Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - محمود رفسنجانی گفت: گروه سفیران ضامن آهو توانستند در سال ۹۹ در ۴۰ پرونده و امسال در ۳۰ پرونده رضایت اولیای دم را دریافت کنند.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه در مرکز شورا‌های حل اختلاف این استان گفت: نیرو‌هایی که با ما همکاری دارند، کارکنان افتخاری هستند که تعداد آن‌ها در سطح استان ۱۸۴۲ نفر است؛ از این تعداد حدود ۵۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۹ درصد آنان را آقایان و ۴۸.۲۱ درصد را بانوان تشکیل می‌دهد.

از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه میزان پرونده‌های کیفری که از دادسرا‌ها به شورا‌های حل اختلاف برای صلح و سازش ارجاع شده، ۶۲ هزار و ۷۴۶ پرونده بوده که تعداد ۳۳ هزار و ۷۹۹ پرونده، یعنی ۵۳ درصد آن منجر به صلح و سازش شده است. تعداد پرونده‌های حقوقی ارجاع داده شده به مجموعه ما نیز ۱۳ هزار و ۵۳۸ پرونده بوده که از این تعداد ۲۶۵۲ پرونده، یعنی ۲۰ درصد پرونده‌‎ها، به صلح و سازش انجامیده است.

او گفت: از فروردین تا پایان دی ماه امسال ۲۶۱ هزار و ۵۸۷ پرونده به شورا‌های حل اختلاف استان وارد و ۲۶۱ هزار و ۶۰۱ پرونده نیز مختومه شد؛ یعنی تعداد پرونده‌های وارده از تعداد پرونده‌هایی که مختومه شده، کمتر است که این موضوع نشان می‌دهد عملکرد مجموعه شورا‌های حل اختلاف استان تاکنون مثبت بوده است.

رفسنجانی گفت: متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در مشهد ۱۳ روز و در کل استان ۳۳ روز است که در مقایسه با دادسرا‌ها و دادگاه‌ها زمان مطلوبی است.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی معتقد است، از کل پرونده‌های مختومه شده به ۱۱ هزار و ۲۲۱ پرونده اعتراض وارد شده که پس از ارسال به مرجع تجدید نظر فقط ۲۴۳۹ پرونده نقض رای شده است؛ این رقم معادل یک درصد است که نشان دهنده استحکام آرای صادره در شورا‌های حل اختلاف است.

بیشتر بخوانید

مسئولان قضایی باید در کنار مردم باشند

او می‌گوید: هم‌اکنون ۹۳.۶۹ درصد از ابلاغات شورا به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. طی این مدت باوجود کمبود امکانات ۷۵۹۴ پرونده به صورت تمام الکترونیک تشکیل شده که رقم قابل توجهی است.

رفسنجانی گفت: یکی از اقدامات مفید دیگری که تاکنون انجام شده، راه‌اندازی شعب سفیران ضامن آهو است که در حوزه پرونده‌های مربوط به قصاص نفس ناشی از قتل عمد ورود کرده و برای اخذ رضایت از اولیای دم تلاش می‌کنند. همچنین تعداد پرونده‌های منجر به صلح قبل از ورود زندانی به زندان ۲۶۴۱ مورد بوده است.

تاسیس ۵۰۰ شعبه همیاران صلح در استان تا پایان سال

او گفت: یکی از اقدامات خوب دیگری که در کنار مجموعه شورای حل اختلاف انجام شده، تاسیس مجموعه همیاران صلح است؛ اعضای گروه همیاران صلح از میان نیروی‌های مردمی، ریش‌سفیدان و معتمدین محلات انتخاب می‌شوند و با هماهنگی با اداره امور مساجد شعبات همیاران صلح در استان تشکیل شده است.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در مشهد ۱۲۷ شعبه همیاران صلح فعال است؛ این تعداد در شهرستان‌ها نیز شامل ۲۳۵ مسجد می‌شود و در مجموع ۳۶۲ شعبه برای این منظور در استان فعال شده و تصمیم داریم این تعداد را تا پایان سال به ۵۰۰ شعبه برسانیم تا فرهنگ صلح و سازش را احیا کنیم.

رفسنجانی گفت: از تاریخ یک مرداد سال گذشته الی ۳۰ دیماه امسال تعداد پرونده‌هایی که به این شعب ارجاع شده، ۲۱ هزار و ۶۶۳ فقره پرونده بوده است البته تا پایان سال ۹۹ فقط در مشهد فعال بودیم اما از مرداد ماه در شهرستان‌ها نیز شعب همیاران صلح راه‌اندازی شده است؛ در این مدت ۱۵ هزار و ۸۷۷ فقره پرونده مختومه شد که از این تعداد ۸۶۱۷ پرونده منتهی به صلح و سازش شده است. در واقع جرائم قابل گذشت به همیاران صلح ارجاع داده می‌شود.

او می گوید: فعال کردن شعب همیاران صلح در روستا‌ها از اسفندماه سال گذشته در دستور کار ماست. برای همیاران صلح یک دوره کارآموزی به صورت عملی و تئوری در نظر گرفته‌ایم و تصمیم داریم این طرح را در روستا‌های بالای ۵۰ خانوار نیز فعال کنیم.

تغییر نام مرکز شورای حل اختلاف به مرکز توسعه حل اختلاف

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت: مرکز شورای حل اختلاف استان به مرکز توسعه حل اختلاف تغییر نام پیدا کرده است؛ یعنی علاوه بر شورای حل اختلاف، میانجی‌گری، داوری، سفیران صلح  را نیز شامل می‌شود.

او گفت: کارشناسانی هستند که نیم‌ساعت قبل از شروع جلسات شرایط را مهیا می‌کنند تا اگر اختلالی هم باشد، سریعا در صدد رفع آن اقدام می‌کنند. اگر مشکل رفع نشود، جلسات می‌تواند به صورت حضوری تشکیل شود و مانعی برای تشکیل حضوری وجود ندارد.

رفسنجانی گفت: ما از پرونده‌های مالی شروع کرده‌ایم. در رسیدگی به این پرونده‌ها افراد بدون پرداخت هزینه دادرسی به واحد صلح و سازش می‌روند؛ اگر مداخلات منجر به صلح و سازش نشد، یک گواهی صادر می‌شود و فرد به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و سپس هزینه دادرسی را پرداخت می‌کند و با گواهی صادره از طرف شورا به دادگاه می‌رود.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت: طبق قانون سال ۹۴ شورا‌ها در دعاوی تا مبلغ ۲۰ میلیون تومان صلاحیت رسیدگی داشتند، ولی در زمینه صلح و سازش تا هر مبلغی می‌توان وارد شد، برای صلح و سازش در پرونده تلاش کنیم؛ قرار است در این زمینه لایحه جدید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آن تابع تصمیم مجلس هستیم.

رفسنجانی گفت: با تشخیص ارزیابان، شورای حل اختلاف استان ما در سطح کشور در سال ۹۹ رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام//ص.ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای حل اختلاف رضایت اولیای دم سفیران ضامن آهو تعداد پرونده شورای حل اختلاف حل اختلاف استان حل اختلاف رفسنجانی گفت صلح و سازش همیاران صلح تا پایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از یک درصد خطا در مراجع حل اختلاف استان وجود دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدرضا فلاحتی در نشست سه جانبه گرایی دولت، کارفرمایان و تشکلات کارگری گفت: یکی از خواسته‌های بحق جامعه کارگری تشکیل تشکلات کارگری در واحد‌های تولیدی است.
وی با اشاره به اینکه ۳۲۸ سازمان کارگری و کارفرمایی در استان مشغول به فعالیت هستند، افزود: تا سال ۱۴۰۰ قریب به ۲۴۸ تشکل در استان تشکیل شده بود. 
فلاحتی تأکید کرد: در دولت سیزدهم ۲۳ شورای اسلامی کار در واحد‌های تولیدی استان تاسیس شده و این در حالی است که در ۳۱ سال گذشته در استان ۵۰ شورای اسلامی کار فعالیت داشته اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای اولین بار در کشور سامانه الکترونیکی برگزاری انتخابات تشکل‌ها راه اندازی شد که برای ۱۰ تشکل انتخابات به صورت مجازی برگزار شد.

وی با تاکید بر اینکه در برخی از موارد ضعف قانون و خلا قانونی وجود دارد، اظهار داشت: اینکه شخصی نماینده کارگر می‌شود ولی در برخی از مواقع با ترس و لرز از اخراج باید خواسته‌های کارگران را دنبال کند یک ضعف قانونی است. نمایندگان مجلس باید این قانون را اصلاح کنند تا در صورتی که کارگری به عنوان نماینده کارگران انتخاب شد تا پایان تاریخ اعتبارنامه کارفرمایی حق اخراج او را نداشته باشد.

فلاحتی همچنین اشاره‌ای نیز به مباحث مشاغل سخت و زیان آور کرد و افزود: قریب به چهار هزار و ۹۹۱ درخواست در کمیته‌های تجدید نظر و یک هزار و ۸۶ درخواست در کمیته‌های تجدید نظر استان مورد رسیدگی قرار گرفته که از این تعداد ۳ هزار و ۹۸۶ درخواست مورد تایید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در سال گذشته پنج هزار و ۹۴۸ پرونده شکایت در هیات‌های تشخیص استان مورد رسیدگی قرار گرفته که از این تعداد ۹۷۶ پرونده به هیات حل اختلاف رفته است. همچنین تعداد دادنامه‌های ارجاعی به دیوان ۲۹۴ پرونده بوده که ۲۱۵ دادنده رای هیات‌های تشخیص مورد تایید قرار گرفته است و ۷۹ پرونده برای رفع نقص بازگشت داده شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: این آمار نشان می‌دهد که خطای همکاران بنده در هیأت‌های تشخیص کمتر از یک درصد است ولی باز برای اینکه حق شخصی ضایع نشود سه کمیته با ابتکار اداره کل استان تشکیل شده است.

وی عنوان کرد: کمیته نظارت، کمیته الزام و کمیته رصد متشکل از زبده‌ترین همکاران بنده بر تمامی امور نظارت عالیه دارند تا حقی از کسی ضایع نگردد.

فلاحتی با اشاره به وظایف کمیته رصد گفت: هفته‌ای دو بار به واحد‌های تولیدی مراجعه و مسائل و مشکلات جامعه کارگری آن واحد را رصد می‌کنیم. بازرسان به مسائل ایمنی واحد تولیدی نظارت می‌کنند. 

وی همچنین تصریح کرد: در کمیته نظارت، به صورت تصادفی و یا اعتراضاتی که توسط مراجعین صورت می‌گیرد پرونده‌های شکایت‌ها مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و اگر خطایی صورت گرفته باشد در صدد رفع آن و تذکر به افراد دخیل بر می‌آیم.

دیگر خبرها

  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • لزوم حمایت شوراها از شهرداران/ نفوذ از بیرون سبب ایحاد اختلاف در شورا می‌شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟
  • جریمه بیش از ۵ میلیارد ریالی، فرجام قاچاق لوازم یدکی خودرو در تایباد
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی
  • کمتر از یک درصد خطا در مراجع حل اختلاف استان وجود دارد