Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرغم تلاش های صورت ‏گرفته مبنی بر ارائه آموزش به نیروهای بومی به صورت تخصصی در تمامی عرصه ها اما به علت ‏عدم همخوانی رشته های دانشگاهی و البته وجود مشاغل کاذب استقبال زیادی از سمت جوانان و نوجوانان پیرامون فراگیری مهارت های آموزشی صورت ‏نگرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، در حالی یکی از نیازهای مهم بازار نیروی کار ماهر و متخصص است که امروزه عدم همخوانی مدرک دانشگاهی با اشتغال حقیقتی تلخ و البته مانعی برای انگیزه در افراد جویای کار است؛ چرا که اکثر محصلان بر حسب علاقه در کاری ورود نکرده و به اجبار زمانه و برای کسب درآمد به آن کار روی آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این در حالیست که در دنیای امروز افرادی که در رشته‌های پرتقاضا در بازار کار دارای مهارت کافی و لازم هستند کمتر از سایر افراد در معرض بیکاری قرار دارند و بالعکس افرادی که فاقد هر نوع مهارتی هستند به دلیل محدود بودن فرصت‌های شغلی در بخش‌های اداری و دولتی ولو با داشتن مدارک دانشگاهی فرصت چندانی برای ورود به بازار کار پیدا نمی‌کنند؛بدون شک این خلاء با کسب مهارت‌های مورد نیاز بازار کار پرمی‌شود و این شانس را به افراد برای یافتن شغل و حتی در ادامه کارآفرین شدن می‌دهد.

با این تفاسیر مهارت‌آموزی یکی از برنامه‌هایی است که مورد توجه نظام آموزشی کشورها قرار گرفته و به عنوان یکی از راه‌حل‌های اساسی برای رسیدن به اشتغال کامل و کاهش بیکاری به ویژه بیکاری جوانان شناخته می‌شود.

اما آنچه مهم است اینکه در استان پهناور سیستان وبلوچستان به دلیل وجود مشاغل کاذب مانند قاچاق سوخت افراد کمتر به دنبال کسب مهارت های آموزشی در رشته های مختلف فنی و حرفه ای رفته و این درحالیست که علیرغم تلاش متولیان امر برای فراگیری مهارت های آموزشی استقبال چندانی از طرح ها نمی شود.

‏عدم همخوانی مدرک دانشگاهی و وجود مشاغل کاذب چالشی اساسی در سیستان وبلوچستان

جلیل شهریاری، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: در حوزه ‏آموزش این سازمان از ابتدای سال تاکنون26 هزار نفر دوره در سطح استان برگزار کرده که سهم ‏بخش خصوصی هفت هزار و 900 نفر و سهم بخش دولتی 18 هزار نفر می باشد.‏

وی تصریح کرد: در بخش خصوصی میزان مشارکت آقایان 12هزار و بانوان 6 هزار نفر بوده است. ‏

این مسئول به بیان چالش های موجود در استان پرداخت و گفت: علیرغم تلاش های صورت ‏گرفته مبنی بر ارائه آموزش به نیروهای بومی به صورت تخصصی در تمامی عرصه ها اما به علت ‏عدم همخوانی رشته های دانشگاهی و البته وجود مشاغل کاذب که دامنگیر این خطه از کشور ‏است، استقبال زیادی از سمت جوانان و نوجوانان پیرامون فراگیری مهارت های آموزشی صورت ‏نگرفته که در این بین متولیان امر در نهادها و سازمان های مختلف و به ویژه اصحاب رسانه باید ‏همکاری کرده تا فرهنگ اشتغال و مهارت آموزی در استان ترویج یابد.‏

وی در بخش دیگر سخنان خود پایین بودن تنوع آموزشی در بخش دولتی، عدم منطبق وبروز ‏بودن با تکنولوژی روزدر بخش امکانات و مربیان و وجود افراد کم سواد در استان که آزمون ها ‏برای این قشر به درستی پیش بینی نشده را در زمره چالش های دیگر برشمرد و گفت: این ‏چالش ها باعث شده تا پاسخگوی نیاز بازار نباشیم، در این زمینه حوزه آموزش در محیط های ‏کار واقعی را در دستور کار قرار دادیم تا واحدهای صنفی، شرکتی و صنعتی اقدام به ارائه ‏آموزش های مهارت آموزی کنند.‏

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای اظهار کرد: این اقدام باعث شده تا علاوه بر آموزش تخصصی به ‏نیروی کار و تامین مواد اولیه، از توان و ظرفیت نیروهای بکارگیری شده برای انجام امورات در ‏آن واحد صنفی نیز استفاده شود و فرد مهارت دیده با بازار کار نیز آشنایی کامل پیدا کند.‏

شهریاری با بیان اینکه در این رابطه فنی حرفه ای نقش تسهیلگری ایفا می کند، افزود: مدیریت ‏مهارت آموزش را در دست گرفته ایم تا از این طریق به گسترش مهارت در عرصه های مختلف ‏دست یابیم.‏

بیش از 50 درصد جوانان در سیستان وبلوچستان بیکار هستند

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در اینباره بیان کرده است که بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی در سیستان و بلوچستان به دلیل افزایش بیکاری است و بیش از 50 درصد جوانان این استان بیکار هستند.
به گفته وی، تبعات بیکاری در هر جامعه ای با بزه های اجتماعی شامل افزایش جرم و جنایت، شغل های کاذب، رفتارهای نامناسب اجتماعی همراه خواهد بود.

نماینده مردم زاهدان افزود: بیکاری رنجی است که بیشتر خانواده های سیستانی و بلوچستانی به نوعی با آن دست و پنجه نرم می کنند، این رنج با بیکاری تحصیل کردگان وجوانان در بین خانوده ها دو چندان شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وجود مشاغل کاذب عدم همخوانی بازار کار حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند

معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی گفت: با ۴۰۶ هزار شرکت‌کننده در ۳۱ استان کشور آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش گسترده‌ترین آزمونی است که مرکز آزمون جهاددانشگاهی برگزار کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمد محسن غفوریان با بیان اینکه مرکز آزمون جهاددانشگاهی بر اساس سفارش و درخواست دستگاه متقاضی، فرآیند آزمون استخدامی را طراحی و اجرا می‌کند، اظهار کرد: در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش نیز که صبح جمعه اردیبهشت با حضور بیش از ۴۰۶ هزار داوطلب به صورت همزمان در ۳۱ استان و ۱۵۴ شهر، ۸۰۲ حوزه و ۱۰۷۷ زیرحوزه در سراسر کشور برگزار شد نیز، اسامی چند برابر ظرفیت آزمون کتبی از طریق مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام خواهد شد.

وی افزود: در ادامه وزارت آموزش و پرورش علاوه بر امتیازاتی که افراد در آزمون کسب می‌کنند، فرآیندهایی را برای گزینش و ارزیابی نیروها دارد که پس از انجام مراحل ذکر شده نتیجه نهایی به مرکز آزمون اعلام و اطلاع‌رسانی می‌شود.

معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه در واقع جهاد دانشگاهی فقط بخشی از فرآیند آزمون را برگزار می‌کند، گفت: مابقی از طریق دستگاه متقاضی، که در این آزمون وزارت آموزش و پرورش است، است، انجام خواهد شد.

غفوریان با بیان اینکه امیدواریم خروجی‌های آزمون کتبی را نیمه دوم خرداد اعلام کنیم، ادامه داد: مسئولان وزارت آموزش و پرورش نیز در تلاشند تا برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که پذیرفته‌شدگان قبل از آغاز سال تحصیلی جدید در مهر ماه معرفی و مشغول به کار شوند.

وی همچنین با اشاره به فعالیت مرکز آزمون جهاددانشگاهی از حدود سال ۹۶ گفت: جهاددانشگاهی مجوز برگزاری این آزمون‌ها را از سازمان اداری و استخدامی اخذ کرد که در طول این ۶ سال فعالیت این مرکز تجربه برگزاری حدود ۶۵ آزمون را داریم که در آن‌ها بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر شرکت کردند.

غفوریان با اشاره به اینکه این آزمون‌ها در گستره ملی و استانی برگزار شده و تقریباً ماهی یک آزمون را برگزار کرده‌ایم، افزود: اغلب دستگاه‌های متقاضی آزمون استخدامی دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی بودند، اما در مواردی برای بخش خصوصی نیز این آزمون‌ها برگزار شده است.

وی با بیان اینکه اعضای جهاددانشگاهی، دانشگاهیان و آموزش و پرورش در برگزاری این آزمون با جهاددانشگاهی همکاری داشتند، عنوان کرد: بالغ بر ۱۰ هزار نفر عوامل اجرایی این آزمون را تشکیل می‌دهند و با ۴۰۶ هزار شرکت‌کننده در ۳۱ استان کشور آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش گسترده‌ترین آزمونی است که مرکز آزمون جهاددانشگاهی برگزار کرده است.

به گزارش ایمنا، شرکت‌کنندگان برای مشاهده نتایج کتبی آزمون می‌توانند نیمه دوم خردادماه ۱۴۰۳ به مرکز آزمون جهاددانشگاهی https://hrtc.ir مراجعه کنند.

کد خبر 750439

دیگر خبرها

  • حماس: با توافقی که شامل توقف جنگ در غزه نباشد، موافقت نمی‌کنیم
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند
  • برگزاری آزمون گسترده استخدامی مشاغل کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی هرمزگان
  • برگزاری آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی
  • رقابت ۱۱ هزار گلستانی / امروز در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت بخشی آموزش و پرورش
  • رقابت ۱۱ هزار گلستانی ؛ امروز در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت بخشی آموزش و پرورش
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا در ۱۱ شهر فارس