Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@04:46:38 GMT

نگذاریم کارد به استخوان برسد

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۸۱۱۷

نگذاریم کارد به استخوان برسد

تنها دقایقی پس از شهادت علی‌اکبر رنجبر در درگیری با اراذل و اوباش، مجلس شورای اسلامی از آمادگی خود برای اصلاح قانون استفاده از سلاح برای مأموران ناجا با قید فوریت خبر داد.

آن‌طور که آمارهای رسمی می‌گوید، در یک‌سال گذشته علاوه بر شهید رنجبر، هشت مأمور پلیس دیگر نیز در درگیری با اشرار و یا قاچاقچیان در نقاط مختلف کشور به شهادت رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته موضوع بحث‌برانگیز چگونگی استفاده از سلاح در هنگام درگیری‌های مشابه، تنها محدود به نیروی پلیس نیست؛ تاکنون ۱۴۵محیط ‌بان نیز قربانی شکار تفننی شکارچیان غیرمجاز شده‌اند.

براساس قانون به‌کارگیری سلاح که در سال گذشته به تصویب رسید، محیط ‌بانان نمی‌توانند به شکارچی غیرمجاز یا هر فرد مسلح یا هر فردی که به منطقه حفاظت شده وارد شده و حتی مجهز به سلاح است، تیراندازی کنند.

موضوع چالش‌برانگیز و مورد بحث درخصوص اتفاق‌های اخیر نه نبود قانون، که نقص در آن‌ها و یا سهل‌انگاری در اجرای آن‌هاست. به‌ویژه آنکه کارشناسان و حتی وضع‌کنندگان قانون در

قوه مقننه بارها از تعدد قوانین و وجود بیش از ۱۲هزار قانون در کشور اظهار نگرانی کرده‌اند؛ قوانینی که خود به تنهایی می‌توانند سبب تناقض در اجرا شوند و به همین دلیل بسیاری از آن‌ها باید به تیغ اصلاح سپرده شده و جراحی شوند.

به نظر می‌رسد این روزها قاعده مشهور «قانون بد، بهتر از بی‌قانونی است» نیز چندان کارساز نیست؛ به‌ویژه وقتی قرار است درهای توجیه را برای مسئولان اصلاح قوانین و یا ناظران بر قوانین همچنان باز نگه دارد. قوانینی که به دور از درک فضای فعلی جامعه اجرا می‌شوند؛ گرچه روزی با هدف کاهش هرج‌ومرج به تصویب رسیده‌اند اما ممکن است اجرای همان اصول نیم‌بند آن نیز تهدیدی جدی برای امنیت جامعه محسوب شود.

 قوانین برای اجرا و پیشگیری از بحران‌ها و تأمین امنیت و رفاه تصویب می‌شوند. با این‌حال همه ساله بخش قابل ملاحظه‌ای از نیروی انسانی و اقتصادی کشور صرف چانه‌زنی برای تأمین بودجه به‌منظور جبران خسارت‌ها می‌شود؛ تکرار دور باطلی که به دلیل نقص و ضعف جدی بسیاری از قوانین و یا اجرای دست و پا شکسته آن‌ها همچنان ادامه دارد.

در این میان برخی از این قوانین تازه وقتی مجال اصلاح پیدا می‌کنند که کارد به استخوان می‌رسد و حس مطالبه‌گری جامعه به یک‌باره غلیان می‌کند.

وقتی داس پدری سنگدل، کودکی را ذبح می‌کند، مردی همسر جوانش را سلاخی می‌کند و هیولاوار به آن می‌بالد یا وقتی که ده‌ها شهروند بی‌گناه قربانی ساخت‌وسازهای غیرمجاز عده‌ای در حریم رودخانه‌ها یا محل‌های غیرقانونی و ممنوع می‌شوند و جان و مالشان بر اثر سیل از بین می‌رود و یا حتی وقتی خبر رسوب و فاسد شدن ده‌ها هزار تن کالا در انبارهای سازمان اموال تملیکی منتشر می‌شود تازه آن زمان ضرورت اصلاح قوانین حمایت از کودکان، قانون استفاده از سلاح برای مأموران پلیس و یا چکش‌کاری قانون مبارزه با قاچاق شنیده می‌شود وگرنه اگر این اتفاق‌ها نمی‌افتاد، بسیاری از این قوانین همچنان سال‌ها دست نخورده باقی می‌ماند.

هرچند متأسفانه گاهی فراوانی و تکرار برخی حوادث، به عادی‌انگاری در میان برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیرندگان جامعه منجر می‌شود و همین سهل‌انگاری است که موجب می‌شود در عین آنکه هر ساله ده‌ها نفر قربانی ساخت‌وسازهای غیرمجاز و گودبرداری‌های غیراصولی می‌شوند، اما چرخ قانون نظام مهندسی ساختمان بر همان پاشنه ۲۶سال گذشته خود بچرخد. همین تعلل، مرگ ۴۱هزار ایرانی در هر سال را به دلیل آلودگی هوا رقم بزند؛ آن هم در حالی که کارشناسان محیط زیست معتقدند قانون هوای پاک فعلی یکی از مترقی‌ترین قوانین دنیاست اما به درستی اجرا نمی‌شود.  خلاصه آنکه همین امروز جان هزاران هموطن، حیات هزاران اصله درخت، بقای ده‌ها اثر طبیعی و حیات و ممات سرمایه‌های طبیعی و غیرطبیعی کشور در معرض تهدید قوانین ناقصی است که دیگر پاسخگوی نیازهای امروزمان نیست؛ پس نگذاریم کارد به استخوان برسد و بعد فکر چاره کنیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۸۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌

تین نیوز

۱۰ انجمن بزرگ تولیدی کشور در نامه به رهبر معظم انقلاب درخواست کردند:  بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌.

به گزارش تین نیوز، ۱۰ انجمن بزرگ تولیدی کشور در نامه ای به رهبر معظم انقلاب از سیاست های بانک مرکزی در حوزه سرکوب نرخ ارز صادرات و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی انتقاد کردند و خواستار واقعی‌ سازی نرخ ارز در سامانه نیما مبتنی بر نرخ شناور مدیریت شده نص صریح قانون شدند.

انجمن های مس، فولاد، پتروشیمی، پالایش نفت، سنگ آهن، پلیمر، آلومینیوم، سرب و روی، نساجی و صنعت کفش ایران این نامه را به رهبری نوشته اند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • ۹ قانون عجیب که فقط در کشور سوئیس وجود دارد!
  • قانون شورا‌ها باید اصلاح شود
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌
  • فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد