Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@22:52:27 GMT

امیکرون چه تفاوتی با سویه‌های قبلی کووید ۱۹ دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۰۰۱۳

امیکرون چه تفاوتی با سویه‌های قبلی کووید ۱۹ دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان، این ویروس بارها با جهش مواجه شده است. امیکرون، سویه جدید ویروس کرونا که شیوع آن از آفریقای جنوبی آغاز شد، با سرعت در حال گسترش است و در برخی از کشورها سبب شده تا موج تازه همه‌گیری آغاز شود. اما امیکرون چه تفاوتی با سویه‌های قبلی این ویروس دارد و چه عاملی باعث شده تا با چنین سرعتی در جهان گسترش یابد؟

۹ نوامبر ۲۰۲۱ اولین مورد ابتلاء به سویه امیکرون در بوتسوانا شناسایی شد و ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱، سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان سویه‌ای نگران‌کننده معرفی کرد و نام آن را از روی پانزدهمین حرف الفبای یونانی، امیکرون گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها چند هفته پس از شناسایی این سویه در آفریقای جنوبی، اکثر موارد ابتلاء به کرونا در آمریکا را مبتلایان به امیکرون تشکیل می‌دادند.

همان‌طور که امیکرون در حال شیوع در سراسر جهان است، دانشمندان در تلاش هستند تا اطلاعات بیشتری درباره تفاوت سویه امیکرون با سایر سویه‌ها جمع‌آوری کنند.

از جمله مواردی که دانشمندان تا امروز توانسته‌اند درباره امیکرون دریابند، این است که احتمال کمتری وجود دارد که با ابتلاء به امیکرون ریه‌ها و سایر اعضای بدنتان با بیماری درگیری شود. همچنین دانشمندان دریافته‌اند که احتمال سرایت این ویروس در بین افراد واکسینه شده نیز وجود دارد.

با این حال، هنوز ابهامات بسیاری درباره سویه امیکرون وجود دارد که فهم آن‌ها می‌تواند ما را در کنترل شیوع امیکرون و انجام اقدامات حفاظتی در برابر این ویروس کمک کند.

تفاوت‌های امیکرون با سویه دلتا شامل تغییرات جزئی در علائم و البته تغییرات مهمی در سرعت انتقال و سرایت آن است.

در ادامه به طور مفصل این تفاوت‌ها را شرح داده‌ایم:

فرد مبتلا به امیکرون چه علائمی دارد؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) در اطلاعیه‌ای نوشته است: «به خاطر داشته باشید که وقتی از سویه دلتا یا امیکرون یا هر گونه دیگری از کووید ۱۹ صحبت می‌کنیم، یعنی از همان ویروس SARS-CoV-۲ سخن می‌گوئیم و این بدان معنا است که اگرچه هر سویه می‌تواند با علائم خاص و برجسته‌ای همراه باشد، اما همچنان علائم این سویه‌ها با هم مشابه است.»

این مرکز می‌گوید: «افراد مبتلا به کووید -۱۹ می‌توانند با طیف گسترده‌ای از علائم از خفیف تا شدید روبه‌رو باشند. اگرچه فهرست جامعی درباره علائم امیکرون وجود ندارد، اما شایع‌ترین علائم این بیماری عبارتند از:

تب یا لرز

سرفه

تنگی نفس و یا مشکل در تنفس

خستگی

دردهای عضلانی یا بدن

سردرد

از دست دادن چشایی و بویایی

گلو درد

احتقان یا آبریزش بینی

حالت تهوع یا استفراغ

اسهال

تیم اسپکتور، اپیدمیولوژیست ژنتیکی در کالج سلطنتی لندن که مطالعه درباره کووید -۱۹ را رهبری می‌کند، به نیویورک تایمز گفته که به نظر می‌رسد نوع دلتا بیشتر با علائمی چون سردرد، گلودرد و آبریزش بینی همراه است. با این حال، تب، سرفه و از دست دادن بویی در افراد مبتلا به این سویه کمتر گزارش شده است.

اما ظاهراً ابتلاء به امیکرون بیشتر با علائم سرماخوردگی همراه بوده است. تیم اسپکتور، علائمی را که ویروس امیکرون در مبتلایان ایجاد کرده را جمع‌آوری کرده است. پنج علامت اصلی امیکرون که توسط این تیم شناسایی شده شامل آبریزش بینی، سردرد، خستگی، عطسه و گلودرد است.

همچنین مبتلایان به امیکرون همانند مبتلایان به دلتا کمتر تب، سرفه یا از دست دادن بویایی یا چشایی را گزارش کرده‌اند. با این حال تیم اسپکتور می‌گوید هیچ تفاوت واضحی در علائم دلتا و امیکرون وجود ندارد.

تا چه اندازه باید نگران امیکرون بود؟

یکی از تفاوت‌های امیکرون با سویه‌های قبلی کووید -۱۹ شدت بیماری است. منظور از شدت بیماری، میزان اثرگذاری ویروس بر بدن فرد مبتلا و درگیری اندام‌هایی چون ریه و دستگاه گوارش است. اگرچه دلتا و امیکرون از نظر علائمی که در فرد مبتلا بروز می‌کند، تفاوت زیادی با یکدیگر ندارد، اما داده‌ها نشان می‌دهد که شدت بیماری در مبتلایان به امیکرون خفیف‌تر از مبتلایان به دلتا است.

بیشترین اطلاعاتی که تاکنون از امیکرون بدست‌آمده، توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) جمع‌آوری شده است. این مرکز مطالعه‌ای را آغاز کرده و داده‌های مربوط به ۶۹۲۷۹ بیمار را که ۵۲,۲۹۷ نفر از آنها مبتلا به سویه امیکرون و ۱۶,۹۸۲ نفر مبتلا به سویه دلتا بوده‌اند، مورد بررسی قرار داده است. بر اساس این پژوهش، در موارد ابتلاء به امیکرون ۵۳ درصد خطر بستری شدن در بیمارستان، ۷۴ درصد خطر بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه و ۹۱ درصد خطر مرگ کاهش یافته است. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که هیچ یک از بیماران مبتلا به امیکرون به کپسول اکسیژن نیاز پیدا نکرده‌اند.

میزان عفونت در بدن مبتلایان امیکرون

سایر شواهد اولیه محققان در دانشگاه وسترن یافته‌های مشابهی را نشان می‌دهد. مقایسه اطلاعات مربوط به ۵۷۷۹۳۸ نفر که برای اولین بار به کووید -۱۹ مبتلا شده‌اند، ۱۴۰۵۴ بیمار که در زمان ظهور نوع امیکرون به این بیماری مبتلا شده‌اند و ۵۶۳۸۸۴ نفر که در در زمان ظهور سویه دلتا بیمار شده‌اند، نشان داده که میزان عفونت در بدن بیمارانی که به امیکرون مبتلا شده‌اند، نسبت به نوع دلتا به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

دکتر رابرت مورفی، استاد بیماری‌های عفونی و مدیر اجرایی مؤسسه سلامت جهانی در دانشکده فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن، می‌گوید: «علائم بیماری در مبتلایان به کرونا بسیار خفیف است و همینطور طول بیماری نیز کاهش یافته. این امر سبب شده تا تعداد کمتری از مبتلایان در بیمارستان بستری شوند و موارد کمتری از ابتلاء به این سویه در مقایسه با دلتا منجر به مرگ شود.»

منبع: https://snapp.doctor/blog/omicron/

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5419879

منبع: مهر

کلیدواژه: امیکرون شیوع کرونا کسب و کار کسب و کار خرید آنلاین طراحی سایت گروه صنعتی ایران خودرو تصفیه آب بانک پارسیان دکوراسیون منزل تینر رنگ ساختمان سازی لوازم خانگی پنل دیواری معرفی کتاب پنل خورشیدی گروه خودروسازی سایپا سویه امیکرون سویه دلتا سویه ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۰۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند