Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نوام چامسکی» نظریه‌پرداز و زبانشناس سرشناس و فیلسوف سیاسی آمریکایی معتقد است حزب جمهوری‌خواه این کشور «نه یک حزب سیاسی» بلکه «شورشی رادیکال» شده است.

به گزارش نشریه آمریکایی «نیوزویک»، او این اظهارات را درست در زمانی بیان کرد که جمهوری‌خواهان در حال تجربه انشعاب بر سر دو تحول اخیر هستند: اعتراف دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا مبنی بر اینکه قصد داشت نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را باطل کند و اشاره کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان به حادثه حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا به عنوان شکلی از «گفتمان سیاسی مشروع».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چامسکی در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه الجزیره با عنوان UpFront گفت: «در ۳۰ یا ۴۰ سال گذشته ... حزب جمهوری‌خواه به سادگی از طیف منحرف شده است. این یک حزب سیاسی به معنای سنتی نیست». وی افزود این حزب از آن زمان به شورشی رادیکال تبدیل شده که هرگونه علاقه به مشارکت در سیاست‌های پارلمانی را کنار گذاشته است. 

به باور دانشمند و تحلیلگر آمریکایی، حرکت حزب به سمت این موضع با استفاده از "استراتژی جنوب" در دهه ۱۹۶۰ آغاز شد، زمانی که حزب جمهوری‌خواه شروع به استفاده از مسائل فرهنگی کرد، مانند جلب حمایت مردمی از سوی طرفداران برتری نژاد سفید در حالی که قوانینی را تصویب کرد که به نفع قدرت شرکت‌ها و ثروت خصوصی بود. او به طور مثال مالکیت اسلحه را مسئله‌ای عنوان کرد که حزب از طریق آن حمایت جلب کرده است. 

فرقه حامی ترامپ حزب جمهوری‌خواه را تسخیر کرده است.

وی در ادامه گفت که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق جمهوری‌خواه با سرمایه‌گذاری بر روی این موضوعات، یک فرقه از پیروان بی چون و چرا ایجاد و بسیج کرد که از هر کاری که او انجام می‌دهد حمایت می‌کند. این فیلسوف آمریکایی افزود: این گروه حزب جمهوری‌خواه را تسخیر کرده و حزب را به جایی رساند که ترامپ از آن زمان آشکارا گفته که با نادیده گرفتن نتایج یک انتخابات ملی به دنبال سرنگونی نظام دموکراتیک است. این دیگر حزب سیاسی نیست. این، شورشی رادیکال است. هیچ علاقه‌ای به دموکراسی هم ندارد.

نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی با اشاره به اینکه جمهوری‌خواهان حداقل ۲۶۲ لایحه در ۴۱ ایالت برای مداخله در انتخابات معرفی کرده‌اند، افزود: صدها لایحه و مجلس قانون‌گذاری ایالتی-جمهوری‌خواه-وجود دارد که روی راه‌های مختلفی کار می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که می‌توانند به یک حزب اقلیت مسلط دائمی با حذف "آرای مردم نادرست" تبدیل شوند. 

چامسکی همچنین با بیان این که که سیاست‌های جمهوری‌خواهان از زمان ریگان به تمرکز ثروت در میان تعداد کمی از نخبگان اقتصادی کمک کرده است، خاطرنشان کرد که حزب دموکرات از اواخر دهه ۱۹۷۰ دیگر حزب طبقه کارگر نبود.

اختلاف‌نظر بر سر تسلط ترامپ بر حزب جمهوری‌خواه، شاهدی بر یک «جنگ داخلی» است که در این حزب در حال وقوع است. 

بر اساس این گزارش، اختلاف نظر بر سر تسلط ترامپ بر حزب جمهوری‌خواه، شاهدی بر یک «جنگ داخلی» است که در این حزب در حال وقوع است. در یک طرف کسانی هستند که فکر می‌کنند دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق و سبک غیر شرمسار و صریح او نشان‌دهنده آینده حزب است. از سوی دیگر جمهوری‌خواهان هستند که ترامپ و ادعاهای او را برای دموکراسی را خطرناک می‌دانند که رای‌دهندگان را دور و تمرکز را از مبارزات سیاسی منحرف می‌کند.

 ششم ژانویه سال ۲۰۲۱ تلاش دونالد ترامپ برای تغییر نتیجه انتخابات آمریکا با حمله به ساختمان کنگره به اوج خود رسید و در نهایت شکست خورد، اما ادعاهایی که رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره تقلب در نتایج انتخابات ۲۰۲۰ مطرح کرده بود، به طرز خطرناکی باقی ماند و به هسته حزب جمهوری‌خواه منتقل شد. سال ۲۰۲۱، سالی بود که به باور تحلیلگران غربی "دموکراسی آمریکایی" از درون مورد حمله قرار گرفت؛ مسئله‌ای که بهانه‌ای شد به دست قانون‌گذاران جمهوری‌خواه تا از ترس ایجاد شده ناشی از ادعاهای ترامپ استفاده و آن را به اسلحه‌هایی در قالب قوانین جدید انتخاباتی که رأی‌گیری را دشوارتر می‌کند، تبدیل کنند. به گفته مرکز عدالت برنان در دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک، بین ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۱، ۱۹ ایالت، ۳۴ قانون را برای محدود کردن دسترسی رای‌دهندگان وضع کردند (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: حزب جمهوری خواه نوام چامسکی آمریکا نظریه پرداز آمریکایی رئیس جمهور سابق حزب جمهوری خواه جمهوری خواهان دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۲۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • بازداشت وحشیانه دانشجویان تگزاس توسط یگان ضد شورش آمریکا
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • فیلم| تجمع دانشگاهیان بجنورد در حمایت از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی