Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی اصلاح‌طلبان با ژست "أنا رجل" درحال اظهارنظر پیرامون مبحث اصلاح قانون اساسی هستند. این در حالی است که آنها به دلیل تحریم انتخابات باید منتظر برخورد باشند و مباحث کلان سیاسی به آنها هیچ ربطی ندارد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"دستی به جام ناکارآمدی و دستی به زلف فتنه"

کین‌توزی پیرمردهای خسته علیه انقلاب جوان

محمدجواد حق‌شناس، فعال چپ و عضو شورای شهر سابق تهران در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

"امروز نیاز است با مطالعه و پژوهش جدی بررسی شود که آیا با گذشت بیش از ۴۰ سال از روند انقلاب آن آرمان‌ها و اهدافی که بر اساس آن جنبش و حرکت مردم شکل گرفت، تحقق پیدا کرده است؟ آیا اهدافی که مطرح شد، در مسیر درستش بوده‌ یا خیر؟ مشخصاً با مطالعه و یک حساب سرانگشتی اگر اهدافی که به خاطر آن جامعه دست به انقلاب زدند را دنبال کنیم، خواهیم دید مردمی که در متن انقلاب بودند و کسانی که در کادر رهبری و هدایتش بودند، عملاً به این امر اعتراف دارند -که- متاسفانه فاصله جدی با آرمان‌های انقلاب اسلامی که برایش بسیار زحمت کشیده شد و خون‌های فراوانی که ریخته شد وجود دارد"!

او همچنین می‌افزاید: خواسته‌های مردم در کمتر از ۴ یا ۵ ماه به ثمر نشست که سند قانون اساسی تدوین شد و مردم با یک رفراندوم به آن رأی داده دادند و عملا آن خواسته‌هایی که در قالب شعارها، بیانیه‌ها، سخنرانی‌ها و یا تحرکاتی که در میان اقشار مختلفی از جمله دانشگاهیان، روشنفکران، نویسندگان، هنرمندان یک خواست عمومی شده بود، تبدیل به مهم‌ترین سند مورد توافق ملت شد که امروز عملا به عنوان یک سند مورد توافق بین حاکمیت و مردم اجرا می‌شود. اما در حال حاضر اگر نگاهی به همین سند ملی که قانون اساسی است، بیندازیم مشاهده خواهیم کرد که متاسفانه فاصله بسیاری بین وضعیت موجود و این سند که مورد توافق مردم است و  قرار بود اجرا و در سرنوشت مردم حاکم شود، وجود دارد.

وی بیان کرد: در قانون اساسی بر حقوق اساسی مردم از جمله آزادی بیان،  حق انتخاب و تعیین سرنوشت در برهه‌های مختلف همچون انتخابات و راهپیمایی‌ها و... تاکید شده است اما مشاهده می‌کنیم تحقق همین خواسته‌ها با مشکلات جدی رو به رو است.  حتی در تعیین سرنوشت مردم که توسط انتخابات شکل می‌گیرد با محدودیت‌های جدی روبه‌رو شده است که با افزایش اختیارات برخی نهادها حقوق مردم به چالش کشیده شده و عملا فاصله جدی بین آرمان‌ها و خواسته‌ها و اهدافی که مستند، تدوین و مصوب شد و به رأی مردم هم رسید، دیده می‌شود.[۱]

*حتما همینطور است که از نظر مشتی انقلابی خسته، ناکارآمد و قرار گرفته در فرایند معارضه با نظام اسلامی که جز تحریم انتخابات و اغتشاش خیابانی به چیزی نمی‌اندیشند؛ انقلاب به اهدافش نرسیده است!

اما در وادی عقلانیت، منطق و نگاه واقع‌گرا اتفاقا انقلاب اسلامی در گستره‌ای وسیع‌تر از تصورات اولیه به اهداف رسیده و با سرعتی بیشتر در مسیر آرمان‌هایش در حال حرکت است.

چه اینکه هیچیک از مردم و انقلابیون صدر انقلاب تصور این را نداشتند که انقلابی که چریک‌هایش برای پیشبرد اهدافشان گاهی از ساندنیست‌ها و بولشویک‌ها و کوبایی‌ها الهام می‌گرفتند؛ پس از ۴۳ سال به جایگاه هژمونی برسد، هژمونی ایران را شکل بدهد و ملهم دیگران شود.

به این معنی که حالا ساندنیست‌ها و کوبایی‌ها و دیگرانِ دیگری در سوریه و ونزوئلا و عراق و لبنان و یمن و... هستند که از انقلاب ایران در پیشرفت و اقتصاد و امنیت الهام می‌گیرند و این ایران است که از متحدان خود در جای‌جای جهان دفاع اقتصادی و امنیتی می‌کند.

شاخص‌های اقتصادی و کارنامه اقتصادی انقلاب نیز در وادی اسناد چیزی نیست که حق‌شناس و امثال او بتوانند با هشتگ‌سازی و عوامزدگی آنها را کتمان کنند.

از معنای هژمونی بگذریم که به معنی قوت اقتصادی است. [۲]

افزایش سهم شهرنشینی در پس از انقلاب، توسعه راه‌ها، رشد اقتصادی بیشتر، کاهش فقر مطلق و قرار گرفتن ایران در جایگاه سیرترین کشورهای جهان [۳] جملگی به لطف انقلاب اسلامی رخ داده است.

و پیشرفت‌های فناورانه ایران در عرصه‌های فضایی، دریایی، صنعتی، موشکی، پزشکی و روباتیک هم چیزی نیست که بتوان آن را ندیده گرفت.

دقت شود که حق‌شناس و امثال او مصداق "دستی به جام باده و دستی به زلف یار" هستند. که هم دستی در ناکارآمدی و روی کار آوردن ناکارآمدن دارند و هم دستی در فتنه‌گری و کتمان مثبتات نظام اسلامی و تحریم انتخابات.

فلذا بدیهیست که هیچ مخاطب عاقلی از این جماعت که شکست خود را شکست انقلاب اسلامی جلوه می‌دهند؛ انتظار عقلانیت سیاسی و همراهی با انقلاب اسلامی ۵۷ را ندارد.

پیش از این، مجمع روحانیون مبارز نیز در یک بیانیه معارضانه از این گفت که سخن گفتن از انقلاب دشوار شده و مردم نسبت به اصل آن دچار تردید هستند! [۴]

***

"اصلاح قانون اساسی" به تحریم کنندگان انتخابات ربطی ندارد

محمود میرلوحی، فعال چپ و از تحریم‌کنندگان انتخابات ۱۴۰۰ اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون بحث محمدرضا باهنر مبنی بر امکان اصلاح قانون اساسی گفته است:‌ بحث این است اگر قرار است تغییراتی در قانون اساسی صورت گیرد به کدام سمت و سو می‌خواهد برود، اصلاح‌طلبان مکرراً تغییر و به رفراندوم گذاشتن قانون اساسی را مطرح کردند حتی آقای روحانی یک سری از صحبت‌ها را در خصوص نظارت‌ها به طور جدی مطرح کردند و یک هیئتی را بعد از انتخابات سال ۹۸ برای این کار معلوم کردند، که ما یادمان نرفته است.

او تصریح می‌کند: اتفاقاتی در اجرای اصل ۱۱۰ قانون اساسی و اختیارات اصل ۱۱۳ و اختیارات ریاست جمهوری وجود دارد،  اما ظاهراً جریان اصولگرایی که امروز به رفراندوم گذاشتن قانون اساسی و تغییرات در ساختارها را مطرح می‌کنند به دنبال این هستند که انتخابات و ساختار سیاسی را از حالت ریاستی به پارلمانی تبدیل کنند یعنی ریاست جمهوری را حذف و نخست‌وزیری را احیا کنند.

میرلوحی می‌افزاید: اما جریان اصلاح‌طلب برخلاف جریان اصولگرایی می‌خواهد متناسب با سایر شرایط امروز دنیا و اتفاقاتی که در حوزه سیاست می‌افتد، احزاب را در مسائلی مانند اصل ۱۱۰ قانون اساسی، مباحث زیستی، بحث نظارت بر انتخابات و تشکیل کمیسیون ملی انتخابات مشارکت دهند.[۵]

*  اساسا مباحث سیاسی کلان کشور هیچ ربطی به جریانات تحریم‌کننده انتخابات ندارد.

آنها جریاناتی نامعتقد به دموکراسی، خروج‌کننده علیه جمهوری، شماتت‌گر امید مردم و فارغ از عقلانیت حکومتی هستند که این قبیل مسائل کلان نه به آنها ربطی دارد و نه در سطح آنهاست.

چپ‌های تحریم‌کننده انتخابات اساساً باید منتظر قهر مردم پس از آگاه شدن از جنایت تحریم انتخابات و نیز برخوردهای سیاسی و امنیتی باشند نه اینکه وقت خود را مصروف اظهار نظر پیرامون چیزی کنند که در حد و سطح آنها نیست.

گفتنیست در جریان حرکت شریرانه تحریم انتخابات ۱۴۰۰ از سوی ستاد اصلاحات؛ برخی احزاب چپ از جمله حزب کارگزاران این تصمیم را برنتافتند و در قالب "ائتلاف جمهور" در انتخابات شرکت کردند.

صدالبته حساب کارگزارانی‌ها و سایر اعضای ائتلاف جمهور پیرامون اظهار نظر در بحث اصلاحات قانون اساسی از امثال میرلوحی و بقیه جداست.

***

واکنش وزیر کشور به تیراندازی‌های کور در شادگان

احمد وحیدی، وزیر کشور که به خوزستان سفر کرده اخیراً طی سخنانی در شهرستان شادگان گفته است: امنیت شهرستان شادگان باید تقویت شود و با هر عاملی که باعث ترس و وحشت مردم می‌شود، برخورد گردد.

به گزارش ایرنا، او می‌افزاید: افرادی که در شهرستان شادگان اقدام به تیراندازی می‌کنند و باعث ترس مردم می‌شوند باید به سرعت شناسایی شده و اعمال قانون شوند.

وحیدی گفته است: به فوریت خبرهای خوبی در خصوص رفع این تیراندازی‌ها و تامین امنیت این شهرستان اعلام خواهیم کرد.[۶]

*ما پیش از این در وبلاگ مشرق به مخاطبان محترم توضیح دادیم که در بحث قال و مقال‌های اخیر پیرامون قانون به‌کارگیری سلاح از سوی نیروهای امنیتی بایستی به مسئله "سرعت" توجه شود. [۷]

چه اینکه دشمنان داخلی و خارجی ما به برخی فرایندهای ناامن‌کننده دل بسته‌اند که این مسئله می‌طلبد از هرگونه کاهلی نسبت به قوانین مورد نیاز و سستی ‌ورزیدن نسبت به ریل‌گذاری‌های امنیت‌بخش جلوگیری شود.

***

1_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1192773

2_ mshrgh.ir/1335442

3_ mshrgh.ir/944980

4_ mshrgh.ir/1333861

5_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1193053

6_ irna.ir/xjHsTt

7_ mshrgh.ir/1336415

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو جشنواره فجر بورس قیمت احمد وحیدی تیراندازی کور شادگان اصلاح طلبان گرانی فتنه اقتصادی وبلاگ مشرق انقلاب 57 انقلاب اسلامی ایران هژمونی ایران مشرق نیوز محمد جواد حق شناس تحریم انتخابات تحریم انتخابات 1400 حزب کارگزاران نیروی انتظامی وزارت اطلاعات قانون اساسی اصلاح قانون اساسی انتخابات 1400 خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت تحریم انتخابات انقلاب اسلامی قانون اساسی خواسته ها آرمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحیدی: مرحله دوم انتخابات ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمد وحیدی در جلسه شورای اداری استان تهران، ضمن تبریک روز کارگر و روز معلم گفت: جامعه مدیون قشر معلم و قشر کارگر است چرا که معلم علم و شخصیت مارا شکل داده و بر میزان آن می‌افزاید و کار که تجلی حیات انسان است، تاریخ، انسان و زندگی را می‌سازد و آنچه ما امروز از علم و مادیات داریم مدیون کارکرد معلمان و دسترنج کارگران است. وزیر کشور همچنین با اشاره به برگزاری قابل قبول و مطلوب مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در اسفند ماه سال گذشته، افزود: با عنایت به راهبرد‌های چهارگانه انتخاباتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرحله دوم انتخابات نیز به یاری خداوند متعال به شکل مطلوب برگزار خواهد شد. وحیدی با تأکید بر اینکه مسئولیت سنگینی در استان تهران وجود دارد، ابراز داشت: انتخابات بسیار خوبی در ۱۱ اسفند از لحاظ امنیت، سلامت و رقابت و مشارکت رقم خورد که بسیار ارزشمند و قابل توجه بود. وی ادامه داد: انتخابات مرحله دوم در ۲۱ اردیبهشت نیز باید به خوبی و با صلابت، امنیت و مشارکت خوب مردم برگزار شود و باتوجه به اینکه بیشترین تعداد کاندیدا‌ها مربوط به شهر تهران است این اولین موضوع در دست اجرای شورای اداری استان تهران است که باید برای آن تلاش کنند. وحیدی دربخش دیگری از اظهاراتش، با اشاره به موضوع اتباع در استان تهران اظهار داشت: پذیرش اتباع یک نگاه اخلاقی بوده و مردمی که تحت فشار‌های قدرت‌های زورگو قرار گرفتند مجبور به مهاجرت شدند و آنان براساس اصول اخلاقی در کشور ما پذیرش شدند، اما باید این مساله مورد توجه باشد که ظرفیت میزبانی بیش از این نداریم و کشورمان اشباع شده است و بیش از این نباید وارد کشور شوند و اعلام کردیم که قادر به پذیرش بیشتر نیستیم. وزیر کشور با تاکید بر اینکه حضور اتباع غیر مجاز در کشور به هیچ وجه قابل قبول نیست، گفت: باید بستر‌های لازم برای بازگشت تعدادی از اتباع نیز که داخل کشورند فراهم شود. وحیدی همچنین تصریح کرد: بکارگیری اتباع غیرمجاز به هر شکل، تخلف محسوب می‌شود.   وی با اظهار اینکه اتباع مجاز نیز از محدودیت زمانی برخوردار هستند و باید در زمان مقرر به کشور خود بازگردند و به اصلاح کشورشان کمک کنند، گفت موضوع اتباع نباید در کشورمان وضعیتی سازمان‌نیافته و بی‌سامان داشته باشد و احیاناً در برخی شهر‌ها مردم نگران شوند، لذا باید برنامه برای بازگشت این افراد آماده شود.   وزیر کشور در ادامه استان تهران را متمایز با سایر استان‌های کشور عنوان کرد و گفت: ۲۶ درصد تولید ناخالص داخلی کشور سهم تهران است، یعنی در حدود یک چهارم نرخ رشد کشور در این استان محقق می‌شود و جمعیت این استان نیز در حدود ۱۵ میلیون نفر است که نزدیک به یک پنجم جمعیت کشور را شامل می‌شود که مدام نیز در حال افزایش است. وحیدی در خصوص اهمیت توازن در نرخ رشد شهر‌های کشور گفت، در برخی از شهر‌ها نرخ رشد خوب است، اما در برخی شهر‌ها خوب نیست، لذا توازن و رسیدگی در این خصوص ضروری است.    وی همچنین با اشاره به وسعت تهران، تقسیمات کشوری را ابزاری برای اداره و رسیدگی بهتر دانست و افزود: در حال حاضر در استان تهران توازن خوبی نداریم که این امر باید مورد توجه قرار گیرد.   وزیر کشور تاکید کرد: تقسیمات کشوری اهدافی را همچون جلوگیری از تمرکزگرایی، امکان رسیدگی بهتر به مناطقی که از لحاظ توسعه دچار مشکل هستند و کنترل جمعیت و جلوگیری از ورود جمعیت به شهر‌های بزرگ دنبال می‌کند. وی با اشاره به اینکه "مدتی است مساله تشکیل استان‌های تهران غربی و تهران شرقی مطرح است"، گفت سیاست دولت در راستای ایجاد عدالت و بهبود رفاه برای شهروندان است که اگر تقسیمات کشوری بتواند به اداره بهتر کمک کند دولت مضایقه‌ای ندارد. وزیر کشور گفت: در غرب تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم که جمعیتی فراتر از چندین استان است، لذا امیدواریم تقسیمات کشوری به عنوان آورده مهم و یک ابزار توسعه و توازن بتواند به کارگیری شود تا مردم بتوانند مسائل اداری و اقتصادی خود را در محیط به خوبی کنترل و اداره کنند.   وحیدی در عین حال افزود: تقسیمات کشوری نیاز به مصوبه مجلس دارد و در مجلس بعدی بررسی خواهد شد، لذا نباید دغدغه خاطری باشد، بلکه در راستای بهبود وضعیت انجام خواهد شد. وی همچنین گفت: انتقال پایتخت از سابق و از همین بابت که بهبود وضعیت را در پی داشته باشد، مطرح بوده که جزو موضوعات کارشناسی است و باید دقیق بررسی و کارشناسی شود.   وحیدی در بخش دیگری از سخنانش در این جلسه، با اشاره به شعار سال و اهمیت زنجیره ارزش راهبردی گفت: زنجیره ارزش راهبردی برای رشد استان تهران بسیار مهم است و کمک می‌کند جهش در تولید به صورت هدفمند و پایدار رخ دهد.   وی تحقق شعار سال " جهش در تولید با مشارکت مردم" را که از مطالبات رهبر معظم انقلاب است، خطاب به مسوولان مورد توجه قرار داد و افزود: وقتی که قرار است ۲۶ درصد نرخ رشد در تهران محقق شود این بار سنگینی است بردوش مسوولان تهران که سرمایه و امکانات بیشتری در اختیار دارد.   وحیدی برنامه ریزی استاندار و سایر حوزه‌ها برای تحقق شعار سال و استفاده از همه ظرفیت‌ها را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب فرموده اند الگو‌های مشارکت مردم در جهش تولید را مشخص کنید که یکی از آنها دانش بنیان‌ها هستند.   وی با اشاره به ضعف برخی صنایع در بحث فن آوری گفت: بالا بردن سطح فن آوری در صنایع منوط به توسعه شرکت‌های دانش بنیان است. از یک طرف مشارک مردم درتولید باید افزایش یابد و از سوی دیگر سطح فن آوری صنایع ارتقا یابد.   وحیدی توجه به زیر ساخت‌ها را در تهران مهم دانست و به موضوع آب اشاره کرد و افزود: بارش‌های خوبی در ماه‌های اخیر داشته ایم، اما نباید از موضوع صرفه جویی و تغییر در الگوی مصرف غفلت شود.   وی خطاب به مسوولان استان تهران تاکید کرد: باید با برنامه ریزی از تنش آبی جلوگیری شود. ما باید ناترازی را با اصلاح الگوی مصرف از جمله در مورد آب بر طرف و اصلاح کنیم.   وحیدی در این نشست با تاکید بر اینکه تهران باید الگوی هنجار‌های اخلاقی، اجتماعی و دینی باشد، گفت: برخی ناهنجاری‌ها از جمله در موضوع عفاف و حجاب را دشمنان تلاش دارند به ما تحمیل کنند.    وی با اشاره به اینکه بانوان ایرانی مقید به رعایت ارزش‌ها هستند، افزود: همه مکلف به اجرای قانون هستند و افرادی که می‌خواهند دیگران را تشویق کنند در مقابل قانون بایستند، این کار غلط هست و باید با آن مقابله شود.   وزیر کشور لزوم اجرای قانون را در اداره‌ها و محیط‌های مرتبط با این مکان‌ها متذکر شد و گفت: هنجار‌های مثبت و انقلابی و یک جامعه اخلاقی و سالم وجه تمایز کشور ماست و نباید به راحتی اجازه دهیم این هنجار‌ها را خدشه دار کنند.   وحیدی در ادامه به اهمیت انضباط اجتماعی در تهران اشاره کرد و اظهار داشت: آسیب‌های اجتماعی جزو اولویت‌هایی است که باید به آن توجه کرد و همه دستگاه‌ها از جمله استانداری، شهرداری و شورای اجتماعی کشور نسبت به آن وظیفه دارند.    وزیر کشور در شورای اداری استان تهران در ارتباط با بحران‌ها و مسایل شهری به موضوع سازه‌های ناپایدار و مساله پسماند نیز اشاره کرد و گفت: مساله پسماند باید به طور جدی در دستور برنامه شهرداری‌ها باشد.

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • در مجلس آینده تضارب آرا وجود خواهد داشت
  • واکنش وزیر کشور به گزارش ادعایی درباره مرگ «نیکا شاکرمی»
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • واکنش وزیر کشور به گزارشات مربوط به نیکا شاکرمی
  • واکنش وزیر کشور به گزارش مربوط به نیکا شاکرمی؛ عملیات روانی است
  • مرحله دوم انتخابات ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • وحیدی: مرحله دوم انتخابات ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود