Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، نمایش "کَل" به کارگردانی مصطفی محمدی دوست، "صامت" به کارگردانی امیر بهارو اکبرپور، نمایش "عکس ال‌عمل"با بازی بهزاد صفار و یک اثر رادیوی و پوستر جشنواره با حضور هنرمندان اهل چهارمحال و بختیاری در جشنواره فجر برگزار می‌شود.

در این زمینه یکی از هنرمند چهارمحال و بختیاری حاضر در چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با بیان اینکه این جشنواره فرصتی مناسب برای به تعامل گذاشتن اندیشه‌ها و تجربه‌ها به شمار می‌رود، گفت: جشنواره امسال کیفیت دوره‌های گذشته را ندارد اما مهم برگزاری آن به شکل حضوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهزاد صفار از هنرمندان چهارمحال و بختیاری است که با بازی در نمایش «عکس‌ال‌عمل» چهارمین تجربه حضورش در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را در سال ۱۴۰۰ پشت سر می‌گذارد.

وی که دانش‌آموخته معماری است و بازیگری را زیر نظر استادانی همچون حسن فتحی، رضا گوران، پانته‌آ پناهی، پیام دهکردی و دیگر هنرمندان عرصه هنر و نمایش فرا گرفته است، در سال ۹۵ با نمایش «حاشا» و در مقام بازیگر پا بر صحنه جشنواره تئاتر فجر گذاشت و در سال بعد نیز برای دومین بار و با بازی در نمایش «یک بعلاوه دو» به این جشنواره رفت. سومین حضور صفار در سال ۹۷ به عنوان تهیه‌کننده و طراح صحنه نمایش «آنشرلی با موهای خیلی قرمز» وی را در جمع نامزدهای بهترین طراحی صحنه سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر قرار داد.

صفار علاوه بر فعالیت در عرصه تئاتر، بازیگری در سریال‌ها و فیلم‌های کوتاه بسیاری را نیز در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.

این هنرمند چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایرنا درباره چهلمین جشنواره تئاتر فجر که از ۱۴ بهمن در ۱۰ سال نمایش تهران آغاز شده است، افزود: امسال با اثری به نام عکس‌ال‌عمل به عنوان بازیگر در این جشنواره به روی صحنه رفتم که این کار به دلیل نوع متفاوتی از اجرا در بخش رقابتی دیگرگونه‌های اجرایی حضور دارد.

صفار با بیان اینکه نمایش عکس‌ال‌عمل در فرایندی کارگاهی و گروهی شکل گرفته است و مراحل تحقیق، پژوهش و بازنویسی آن حدود یک سال و نیم به طول انجامید، افزود: این نمایش نوعی بازنگری به تاریخ تالار مولوی تهران است و به همین دلیل در روز ۱۷ بهمن در بخش‌های مختلف این تالار به اجرا درآمد.

وی درباره انتخاب نام این نمایش و ساختار نوشتاری متفاوت برای این نام تصریح کرد: دلیل آن این است که ما جایی میان عکس و عمل ایستادیم و در حقیقت اتفاق در همین قسمت میانه شکل می‌گیرد و نه در عکس نه در عمل.

صفار در ادامه یادآور شد: نمایش‌ عکس‌ال‌عمل‌ از شکل مرسوم تئاتر خارج است و سبک دیگری از بازیگری در آن به نمایش درمی‌آید که بازیگران در آن بازیگری نکرده و شخصیتی را بازسازی‌ نمی‌کنند بلکه به نوعی اجراکننده یک تاریخچه و روایت کننده اتفاقاتی هستند که در طول زمان برای تالار مولوی روی داده است.

این هنرمند جوان ادامه داد: عکس‌ال‌عمل‌ نمایشی با مستندات بسیار است و نوع بازیگری در آن همانند شکل‌ دراماتیک و دیگرگونه‌های‌ معمول نیست، اجرایی است که یک گروه از محققان، نویسندگان، کارگردانان و بازیگران و دیگر عوامل آن را به صحنه آورده‌اند و در اصل می‌توان گفت نمایشی است که حال خوب یک گروه و خانواده‌ هنری را نشان می‌دهد.

صفار در ادامه اجرای نمایش‌های راه‌یافته به چهلمین جشنواره تئاتر فجر در سالن‌هایی‌ با ظرفیت ۳۰ درصدی را در کمتر دیده شدن کار هنرمندان موثر دانست و یادآور شد: جشنواره فجر باعث می‌شود تا تعدادی بسیاری از هنرمندان و علاقه‌مندان از سراسر کشور برای حضور در آن به تهران سفر کنند و بخواهند که نمایش‌های بیشتری را به تماشا بنشینند اما شرایط کرونایی و ظرفیت ۳۰ درصدی فرصت تعامل و گفت‌وگو پیرامون آثار و میان هنرمندان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

بازیگر نمایش عکس‌ال‌عمل افزود: گروه‌های‌ نمایشی در شرایط سختی به سر می‌برند و با مشکلات بسیاری اثر خود را به صحنه می‌آورند، در ۲ سال گذشته نیز با شیوع کرونا بارها تمرینات تئاتر به خاطر بسته شدن سالن‌های نمایش و یا ابتلای عوامل به کرونا تعطیل شد و اگر فرصت برگزاری حضوری جشنواره‌ها نیز از دست برود هم ناراحت‌کننده خواهد بود و هم از اثرگذاری کارگروه‌های نمایش کاسته می‌شود.

صفار همچنین درباره حضور هنرمندان چهارمحال و بختیاری در جشنواره فجر امسال گفت: نمایش «کَل» به نویسندگی مصطفی محمدی‌دوست و جواد خاکسار و به کارگردانی مصطفی محمدی‌دوست توانسته است در همراهی با ۱۱ اثر استانی دیگر در بخش رقابت صحنه‌ای این دوره از جشنواره قرار گیرد که نشان‌دهنده توانایی بالای این هنرمندان است.

وی به حضور نمایش «صامت» به نویسندگی و کارگردانی امیربهاور اکبرپور دهکردی در بخش غیررقابتی، رادیو تئاتر «مافگه» به نویسندگی و کارگردانی زهرا اسماعیلی دیگر هنرمند استان و همچنین اثر امید بسیم در بخش مسابقه و نمایشگاه پوستر جشنواره چهلم نیز اشاره و تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری استعدادها و هنرمندان قابلی در عرصه هنرهای نمایشی دارد که تاکنون نتوانسته‌اند به دلایلی همچون نبود حمایت‌ها و فراهم نشدن زمینه فعالیت، هنر و توانایی خود را به درستی به نمایش بگذارند و حضور این تعداد از آنان در جشنواره تئاتر فجر برای استان افتخارآمیز محسوب می‌شود.

صفار اعتماد به هنرمندان بومی برای ساخت فیلم‌های تاریخی مربوط به استان را در رشد هر چه بهتر ابعاد هنری در چهارمحال و بختیاری مهم دانست.

به گزارش ایرنا، چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از ۱۴ تا ۲۶ بهمن به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار می‌شود.

برچسب‌ها هنرهای نمایشی چهلمین‌ جشنواره بین المللی تئاتر فجر هنرمند تئاتر تئاتر مولوی چهارمحال وبختیاری هنرمندان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای نمایشی چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر هنرمند تئاتر هنرهای نمایشی چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر هنرمند تئاتر تئاتر مولوی چهارمحال وبختیاری هنرمندان جشنواره بین المللی تئاتر فجر چهارمحال و بختیاری جشنواره تئاتر فجر عکس ال عمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی دبیر جشنواره و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شد.

زارعی در ابتدای این نشست گفت: بعد از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد و به همین دلیل ۳ سال جشنواره تعطیل شد. کارهای بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم.

وی ادامه داد: ۴ دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند.

زارعی اظهار کرد: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستاها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد.

سپس موتورچی نیز به ارایه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصرا برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی ۲ سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند.

وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز ۳ دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این ۲ دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند.

در ادامه این نشست، زارعی تاکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدف‌مان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند.

وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری یادآور شد: چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند.

زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، ۳ اجرا نیز در مسجدهای شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، ۲ کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصراله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم.

زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. ۵ گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کارهایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. این جشنواره‌ای محیطی است و سال‌ها چنین جشنواره‌های محیطی در دنیا برگزار می‌شوند. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقه‌گی در مسؤولان فرهنگی و همچنین در هیات امناهای مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقه‌گی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد ۲ دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری‌شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقه‌گی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایلی این‌که دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند.

زارعی اظهار کرد: امیدوارم‌ متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد الان شاهد اجراهای تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

در انتهای این نشست، پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

کد خبر 6097031 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • ۸۰ پروژه خیری در چهارمحال و بختیاری فعال است
  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر