Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@16:19:39 GMT

افزایش صادرات ایران به کشورهای همسایه در دولت سیزدهم

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۱۱۵۱

افزایش صادرات ایران به کشورهای همسایه در دولت سیزدهم

به گزارش خبرنگار مهر، از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، استقبال زیادی به تجارت با ۱۵ کشور همسایه برای تأمین درآمدهای ارزی و کالاهای مورد نیاز صورت گرفته، این در حالی است که دولت گذشته توجه خود را معطوف به روابط با غرب و کشورهای اروپایی کرده بود.

آمار تجارت خارجی ایران به ۱۵ کشور همسایه در بازه زمانی اول مرداد ماه تا پایان دی سال جاری نشان می‌دهد که به لحاظ ارزشی صادرات ایران به ارمنستان ۱۴۴ میلیون و ۴۲۰ هزار و ۷۴۸ دلار، به افغانستان ۸۱۴ میلیون و ۷۰۲ هزار و ۱۶۳ دلار، به امارات متحده عربی ۲ میلیارد و ۱۸۳ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۸۰۷ دلار، به بحرین ۵ میلیون و ۰۹۵ هزار و ۷۲۶ دلار، به پاکستان ۶۷۶ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۶۱۲ دلار، به ترکمنستان ۱۷۰ میلیون و ۵۸۰ هزار و ۲۶۸ دلار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر از لحاظ ارزشی صادرات ایران به کشور ترکیه ۳ میلیارد و ۶۶۹ میلیون و ۴۰۸ هزار و ۷۳۷ هزار دلار، آذربایجان ۳۰۷ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۲۹۱ دلار، به عراق ۴ میلیارد و ۴۸۰ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۱۴۹ دلار، به عربستان ۸ هزار و ۱۳۴ دلار، به عمان ۳۷۸ میلیون و ۱۳۲ هزار و ۳۷۸ دلار، به روسیه ۲۹۹ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۱۵ دلار، به قزاقستان ۹۶ میلیون و ۹۵۷ هزار و ۴۳۶ دلار، به قطر ۷۱ میلیون و ۹۵۴ هزار و ۵۴۹ دلار و به کویت ۸۲ میلیون و ۲۷۰ هزار و ۵۹۹ دلار بوده است.

اما به صورت کلی در شش ماه اخیر دولت سیزدهم توانسته ۱۳ میلیارد و ۳۸۰ میلیون و ۹۳۴ هزار و ۶۱۲ دلار کالا به کشورهای همسایه صادر کند.

همچنین آمار واردات ایران از ۱۵ کشور همسایه نشان می‌دهد که به لحاظ ارزشی ایران از کشور ارمنستان ۸ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۴۵۳ دلار، از افغانستان ۱۲ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۶۶۲ دلار، از امارات ۸ میلیارد و ۳۳۶ میلیون و ۸۳۵ هزار و ۸۷۴ دلار، از بحرین ۸۲۲ هزار و ۳۱۴ دلار، از پاکستان ۸۱ میلیون و ۸۸۰ هزار و ۵۸۵ دلار و از ترکمنستان ۱۲ میلیون و ۹۲۱ هزار و ۹۴۶ دلار واردات محصول داشته است.

از طرف دیگر به لحاظ ارزشی واردات ایران از کشور ترکیه ۲ میلیارد و ۷۲۵ میلیون و ۳۸۵ هزار و ۳۳ دلار، از جمهوری آذربایجان ۲۳ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۵۲۶ دلار، از عراق ۷۷۹ میلیون و ۱۲۲ هزار و ۸۳۱ دلار، از عمان ۲۷۶ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۸۷۶ دلار، از روسیه ۸۹۹ میلیون و ۶۲۶ هزار و ۹۸۶ دلار، از قزاقستان ۲۱ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۶۴۹ دلار، از قطر ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۷۳۶ دلار و از کویت ۷ میلیون و ۴۳۵ هزار و ۱۷۹ دلار بوده، این در حالی است که کشورمان از عربستان طی شش ماه گذشته کالای وارد نکرده است.

اما به صورت کلی دولت سیزدهم در شش ماه اخیر ۱۳ میلیارد و ۱۸۸ میلیون و ۴۶۶ هزار و ۶۵۰ دلار کالا از ۱۵ کشور همسایه خود وارد کرده که در مقایسه با میزان صادرات مشخص می‌شود که تراز تجاری ایران با کشورهای همسایه مثبت بوده به طوری که صادرات ایران به این کشورها ۱۹۲ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۹۶۲ دلار بیشتر از میزان واردات از این کشورها بوده است.

کد خبر 5420022

منبع: مهر

کلیدواژه: صادرات غیرنفتی صادرات و واردات تجارت قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی قیمت سکه بهار آزادی نهضت ملی مسکن کالاهای اساسی بورس قیمت دلار قیمت برنج وزارت صنعت معدن و تجارت سید جواد ساداتی نژاد سید احسان خاندوزی درج قیمت تولیدکننده روی کالا واگذاری سرخابی ها رستم قاسمی صادرات ایران ۱۵ کشور همسایه دولت سیزدهم لحاظ ارزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا