Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - زهرا بلندی: در روزهای اوج‌گیری کرونا، وقتی مشاغل زیادی در اثر شیوع این ویروس منحوس دچار مشکل و صاحبان‌شان خانه‌نشین شده بودند زمزمه‌های شکل‌گیری مراکز حمایتی برای پایدارسازی مشاغل آسیب‌دیده از کرونا شنیده شد. مرکز تسهیل و توسعه کسب و کار با هدف تسهیل‌گری و ارائه خدمات توسعه‌ای برای شهروندان کلانشهر تهران، به‌ویژه افراد کمتربرخوردار، برای نخستین بار مهر سال ۱۳۹۹ در منطقه ۹ راه‌اندازی شد و پس از آن ۵ مرکز دیگر هم در مناطق ۷، ۱۰، ۱۱ و ۱۹ به آن اضافه شد که هریک خدمات عمومی و تخصصی در حوزه‌های کسب و کار اعم از راه‌اندازی و توسعه مشاغل خانگی، بسترسازی برای ایجاد و حمایت از کسب و کارهای خرد، کوچک، محلی و به‌ویژه مشاغل نوپا به شهروندان ارائه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش با همراهی «محمود انصاری» معاون کارآفرینی و توانمندسازی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با این مراکز بیشتر آشنا می‌شویم.  

این روزها با گسترش شبکه‌های مجازی و برقراری ارتباط بدون مرز، افراد زیادی خودشان برای شغل‌آفرینی دست به کار می‌شوند و دیگر منتظر قبولی در آزمون‌های استخدامی و دعوت برای جلسه مصاحبه‌های‌کاری نمی‌شوند. اما راه‌اندازی همین کسب و کارهای خرد و شخصی که بخش زیادی از آنها در فضای خانگی شکل می‌گیرند، نیازمند کسب دانش و مهارت‌هایی است که اگر اصول‌شان آن‌طور که باید رعایت نشود، امکان شکست شغلی زیاد است. مراکز تسهیل و توسعه کسب و کار با نگاه ویژه به این موضوع و با هدف حمایت از این نوع کسب و کارها، فعالیتش را از مهر سال گذشته برای نخستین بار در منطقه ۹ آغاز کرد تا به ارائه خدماتی همچون شبکه‌سازی کارجویان و کسب و کارهای محلی، توسعه زنجیره ارزش، ایجاد صندوق‌های خرد محلی، ارتقای مهارت جمعی و همرسانی‌لایه‌های مختلف زنجیره ارزش و روش‌های جدید بازاریابی و فروش برای مشاغل خرد و خانگی و... بپردازد. این مدل ارائه خدمت، خوشبختانه خیلی زود در مناطق دیگر هم شکل گرفت و اکنون ۲ مرکز در منطقه ۷ و در هریک از مناطق ۱۰، ۱۱ و ۱۹ یک مرکز «توتیا» فعال است.  
«محمود انصاری» معاون کارآفرینی و توانمندسازی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نگاه ویژه‌ای به این مراکز دارد و شکل‌گیری آنها را تلاش برای رفتن به سمت اقدامات پیشگیرانه از آسیب‌های اجتماعی در آینده می‌شمارد: «شکل‌گیری چنین مراکزی اقدامی برای توسعه کارآفرینی، ارتقای سطح فن‌آوری، افزایش اشتغال، تولید دانش فنی و تولید و توزیع متوازن درآمد در جامعه است که می‌تواند افزایش تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی جامعه را در بر داشته باشد و در نهایت پیشگیری از خطرات و آسیب‌های اجتماعی را به همراه بیاورد.»

 حمایت از کسب کارهای خرد محلی

قبل از مهر سال ۱۳۹۹ مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌ در مناطق مختلف در حوزه خدمت‌رسانی به کسب و کارهای نوپا یا استارتاپ‌ها فعالیت داشتند. با راه‌اندازی مراکز تسهیل و توسعه کسب و کار، مدلی طراحی شد که خدمات متنوعی را به همه مردم شهر به‌خصوص کارجویان و دارندگان کسب و کارهای خرد، محلی، خانگی و نوپا ارائه می‌کند. معاون کارآفرینی و توانمندسازی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی که متولی اصلی موضوع کارآفرینی در تهران است در خصوص فعالیت این مراکز اطلاعات خوبی دارد: «این مراکز با هدف آموزش و ارتقای توانمندی‌های شهروندان با همکاری تسهیلگران و توانمندسازی محله‌محور شکل گرفته‌اند که ارائه مشاوره تخصصی در حوزه کسب و کار، راه‌اندازی و توسعه مشاغل خانگی، ترغیب شهروندان به عضویت در گروه‌های محلی و بهره‌مندی از خدمات مرکز، ایجاد زمینه اشتغال برای افراد نیازمند و خانواده‌های کمتربرخوردار، حمایت از کسب و کارهای استارتاپی، ایجاد دفتر مددکاری اجتماعی و مشاوره شغلی و کاریابی و راه‌اندازی بازارچه هفتگی در محوطه مجتمع‌ها نمونه‌هایی از خدمات آنها هستند.»
 او راه‌اندازی صندوق‌های اعتباری خرد محلی در این مراکز را موضوع مهم دیگری می‌داند و می‌گوید: «با توجه به اینکه افراد برای گرفتن وام معمولاً به سرمایه نقدی، ضامن یا پروانه کسب نیاز دارند، در این صندوق شهروندان بدون نیاز به این موارد و خودشان به‌عنوان سرمایه‌های اجتماعی که با ایده و تعهد اخلاقی قرار است ایجادکننده شغل باشند، متقاضی دریافت وام می‌شوند. جالب است که در این مراکز خدمات آموزشی و مشاوره‌ای و مهارت‌آموزی هم به مراجعه‌کنندگان ارائه می‌شود، در هریک از بخش‌های مختلف کسب و کار از آموزش مباحث بازاریابی دیجیتال، تولید محتوا تا موارد مالی و... دوره‌های آموزشی، مشاوره‌ای و مهارت‌آموزی برگزار می‌شود. این درحالی است که قبل از مشاوره شغلی شهروندان در کسب مهارت‌های زندگی و خودشناسی و شناخت ابعاد شخصیتی هم رشد می‌کنند تا با پایه قوی‌تر در مسیر شغلی حرکت کنند.»

 مرکز تکاپو در راه است

مراکز تسهیل و توسعه کسب و کار به ۲ دسته مراکز عمومی و تخصصی تقسیم می‌شوند. مراکز عمومی با عنوان «مراکز توتیا» قسمت بزرگی از خدمات مرتبط با کسب و کار را به آحاد جامعه، با اولویت ساکنان همان منطقه و مناطق همجوار ارائه می‌دهند. علاوه بر این مراکز دیگری هم با توجه نوع مخاطب، نوع خدمت و رشته شغلی به شهروندان خدمات تخصصی ارائه می‌کنند. انصاری در این‌باره می‌گوید: «بر اساس نوع خدمت به گروه‌های خاص از جمله صاحبان مشاغل خانگی و کسانی که نیاز به توسعه بازار و اتصال به بازار فروش دارند «مراکز فراکار» خدمات ارائه می‌دهند، «مراکز جهش» براساس نوع مخاطب و جامعه هدف تقسیم می‌شود و از کسب و کارهای نوپا یا استارتاپ‌ها، مشاغل سیار و بی‌کانون یا کارگران فصلی و ساختمانی و... حمایت می‌کند که نمونه‌اش در منطقه ۱۱ فعال است. این مرکز با مشارکت و همکاری یک شرکت خلاق و استارتاپی راه‌اندازی شده که خدماتی مانند مهارت‌آموزی، مهارت‌افزایی و اتصال به بازار برای افراد ایجاد می‌کند. مرکز دیگری نیز با عنوان «مراکز تکاپو» برای ارائه خدمات براساس رشته شغلی در دستور کار این سازمان قرار دارد که در حال برنامه‌ریزی و اقدامات اولیه برای راه‌اندازی آن با مشارکت انجمن صنایع‌دستی هنرمندان کشور در منطقه ۱۷ هستیم.» 

 مرکز توتیا، آماده خدمت‌رسانی به همه اقشار

منطقه‌ای همچون منطقه ۷ دارای ۲ مرکز تسهیل و توسعه کسب و کار است، اما در برخی مناطق دیگر هنوز هیچ مرکزی راه‌اندازی نشده است. انصاری این مراکز را مناسب برای استفاده همه شهروندان می‌داند: «مراکز تسهیل و توسعه کسب و کار با هدف استفاده بهینه از زیرساخت‌های شهرداری در برخی مناطق دارای زیرساخت مناسب ایجاد می‌شوند و برخی قابلیت ساخت چنین مرکزی را ندارند. به همین دلیل ۶ مرکزی که در مناطق مختلف شهر قرار گرفته‌اند علاوه بر ارائه خدمات به ساکنان همان منطقه به مناطق همجوار و هریک از مناطق شهر هم خدمات ارائه می‌کنند. برای مثال ساکنان مناطقی همچون ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۲۰ از امکانات مرکز توتیای منطقه ۱۹، بزرگ‌ترین مرکز توتیای شهر تهران استفاده می‌کنند.» او درباره نوع عملکرد این مراکز می‌گوید: «نظر دادن درباره دستاوردهای مراکز تسهیل و توسعه کسب و کار آن هم طی این مدت کوتاه کار راحتی نیست، اما در همین مدت زمان هم مرکز توتیا منطقه ۱۰ خدمات قابل توجهی به جوانان و نوجوانان این منطقه و مناطق همجوار ارائه کرده و از سوی دیگر مرکز منطقه ۱۱ خدمات شایسته‌ای به قشر زحمتکش کارگران فصلی و ساختمانی و صاحبان مشاغل سیار و بی‌کانون ارائه کرده است.»

راه‌اندازی ۲ توتیای جدید 

ایجاد ۲ مرکز جدید تسهیل و توسعه کسب و کار با هدف‌گذاری روی کلانشهرهای کشور در مناطق ۷ و ۵ یکی از اتفاقات مهم در حوزه‌ ترویج و توسعه کارآفرینی است که معاون کارآفرینی و توانمندسازی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران از راه‌اندازی آنها در آینده‌ای نزدیک خبر می‌دهد: «در این مراکز بحث گسترش مشاغل خرد خانگی و صنایع کوچک محلی، ساماندهی و اتصال آنها به بازار فروش دنبال می‌شود. حوزه فعالیت آنها فراتر از شهر تهران است، اما نه تنها از کلانشهر تهران، بلکه از کلانشهرهای کشور هم حمایت می‌کند. به‌طور کلی تلاش همه مراکز تسهیل و توسعه کسب و کار در نهایت کمک به معیشت مردم و رقم زدن اتفاقی خوب برای آنهاست و شهر وقتی برای زندگی کردن خوب است که حال مردمش خوب باشد.»

بزرگ‌ترین مرکز توتیای شهر تهران

مرکز توتیای منطقه ۱۹ با هزارمتر مساحت بزرگ‌ترین مرکز توتیا در شهر تهران است که ظرفیت ارائه خدمات آموزشی به حداقل ۱۲۰ نفر را دارد. در این مرکز که توسط یکی از کارآفرینان و موفق کشور اداره می‌شود علاوه بر واحدهای مشاوره حقوقی، کارآفرینی و بیمه و مددکاری، ۶ کارگاه، سالن بزرگ و یک کلاس مجهز نیز وجود دارد که ایجاد فضایی با تجهیزات کامل برای تولید محتوای استارتاپ‌های جامعه محلی، راه‌اندازی کافه کسب و کار به‌عنوان پاتوقی برای بیان ایده‌ها، برپایی بازارچه‌های خوداشتغالی و... جزء برنامه‌های مهمی هستند که قرار است در این فضاها اجرا شود. اولویت استفاده از خدمات این مرکز برای ساکنان منطقه ۱۹ است، اما دیگر مناطق هم می‌توانند از خدمات آن بهره‌مند شوند. حضور بنکدارهای بزرگ بازار میوه، پرده، اسباب‌بازی و... در منطقه ۱۹ از ویژگی‌های مهم این منطقه است و صاحبان این مشاغل می‌توانند راهنمای خوبی برای کسب و کارهای نوپا باشند و از سوی دیگر خودشان در طرح آموزش جامع صنفی محله قرار بگیرند.  

نشانی مراکز تسهیل و توسعه کسب و کار فعال در شهر تهران

مرکز فراکار منطقه ۷: 
چهارراه نظام‌آباد، نبش کوچه طیرانی «مرکز توسعه بازار و فروش»


مرکز توتیا منطقه ۷:
خیابان نظام‌آباد، خیابان حسینیان، سرای محله نظام‌آباد، طبقه ۴


مرکز توتیا منطقه ۹: 
خیابان آزادی، انتهای بلوار استاد معین، نبش خیابان دستغیب


مرکز توتیا منطقه ۱۰: 
خیابان قزوین، خیابان عرب، خیابان پهلوانی، ضلع شمالی بوستان ۲۲ بهمن


مرکز جهش منطقه ۱۱: 
کنار گذر بزرگراه شهید نواب صفوی، جنوب به شمال، بالاتر از بریانک شرقی، نبش کوچه قطب


مرکز توتیا منطقه ۱۹: 
شهرک شریعتی خیابان مهران، روبه‌روی خیابان نیکوبین

کد خبر 655862 برچسب‌ها اشتغال مشاغل همشهری محله کارآفرینی شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اشتغال مشاغل همشهری محله کارآفرینی شهرداری خدمات و مشارکت های اجتماعی تسهیل و توسعه کسب و کار کسب و کارهای نوپا حمایت از کسب مرکز توتیای ارائه خدمات کسب و کار کارهای خرد راه اندازی شهر تهران خرد محلی منطقه ۱۹ مناطق هم منطقه ۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۷۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است

حجت الاسلام احمد شرفخانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در این چند سال اخیر نسبت به ساخت پروژه های مختلف درمانی اقدامات مختلفی انجام دادیم، افزود: با تلاش دانشمندان و شرکت های دانش بنیان و با حمایت و مشارکت سازمان اوقاف، تولیدات مختلفی در راستای رفع نیاز در عرصه تجهیزات درمانی گام های بلندی برداشتیم و امروز یکی از مهمترین اولویتهای سازمان، توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه است اما باید این نکته مهم را عرض کنم.

وی ادامه داد: در رابطه با توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه در کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با چالش های جدی مواجه هستیم و متاسفانه بعضی ها با برخوردهای غیر حرفه ای و اقدامات خودسرانه، مانع اقدامات خیرخواهانه در توسعه بهداشت، سلامت و درمان در کشور می شوند و بجای اینکه از تلاش و ظرفیت خیرین و واقفین برای خدمت رسانی درمانی مطلوب به مردم استقبال کنند و تسهیل گر این امور باشند با کمال تاسف باید بگویم مانع امر خیر در امر بهداشت و درمان شده اند که باید مسئولین وزارت بهداشت تدبیر جدی بیاندیشند هرچند تعداد این مسئولین کم هم باشد اما اثر منفی خود را گذاشته وخواهد گذاشت.

شرفخانی اضافه کرد: ۱۰۲۳ کودک بی سرپرست و بد سرپرست در مراکز نگهداری موقوفه به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند و ساماندهی موقوفات و مراکز نگهداری ایتام و شروع ساخت مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست از برنامه های راهبردی مرکز امور خیریه سازمان است.

رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: هدف از برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف که اخیراً برپا شد نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس کارکردهای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و پژوهشی، بهداشت و سلامت و درمان و … برای مردم عزیز علی الخصوص نخبگان و جامعه هدف بود.

وی همچنین تصریح کرد: یکی از اهداف این نمایشگاه نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس سیاستگذاری و راهبری و مدیریت سازمان اوقاف در توسعه و پیشرفت کشور در عرصه های مختلف با توجه به کارکردهای وقف و نیات واقفین خیراندیش با مشارکت مردم بوده است. در دوران مدیریت اخیر در سازمان اوقاف، رویکرد سازمان مبنی بر استفاده از ظرفیت نخبگان در ساختار شرکت های دانش بنیان در تخصص های مختلف جهت ارتقاء بهره وری موقوفات بوده است تا از این طریق علاوه بر افزایش بهره وری موقوفات، در توسعه و پیشرفت های اقتصادی و رشد تکنولوژی و رفع نیازهای ضروری جامعه نقش آفرینی موثری داشته باشد.

شرفخانی ادامه داد: در این راستا مرکز نوآوری نوفل لوشاتو راه اندازی شده و همچنین مشارکت با شرکتهای شتابدهنده و دانش بنیان در اولویت های سازمانی قرار گرفت وبر اساس ظرفیت های های وقف از جمله در موضوعات کشاورزی، دامپروری، تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی و ارتقاء درمان و سلامت و تولید محصولات مختلف مورد نیاز با شرکت های دانش بنیان مشارکت کردیم که این روزها شاهد گزارش تولیدات و اقدامات این شرکتها به صورت تولید انبوه در نمایشگاه بودیم و قطعاً افزایش درآمد موقوفات بر اساس این ظرفیتها، در افزایش و گستردگی اجرای نیات واقفین خیراندیش موثر خواهد بود.

وی عنوان کرد: بخشی دیگر از این نمایشگاه به فعالیت های داخلی سازمان مربوط است که یکی از غرفه ها به مرکز امور خیریه اختصاص داشت که بخش اجرای نیت خیرخواهانه واقفین خیراندیش و فعالیت های حوزه خیریه سازمان را تحت پوشش قرار داد. مرکز امور خیریه سازمان نیز همانطور که در عنوان سازمان آمده (سازمان اوقاف و امور خیریه) به امور خیریه قبلاً کمتر پرداخته می شد که در این چند سال اخیر به صورت جدی تر به مقوله امر خیر توجه شده است و رویکرد سازمان توسعه و تقویت فعالیتهای امور خیریه با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم به ویژه تشکلها و شوراهای خیریه بوده است.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: مرکز امور خیریه چهار وظیفه اصلی دارد. شامل مراکز درمانی موقوفه، مراکز نگهداری و دارالایتام موقوفه، بخش تشکل های مردم نهاد و بخش کمک به نیازمندان و افراد آسیب پذیر اعم از ایتام، محرومان و فقرا و آزادی زندانیان، کمک هزینه ازدواج و کمک به دارو درمان بیماران است. همچنین کمکهای عمومی مانند ارسال بسته معیشتی به نیازمندان از سوی این بخش انجام می شود.

حجت الاسلام شرفخانی عنوان کرد: به منظور تولید دانش در حوزه امر خیر و ارتقاء مدیریت تشکلهای مردمی برنامه های مختلفی از جمله همایش خیر ماندگار و نشست های تخصصی برگزار شده و در این راستا بحث ارزیابی و رتبه بندی خیریه ها یکی از موضوعات مهمی است که با مشارکت نهادهای حکمرانی امر خیر و تشکل های مردمی شروع شده است و بر همین اساس در حال تدارک جشنواره ای هستیم که در سال جدید به صورت ملی برگزار خواهد شد.

کد خبر 6093203 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • راهبری ۵ مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی واگذار می شود
  • واگذاری راهبری پنج مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • پرداخت مطالبات گندمکاران خوزستانی تا ابتدای هفته آینده