Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین سارا محسنی؛ بورس کالای ایران، با انتشار اطلاعیه‌هایی برخی از قوانین مرتبط با عرضه تختال (اسلب) را تغییر داده است. معاملات این محصول، پیش از این در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا انجام می‌شد. اما دلیل اعمال این تغییرات چیست و چه تبعاتی دارد؟

امیر صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو)، در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین به تشریح برخی از جزئیات این موضوع پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای عدم عرضه تختال و ورق در بورس کالا چیست؟ آیا برخی از موضوعات مانند خرید تختال به صورت غیر بهین‌یاب و برای تمام مشتریان دارای کد بورسی، سیاست جدید وزارت صمت است؟ چرا با وجود تمام زحماتی که طی سال‌های اخیر برای ورود شرکت‌ها و عرضه محصولات آنها در بورس کالا انجام شده، قرار بر خرید اسلب و شمش و عدم عرضه آنها است؟

فرض کنید که مازاد محصول وجود دارد. در حالت عادی، چین اقدام به خرید این محصولات می‌کند و از کشور خارج می‌شود. در این صورت و با خالی شدن انبارها، چگونه بازار را در حالت بحران مدیریت کنیم؟ تابستان را به یاد ندارید که با قطعی برق، محصولی عرضه نشد؟ اگر قرار بر خرید محصولات توسط چینی‌ها و خروج آن از کشور است، بهتر نیست شرکت‌های ایرانی اقدام به خرید محصولات و نگهداری آن در داخل کنند؟

این موضوع در صورتی مفید واقع می‌شود که شرکت ایرانی، صلاحیت خرید را احراز کند. خرید توسط شرکت‌های ایرانی، بالا بردن قیمت‌ها و ایجاد بازار سیاه بهتر از خرید توسط چین است؟

شما به شرطی می‌توانید محصولی را خریداری کنید که در حالت عادی، مازاد باشد. اگر تابلو بورس را در چهار هفته اخیر مشاهده کنید، ۳۰درصد میلگرد و ۴۰درصد شمش فولاد معامله شد. یعنی ۶۰درصد مازاد بود. این میزان یا باید توسط چینی‌ها از کشور خارج شود یا شرکتی ایرانی، اقدام به خرید و نگهداری آن در انبار کند. گزینه دوم، بهتر از خرید توسط چینی‌ها و صادر کردن آن است. زیرا ماه‌های دیگر که قطعی برق شروع شود و به این کالا احتیاج دارید، باید از ترکیه وارد کنید.

سه ماه دیگر، بازار با کسری مواجه می‌شود. شما کالا را از چرخه اقتصادی کشور خارج کرده‌اید، یا باید اقدام به واردات کنید یا رقابت ایجاد شود و قیمت داخلی بالا برود. در این صورت، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ محصول را از شما خریداری می‌کنند و دیگر نیازی به واردات نیست.

کالای مازاد، یعنی عدم نیاز تولید کننده. فرق یک ایرانی با یک چینی چیست؟ هر دو به شرطی می‌توانند اقدام به خرید کنند که تولیدکننده، خرید نکند و محصول به صورت مازاد در بورس کالا وجود داشته باشد. در حال حاضر، اولویت با خرید ایرانی است. زیرا در صورت صادرات محصول و کسری در بازار، باید آن را از چین و با دو برابر قیمت و با دلار خریداری کرد.

این امکان نیز وجود دارد که خریدار ایرانی با قیمت چینی‌ها، محصول را به فروش برساند. در این مورد، چه توضیحی وجود دارد؟

اقدام درستی است. تولید، مازاد داشته است. درست‌ترین حالت، خرید تولیدکنندگان و انبار محصولات است، اما زمانی که تولیدکننده اقدام به خرید نمی‌کند، دیگر نباید ادعایی مطرح شود. برای مثال، در حال حاضر گندله‌ای در بورس به فروش نمی‌رسد. اگر اجازه صادرات آن داده شود، کار اشتباهی است؟ اگر اجازه صادرات بدهیم و دو ماه دیگر گاز آهن اسفنجی وصل شود، با کسری گندله مواجه می‌شویم و محصولی را که از کشور خارج شده است، باید با پرداخت دو برابری پول بازگردانیم. به نظر شما ذخیره در داخل به نفع ماست یا صادر کردن به خارج از کشور؟

تاکید می‌کنم که کالای مازاد یا کالایی را که چندین هفته بر تابلو بورس کالا نشان داده می‌‎شود و خریداری ندارد، باید از بورس کالا آزاد کرد و ایرادی برای خرید آن وجود ندارد. کل زنجیره فولاد و نسبت معامله به عرضه در بورس کالای ایران را در چهار یا پنج هفته‌ی اخیر مشاهده کنید. واحد‌های عرضه‌کننده شمش در صورتی که نتوانند شمش را به فروش برسانند، با مشکل مواجه خواهند شد. اگر واحدهای تولیدی خرید نمی‌کنند، بورس کالا این اجازه را دارد که امکان خرید را برای دیگران فراهم کند تا نقدینگی به این صنعت تزریق شود.

حتی ذوب آهن نیز، در صورت به فروش نرساندن اجناس خود، دچار مشکل می‌شود. پس مهم است که شما تصمیم بگیرید و اطمینان حاصل کنید که کالا به فروش برسد. زمانی که کالا مازاد شد، می‌توان به الگوی بهین‌یاب بازگشت تا تنها تولیدکنندگان اقدام به خرید کنند. یعنی بورس کالا در مواقعی که مشتری برای محصولی وجود ندارد، پس از یک هفته یا هفته خرید را آزاد می‌کند تا تولیدکننده، آسیب نبیند. در مواقعی هم که مشتری زیادی برای کالا وجود دارد، تنها به تولیدکنندگان اجازه خرید می‌دهد و به زودی بورس کالا، این اقدام را انجام خواهد داد.

انتقال معاملات تختال به تالار حراج باز نیز، به همین دلیل است یا علت دیگری دارد؟

حراج باز، نوعی الگوی فروش در بورس کالا است و تفاوتی ایجاد نمی‌کند. اگر تولیدکنندگان بتوانند به میزان کافی خرید کنند و همچنان مازاد کالا وجود داشته باشد، پس از چند هفته هر شخصی می‌تواند اقدام به خرید کند. اما در صورت متعادل شدن بازار و تا زمانی که مازاد تولید ایجاد نشده است، تنها تولیدکنندگان می‌توانند خرید کنند. حتی در ابتدای یک روز معاملاتی، بورس کالا می‌تواند از طریق سامانه‌ها و زیرساخت‌های موجود و با ارسال ابلاغیه‌، اجازه خرید را تنها به تولیدکنندگان بدهد.

ضمن اینکه هفته جاری، خریدی صورت نمی‌گیرد. زیرا دلار رو به کاهش است و تا رسیدن دلار به کف، عجله‌ای برای خرید وجود ندارد. حال که دلار رو به کاهش است، تولیدکننده نباید فروش انجام دهد، حقوق پرداخت کرده یا مواد اولیه خریداری کند؟ اگر پایین دست تولیدکننده نمی‌خرد، باید به یک فرد حقیقی اجازه معامله داد. اگر فروشی طی یک یا دو هفته صورت نگرفت، بورس کالا خرید را آزاد می‌کند و زمانی که کسری ایجاد شد، تنها تولیدکنندگان اجازه خرید دارند.

ماجرای ابلاغیه بورس کالا در مورد نحوه محاسبه شمش بلوم و مقاطع طولی (بازه صفر تا مثبت ۳درصد قیمت کشف‌شده هفته قبل) چیست؟

بورس، چندین ماه است الگویی را مبنی بر بازارسازی عرضه‌کنندگان جلو می‌برد. برای مثال، اگر عرضه‌ای با قیمت نامناسب صورت گیرد و در بازار به فروش نرسد، باید سه درصد تخفیف برای هفته‌ی بعد، درنظر بگیرد. همچنین اگر عرضه‌ای با قیمت پایه درست انجام دهد و کالا به فروش برسد، اجازه بالا بردن قیمت تا سه درصد برای هفته بعد را دارد.

این موضوع، منجر به فروش خوب برخی از شرکت‌ها و رشد قیمت‌ها شده است. برخی از قیمت‌ها، پایین آمده و به تعادل رسیده‌اند. برآیند این موضوع، کاهش قیمت در بورس کالا بوده است. بورس کالا با توجه به اینکه قیمت‌ها از نرخ‌های منصفانه فاصله گرفته است، در حال حاضر سه درصد منفی را اعمال نمی‌کند. یعنی اگر قیمت پایه این هفته به فروش نرفت، قیمت پایه هفته آینده، همان صفر بدون افزایش است. در گذشته، سه درصد کاهش می‌یافت، اما اکنون صفر است و قیمت پایه، همان قیمت پایه هفته قبل می‌شود. اگر همه‌ محصول به فروش رسید، رقابت ایجاد شد و عرضه و تقاضا خوب بود، تولیدکننده می‌تواند سه درصد قیمت را بالا ببرد و موضوع جدیدی نیست.

این سیستم موجب بالا رفتن قیمت نمی‌شود؟

قیمت، لازم است که بالا برود. دلیل این موضوع، زیان برخی از واحدهای تولیدی در محدوده قیمت‌های فعلی است. برای مثال، ذوب آهن اصفهان در سه ماه گذشته، زیان تولید کرده است. واحدهای تولیدی هم، تحت فشار هستند و قیمت گاز و برق آنها، ۶ و دو برابر شده است. این هزینه‌های تورم، به صورت‌های مالی فولادسازان فشار می‌آورد. در حال حاضر، قیمت‌ها خوب و مناسب هستند، اما هدف بورس کالا، افزایش قیمت‌ها نبوده است. هدف، جلوگیری از ریزش بیش از حد قیمت‌ها بوده است. زیرا ریزش بیش از حد قیمت می‌تواند ضد تولید عمل کند، موجب افت تولید شود و قیمت‌ها را بالا ببرد. سیاست باید به نحوی اعمال شود که هم از تولید، حمایت صورت گیرد و هم قیمت‌ها مدیریت شوند. تشخیص بورس کالا، مناسب بودن تعادل در این محدوده قیمتی است. با تشخیص بورس کالا، امکان بازگشت این موضوع وجود دارد. اگر احساس شد که قیمت‌ها بیش از حد بالا رفته و به محدوده جهانی نزدیک شده است، با یک ابلاغیه ساده می‌توان الگوی قبلی را بازگرداند. به نحوی که اطمینان حاصل شود که قیمت همواره برای مصرف‌کننده داخلی، ارزان‌تر از قیمت‌های جهانی است.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد بورس کالای ایران امیر صباغ تختال بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط فردا یک میلیون تن سیمان در بورس کالا عرضه می‌شود قرارداد آتی چیست؟ / توسعه بازار مشتقه بورس کالا با قراردادهای آتی جزییات معاملات گواهی سپرده مس و میلگرد حذف رانت با سازوکار بورس کالا / خودرو در بورس عرضه شود پایان معضلات واگذاری اموال مازاد دولت از طریق بورس کالا / طرح اصلاح قانون بازار سرمایه،… شفافیت بازار کالای کشور با بورس کالا / در حال رایزنی با وزارت صمت برای عرضه خودرو هستیم ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها یخچال فریزرهای دوقلوی ارزان (جدول) ورود کامیون پیشرفته امپاور BD۵۰۰ بهمن دیزل به بازار برنج دولتی زیر قیمت تمام شده خرید ارزان ترین پژوی ایرانی چند؟ + جدول قیمت کامل (۲۰ بهمن ۱۴۰۰) زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان افزایش تعداد گلبول های قرمز خون با این روش درباره ویتامین B۱۵ بیشتر بدانید! تامین پایدار مواد اولیه ذوب آهن در دستور کار است نحوه محاسبه شمش بلوم و مقاطع طولی تغییر کرد/ تلاش برای جلوگیری از ریزش قیمت‌ ها بیت کوین های سرقت شده از بیتفینکس پیدا شد چرا مرگ و میر اومیکرون سه رقمی شد؟ تشخیص آسان کبد چرب با این علایم! تحرکات روزانه صندوق‌ های قابل معامله / کمند با ۳۳۰میلیارد تومان صدرنشین ارزش معاملات صندوق‌ ها شد ​رانت بزرگ دولت برای صرافان! دوره قرنطینه اومیکرون در کودکان چند روز شد؟ فرود آمدن قو در فضای مه آلود سد کوثر گچساران ارزان ترین محصول سایپا چند؟ + جدول قیمت کامل (۲۰ بهمن ۱۴۰۰) هشدار؛ افزایش تصاعدی بستری های اومیکرون به زودی لغو خرید سربازی، افزایش حقوق سربازان را منتفی می کند؟ قیمت ۱۰ رمزارز برتر بازار(۲۰ بهمن) اعطای تسهیلات کلان بانکی شفاف می شود نوسان شدید قیمت وام مسکن؛ یک سوم مبلغ وام مسکن از بین رفت تاثیر زمان خواب در لاغری! قیمت جدید پرفروش‌ترین جاروبرقی‌ های بازار تاثیر گرفتن دست عزیزانتان برسلامتی رییسی: هزینه برای ارتقاء هنر و افزایش خلق آثار هنری سرمایه‌گذاری است درمان لکنت زبان با این تمرینات کوییک از پژو ۲۰۶ گران تر شد + جدول قیمت ها ظهور گونه جدید کرونا در جهان «فزر» چقدر کشف قیمت شد؟ افزایش اندک قیمت طلا و سکه هشدار پلیس؛ آخر هفته مسافرت نروید افزایش ۵۰ برابری مرگ و میر کرونایی در واکسن نزده‌ها بالا رفتن تولید نفت ایران در صورت لغو تحریم ها قیمت گاز مجتمع های صنعتی ابلاغ شد بانک اقتصادنوین همسو با اهداف کلان نظام اقتصادی کشور جدیدترین خودروی سایپا چند؟ + جدول قیمت کامل (۲۰ بهمن ۱۴۰۰) وضعیت آب و هوای پایتخت طی دو روز آینده ارزش سهام عدالت من (۲۰ بهمن ماه) بیش از ۳۹۴هزار دوز واکسن کرونا تزریق شد آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱۱/۲۰) پیش بینی بورس هفته آینده / شب عیدی بازار سبز می شود؟ ۳۹۰۸۵ بیمار جدید کرونا شناسایی شد دلار، برجام؛ این داستان به کجا می رسد؟ خودرو صدرنشین ارزش معاملات شد محدودیت های جدید استفاده از مترو تهران توضیح وزارت بهداشت درباره عدم تقلبی بودن این واکسن برنج ارزان می شود؟ / لایه های پنهان مافیای بازار قیمت سکه امروز چند؟ (۱۴۰۰/۱۱/۲۰) قیمت سبد نفت اوپک به ۹۳ دلار و ۴۸ سنت رسید DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالای ایران تختال اقدام به خرید بورس کالا حال حاضر کشور خارج جدول قیمت قیمت پایه خرید کنند ۲۰ بهمن قیمت ها سه درصد چینی ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۰۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال

بیش ۴ میلیون و ۸۷۴ هزار تن سیما به ارزش ۴ هزار و ۷۶۵ میلیارد تومان در فرودین امسال در بوزس کالا معامله شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ از ابتدای امسال تا پایان فروردین ماه، 5.6 میلیون تن انواع سیمان عرضه و با تقاضای 6.5 میلیون تنی مواجه و 4 میلیون و 874 هزار و 540 تن آن دادوستد شد که ارزش 4 هزار و 765 میلیارد تومان را ثبت کرد.

همچنین در این مدت 10 میلیون و 676 هزار گواهی سپرده سیمان معادل 10 هزار و 676 تن سیمان به ارزش 11.8 میلیارد تومان در بازار مالی بورس کالا مورد دادوستد قرار گرفت.

عرضه 30 دستگاه کامیون کشنده فاو در بورس کالا

افزون بر این، تالار خودرو بورس کالا سال جدید را با عرضه 30 دستگاه کامیون کشنده فاو (کامیون کشنده FAW J6P-460) آغاز می کند. این خودروها قرار است یکشنبه 9 اردیبهشت در بورس کالا عرضه شوند.

بر این اساس تعداد 30 دستگاه کامیون کشنده فاو سیبامتوربه قیمت پایه 4 میلیارد و 778 میلیون تومان با درصد پیش پرداخت10 درصدی عرضه می شود.

ابلاغ شرایط خرید کامیون کشنده فاو

این گزاش می‌افزاید: بورس کالا شرایط خرید خودرو کامیون کشنده فاو که قرار است یکشنبه 9 اردیبهشت عرضه شود را ابلاغ کرد که بر این اساس مهلت ثبت سفارش ساعت 8 صبح روز یکشنبه 9 اردیبهشت است و به منظور مدیریت سفارش های دریافتی مشتریان، کارگزاران امکان مسدودسازی سفارش های دریافتی را تا ساعت 8:30 روز عرضه خواهند داشت.

هر کد ملی (اشخاص حقیقی) صرفا امکان ثبت سفارش یک دستگاه خودرو و هر شناسه ملی (اشخاص حقوقی) امکان ثبت سفارش حداکثر سه دستگاه خودرو را دارند.

اشخاصی که در عرضه های قبلی در بورس کالا موفق به خرید خودرو شده اند و از ابتدای سال 1398 از شرکتهای خودروسازی خودرو خریداری کرده اند نیز امکان ثبت سفارش را دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نحوه خرید بلیط چارتر به مقصد دبی
  • گلایه متقاضیان آزمون آموزگاری از نحوه محاسبه نمرات بومی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا