Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@16:58:29 GMT

امیکرون دانشگاه‌ها را باز هم مجازی کرد

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۱۳۴۶

امیکرون دانشگاه‌ها را باز هم مجازی کرد

آخرین وضعیت آموزش در برخی دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم و دانشگاه آزاد حاکی از آن است که اومیکرون آموزش ترم آینده را مجازی کرده است.

به گزارش مشرق، در حالی که دانشگاه ها خود را برای آموزش حضوری ۱۰۰ درصدی در نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ آماده می کردند و با پایین آمدن آمار مبتلایان همه چیز برای از سرگیری آموزش حضوری تمام و کمال آماده بود، اما ورود اومیکرون به ایران به یکباره همه برنامه ها را تغییر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به سرایت بالای جهش جدید کرونا از حدود ۱۰ روز گذشته آمار مبتلایان به شدت در حال افزایش است و به گفته مسولان ارشد وزارت بهداشت تا دو هفته آینده به پیک جدید خواهیم رسید.

با توجه به شرایط موجود و پیش بینی های صورت گرفته از هفته های آتی، دانشگاه ها با صدور اطلاعیه هایی از لغو آموزش حضوری و به تعلیق درآمدن اسکان دانشجویان در خوابگاه خبر می دهند. به گفته مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی با توجه به افزایش سویه اومیکرون و تغییر وضعیت استانها رئیس هر دانشگاه مسئول نهایی تصمیم گیری بازگشایی دانشگاه‌ها به صورت حضوری خواهد بود.

محمدرضا آهنچیان مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی در گفتگویی داشت، گفت: هر دانشگاهی بنا به اقتضای خود که چه تعداد دانشجوی تحصیلات تکمیلی و یا چه تعداد دانشجوی بومی دارد تصمیم گیری می‌کند. با توجه به اینکه وضعیت استان‌ها به دلیل افزایش شیوع سویه اومیکرون در حال تغییر است، علیرغم اینکه اعلام شده است نیمسال دوم تحصیلی از ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ حضوری می‌شود، دانشگاه‌ها خودشان تشخیص می‌دهند که آموزش واقعاً حضوری باشد یا خیر.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی افزود: ممکن است با یک فاصله کوتاه به دانشجویان اعلام کنند که فعلاً کلاس‌ها مجازی است. در حقیقت براساس آخرین وضعیت کرونا دانشگاه‌ها تصمیم گیری کرده و به دانشجو اعلام می‌کنند.دانشگاه‌های معین برخی استان‌ها با قطعیت تصمیم می‌گیرند و برخی از استان‌ها بیشتر واگذار کرده‌اند به دانشگاه‌ها و دانشگاه‌ها خود تصمیم می‌گیرند، در این رابطه استان‌ها یکسان عمل نمی‌کنند و مسئول نهایی خود دانشگاه‌ها هستند.

با این حال با توجه به هشدار پزشکان و کارشناسان بازگشایی دانشگاه ها می تواند به مثابه یک انبار باروت عمل کند و افراد بیشتری را درگیر کند و آموزش مجازی در چنین شرایطی بهترین و اصلح ترین گزینه ممکن برای دانشگاه ها به شمار می رود. از طرفی آمار فوتی های کرونا در یک هفته اخیر نشان می دهد امیکرون چندان هم بی خطر نبوده و با تصمیمات درست باید جلوی بحران تازه ای را گرفت.

در روزهای اخیر برخی دانشگاه های بزرگ تازه ترین وضعیت ارائه آموزش خود را با صدور اطلاعیه هایی مجزا اعلام کرده اند که در گزارش زیر به آن اشاره شده است؛

دانشگاه امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام کرده است؛ علیرغم برنامه‌ریزی و آمادگی انجام شده در سطح دانشگاه به منظور برگزاری حضوری کلاس‌های تحصیلات تکمیلی از ابتدای نیمسال دوم ۱۴۰۱–۱۴۰۰، با عنایت به وضیعت قرمز کرونایی،‌ کلاس‌های تحصیلات تکمیلی نیز تا اطلاع ثانوی به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد. زمان و نحوه حضور دانشجویان متعاقبا به اطلاع خواهد رسید.

مراجعه حضوری ممنوع

این دانشگاه از دانشجویان خواسته است با پیگیری تکمیل واکسیناسیون، تمامی تلاش خود را برای عادی‌سازی فعالیت‌های دانشگاه انجام دهند. مسئولان این دانشگاه به دانشجویان خود توصیه کرده‌اند که باتوجه به شرایط موجود و همه‌گیری ویروس کرونا از مراجعه حضوری به دانشگاه خودداری کنند.

با اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر، چنانچه دانشجویان ورودی ۹۶ این دانشگاه، تا قبل از بازه «حذف و اضافه» اقدامی در خصوص اخذ مجوز ثبت‌نام انجام نداده و وضعیت تحصیلی ایشان در پورتال به صورت «اتمام سنوات» باقی بماند، کلیه‌ دروس ثبت‌نامی آنها در نیم‌سال دوم ۱۴۰۰ حذف خواهد شد و محدودیت مشروطی و کلیه‌ قوانین مربوط به ثبت‌نام در نیم‌سال اول ۱۴۰۰ اعمال خواهد شد.

ثبت‌نام دروس میهمان بین‌ دانشکده‌ای یا میهمان این دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز، حداکثر تا پایان روز «حذف و اضافه» از طریق سامانه‌ی سما قابل انجام خواهد بود. بدین منظور دانشجویان باید با مراجعه به تارنمای مدیریت امور آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به آدرس https://ugrad.aut.ac.ir و انتخاب بخش سامانه مدیریت آموزشی (سما)، درخواست میهمان بین‌دانشکده‌ای، نسبت به ثبت درخواستِ میهمانی (بین دانشکده‌ای/درس تحصیلات تکمیلی) خود اقدام نموده و منتظر اعلام نظر دانشکده مبدأ و مقصد باشند.

دانشگاه شهید بهشتی

دانشگاه شهید بهشتی پیرو مصوبات ستاد ملی کرونا و باتوجه به وضعیت قرمز کرونا در شهر تهران، مصوبات جدیدی را ابلاغ کرد و بر رعایت جدی تر شیوه نامه های بهداشتی در تمامی بخش های دانشگاه و تکمیل دوز سوم واکسیناسیون در اسرع وقت تاکید کرد. براساس اعلام دانشگاه کلیه کلاس های آموزشی در تمامی مقاطع تحصیلی به صورت مجازی خواهد بود و جلسات دفاع مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مجازی برگزار می شود.

حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی برحسب ضرورت با حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و تهویه مناسب با حداقل افراد در حداقل زمان بلامانع است. برگزاری کلیه همایش ها و گردهمایی ها صرفا" به صورت مجازی امکان پذیر است و هرگونه فعالیت ورزشی در سالن های ورزشی و فضاهای سرپوشیده ممنوع است.

اسکان ۵۰ درصدی در خوابگاه

براساس اعلام دانشگاه شهید بهشتی اسکان در خوابگاه ها با ظرفیت ۵۰ درصد و منوط به ارائه کارت واکسیناسیون می باشد و پذیرش دانشجوی جدید ممنوع است.

هرگونه علائم سرماخوردگی از سوی افراد جدی تلقی و پیگیری شود.

دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه صنعتی شریف نیز با توجه به شیوع سویه‌ اُمیکرون کرونا کشور و قرمز شدن وضعیت شهر تهران، ستاد کرونای دانشگاه صنعتی شریف شرایط جدید برگزاری کلاس‌ها را اعلام کرد. بر این اساس، نیم‌سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، طبق اعلام قبلی دانشگاه صنعتی شریف، از ۲۳ بهمن آغاز می‌شود و تا اطلاع ثانوی، همه کلاس‌های درس در این دانشگاه، به‌صورت مجازی خواهد بود.

تمامی جلسات دفاعیه در دانشگاه صنعتی شریف نیز تا اطلاع ثانوی، به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد و جلسات کاری در این دانشگاه ترجیحاً به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد. با اعلام دانشگاه صنعتی شریف، تصمیم‌گیری در مورد نحوه‌ برگزاری کلاس‌ها، دروس عملی، بازگشایی خوابگاه‌ها و دورکاری کارکنان، پس از ارزیابی وضعیت همه‌گیری در کشور و تهران و ابلاغ تصمیمات ستادهای کرونای کشوری و استانی، در اولین فرصت ممکن، انجام و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دانشگاه تهران

ستاد از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاه تهران دو روز گذشته اعلام کرد؛ علیرغم آمادگی و برنامه‌ریزی صورت گرفته در دانشگاه تهران جهت از سرگیری آموزش حضوری از آغاز نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۱–۱۴۰۰، نظر به وضیعت قرمز کرونایی و در اولویت بودن سلامت دانشجویان،‌ کلاس‌های درس تا اطلاع ثانوی همچنان به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.

دانشگاه علامه طباطبایی

براساس دستورالعمل دانشگاه علامه طباطبایی، تمامی کلاس های دانشجویان مقطع کارشناسی رشته علوم ورزشی از شروع نیمسال دوم سال تحصیلی به صورت حضوری برگزار خواهد شد. همچنین تمامی کلاسهای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد از شروع نیمسال دوم سال تحصیلی به شیوه آنلاین و از تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

براساس آخرین اطلاعیه دانشگاه علامه طباطبایی تمامی کلاسهای دانشجویان مقطع دکتری از شروع نیمسال دوم سال تحصیلی به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

دانشگاه تربیت مدرس

همچنین معاونت پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص نحوه فعالیت پژوهشی دانشجویان اعلام کرد؛ با توجه به اعلام محدودیت نارنجی شهر تهران توسط ستاد ملی مدیریت کرونا، نحوه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه از تاریخ ۱۱ بهمن ماه تا اطلاع ثانوی، منطبق با شرایط سطح ۳ اعلام می‌شود.

۱-در صورت وجود محدودیت، جهت رعایت فاصله گذاری اجتماعی، صرفا دانشجویان و پژوهشگرانی که مشمول شرایط سطح ۳ هستند، امکان حضور در آزمایشگاه‌ها و فضاهای پژوهشی را خواهند داشت. ضرورت دارد سایر دانشجویان بعد از اعلام بازگشت به وضعیت سطح ۲ به آزمایشگاه ها مراجعه نمایند.

۲ –حضور در آزمایشگاه ها، منوط به نظارت مستمر و هدایت استاد راهنما بوده و با مسئولیت کمیته ایمنی دانشکده امکان پذیر می‌باشد.

۳-به منظور حفظ سلامت دانشجویان لازم است کمیته ایمنی دانشکده‌ها نظارت کاملا سخت‌گیرانه بر فعالیت افراد در آزمایشگاه‌ها اعمال کنند. طی بازدیدهای سرزده در صورت مشاهده هرگونه عدم رعایت پروتکل‌ها، مجوزها بلافاصله لغو خواهد شد.

۴-صدور مجوز جدید (صرفا سطح ۳) براساس درخواست دانشجو و استاد راهنما مطابق روال گذشته، پس از تایید کمیته ایمنی دانشکده و اعلام اسامی افراد واجد شرایط توسط ریاست دانشکده به مدیریت حراست دانشگاه انجام خواهد پذیرفت. ارسال رونوشت مکاتبه مربوط به اعلام اسامی افراد دارای مجوز فعالیت آزمایشگاه‌ها توسط ریاست دانشکده به معاونت پژوهشی دانشگاه الزامی می‌باشد. زمان صدور مجوزهای جدید (به جز سطح ۳) برای فعالیت در آزمایشگاه‌ها متعاقبا درصورت کاهش روند شیوع بیماری و اعلام وضعیت سطح ۲ اطلاع رسانی می‌شود.

۵ -فعالیت‌های پژوهشی، آزمایشگاهی و حضور دانشجویان و پژوهشگران در دانشگاه مشمول پروتکل‌های ابلاغ شده به دانشگاه توسط مراجع ذیربط می‌باشد و هر گونه تغییر در موارد ذکر شده از طریق اطلاعیه‌های آتی ابلاغ خواهد گردید.

گفتنی است در سطح ۳ محدودیت‌ها، پژوهش‌های آزمایشگاهی که در صورت توقف، هزینه هنگفت مالی ایجاد می‌کند، پژوهش‌های آزمایشگاهی که در مراحل انتهایی هستند و طی چند هفته پایان می‌یابند، پژوهش‌های در حال انجام روی موجودات زنده و سلول تا اولین مرحله‌ای که قابلیت توقف وجود داشته باشد و موارد پژوهشی آزمایشگاهی که تعهد انجام خدمات حیاتی دانشگاه به سایر ارگان‌ها مطرح باشد، با حداقل حضور در آزمایشگاه اجازه فعالیت خواهند داشت.

دانشگاه خوارزمی

معاونت آموزشی دانشگاه خوارزمی اعلام کرده است مطابق مصوبه ستاد کرونای دانشگاه، با توجه به شیوع سویه جدید ویروس کرونا در کشور و قرمز شدن وضعیت شهرهای کرج و تهران، و همینطور در اولویت بودن سلامتی دانشجویان، تمام کلاس‌های آموزشی تمامی مقاطع تحصیلی از ابتدای شروع نیمسال دوم (۲۳ بهمن) تا اطلاع ثانوی بصورت مجازی خواهد بود. زمان و چگونگی حضور دانشجویان پس از ارزیابی وضعیت همه گیری شیوع کرونا در تهران و کرج از سوی ستاد کرونای دانشگاه) مطابق ابلاغ تصمیمات ستادهای کرونای کشوری و استانی (متعاقباً به اطلاع دانشجویان خواهد رسید.

دفاع مجازی از پایان نامه ها

براساس اعلام دانشگاه خوارزمی تا اطلاع ثانوی تمام جلسات دفاع از پایان نامه / رساله به صورت مجازی برگزار خواهد شد. دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دانشگاه، می‌توانند با رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی، کماکان فعالیت‌های پژوهشی و امور آزمایشگاهی خود را ادامه دهند. مسلماً تا عادی شدن شرایط ویروس کرونا در استان‌های تهران و البرز، دانشجوی جدیدی در محل خوابگاه‌های دانشگاه پذیرش نخواهد شد.

بر اساس برنامه ریزی انجام شده آزمون پایان ترم در تمامی مقاطع به صورت حضوری برگزار خواهد شد. در ضمن از دانشجویان انتظار می‌رود که با پیگیری جدی تکمیل واکسیناسیون، تمامی سعی و تلاش خود را برای عادی سازی و از سر گیری فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه کنند.

دانشگاه الزهرا

براساس تاکید معاونت آموزشی دانشگاه الزهرا، با توجه به اوج گیری بیماری کرونا و وضعیت قرمز شهر تهران و برگزاری کلیه کلاس های درسی و جلسات دفاعیه بصورت غیر حضوری تا اطلاع ثانوی خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه از پذیرش دانشجویان معذور است.

بر همین اساس پذیرش و اسکان خوابگاه های دانشجویی فرزانگان در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ملغی اعلام می شود.

دانشگاه آزاد

براساس آخرین تصمیم گیری دانشگاه آزاد، کلاس ها در مناطق قرمز به صورت غیرحضوری و در مناطق نارنجی، زرد و آبی حضوری برگزار می شود. به گفته رئیس دانشگاه آزاد در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد دانشجویان این دانشگاه دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند که همین نشانه خوبی برای حضوری بودن کلاس ها در مناطق زرد آبی و نارنجی است اما به دانشجویان توصیه می شود که برای تزریق دز سوم هم اقدام کنند.

دانشگاه های غیرانتفاعی

علی آهون منش رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی در گفتگویی داشت، گفته است با توجه به شیوع سویه اومیکرون کرونا در کشور و قرمز شدن برخی از شهرها و استان‌ها مقرر شد همه کلاس‌های درس نیم‌سال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در تمام مقاطع تا اطلاع ثانوی به‌صورت مجازی برگزار شود.

رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی خاطرنشان کرد: تصمیم‌گیری در مورد نحوه برگزاری کلاس‌ها، دروس عملی، بازگشایی خوابگاه‌ها و دورکاری کارکنان، پس از ارزیابی وضعیت همه‌گیری در کشور و ابلاغ تصمیمات ستادهای کرونای کشوری و استانی، در اولین فرصت ممکن، انجام و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو جشنواره فجر بورس قیمت دانشگاه صنعتی شریف دانشگاه تهران دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه تربیت مدرس آموزش مجازی امیکرون سلامت خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت صورت حضوری برگزار خواهد شد نیمسال دوم سال تحصیلی صورت مجازی برگزار دانشگاه صنعتی شریف سال دوم سال تحصیلی تحصیلی ۱۴۰۱ ۱۴۰۰ شروع نیمسال دوم آزمایشگاه ها پژوهشی دانشگاه حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی تا اطلاع ثانوی اعلام دانشگاه دانشگاه آزاد کلاس های درس برنامه ریزی آموزش حضوری دانشگاه ها خوابگاه ها تصمیم گیری شیوع سویه شهر تهران استان ها همه گیری نیم سال کلاس ها نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۱۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشق معلمی دَربیابان

ایسنا/خراسان رضوی در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتر از شهر مشهد، درست در دل کوه‌های هزار مسجد با جاده‌ای خاکی و گردنه‌های صعب‌العبور و در جایی که هنوز اینترنت و فناوری‌های روز پا به آنجا نگذاشته‌اند، به عنوان معلم خدمت می‌کند. او عشق به شغل مقدس معلمی را مهمترین دلیل خدمت پنج ساله در روستای دَربیابان می‌داند و معتقد است: «اگر در وجود انسان عشق نباشد قادر به انجام هیچ کاری نیست؛ آنچه مرا در این سال‌ها سال به عنوان معلم در روستای دَربیابان با همه سختی‌های آن نگاه داشته، عشقی است که به این کار دارم».

«موسی نوری شوراب» پنج سال است که در «دبستان شهید علی‌محمد رنجبر» روستای «دَربیابان»معلمی می‌کند. او اهل روستا نیست و به صورت بیتوته‌ای در تنها مدرسه روستای دَربیابان مشغول خدمت است. در این چند سال به خوبی روستا، روستاییان و مشکلات آن‌ها را شناخته و خود را بخشی از آن‌ها می‌داند:«روستای دَربیابان علاوه بر مشکلات دسترسی و مسیر صعب‌العبور خود، از اینترنت محروم است؛ گاهی از یک تلفن ساده هم محروم می‌شویم. آب آشامیدنی به صورت مداوم برقرار نیست و گاهی قطع می‌شود. همچنین روستای دَربیابان از نظر امکانات بهداشتی در وضعیت مناسبی نبوده و خانه بهداشت ندارد. امیدواریم مسئولان در خصوص رفع مشکلات این روستا اقدام کنند. روستاییان و عشایر نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارند. صدای ما را به مسئولین برسانید ما نیز مانند همه مردم حق داریم تا از امکانات بهره‌مند شویم».

این معلم هر هفته صبح شنبه با پرایدی قدیمی که برای چنین مسیر صعب‌العبوری مناسب نیست، خود را به مدرسه می‌رساند و عصر چهارشنبه به مشهد باز می‌گردد. باتوجه به اینکه روستا از اینترنت محروم است نامه‌ها و کارهای اداری مدرسه را در روزهای پنجشنبه به صورت دستی به اداره آموزش و پرورش می‌برد.

نوری شوراب در سی و یکمین سال خدمت خود به عنوان معلم، مهمترین انگیزه برای خدمت پنج‌ساله در این روستا را عشق به کار خود می‌داند و بیان می‌کند:«اگر عشق در وجود انسان نباشد نمی‌تواند هیچ کاری را انجام دهد. من نسبت به شغل آموزگاری عشق و علاقه زیادی دارم و امیدوارم دانش‌آموزان خوبی را تحویل جامعه بدهم».

در ورودی روستای دَربیابان، با گذر از باغ‌ها و آرامستان روستا و در بلندی کوه‌های هزار مسجد، حرکت پرچم ایران بر بام ساختمان کوچک دبستان به چشم می‌خورد. در کنار ساختمان مدرسه خودروی قدیمی آقای نوری پارک شده است. برای ورود به مدرسه باید کفش‌هایمان را دربیاوریم. در کنار کفش‌های آقای معلم، کفش‌های دانش‌آموزان با گل و لای، پاشنه‌های تاخورده و گاها پارگی و وصله‌هایی به چشم می‌خورد که به صورت کاملا منظم پشت در ورودی جفت شده است. صدای معلم، شعر خواندن دانش‌آموزان کلاس اولی و صدای توضیحات کلاس سومی‌ها در مورد ریاضی و ضرب و تقسیم در میان صدای باد، بوی گوسفندان و صدای زنگوله سگ‌های گله به گوش می‌رسد. مدرسه دارای یک کلاس، یک اتاق استراحت و اقامت معلم و یک آشپزخانه است و در آن طرف ساختمان مدرسه، سرویس بهداشتی دانش‌آموزان قرار دارد که معلم مدرسه در مورد آن می‌گوید:« به دلیل عدم دسترسی به آب امکان استفاده دانش‌آموزان از سرویس وجود ندارد».

نوری ادامه می‌دهد: «باتوجه اینکه من در سال آخر خدمت بودم، به دلیل کمبود نیرو از من خواستند تا امسال استمرار به خدمت داشته باشم و ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ به صورت استمرار خدمت به ادامه کار مشغول شدم. ساعت کاری مدرسه از ۷:۳۰ صبح تا ۱۶:۰۰ عصر و به صورت دو شیفت است که سه کلاس در نوبت صبح، سه کلاس بعدازظهر و به صورت چرخشی تشکیل می‌شود. چون فضای کلاس‌ این مدرسه کم است، مجبور به این تقسیم‌بندی شده‌ایم».

حیاط مدرسه دامنه طبیعت است و هیچ حفاظی برای دانش‌آموزان در برابر خطرات وجود ندارد؛ آقای معلم می‌گوید:«باتوجه به اینکه مدرسه حصار و دیواری ندارد رفت و آمد دام‌ها، حضور سگ‌های گله و حیوانات دیگر، باعث ترس و ایجاد اختلال در فرایند کلاس درس می‌شود. ما از ابتدا پیگیری کردیم و به آموزش و پرورش نامه نوشتیم، اما آموزش و پرورش نیز به ما گفت بودجه نداریم و برای رفع این مشکل از اهالی روستا کمک بگیرید. این چندسال خشکسالی بوده و دامداران این روستا توان پرداخت هزینه برای دیوارکشی دبستان را ندارند».

او که به تنهایی و درست در اتاق روبه‌روی کلاس درس زندگی می‌کند، خود را در این خصوص مستثنی نمی‌داند و ادامه می‌دهد« من نیز به دلیل عدم وجود دیوار در اطراف مدرسه امنیت ندارم. صداها و رفت و آمد حیوانات موجب ترس من نیز شده و گاهی باعث بی‌خوابی من هم می‌شود». همچنین در مورد تغذیه و تامین مواد غذایی خود در طول هفته، اضافه می‌کند:« تامین مواد اولیه غذایی و آشپزی و درست کردن غذا و تمامی این مسائل در مدرسه با من و با هزینه خودم انجام می‌شود. جمعه هر هفته از مشهد نان و مواد غذایی تامین و تا چهارشنبه از همین مواد استفاده می‌کنم».

آقای نوری در تشریح مشکلات آموزشی و نبود امکانات، می‌گوید:«کلید رفع همه مشکلات مدرسه بودجه‌ای است که آموزش و پرورش ندارد. ما از اینترنت محرومیم، تلفن هم در حد یک تماس می‌توانیم داشته باشیم. ما امکانات آموزشی مثل تخته هوشمند، دیتا و... نداریم. به دلیل عدم وجود اینترنت از رایانه هم نمی‌توانیم استفاده کنیم تا بتوانیم نامه‌ها را به اداره آموزش و پرورش برسانیم که این کار توسط خودم و در روزهای پنجشنبه انجام می‌شود. از مسئولین می‌خواهم به فکر ما باشد».

وجود امکانات ضعیف آموزشی در این روستا اما باعث نشده که معلم دست از تلاش برای تدریس هرچه بهتر به دانش‌آموزان خود بردارد. او با استفاده از حداقل امکانات در تلاش است که با کیفیت‌ترین تدریس خود را انجام دهد؛ گواه این مطلب، کاردستی‌ها و برگه‌هایی است که در دیوارهای کلاس درس آویزان شده و در آن‌ها مطالب درسی و نقاشی با رنگ آمیزی‌هایی که با حوصله زیادی انجام شده، به چشم می‌خورد.

 وی وضعیت دانش‌آموزان را به صورت مطلوبی می‌بیند و تصریح می‌کند:«دانش‌آموزان استعداد فوق العاده‌ای دارند؛ در تلاشم تا تعاملی مهربانانه و پدرانه با دانش‌آموزان داشته باشم. باتوجه به اینکه دانش‌آموزان کلاس در مقاطع مختلف هستند باید ساعت زمانی کلاس درس را تقسیم کنیم تا به بهترین نحو از زمان کلاس بهره‌مند شویم».

در کنار توپ‌های سبد ورزشی مدرسه طناب و بدمینتون نیز به چشم می‌خورد اما باتوجه به اینکه در مدرسه محلی برای ورزش کردن وجود ندارد این آموزگار می‌گوید:«برای ورزش دانش‌آموزان هیچ امکاناتی نداریم. ما حتی یک میدان خط‌کشی شده نداریم. یک زمین تقریبا مسطح خاکی در پایین‌تر از مدرسه وجود دارد که دانش‌آموزان در ساعت ورزش در آنجا ورزش می‌کنند».

او امکانات درمانی روستا و مدرسه را ضعیف می‌داند و ادامه می‌دهد:«اگر کسی مریض شود باید به مشهد برود. از امکانات درمانی با توجه به وضعیت روستا، فقط یک جعبه کمک‌های اولیه کوچک که همه مدارس دارند در اختیار ما قرار گرفته است».

موسی نوری شوراب علاوه بر شغل مقدس آموزگاری، خود را به عنوان عضوی از روستای دَربیابان می‌داند و در جریان رفع بسیاری از مشکلات روستا تلاش‌های بسیاری برای ایجاد خانه بهداشت، آسفالت کردن جاده روستا، ایجاد خدمات عمومی و... کرده است. همچنین در حوزه فرهنگی نیز با دعوت از روستاییان برای استفاده از کتابخانه مدرسه در تلاش برای ارتقاء فرهنگ مطالعه بوده است. او همچنین با توجه به اینکه روستا روحانی ندارد بسیاری از مسائل شرعی روستاییان را از طریق رساله پاسخ می‌دهد و به عنوان پیش‌نماز در مسجد روستا نیز حضور دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه سی‌وپنجم موقتا غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران
  • پلیس لس‌آنجلس با تمام قوا آماده سرکوب دانشجویان معترض شد
  • ایستادن
  • پلیس لس‌آنجلس با تمام قوا خود را برای سرکوب دانشجویان آماده کرد
  • معلم فداکاری که تصویرش در شبکه های مجازی منتشر شد | دوست ندارم بچه‌ها یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند!
  • دیدنی های امروز؛ از موج گرما در شرق و جنوب آسیا تا وضعیت رفح
  • عشق معلمی دَربیابان