Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - نزدیک به ۳ سال می شود که با شدت همه گیری ویروس منحوس کرونا نحوه فعالیت دربرخی مشاغل دستخوش تغییر قرار گرفته است، به عنوان مثال روانشناسی و مشاوره یکی از مشاغل حساسی است که در دوران کرونا به یکباره با تغییراتی همراه شد، تغییراتی مثل عدم حضور مراجعه کننده در مراکز درمانی و یا پیشنهادات خارج از عرف برای تخلیه روان جوانان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سوال اینجاست یک مشکل و اختلال حساسی مانند روانشناسی باید در فضای مجازی درمان شود و یا فضای حقیقی؟ آیا این افراد روانشناس واقعی هستند؟ افرادی که با حضور در شبکه های مجازی و با پیشنهادات گاها خارج از عرف به ظاهر سعی در بهبود سلامت روان انسانها دارند، باید در جواب بگوییم خیر این افراد روانشناس نیستند و نام آنها روانشناس نما و یا همان روانشناسان زرد است، این افراد با یک هدف معین وارد زندگی افراد شده و با ترفندهای خاص خود سعی در فروپاشی زندگی خانواده ها دارند، اما روانشناس زرد کیست؟ روانشناس زرد به آن دسته از افرادی گفته می شود که بدون هیچ مدرک دانشگاهی و بنابر تجربه و تنها با تکیه بر یک فن بیان خوب، مطالب غیرعلمی و کذب را در فضای مجازی منتشر می کنند.

اسامی ۷ هزار روانشناس مورد تائید در سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاره کشور 

محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور می گوید: تعرفه روانشناسان برای هر ۴۵ دقیقه مشاوره در کشور طبق مصوبه هیات دولت و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور برای روانشناسان مقطع کارشناسی ارشد ۱۳۰ هزار تومان و برای روانشناسانی با مدرک دکتری ۱۸۷ هزار تومان در نظر گرفته شده است، همچنین در حال حاضر۷ هزار روانشناس مورد تائید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در کشور وجود دارد و نزدیک به ۳۳ هزار نفر به صورت کارآموز هستند که مجموع تعداد  روانشناسان و مشاوره ها نزدیک به ۴۰ هزار نفر می رسد.

۴ هزار روانشناس نما در کشور وجود دارد

او گفت: در حال حاضر ۴ هزار روان شناس نما در کشور وجود دارد که از این تعداد تخلف ۴۵۰ نفر از آنها احراز شده و در روزهای آینده اسامی آنها به عنوان متخلف در سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درج می شود تا افراد جامعه از اسامی این افراد مطلع شوند.

حاتمی می گوید از افزایش این دسته از افراد در حوزه روانشناسی و مشاوره نگران هستیم و به تمامی هموطنان توصیه می کنیم برای دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره چه در حوزه خانواده و چه در حوزه کودکان و نوجوانان حتما به روان شناسان و مشاورانی که پروانه خود را از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور دریافت کرده اند مراجعه کنند.

خدمات روانشناسی باید به صورت حضوری انجام شود

به گفته این مسئول حوزه سلامت روان، خدمات روانشناسی و مشاوره نباید خارج از محدوده زمانی و مکانی رخ دهد، خدمات این نوع از مشکلات باید به گونه ای باشد که هر دو فرد یعنی خدمت دهنده و خدمت گیرنده در یک مکان معین و به صورت حضوری درباره موضوع و رفع آن صحبت کنند.

حاتمی از هموطنان درخواست کرد برای دریافت اسامی روان شناسان مورد تائید مردم می توانند به سایت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور مراجعه کنند و در صورت بروز تخلف به شماره ۸۶۰۵۱۵۲ بازرسی سازمان اطلاع دهند.

او در پایان از افرادی که از مشکلات و آسیب های روحی و روانی رنج می برند خواست به مطالب فضای مجازی اعتماد نکنند زیرا نیمی از مطالب درج شده در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فاقد ارزش اعتبار هستند و هیچ گونه پایه علمی ندارند .

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی روانشناسی خانواده سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور وجود سازمان نظام روان مشاوره کشور فضای مجازی هزار روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روان تا درمان

یک روانشناس بالینی گفت: بیشترین آمار مراجعه کنندگان به مشاور و روانشناس قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان، چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان دانست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انسان موجودی با پیچیدگی‌هایی منحصر به فرد و شاهکاری از خلقت خداوند است که در هزارتو زندگی قرار می‌گیرد او با استفاده از نقشه راه و موهبت‌های غریزی از مبدا به سمت مقصد گام بر می‌دارد. گاه در میانه راه دیگر قادر به یافتن مسیر درست برای مقصدی امن نیست و نیازمند کمک برای ادامه دادن است. در این زمان نیازمند یاری از سمت کسی است که این هزارتو زندگی را با تمام پیچ و خم‌هایش به خوبی بلد است و آن کسی نیست جز روانشناس!

انسان برای ساده‌ترین فعالیت‌ها مثل راه رفتن نفس کشیدن در زندگی از اصولی پیروی می‌کند که تحت نظارت و فرمان مغز انجام می‌پذیرد. زمانی می‌رسد که به خاطر عوامل محیطی یا زیستی مغز نیز برای ادامه دادن نیازمند یاری می‌شود تا بتواند درست‌ترین مسیر را طی کند. اغراق نیست اگر بگوییم مغز موتور اصلی زندگی است که با کوچک‌ترین تشویش و آشفتگی می‌تواند روند عادی زندگی را دچار اختلال کند.

شاید بتوان نقش روانشناس در زندگی را با یک مثال اینگونه توصیف کرد زندگی همچون زمینی مسطح است که گاه دارای چاله‌هایی عمیق است و انسان ناخواسته به درون آن سقوط می‌کند و برای بیرون آمدن از آن نیازمند کمک است. روانشناس اکنون با کوله‌ای از تجهیزات وارد میدان می‌شود و به انسان کمک می‌کند تا از آن بحران با بیشترین سرعت و کمترین آسیب خارج شود.

نرگس محمدی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به صورت کلی می‌توان گفت روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی افراد است. در جامعه شناخته‌ترین شاخه این علم، روانشناس بالینی است که با آموزش‌های آکادمیک در زمینه سلامت روان برای شناسایی، پیشگیری و درمان مشکلات روحی روانی و ارتباطی از جمله اختلالات روان‌پزشکی به افراد کمک می‌کند تا مسائل زندگی، روابط و مشکلات خود را به صورت مؤثر مدیریت کرده و به پیشرفت آنان در زندگی کمک می‌کند.

وی در رابطه با زمان مناسب برای مراجعه به روان شناس افزود: حوزه کاری روانشناسان برای همه سنین و در جنبه‌های مختلف کارایی دارد و امروزه روانشناسان به طور تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی کودک و نوجوان، فرزند پروری، خانواده درمانی، زوج درمانی، تحصیلی، شغلی و حتی در زمینه تبلیغات و سیاسی می‌توانند به افراد کمک کنند. بنابراین افراد با توجه به حیطه مشکلات خود در گستره‌ی وسیعی می‌توانند به روانشناس نیاز داشته باشند، البته نباید فراموش کنیم که یکی از مهمترین نقش روانشناسان در پیشگیری از مشکلات و بهبود کیفیت زندگی افراد است بنابراین می‌توان گفت که همه افراد برای آنکه بتوانند زندگی بهتر با مشکلات کمتری داشته باشند به روانشناس نیاز دارند. در جوامع پیشرفته شاهد آن هستیم که افراد از سنین کودکی تحت نظر یک روانشناس بوده و برای حل مشکلات و پیدا کردن مهارت‌ها از آن کمک می‌گیرند.

این روان شناس و روان درمانگر یادآور شد: با توجه به تجربه کاری و بالینی خود بیشترین آمار مراجعه کنندگان قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان و چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان عنوان کرد.

وی در رابطه با علت مشکلات روحی گفت: واقعیت این است که علت مشکلات روحی روانی به صورت کامل هنوز در هیچ کجای دنیا شناخته نشده ولی آنچه مسلم است نقش ژنتیک، استرس‌های مختلف در جنبه‌های مختلف زندگی، نوع تعامل و ارتباط آدم‌ها با هم دیگر، ویژگی‌های شخصیتی و شیوه‌های مقابله افراد با استرس در بروز مشکلات روحی روانی بخصوصی اختلالات روان‌پزشکی نقش مهم و پررنگی دارد.

محمدی ادامه داد: دلیل ایجاد مشکلات روحی روانی نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد یعنی ما نمی‌توانیم یک علت مشخص را برای آن مطرح کنیم ولی می‌توان افزایش سطح مشکلات اجتماعی، اقتصادی، نقش فضای مجازی، شکاف بین نسل‌ها از نظر اعتقادی و ارزشی و نقش رسانه‌ها را در به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی مؤثر بدانیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم باید قشر روانشناس را بیشتر بشناسند و برای بهبود مشکلات فردی، اجتماعی و پیشرفت کشور و مسائل زندگی از روانشناسان کمک بگیرند. همچنین نیاز است تمهیداتی برای استفاده بیشتر از خدمات روانشناسی در سطوح مختلف در اختیار مردم قرار بگیرد. نقش تبلیغات و رسانه‌ها نیز می‌تواند اثر مثبتی در شناخت، آگاهی و توسعه استفاده از علم روانشناسی در زندگی داشته باشد تا بتوانیم جامعه‌ای شادتر و متعالی‌تر داشته باشیم.

کد خبر 747095

دیگر خبرها

  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • از روان تا درمان
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است