Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز ایرنا، داراب حسنی در حاشیه آیین اختتامیه چهارمین نمایشگاه تخصصی رویداد کشاورزی در شهرکرد تاکید کرد: سیب درختی، کشمش و پسته بیشتری میوه صادراتی ایران به بازارهای ۳۵ تا ۸۰ کشور جهان است.

وی افزود: هم‌اکنون سه میلیون هکتار باغ میوه در کشور وجود دارد که یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار باغ‌های سردسیری و خشک و بقیه گرمسیری و نیمه‌گرمسیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسنی تصریح کرد: از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار درختان میوه دانه‌دار، ۳۰۰ هزار هکتار درختان میوه هسته‌دار، ۳۵۰ هزار هکتار درختان ریزمیوه، ۸۰۰ هزار هکتار درختان میوه‌های خشک با گروه‌های محصولی مختلف است.

وی یادآور شد: انواع درختان میوه دانه‌دار شامل گلابی، به و سیب، هسته‌دار مانند زردآلو، هلو، شلیل، آلو، گیلاس و آلبالو، درختان میوه خشک مثل گردو، پسته، بادام و فندق و درختان ریزمیوه شامل انگور، زرشک و عناب، ازگیل و ذغال‌اخته است.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تنوع بالای کشت درختان میوه در باغات کشور اظهار داشت: در میوه‌های سردسیری ۱۵ گونه مهم وجود دارد که هر کدام از این گونه‌ها ۱۰ رقم تجاری و در مجموع ۱۵۰ رقم را در برمی‌گیرند.

وی گفت: از مجموع این ارقام ۴۰ رقم مهم‌تر از بقیه است که تکثیر آن‌ها در دستور کار دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

حسنی به وجود مشکلات ناشی از خشکسالی، کمبود منابع آب و لزوم مدیریت در مصرف بهینه آب اشاره و تاکید کرد: مدیریت باغ‌ها و تغییر الگوی کشت به سمت و سوی محصولات سازگار با کم‌آبی با تولید بیشتر مانند انگور و بادام در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: برای توسعه باغ‌های کشور در زمین‌های شیب‌دار، کشت هشت گونه کم‌آب‌بَر در نظر گرفته شده است که افزون‌بر نیمی از این زمین‌های باغی برای کشت انگور و بادام اختصاص می‌یابد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی، دامی و شیلات به عنوان یکی از قطب کشاورزی کشور شناخته می‌شود.

چهارمین نمایشگاه رویدادهای کشاورزی از ۱۶ تا ۱۹ بهمن‌ماه جاری در قالب ۷۸ غرفه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی شهرکرد برگزار شد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی میوه سردسیری چهارمحال وبختیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی میوه سردسیری چهارمحال وبختیاری وزارت جهاد کشاورزی میوه سردسیری چهارمحال وبختیاری هزار هکتار درختان درختان میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت

به گزارش خبرنگار مهر، حسین برزگر ظهر شنبه در همایش جهش تولید در دیمزارها گرامیداشت روز جهانی گندم و نان روستای امام‌قیس بروجن، اظهار کرد: تولید گندم به عنوان گسترده‌ترین سازوکار اقتصادی و تولیدی بخش کشاورزی در استان با حضور ۴۰ هزار کشاورز، ۱۰ هزار ماشین‌آلات و ادوات بخش کشاورزی، ۱۲ هزار تن نهاده‌های کود شیمیایی و بیش از ۱۵ هزار تن بذر یکی از بزرگ‌ترین فعالیت‌هایی است که انجام می‌شود.

وی افزود: در دنیا بیش از ۶۰ درصد غذای تولیدی با استفاده از آب سبز و آب باران است، این میزان در ایران کمتر از ۲۰ درصد است، به تناسب همین موضوع، برنامه الگوی کشت، جهش تولید در دیمزارها و مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) کار خود را از سال زراعی ۱۴۰۲ آغاز کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: امسال دومین سال طرح جهش تولید در دیمزارها است که در استان اجرا شده است و سطح زیر کشت از ۳۰ هزار هکتار در سال گذشته به ۶۰ هزار هکتار در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

برزگر عنوان کرد: سازوکار موفق طرح کشت در دیمزارها که توانست مشارکت بخش کشاورزی و بهره‌برداران جلب کند، خدمات حوزه فنی و مهندسی، توزیع ادوات و ماشین‌آلات بخش کشاورزی خصوصاً دستگاه کشت مستقیم، تنوع بذری خصوصاً در زمینه دانه‌های روغنی و… بود.

کد خبر 6089871

دیگر خبرها

  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان