامل متن باز لینوکس است. سیستم عامل لینوکس سه ویژگی اساسی دارد، اولین ویژگی آن این است که کد برنامه آن در اختیار همه هست و از قوانین مجوز جی پی ال دارد تبعیت می‌کند. حالا مجوز جی پی ال چیست، سه قانون دارد این مجوز اجرای برنامه با هر موضوع تحت این سیستم عامل آزاد هست، تغییر برنامه برای تطبیق با نیاز‌ها به شرط ذکر مأخذ آزاد هست و توزیع نسخه تغییر یافته آن برای بهره برداری دیگران از تغییرات انجام شده آزاد شود.

در اختیار بودن کد لینکوس امکان فارسی سازی بومی سازی سیستم عامل از سطح هسته اصلی تا لایه‌های کاربردی را امکان پذیر می‌کند و امنیت مورد نیاز سازمان‌ها را با استفاده از نرم افزار‌های امنیتی داخلی امکان پذیر می‌کند. توضیح آنکه، برای ایجاد امنیت نمی‌توانیم به نرم افزار خارجی که امکان تعبیه راه‌های نفوذ از پیش تعیین شده درونی باشد اعتماد کنیم منظور اینجا این است.

دومین ویژگی آن رایگان بودنش است، باعث می‌شود حمایت جهانی برنامه نویسان، دانشگاهی‌ها مراکز علمی، تحقیقاتی حتی شرکت‌های تجاری را در اختیارش داشته باشد، کشور‌های استفاده کننده هم از این ویژگی برای توسعه ارزان فن آوری اطلاعاتشان در بین آحاد جامعه بهره وری می‌کنند.

سومین ویژگی آن همراهی با تحولات سخت افزاری و نرم افزاری فن آوری اطلاعات هست. دلیل آن این است تاکنون برنامه نویسان و سازمان‌های متعدد در بسیاری از کشور‌ها روی این سیستم عامل کار کردند و در توسعه مستمر آن سهیم بوده، رویکرد متن باز لینوکس مدل سازمانی توسعه آن را، وجود ابزار‌های برنامه نویسی قوی و رایگان، همراهی آن با تحولات بین المللی را تضمین می‌کند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: امنیت سایبری امنیت ویندوز سجاد عابدی استفاده از سیستم عامل سیستم عامل ویندوز سیستم عامل جدید فن آوری اطلاعات سیستم عامل سخت افزاری نرم افزاری پیاده سازی سخت افزار کد برنامه نرم افزار افزار ها نیاز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۷۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها

 عصرایران ؛ ریاض علی فرحانی -  اصولا مناطق آزاد در ایران با اهداف كلان و راهبردی چون بهبود محیط كسب و كار حاكم بر مناطق از طریق ارتقای شفافیت ، پیشگیری و مقابله با فساد و بهبود فرایندها، تلاش برای تقویت رقابت پذیری و واگذاری عادلانه و رقابتی فرصت ها به عموم و اجرای طرح های جامع توسعه مناطق و تدوین و اجرای برنامه های عملیاتی آنها در شرق، ‌غرب، شمال و جنوب ایران راه اندازی شده و با گذشته چند سال از این اقدام هنوز همه اهداف مورد نظر در این مناطق حاصل نشده است.

توسعه مناطق آزاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با مسایل و مشكلاتی همراه بود؛ یکی از مهم ترین چالشها  را می توان ناهماهنگی میان اهداف و ابزار دانست : ابزارهایی مانند معافیت های مالیاتی و گمركی برای رسیدن به اهدافی مانند ایجاد اشتغال، رفاه و توسعه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كافی نیست.

در حالی كه اهداف تعریف شده برای این مناطق، ملی هستند، توسعه آنها در ابعاد زیرساختی و سرمایه گذاری بر عهده بخش خصوصی واگذار شده است. بدون توجه به اینكه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری، تحلیل هزینه و فایده می كند و صرف مشوق های معافیت مالیاتی و گمركی برای جذب آنها كافی نیست.
چالشهای جدی را همچون نبود تعریف مشترك ملی از كاركرد مناطق ، محدودیت منابع برای تكمیل و توسعه زیرساخت ها، نبود مدیریت یكپارچه در مناطق ، پایبند نبودن و اجرایی نشدن كامل تكالیف قانون چگونگی اداره مناطق آزاد  را می توان در سپهر کارکردی این مناطق به عنوان نمونه ی ازچالشهای فعلی یادکرد.

شكل نگرفتن بازارهای مالی متناسب با نظامات بین المللی حاكم بر بازار پول، سرمایه و بیمه در كنار ریسك های سیاسی تحمیلی علیه كشورمان از دیگر چالش های موجود در راه رسیدن به اهداف مناطق آزاد  است.

یقینا باز تدبیر در اهداف مناطق آزاد و متناسب سازی ابزار و اهداف ضرورتی حتمی برای حركت معنادار این مناطق برای برطرف شدن چالش های مزبور می باشد.

در حال حاضر اداره سازمان های مناطق آزاد به موجب قانون صرفا برعهده دولت است كه به نمایندگی، سازمان منطقه آزاد درقالب شركت دولتی كه سرمایه آن متعلق به دولت است و به شكل درآمد هزینه ای اداره مناطق را به عهده دارند. بنابر این شاید برای غلبه بر چالش محدودیت منابع و نبود امكان تامین مالی دولت، فراهم سازی امكان سرمایه گذاری بخش غیردولتی برای ایجاد مناطق ازاد تجاری صنعتی، بتواند یك راهكار باشد به نحوی كه بخش غیردولتی از صفر تا 100 ایجاد و اداره منطقه آزاد سرمایه گذاری كند و البته دولت به عنوان نهاد سیاستگذاری  و نظارت عهده دار وظایف حاكمیتی باشد. البته برای این مهم نیازمند اجازه قانونی توسط مجلس خواهیم بود.

این كار از طریق بخش غیردولتی در دنیا تجربه شده و امروز بخشی از مناطق آزاد و مناطق ویژه توسط بخش غیردولتی اداره می شود. به طور مثال تاسیس و اداره منطقه آزادگوادر پاكستان در زمینی به مساحت بیش از 900 هكتار در كنار بندر گوادر و در نزدیكی منطقه آزاد چابهار در اختیار سرمایه گذاران چینی قرار گرفته است.

در مقایسه مناطق آزاد كشورمان با مناطق آزاد سایر كشورها باید شرایط عمومی حاكم بر دو طرف مورد مقایسه را در نظر گرفت و نمی توان مناطق آزاد برخوردار از شرایط نابرابر را با هم مورد مقایسه قرار داد، برخی مناطق آزاد علاوه بر برخورداری كل كشور های میزبان آنها از فضای اقتصادی متفاوت و مزیت دار از مشوق ها و تسهیلات در اختیار سرمایه گذاران خارجی و داخلی بیشتری نسبت به مشوق های ما برخوردارند كه نمونه آن معافیت های مالیاتی است.

ترسیم نقشه استراتژیك برای مناطق آزاد به صورتی که چشم انداز، ماموریت، ارزش ها و اهداف راهبردی مناطق آزاد كشور  درآن تعیین شده باشد . طبعا تامین رشد پویا و بهبود شاخص های اقتصاد مقاومتی  و دستیابی به اهداف سند چشم انداز كشور هدف كلان ملی پیش روی همه بخش های كشور است و  مناطق ازاد نیز مثل سایر اجزای توسعه ملی، باید كشور را در رسیدن به این هدف كلان یاری رسان باشد.

بدون تردید درسال جاری الزاما راهبرداول مناطق آزاد می بایست به تامین رشد پویا و بهبود شاخص های اقتصاد مقاومتی و دستیابی به اهداف سند چشم انداز 20 ساله كشور مدنظر باشد . راهبردهای ذیل این هدف نیز گسترش و تسهیل تولید كالا و خدمات در كسب و كارهای محوری و مزیتهای نسبی مناطق و جلب و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، گسترش صادرات كالا و خدمات و حضور فعال در بازارهای منطقه‏ای و جهانی، كمك به انتقال فناوری‌های پیشرفته به بخش های مختلف اقتصادی كشور و تقویت اقتصاد دانش بنیان است.

تسهیل و تسریع در تأمین نیازها و كالاهای ضروری و راهبردی كشور، تسهیل و كمك به تامین منابع مالی از خارج از طریق توسعه بازارهای پول و سرمایه در مناطق، بهبود محیط كسب و كار حاكم بر مناطق از طریق ارتقای شفافیت ، پیشگیری و مقابله با فساد اداری،مالی و اقتصادی، اصلاح، ساده سازی و بهبود فرایندها و مقررات و ارتقای خدمات عمومی سازمان های مناطق و تقویت پنجره واحد ، توسعه زیرساخت های مربوط به كسب و كارهای محوری مناطق (سایت ها، دسترسی ها، امور زیربنایی، حمل و نقل و ارتباطات)، تقویت سرمایه انسانی و ایجاد اشتغال مولد و كمك به كاهش بیكاری در سطوح منطقه ای و ملی را از دیگر راهبردهایی است  كه باید در دستور كار كلیه مناطق آزاد قرار گیرد.

تنوع بخشی پیوند‌های اقتصادی با كشورهای منطقه بویژه همسایگان را الزاما به عنوان دومین هدف راهبردی مناطق آزاد كشوردانست و‌ با بازتعریف فرصت های سرمایه گذاری متناسب با نیازها و تقاضاهای بازارها و منابع مزیت دار كشورهای منطقه و همسایه برای تولید كالا و خدمات در چرخه و زنجیره ارزش و زنجیره تولید منطقه ای را از جمله راهبردهای تحقق هدف دانست.

جلب و جذب سرمایه گذاران كشورهای منطقه و همسایه برای فعالیت در مناطق، تسهیل و تشویق صادرات كالا و خدمات به كشورهای منطقه و همسایه، مشاركت با فعالان اقتصادی در كشورهای منطقه و همسایه برای بازاریابی و بازارسازی منطقه آزاد و فراهم آوردن بستر حضور ، فعالیت، بازدید و سفر آسان اتباع كشورهای منطقه و همسایه از دیگر راهبردهای تحقق هدف دوم است.

توسعه و تسریع عمران و آبادانی منطقه ای و توانمند سازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی را نیز به عنوان سومین هدف راهبردی مناطق آزاد است : برای تحقق این هدف نیز توسعه مناطق در چارچوب طرح های راهبردی و جامع توسعه هدفمند امورزیربنایی (آب ، برق، گاز و...) مناطق، توسعه هدفمند زیرساخت های حمل و نقل مناطق در هم افزایی با شبكه های ملی ، منطقه ای و بین المللی ، توسعه هدفمند زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی مناطق در دستور كار قرار گیرد.

توسعه مراكز آموزشی فنی،حرفه ای– مهارتی كارآمد در سطوح مختلف مبتنی بر نیازها و تقاضای كسب و كارهای محوری مناطق، توسعه مراكز خدمات بهداشتی و درمانی متناسب با نیاز جامعه محلی و فعالان اقتصادی و بازدیدكنندگان از مناطق، توسعه ظرفیتها ، قابلیتها و استعدادهای فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی و ساماندهی آن ها در جهت تولید ارزش، طراحی و اجرای برنامه های هوشمند برای ارتقای فرهنگی و اجتماعی جوامع محلی و جلب مشاركت حداكثری ایشان در توسعه منطقه، ترغیب و تشویق اشتغال نیروی كار محلی ماهر در كسب و كارها و صنایع ایجاد شده در مناطق نیز راهبردهای مهم در راستای دستیابی به هدف سوم در مناطق آزاد است.

ازطرف دیگر در  تدوین بودجه سالانه  مناطق آزاد مسولین مربوطه مكلف شوند برنامه های خود را در چارچوب این نقشه راهبردی تنظیم كنند به نحوی كه همه پروژه های عمرانی و سایر فعالیت های آنها باید ناظر برحركت در مسیر یكی از اهداف استراتژیك باشد و با اجرای این نقشه راه استراتژیك در سال های پیش رو از یك توسعه مطلوب و متوازن برخوردار شویم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تبدیل پلاک منطقه آزاد به پلاک ملی چگونه است؟ مدیرعامل منطقه آزاد: کیش آماده آغاز واردات خودرو است دبیر شورای عالی مناطق آزاد : چینی ها پل خلیج فارس در قشم را می‌سازند انتصابی دور از ذهن در دولت رئیسی / اولین مدیرعامل زن اهل تسنن

دیگر خبرها

  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • اختلال آلارم کاربران آیفون را کلافه کرد
  • چالش تازه طلا فروشان با ثبت اطلاعات
  • چالش حل یک معما در خیابان + فیلم
  • مهارت بالای ماریو بالوتلی در چالش گل کوچک / فیلم
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • ببینید | بچه فوک‌های کوچولو
  • چالش هدف گیری دروازه داخل آب توسط ژائو کانسلو / فیلم
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل
  • خلاقیت در طراحی کیک تولد با ویندوز 11 (فیلم)