Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مسوول واحد حقوقی اداره کل دامپزشکی کردستان روز سه شنبه اظهار داشت: ۱۰ مرکز معروف عرضه و نگهداری فرآورده‌های غیر قابل مصرف و فاسد خام دامی در سنندج بیش از ۷۱۰ میلیون ریال جریمه شدند.

آرش معزی افزود: با بازرسی ستادی و شبکه دامپزشکی ۱۰ مرکز بسیار معروف در شهرستان سنندج که اقدام به عرضه و نگهداری فرآورده‌های غیر قابل مصرف و فاسد کرده بود شناسایی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: ۲ سفره خانه، یک رستوران، یک فروشگاه زنجیره‌ای بسیار معروف، سه مرکز مرغ فروشی و سه قصابی که اقدام به عرضه فرآورده‌های خام دامی همچون گوشت قرمز و گوشت مرغ غیر قابل مصرف و فاسد کرده بودند، با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

معزی یادآور شد: پس از بررسی تخلفات صورت گرفته توسط قضات، مراکز یاد شده در مجموع به پرداخت مبلغ ۷۱۷ میلیون و ۹۰۷ هزار ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شدند.

توقیف یک خودرو سواری با محموله ۲۲۰ کیلوگرمی فراورده های مرغی غیرقابل مصرف در مریوان

رییس شبکه دامپزشکی مریوان از کشف و ضبط و معدوم سازی ۲۲۰ کیلوگرم ران، سنگدان، جگر و پای مرغ غیر قابل مصرف و بدون مجوز قانونی از یک خودرو سواری در این شهرستان خبر داد.

مسعود خاتمی افزود: در جریان مکاتبات و پیگیری های مستمر شبکه دامپزشکی مریوان و اخذ دستور قضایی یک دستگاه خودروی سواری پژو که اقدام به حمل ران مرغ، سنگدان، جگر و پای مرغ غیر قابل مصرف و بدون گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای از مبدا نامعلوم به مراکز عرضه مریوان می کرد، با همکاری عوامل نیروی انتظامی شهرستان توقیف و پس از نظر کارشناسان بهداشت عمومی این شبکه و دستور مقام قضایی، محموله یاد شده که به مقدار ۲۲۰ کیلوگرم بود معدوم سازی شد.

وی ادامه داد: خودرو حامل محموله به پارکینگ منتقل و راننده آن نیز مورد پیگرد و بازداشت قرار گرفت.

معدوم سازی ۵۰ کیلوگرم شیر غیرقابل مصرف در سقز

رییس شبکه دامپزشکی سقز گفت: کارشناسان بهداشت عمومی این شبکه مقدار ۵۰ کیلوگرم شیر غیرقابل مصرف را در بازرسی از مراکز عرضه سقز کشف و معدوم کردند.

علی باباییان اضافه کرد: در راستای نظارت بر مراکز عرضه شیر خام برای اجرای طرح پایش سلامت شیر خام در مراکز عرضه سطح این شهرستان ۵۰ کیلوگرم شیرخام که با معیارهای سلامت آن پس از انجام آزمایش در محل مغایرت داشت، غیر قابل مصرف و فاسد تشخیص داده شد و قبل از توزیع و عرضه آن، با رضایت متصدی مرکز، معدوم سازی شد.

وی با بیان اینکه توصیه های لازم به متصدی مرکز حامل شیر خام ارائه شد، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک و یا تخلف بهداشتی، با شماره تلفن ۳۶۲۲۲۶۰۵ شبکه دامپزشکی سقز تماس بگیرند.

جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.

هم اکنون در استان ۷۶۸ واحد پرورش طیور شامل مرغداری گوشتی، تخم گذار و جوجه ریزی، پرورش بوقلمون و شترمرغ با ظرفیت سالانه ۱۷ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۴۹ قطعه فعال است.

استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می‌شود که تولید سالانه آن حدود ۲۴ هزار تُن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر است.

برچسب‌ها کردستان سنندج سازمان دامپزشکی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان سنندج سازمان دامپزشکی کشور کردستان سنندج سازمان دامپزشکی کشور غیر قابل مصرف و فاسد شبکه دامپزشکی مراکز عرضه معدوم سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۱۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت دانش‌بنیان رادین دام فرتاک در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان یکی از معتبرترین شرکت‌های فعال در زمینه ارائه و اجرای خدمات دام، طیور و آبزیان و تولید محصولات دانش‌بنیان فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ با بهره‌گیری از متخصصان و اساتید دانشگاه تهران آغاز و از همان ابتدا در جهت تأمین و بهبود نیازهای فعالان این عرصه وارد میدان شده است.

سلنیوم آلی و رقیق کننده‌های اسپرم از محصولات دانش‌بنیان این شرکت محسوب می‌شود که برای اولین بار در ایران بومی سازی شده است.

مجتبی امام‌وردی، مدیرعامل شرکت رادین دام فرتاک در خصوص کاربست این محصولات گفت: سلنیوم آلی یا ارگانیک در بحث دامپزشکی و صنایع غذایی و رقیق کننده اسپرم برای حفظ گونه‌های در حال انقراض یا انجماد اسپرم دام‌هایی همچون گاو، اسب، گوسفند، بز، طیور و ماهی و … استفاده می‌شود. سلنیوم آلی با الگو برداری از طبیعت ساخته شده که در ساختارهای اسید آمینه حاوی گوگرد، سلنیوم جایگزین گوگرد شده است.

به گفته وی بهترین شکل سلنیوم برای متابولیسم انسان و حیوانات، سلنومتیونین می‌باشد. این شکل از سلنیوم می‌تواند در توده سلولی مخمر رشد یافته در محیط کشت حاوی سلنیوم معدنی تجمع پیدا کند. مخمر می‌تواند سلنیوم معدنی را که زیست فراهمی پایین و سمیت بالا داشته را به شکل آلی که ایمن تر و از نظر زیستی فعال‌تر بوده، تبدیل کند. باتوجه به نیاز دام، طیور و انسان به سلنیوم ارگانیک که ایمن بوده و قابلیت جذب بالایی داشته، تولید آن در کشور مانع خروج ارز از کشور شده و ایجاد اشتغال خواهد کرد که در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کشور می‌باشد.

امام وردی در خصوص محصول دیگر این شرکت که رقیق‌کننده اسپرم است، اظهار داشت: این محصول (رقیق کننده‌های اسپرم) دارای ثبت اختراع است و موجب نگهداری طولانی‌تر اسپرم‌ها می‌شود. این مواد در تأمین انرژی مورد نیاز، حفاظت اسپرم از آسیب‌های دمایی، کاهش استرس‌های فیزیکی و شیمیایی ناشی از سرد کردن، انجماد، ذوب اسپرم‌ها و در نهایت ایجاد یک محیط مناسب برای زنده ماندن موقت اسپرم‌ها نقش دارند.

به گفته او از مهمترین مزایای منجمد کردن اسپرم، تسریع در اجرای برنامه‌های خاص اصلاح نژادی، استفاده از نژادهای برتر و با تولیدات بیشتر، انتقال آسان اسپرم از مراکز تولید و جمع آوری به مراکز تلقیح مصنوعی، تولیدمثل خارج از فصل تولید، جلوگیری از انقراض گونه‌های در معرض خطر و.... است. کاربرد این رقیق کننده‌ها، استفاده برای انجماد اسپرم و بکارگیری آن برای تلقیح مصنوعی برای افزایش تولیدات و گسترش پرورش دام و طیور در کشور است.

وی با بیان اینکه رقیق کننده اسپرم وارداتی بوده و با تولید بومی آن توسط شرکت رادین دام عملاً نیاز داخل تأمین شده است، تصریح کرد: شرکت رادین دام فرتاک تا سالی سه هزار ویال ظرفیت تولید این محصول (رقیق کننده اسپرم) را دارد اما در خصوص محصول سلنیوم آلی از آنجا که هنوز موفق به تأسیس کارخانه نشده‌ایم، تولید به صورت کارمزدی یا نیمه صنعتی انجام می‌شود و ظرفیت تولید بالایی نداریم.

امام وردی در خصوص قیمت محصولات بومی‌سازی شده در شرکت رادین دام فرتاک نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی آن اظهار داشت: ۱۰۰ سی سی از نسخه فرانسوی رقیق کننده اسپرم نزدیک به شش میلیون تومان تمام می‌شود. این در حالی است که قیمت تمام شده این میزان از رقیق کننده اسپرم در نسخه بومی شده آن تنها ۹۸۰ هزار تومان است. همچنین نسخه برزیلی و آمریکایی سلنیوم آلی، قبل از بومی سازی آن، کیلویی ۴۰۰ هزار تومان وارد می‌شد اما با بومی سازی آن (سلنیوم آلی) تأمین یک کیلو سلنیوم آلی برای مصرف کننده تنها ۱۶۵ هزار تومان تمام می‌شود.

وی در پایان در خصوص صادرات این شرکت خاطرنشان کرد: در حوزه رقیق کننده اسپرم موفق به صادرات شده ایم و در حال حاضر، بازار کشورهایی همچون افغانستان و عراق مقصد ما هستند.

کد خبر 6098120

دیگر خبرها

  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • مجازات ۸۴۰ میلیون ریالی برای عرضه دارو‌های دامی تقلبی در اشنویه
  • توزیع بیش از ۳۳ هزار تن سبوس یارانه‌ای در کردستان
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد