Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@00:15:08 GMT

روش جدید برای درمان فلج نخاعی

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۳۹۸۰

روش جدید برای درمان فلج نخاعی

آفتاب‌‌نیوز :

«میشل روکاتی» در سانحه تصادف تمام احساس و حرکت در پاهایش را از دست داد، اما اکنون می‌تواند با کمک فناوری جدید بایستد و با تحریک الکتریکی که به صورت بی‌سیم از یک تبلت کنترل می‌شود راه برود.

آقای روکاتی اکنون در حال استفاده از دستگاه جدید در تمرینات توانبخشی جهت تقویت عضلات خود است. وی با بیان اینکه رویایش به حقیقت پیوسته گفت:‌ «چند قدم اول باورنکردنی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. حالا می‌توانم از پله‌ها بالا و پایین بروم و امیدوارم تا بهار امسال بتوانم یک کیلومتر راه بروم.».

تیم تحقیقاتی گفته‌اند این ایمپلنت الکتریکی به دو بیمار دیگر، همگی مردان بین ۲۹ تا ۴۱ ساله، کمک کرده تا بتوانند در استخر شنا بایستند، راه بروند، دوچرخه‌سواری کنند و حتی با پاهای خود لگد بزنند. با این حال عملکرد آن‌ها برای بهبود نیاز به سه تا چهار ماه تمرین داشته است.

پروفسور ژوسلین بلوک، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان دانشگاه لوزان، در این باره می‌گوید: «در ابتدا حرکت کامل نبود، اما آن‌ها توانستند خیلی زود تمرین کنند تا راه رفتن روان‌تری داشته باشند.»

این دستگاه با همکاری موسسه فناوری فدرال سوئیس و بیمارستان دانشگاه لوزان ساخته شده است و از یک الکترود نرم و انعطاف‌پذیر استفاده می‌کند که در زیر مهره‌ها و مستقیما روی قسمت فوقانی اعصاب نخاعی قرار می‌گیرد

این ایمپلنت که توسط هوش مصنوعی کنترل می‌شود پالس‌های الکتریکی را به آن دسته از اعصاب طناب نخاعی می‌رساند که ماهیچه‌های مختلف پاها و تنه را کنترل می‌کنند. پالس‌های ارسالی به نوبه خود توسط نرم‌افزار روی تبلت کنترل می‌شوند و دستورالعمل‌هایی برای یک عمل خاص نظیر ایستادن، راه رفتن، دوچرخه‌سواری یا لگد زدن برای شنا را صادر می‌کند.

پروفسور گرگوار کورتین، عصب شناس در موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان، گفت: «به لطف این فناوری ما توانستیم روی افرادی با جدی‌ترین آسیب‌های نخاعی تمرکز کنیم. در واقع با کنترل این ایمپلنت‌ها می‌توانیم نخاع را مانند مغز فعال کنیم تا بیمار بایستد، راه برود، شنا کند یا دوچرخه‌سواری کند.»

بیماران پس از فعال‌سازی ایمپلنت یک برنامه آموزشی را دنبال می کنند که به آن‌ها اجازه می‌دهد عضلات از دست رفته را بازسازی کنند و مستقل‌تر حرکت کنند و بتوانند بایستند. بیماران برای انجام یک حرکت خاص باید ابتدا گزینه مناسب را از تبلت خود انتخاب کنند، سپس این تبلت با یک دستگاه پالس‌‌ساز سیگنال‌هایی را به الکترود کاشته شده در ستون فقرات آنان ارسال می‌کند.

این کار مجموعه‌هایی مختلف از ماهیچه‌ها را برای زمان و مدت مناسب تحریک می‌کند تا با فشار به حالت ایستاده دربیایند یا مثلاً پاها را برای راه رفتن جلو ببرند. برای مثال زمانی که بیمار دکمه سمت راست را فشار می‌دهد پای چپ بلند می‌شود و چندین سانتی‌متر جلو می‌رود و زمانی که بر دکمه سمت چپ می‌زند اتفاقی یکسان برای پای راست می‌افتد.

متخصصان این پروژه گفته‌اند دستگاه جدید درمان برای آسیب‌های نخاعی محسوب نمی‌شود و به دلیل فناوری پیچیده دشوار بتوان در زندگی روزمره به طور مدام از آن استفاده کرد با این حال دستاورد جدید این امید را ایجاد کرده است که دستگاه‌های کوچک و قابل کاشت بتوانند به فلج‌ها کمک کنند و آن‌ها را در از سرگیری بخشی از فعالیت‌های عادی یاری برساند. پژوهشگران انتظار دارند استفاده از این دستگاه نتایج مشابهی برای زنان داشته باشد.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فلج نخاعی ستون فقرات قطع نخاعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۳۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این دستگاه می تواند داده را با سرعت گیگابیت برثانیه در مسافت ۱۰۰ متر منتقل کند. ۴ شرکت DOCOMO، NTT، NEC و فوجیتسو کنسرسیومی برای این پروژه تشکیل شده اند. این شرکت ها از سال ۲۰۲۱میلادی با پیش بینی ظهور عصر6G درحوزه تحقیق و توسعه دستگاه های زیر تراهرتز تحقیق و توسعه انجام داده اند.

طبق گفته شرکت ها، این گجت در تست ها به سرعت بالای ۱۰۰ گیگابیت برثانیه در انتقال داده در باندهای ۱۰۰ و ۳۰۰گیگاهرتز هرتز در مسافتی تا حداکثر ۱۰۰ متر دست یافت.

فرکانس های طیف الکترومغناطیسی که اینترنت ۵Gو 6G در آن فعال هستند، تمایز اصلی این دو فناوری است. به طور معمول سرعت های بیشتر اینترنت با عملکرد در باندهای بالاتر مرتبط است.

انتقال داده ها در فناوری 5G به طور معمول در فرکانس های کمتر از ۶ گیگا هرتز انجام می شود و به باندهای حدود ۴۰ گیگا هرتز می رسد که از آنها به عنوان باندهای امواج میلیمتری یاد می شود.

بااین وجود باند فرکانس های بالاتر که از آن به عنوان باندهای زیر تراهرتز یاد می شود و بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز هستند، احتمالا در فناوری ۶G به کار می روند. فرکانس های بالاتر زیر تراهرتز نیازمند دستگاه های بی سیم کاملا متفاوتی هستند که اکنون از نقطه صفر ابداع شده اند.

کد خبر 6095395 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • کولر همراه، تازه‌ترین اختراع «سونی» / عکس
  • این کولر را می‌توانید بپوشید!
  • وضعیت دستگاه‌های اجرایی در هوشمندسازی بررسی شد
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف‌پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ساخته شد
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ابداع شد
  • دستگاه های اجرایی البرز به حالت آماده باش درآمدند
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند